Şimdi Ara

4k çözünürlük için işlemci tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • macii M kullanıcısına yanıt
    Hocam overclock konularına bak. Detaylı bilgiler öğrenebilirsin. Ben oc uzmanı değilim yanlış yönlendirmeyeyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim tavsiyem TELEVİZYONDAN monitör performansı bekleme derim, kasanın donanımını değiştireceğini git kendine adamakıllı bir monitör al.

    R7 1700X ve 1080ti kullanıyorum ilk önce bende 4K nın güzelliğini düşünerek 4K monitör aldım fakat 60 hz olduğundan dolayı istediğim verimi alamadım ve ekran kartıda 230-240 watt civarı harcıyordu. Oyunlardaki görüntü muhteşemdi fakat saatlerce oyun oynadığında gelen elektrik faturası çokta güzel görünmüyordu.

    Ardından 2K 144 Hz ve g-sync'li bir monitör aldım şu anda hem görüntü yönünden memnunum hem de elektrik faturası yönünden memnunum.

    Senin gibi bende TV yi kullanmak istedim fakat TV ve monitör birbirinden farklı şeylerdir, eninde sonunda bunu anlarsın ama iş işten geçebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macii

    İşlemciyi 4.4 ghz çıkarttım fakat vu seferde oyundan atıyor ya anakarttan yada işlemcinin sınırın çok üstüne çıkıyoruz herhalde
    İşlemci voltajını auto yapma, manuel olarak işlemcinin doğru voltajını bulman gerekli, bir de işlemci fazla ısınıyorsa güçlü soğutma ya da delid denenmeli. Assasin creed origins ve odyses te oyundan atma sorununu böyle çözdüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CombatGT kullanıcısına yanıt
    sizin elektrik faturası monitörü değişince mi düzeldi anlayamadım :)
  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı 4k yı besleyebilmek için çok fazla güç çekiyor. Örneğin benim 1080ti aynı oyunda saatlik ortalama 4k monitörde 240 watt harcıyor fakat 2k monitörde ortalama 160 watt harcıyor. Oyun içi afk işlem yapmak amacı ile uzun süre pc yi açık bıraktığım için bu durum sıkıntı olmuştu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 4k için 2080 ti ile 3770k uyumlu olur mu. işlemci düşük kalır mı
  • empath kullanıcısına yanıt
    4k zaten 2080 ti'nin canını çıkarır az daha güçlü bir kart olsaydı keşke dersin.3770k'yı 7700k ayarına getiren şey oc'dir yapıştır 4.5 ghz işlemcide falan olmayacak zaten gözün idare edersin yani.ben 2k'da fx8320 ile BF1 oynadım hani oynanmaz denen oyun.şimdi de 4/8 3300x ile 1070ti kullanıyorum 2k'da hiç sorunum yok ama bu aletin tek çekirdeği dehşet oradan kurtarıyor ya da x570 anakarta taktık oradan sapıttı bilemiyorum.araba bu ay göçertmese bu işlemciye 2080 super takacaktım 2k'da sen 4k diyorsun.4k'da ben 4.4 ghz fx8320'ye bile takarım 2080 ti'yi hangi oyunda ne kaybım olacak kaaart kaaart diye çığlıklar atacak nasılsa o çözünürlükte.niye fx diyip duruyorum 4k ilk çıktığında fx8350 4 ghz ile intel 4930k kıyaslamışlar 980 ti sli'da bir fps oynamamış.4k'da işlemci dert etmeye gerek yok tak gitsin idare edersin sonra sistem değiştirinceye kadar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.