Şimdi Ara

Eğitimli Yüksek Katmadeğerli Türkler Ülkeyi Terk Ediyor (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
10
Favori
40.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
260 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gidin gidin abi bizim mühendislere kadro açılsın dur bu haberi benim kuzene fln yollayım hemen el atsın bu işe hazır kadrolarda yer açılmışken boş geçmesin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wake Up Lieutenant

    kedi ciğer ilişkisi.



    sizin sahip olamayacağınız şeyi bizler yapıyoruz ve bu ağrınıza gidiyor biliyoruz. ondan böyle bu boch atma çabaları.



    ülke adam olsaydı da benim gibi bankacıları 3-5 kuruşa talim ettirmeselerdi. işte böyle "oklu olon botuyo gotto" diye ağlatırlar adamı.



    siz zaten cahil iktidari 16 senedir başa getirerek kendi ihanetinizi yarattınız...
    ah be kardeşim.. sizli bizli mi olduk? madem o kadar mükemmel yabancı ülke sen hala neden Türk forumunda takılıp, Türkçe millete laf yetiştirmeye çalışıyosun? demek ki buraya karşı bir aidiyetin var de mi yani elin yabancısı değilsin bir Türksün, kanında Türk kanı var. ben de diyorum ki bu şekilde birbirimizi yiyip, yabancı özentisi olana kadar neden kendi ülkemiz için daha fazla çaba sarf etmiyoruz da para için falan pes edip kolayca güzel ülkemizi satıyoruz?



    elin amerikalısı da kendi ülkesini satmasın, biz Türkiye olarak güçlenelim bir Çin, Japonya, Abd, Almanya gibi olalım benim felsefem bu. bahsettiğin kedi ciğer kıskançlık fesatlık zaten insanların genel problemi, evet bunun da geri kalmışlıkta şikayet edilen problemlerimizde etkisi var çünkü birlik olamıyoruz bir türlü. adam kolayca yurtdışına pazarlıyor kendini ama geride bıraktığı ülke isterse yok olsun yansın bitsin hiç üzülmüyor, umursamıyor bile ben buna kızıyorum. dünyayı turist olarak gezmeli ama herkes kendi milletine bağlı olmalı, kendi topraklarını işlemeli, kendi ülkeni geliştirmek için eksiğiyle fazlasıyla çalışmalısın benim düşüncem bu.



    hayat şartları, idealleriniz için yurtdışına göçüyorsunuz sizin bileceğiniz iş ama buna memleketi kötüleyerek savunma yapmak sadece hainliktir. bu yorumlarım kişiye özgü değil, geneldir. zoru görünce kolay yoldan rahat yerlere kaçanla hayatını borçlu olduğun, doğduğun topraklarda kalıp mücadele eden adamın yeri ayrıdır. yurtdışında her şey toz pembe değil, eminim onların da eksik oldukları konular vardır ama herkes beyin göçü muhabbetiyle bu kadar kolay vazgeçmemeli ülkesinden bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLogic

    Deveye sormuşlar boynun neden eğri... o misalsiniz. Nerenizi düzelteyim. Liberal ekonomilerde işçi kesimin alım gücüne bak sonra kendi ekonomindeki alım gücüne bak.

    Uygulanmış ve sonuç alınmış bitti.

    Devletin görevi denetlemektir, ticaret değil.

    Vergiler sosyal yardıma gidiyor demişsin. Üfür babam üfür...
    Yine ortada bir veri yok
    Sen o liberal politikaların 1978'de başladığından habersizsin. Bak bakalım 1975'te ingiltere refah döneminde halkın alım gücüne düşükmüymüş? Ekonomik sistemlerden haberin yok aklınca sosyalist sistemle kapitalist sistemi karşılaştıracaksın neoliberal politikalar ne zaman başladı refah devleti ne zaman bitti haberin yok. Aklına gelen ülkelerde sovyet rusyayla abd olmalı.
    İşkembeden sallamakla olmuyor o işler. Bana birşey vaat etmeyen sistemi savunmam. Savunanda salaktır. Vergi konusundan zerre anladığında yok.
    Daha önce dediğim gibi sadece laf çeviriyorsun maksat cevap vermiş olmak. Ben yazdıkça böyle devam ettirirsin aklınca altta kalmayacaksın ya
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Kendi yaptığın oynaklıkları bana atma. Benim savunduğum sistemin adı belli, uygulansığı ülkeler belli. Senin savunduğun sistemin adı ne? Iygulandığı ülke neresi? Vasıfsız solcular gibi şikayet etmekten başka hiç bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madridista1 kullanıcısına yanıt
    tek bir cümle:



    ne zaman ülkede:



    "millet devlet içindir."



    felsefesi kalkarsa işte o zaman Türkiye'ye geri dönmeyi düşünebilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve haberin yalan oldugu ortaya cikar, her defasinda oldugu gibi



    http://www.internethaber.com/new-york-timesin-beyin-gocu-haberi-yalanlandi-1932271h.htm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha oncede bir iki konuda yazdim, konu ile ilgili olduğunu düşündüğüm için tekrar yaziyorum. Oğlum küçükken sorduğu ilginç sorular (4 yaşinda Allahin ne renk olduğunu sormuştu, bilmemin mümkün olmadığını söylediğimde, o zaman google ye bakalim demişti, bubve benzeri sorular) ve okulda yapilan gardner zeka testi sonuçlarindan sonra ben de gidip özel bir yerde zeka testi yaptirdim, bu testi yaptirmadan önce, psikolog hanim kisa bir sure çocukla başbaşa konuştu ve beni çağirdi. Ustun zekali çocuklarin maalesef Türkiyede geri zekali gibi muamele gördüğünü ve onlara göre eğitim olanaklarinin olmadiğini söyledi ve 2 defa tesri yaptirmamami soyledi ama ben sonucu öğrenmek söylediğimi söyleyip testi yaptirdim, sonuçta üstün zekali olduğunu öğrendik ayrica ikerleyen zamanlarda resimdede üstün yetenekli olduğu ortaya çikti. Ayica 2 kuzenimin oğluda üstün zekali ve sürekli iletişim halindeyiz. Ben yillarca araştirdim dursum çocuğa uygun ğitim nasil aldirabilirim diye ama nafile. Devletin bu tip çocuklar için kisitli olanaklari var ama yetersiz ve yaş kisitlamalari var. İstanbulda bir takim yerler var ama ben İstanbulda oturmuyorum, gidip gelmem surekli olanaksiz. En sonunda karar verdim lise son sinifta kanada ya gotureceğim mezun olduktan sonrada orada buyuk bir ihtimal ile orada kalir. İnsanlara seçenek birakmiyorlar ondan sonra neden beyin göçü. Sn senelerdir eğitimde sıçtın bunuda itiraf ettin. Hoşafa birincilik verdin. Senden olmayanlari ezdin fikirlerine değer vermedin. Senden olanlarin çoğunun zaten beyin göçü gibi bir derdi yok, teknik olarakta olmasi mümkün değil. Ayrica iktidarda okumuş adam istemiyor defalarca beyan ettiler. Sonuç olarak beyni olanlarin göçmesi bu durumda gayet normal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 6 Ocak 2019; 10:19:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi de gidenler FETÖ'cü algısı yaratılmaya çalışılıyor. işlerine ne gelmiyorsa, o dönem ne popüler ise, insanlar onunla suclanir. Çok eskiden "bunlar gomnist" denirdi, bir dönem "bunlar hep PKK" şimdi de "bunlar hep fetö". Çalıştığım ofiste çok yakından bildiğim 4 kişi gitti, biri İrlanda'ya, biri İsviçre, digeri Almanya ve ABD. Yukarıda yazdığım gibi, kuvvetle muhtemel ben de gideceğim.

    Umarım her şey iyi olur memleket için, ama cocuklarima (ve kendime) "la yarın bi olay çıksa biri palayla doğrar mı sokak oetasina" sorusuna net bir şekilde hayır cevabını verildiği bir hayat tercih ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C234DE19A

    Bu mesaj silindi.
    Normal şartlar altında, belirli bir plan dahilinde gelişen bir ülke olsa idik, devletin fındık işçilerinin çocuklarını eğitmek için canla başla çalışması gerekirdi. Sebebi basit: 1992 yılında asgari ücret 110 dolar seviyelerinde. 2005'lere geldiğimizde 440 dolar seviyelerinde... 1990'ların hiper enflasyon dönemi sona erdiğinde TL'nin hızla toparlanacağını hepimiz biliyorduk. Planlı bir devletin, bunun olacağını bildiği için, emek yoğun işlerde dünya ile rekabetin zorlaşacağını, fındığın üretilemez hale geleceğini öngörüp, fındık işçisinin alt nesillerini daha yüksek katma değere uygun eğitmesi, Karadeniz bölgesinde fındık üretiminin azalması sebebi ile daralan ekonomi yerine de bir şey koyabilmesi gerekirdi. Mesela, duble yollarla bu kadar uğraşacağına, demiryolu taşımacılığı yatırımları yapıp, Tüm karadeniz hattında hammadde ulaşım, nihai ürün gönderi maliyetlerini düşürmeye uğraşabilirdi. Böylece, şu anda Karadeniz bölgesinde açılamayacağını düşündüğünüz bir çok üretim tesisi, fabrika vs. açılabilirdi.

    Türkiye Cumhuriyeti Devleti eskiden planlı ve parlak fikirleri olan bir yapı idi. Ülkemizde çay üretimi mesela... Cumhuriyet uğraşıdır. Sovyetlerin Batum'da çay yetiştirmesini başarması ile, Türkiye bunu iş edinip, bu çayı Türkiye'ye getirip, kendi ziraat mühendisi kadrosu sayesinde, minik değişikliklerle üretime başlamıştır. Bugün kişi başına çay tüketimimiz İngiltere'den fazla sanırım. Yüz yıl önce böyle bir şey yoktu.

    Devlet baba plansız, programsız. Ama yöneticileri hırslı. Ama cahil. Üstelik uzmanların görüşlerini falan da önemsemiyor. En iyisini kendi biliyor. Halka bakıyoruz, bu yönetimden memnun. Değilse de oy vermeye devam ediyor. Karadeniz seçmenine bakıyoruz. Oylar yağıyor. Demek ki insanlar ya hallerinden memnun, ya da daha iyi bir yönetimin mümkün olduğunu düşünmüyor. Bu noktada, ben mi düşüneceğim fındık üreticisini, karadeniz halkını? Karadeniz halkı da, fındık üreticisi de daha kendisini düşünmüyor.

    Yani, işçilik ücretleri arttıkça fındık üretemez hale geleceğimiz açıktı. Yerine bir şey koyamadı isek, bu plansızlığımızdan. Fındığın dünyada fiyatı belli. Biz bu fiyata üretemiyorsak, üretmemeliyiz. Bu noktaya gelmeden yıllar önce önlemimizi almalı, fındık üretimi kademe kademe azalırken, farklı üretimler kademe kademe artmalı, 10-20 yıllık geçiş sürecinde kimsenin fazlaca canı yanmadan işi kotarmalı idik. Şimdi ise plansızlığımızdan ötürü birilerinin canı yanacak.

    Bir diğer seçenek, teknolojinin gelişmesi ile, fındık toplayacak makine geliştireceğiz bir şekilde (nasıl olacaksa, fındık nasıl toplanıyor biliyorum az çok, onu toplayabilecek makine ucuz olmayacaktır). Bu sefer de 100 tarım işçisi yerine 10 makine operatörü kullanacaksınız. 90 kişi gene işsiz. Fındığın ekonomisini korumuş, ama 90 kişiyi gene işsiz bırakmış olursunuz.

    Devletin zararına fındık alması ise hepimize atılan bir kazık oluyor. O parayla çok daha iyi işler yapabiliriz. Ama "devlet babanın neresi doğru da bu doğru olsun. Varsın bu da eğri olsun. Bu memleketin güzide insanının canı yanmasın." diyorsak, haklı olabilirsiniz. Ben ise, "komple değiştirelim, tüm yanlışları doğru yapalım. Geleceğe yatırım yapalım ve hepimiz daha mutlu ve huzurlu yaşayalım" diyorum.
  • Şu gittim diye övünen asimile tipler, siz zaten gidin tamam mı lazım değilsiniz. Bu ülke sizin gibilere kalmadı, biz bize yeteriz. Hangi yabancı ülkeye sığındıysanız ikiyüzlü olmayın gittiğiniz ülkeyi benimseyin diyeceğim ama bugün menfaat uğruna ülkesini satan yarın da o gittiği ülkeyi de başkasına satar. Siz Türk değilsiniz, zaten hiç olmadınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C234DE19A

    Bu mesaj silindi.
    Tamamen örtüşüyoruz diyebilirim. Ben sadece Spearhead konusunda fındığı görmüyorum. Tam liberal sisteme de bu memleketin gerçekleri gereği oldukça karşıyım.

    "Fındığın yerine bir şey koyulduğu an, devletin zararına fındık almayı yavaş yavaş azaltması gerekir, gerekirse de fındık üreticiliği ölür" diyorum. En baştan planlı giden bir devlet yapımız olsa idi, zaten şu anda fındık üretiminin azalıyor olması bir sorun olarak görülmüyor olacaktı. Azala azala bitecekti ve karadenizde derin bir probleme yol açmayacaktı... Şimdi ne yapılabilir? Yapılması gereken yatırımlar çok hızlı yapılır ise, fındık üretimi bir süre daha sübvanse edilirse, fındığa sübvansiyonu yatırımlar hazır olunca hızla keserek (fındıktan gelir elde eden halkın canını yakarak) gene işi rayına oturtabiliriz. Ama birilerinin canı yanacaktır.

    "Hayaller Paris, gerçekler Eminönü" özetle.

    ---------------------------

    "Vasatın temsili bir temsili demokrasisi" sarmalından da nasıl çıkacağız bilmiyorum. Üf! Süper özetledim Türkiye'deki yönetim biçimini!
  • İnsan olarak doğmuşsun. Fakat adam olarak doğamamışsın. Sonradan adam gibi görünmeye çalışıyorsun lakin çok komik oluyor. Biliyorum her kelime haram. Keşke o dönemlerde doğum kontrolü daha yaygın olsaydı. Zamanınızı sen gibilerle boşa harcamazdık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mlbozkurt M kullanıcısına yanıt
    siz de insan olarak doğmamışsınız... zira düşünceniz/fikriniz yok. ben en azından fikirlerle hareket eden bireyim....



    ayrıca en son yazdığınıza katılıyorum. doğum kontrolü yaygınlaşsa idi o zamanlar biat denen lanet olası hastalık ülkemizde olmazdı ve Akp gibiler iktidar yüzü görmezdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    Ben halimden memnunum Hamd olsun. Vatanıma hizmet ediyorum. Fareler gibi ilk ben terk etmiyorum, aslada terk etmem en çok şükür ettigim konuda bu KARDEŞİM.



    sizin sorununuz sizin gibi düşünmeyen veya aynı tarafta olmayan insanları dışlanmak. Ama farkında değilsiniz ki sizin yanınızda görünenlerde aslında sizin yanınızda değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mlbozkurt M kullanıcısına yanıt
    "koyun"lar meeeler "it"ler gider....



    eyvallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wake Up Lieutenant -- 7 Ocak 2019; 1:18:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.