Şimdi Ara

iPhone ve iPad ile inceleme nasıl çekilir ve işlenir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
2.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TorosluAdam

    iPhone 6S Plus sahibiyim. iOS 10.3.3 sürümünde iken raw olarak çektiğim bir fotoğrafı Snapseed uygulamasında hiç ama hiç takılma olmadan işleyebiliyordum. Hatta, o zamana kadar android kullanmış birisi olarak, "Ya adamlar cidden yapmışlar" dedirtiyordu.

    Cihazın tüm güncellemelerini geldikçe yaptım ve cidden her seferinde yavaşladığını hissettim. Bugün en son sürüm olan iOS 12.1.2 sürümünü kullanıyorum ve bütün uygulamalarım güncel olmasına karşın(telefonun hafızası doldukça temiz kurulum yapmışımdır bu arada) raw fotoğrafı Snapseed in açması tam olarak 27 saniye sürdü(evet üşenmedim saydım). Hatta ve hatta bazı zamanlar ne kadar beklediğimi bile hatırlamıyorum, uygulamayı ve telefonu kapatıp tekrar açıyorum anca o şekilde düzeliyor. Yani bu gün, iOS ve Snapseed'in son sürümleri yüklüyken telefon ilk zamanlarına göre 27 saniye daha yavaş.

    Şimdi bazı arkadaşlar diceyecektir ki, 27 saniye hiçbir şey vs, işte durum öyle değil arkadaşlar. Bu telefon 2-3 yıl içinde kamerasını iyileştirmedi. Donanım aynı donanım. Tamir görmeyi bırak, yere bile düşmedi telefon. Ancak tabi ki işin içinde 7/24 kullanılan donanımlar var. Haliyle yavaşlaması normal. Ancak ve ancak 27 saniye kadar yavaşlaması biraz olası değil gibime geliyor. Yani işin içinde yazılımsal yavaşlatmalar, "yeni telefona yükselt beni" dedirtiyor. Firmaların klasik durumları yani.

    Kısacası tek sorunum iPhone ürünleriyle ilgili, firmanın yaptığı bu yavaşlatmalardır. Eskiden birisi macbook aldığı zaman evladiyelik olurdu. 10 sene macbook kullanmış arkadaşım var ve hiç yavaşladı ya bu dediğini duymadım ağzından. Eğer Apple imajını korumak istiyorsa, benim fikrim, bu yavaşlatmaları yapmasınlar.
    Pili yeniledin mi hocam pil sağlığı nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Apple ürünlerini tanittiginda Reklam oluyor, ama Androidli cihazları tanittiginda Reklam olmuyor. Ya arkadasım, siz niye Objektiv bakmıyorsunuz bu olaya. Ist yaygaraya veriyorsunuz. herkes özgür dür, kim ne isterse kullansın.

  • Kardes, burda Mesut Beyi FanBoyluk ile suçluyorsun, ama kendin Androidin Fanboylugunu yapmış oluyorsun. o iPhone u alan kisi haliyle DSLR kamerasını da alır, üstüne samsung Galaxyiyde. sen bosuna yorulma. Bu cihazları kullanan kisi çok iyi bilir, sizler bilemezsiniz, nasıl işlevsel, sabit, hızlı calistigini.

  • Son kayak tecrübemden sonra karar verdim Bundan sonraki telefonum Iphone olmayacak, nedeni; soğuk havada kendisini korumak için kapatıyor.



    Peki zor durumdan o kurtuldu da ben ne yapacağım?



    Rago donarak öldü ama telefonu yaşıyor

  • Parayı nereye harcadığım sizi zerre kadar ilgilendirmez. Ayrıca; müsrüf olsam veya olmasam, aldığım üründen memnun kalsam veya kalmasam açıkcası bu sizi ilgilendirmez.

    Nedense mesajımdan cımbız ile itina ile seçip anlam çıkartmışsınız.

    Ben açık sözlüyümdür ve söyleyeyim; en nefret ettiğim insan modeli ve uzak durduğum insan şeklinde davranmışsınız.

    O yüzden bu tarz kişiliğe sahip olanları sadece birkez muhatap alırım ondan sonra, "pardon..." :D
  • Android fanboylar çıldırıyor

  • Ne gerek var sorduk mu?

  • Eline sağlık abi güzel inceleme olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimi çok fakir hissediyorum :(

  • peki inceleme değil de normal video çekebiliyor muyuz?şaka bi yana render işlemi muazzam.masaüstü işlemciler neden bu kadar hızlı değiller?bu araştırmak gerekli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONY86 -- 11 Ocak 2019; 11:35:2 >
  • Video içeriği olarak donanımhaber'de izlediğim en güzel ve en merak ettiğim videolardan biri. Rüya içinde rüya gösterdiniz. Inception. :)
    O markadan nefret etmeden gıcık olmaya devam ediyorum. O ayrı tabi.

  • Saçlar ve son durum bu mu?

  • O saçlar daha çok dökülür mesut bey her söylenene takılırsanız :D Nasıl rahat ediyorsanız öyle takılın boşver. Önemli olan sizin neyle yaptığınız değil neyi paylaştığınız. Ben ona bakarım.

  • Para insana her şeyi yaptırır, yeri geldiğinde benliğini alır senden, yeri geldiğinde başka şeyleri.

  • Hızlı şarj? Destekliyor ama adaptörü satın almak lazım.

    Kulaklık? Kendi kulaklığınız için dönüştürücü almalısınız?

    Kablosuz kulaklık? Zaten satın almak zorundasınız. Eee ben ne aldım peki?

  • Mesut bey inceleme ve alatımınız için emeğinize sağlık.. Ama arkadaşların yapmış olduğu eleştirilere de katılıyorum. Bence sizin eleştiri almanızın en büyük sebebi; bir ürünü inceleyip tavsiye ederken o ürürün size badava geldiğini unutup öyle yorumluyorsunuz. bir ürünü incelerken, anlatırken biraz kullanıcılar ile empati yaparak sonuç bildirseniz daha isabetli olur. Mesela daha geçen yıl çıkmış bir telefon için birçok videonuzda eskimiş muamelesi yapıyorsunuz.. Şu an bir kullanıcı ''abi S7 var elimde S9 almalımıyım?'' diye sorsa ''hiç düşünme S7 artık çok eskidi'' diyeceğinizden zerre kadar şüphem yok.

  • sepulnation S kullanıcısına yanıt
    Ahahah cidden doğru.. Kutu boş çıksa daha iyi

  • Evet bu video altında okuduğunu anlamama yanında gördüğünü anlamama olgusunun memleketimizde ne kadar derin bir sorun olduğunu gördük.

    Adamcağız diyor ki

    - Ben neden Apple kullanıyorum - Dolayısıyla diyor ki içerik üretenler eğer seçme şansları varsa neden Apple kullanıyor - bunu açıklıyorum.

    -Apple çok ucuz demedi, diğerleriyle benzer bir şey yapamıyoruz da demedi, ben çok hızlı bir şekilde çekim, odaklama, aktarma, kurgu ve render yapıyorum dedi.

    Ayrıca aletlerin size olan maaliyeti sizi ilgilendirir herkes kendi cebine göre kendi hesabını kendi yapar. Burda önemli olan iş yapma konforu...

    Ben bir içerik oluşturucusu olarak diyorum ki aynı şeyleri bir DSRL kamera, bir sürü lens, çok iyi bir laptop, bir çok kablo ile çok daha uzun sürede ve meşakatli olarak büyük ihtimalle de daha kaliteli olarak yapabilirim. Ama daha çok yorulurum, daha çok harcarım en önemlisi de bu işleri biririp yayınlamak için akşamı beklerim. Ve eğer laptop Macbook pro değilse bana saç baş yoldururur bu da kesin bilgi. Siz hiç 4K 30 FPS, 30 dakika videoyu renderladınız mı? Adamcağız bunları hiç yorulmadan yapıyor pess yani...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 11 Ocak 2019; 16:4:34 >




  • Ben kendi adıma tatmin oldum videodan ancak o ürünler beleş gelmese muhtemelen bir ultrabook'ta işlenirdi bunuda belirteyim. Yurtdışına gidip gelmeyen biri açısından apple ürünü almak pek akıl karı değil ülkemizdeki vergiler ve Apple'ın kuru 1.5tl üzerinde almasını gözönüne aldığımızda.

  • teşekkür ederiz muhteşem olmuş
    normal videolarınızda yanınızda veya masanızda iphobe degilde androit telefonlar gözükse iyi olur en azından reklamlarını yapmamış olursunuz çünkü çok ama çok yüksek fiyattan satıyorlar... ben buna karşıyım tamam iyi çalışıyorlar ama yinede onların reklamını yapmak iyi değil diye düşünüyorum..
    saygılar

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.