Şimdi Ara

Japon girişimden sevimli robot Lovot

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Robotlar veya robot yazılımlar bugün sayısız sektörde yoğun işlere girmiş durumda. Üretimden internet sitelerine veri toplamaya ve otomotiv sektörüne kadar her yerde robot türevlerini görmek mümkün. Robotlar ayrıca evimizde de eğlence amaçlı bulunuyor.


     


    Groove X Lovot özellikleri ve fiyatı


     


    Sony Aibo gibi örneklerin yanına CES 2019 fuarında Lovot eklendi. Japon Groove X girişimi tarafından geliştirilen Lovot evinizde eğlence amaçlıyor. Kendi kendine oyunlar yapan robot ayrıca kucağınıza alıp okşamanızı istiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Kodak yeni anlık fotoğraf makinesini duyurdu

    Sevimli görünümünün arkasında Lovot gelişmiş bir donanım barındırıyor. Kafasının üstünde bir dome kamera barındıran robot çevresini gözlemliyor ve fotoğraf çekiyor. Bu kısımda termal kamera ve mikrofon da yer alıyor.


     


    Gövde kısmında farklı dokunmatik sensörler yer alıyor. Kullanıcı kucağına aldığında ve okşadığında tepki veriyor. Örneğin uyuyor ve uyanıyor. Kollarını açıyor, evin içerisinde dolaşıyor veya yumuşak mobilyalara çarpıyor.


     


    Tekerleklerin arasında ise derinlik algılayıcı kamera ve engel sensörü yer alıyor. Böylece robot karşısına çıkan farklı engellerden kolaylıkla kaçınabiliyor. Tüm bu donanım robotun çevresini tanımasına ve tepki göstermesine yardımcı oluyor.


     


    Çocukların motor gelişimine de yardımcı olan Lovot iki ürün tek pakette 5500$ olarak satışa çıkacak. İlk parti yıl sonunda satışa çıkacak. ABD’de ise 2020 yılında piyasaya sürülecek.


     







  • Robotlarla ne derdiniz var

  • Geçen bunu deneme imkanım oldu. Bir insan bunu neden alır dedim. Bu japonlar bir farklı dünyadan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Sanki çok da sevimli değiller :))

  • Ne yapayım robotu...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.