Şimdi Ara

Android Pie güncellemesi Galaxy S9'a yaramadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Samsung Galaxy S9 sahipleri Android 9 Pie güncellemesinin ardından cihazlarında pil sorunu yaşamaya başlamış durumdalar. Bazı kullanıcılar güncellemeyi yükledikten sonra pil ömrünün önemli ölçüde azaldığını söylüyor. Reddit platformunda şikayetlerini dile getiren S9 sahiplerinin hepsi aynı sorundan muzdarip.

     

    Ayrıca Bkz.Android telefondan iPhone XR'a geçiş yapan kullanıcı sayısı yüksek
    Problem yaşayan kullanıcılardan biri kısa mesaj gönderirken pil seviyesinin saniyeler içinde yüzde 10'dan yüzde 4'e düştüğünü belirtti. ToonTonic adlı bir başka Reddit kullanıcısı ise evden çıkarken telefonunun şarj seviyesinin yüzde 50 olduğunu, yaklaşık bir saat sonra fotoğraf çekmek için çıkardığında ise pil seviyesinin yüzde 4'e düştüğünü fark ettiğini söyledi.

     


    Sorun bu ayki yamalarla düzeltilecek


    Ancak, pil ömrünü olumsuz yönde etkileyen sadece bu Android 9.0 güncellemesi değil. Samsung muhtemelen sorunun nedenini araştırıyor. Güney Koreli şirket bu pil sorunlarını Ocak ayı içerisinde yayınlanması beklenen yama döngüsünün bir parçası olarak düzeltmeye çalışacak.







  • Erdi abi daha dun dedin gidin s9 alin super oldu diye :) buarada saka yaptim s9+ demisti yanlis olmasin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhrUca -- 1 Ocak 2019; 22:26:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zamanında samsung glaaxy s5 ilk çıktıgında almıştım android 5,1 vardı sonra 6,1 güncellemesi geldi pil su gibi inmeye başladı şuan hala öyle şu samsung androidden başka sistem kullansa herşey düzelecek.Pili sürekli yiyen arkaplanda çalışan ve kapatılmasına izin verilmeyen uygulamalar oluyor hep.

  • mhrUca M kullanıcısına yanıt
    tüm cihazlarda olan bir durum oldugu sanmıyorum birde 7 24 kullanılan bir cihaz için söylenmiş bir durum degil yazılım hız konusunda gelişme mevcut diye söylendi illaki yazılım güncellemelerinde belli baslı problemler yaşanabilir 0 hataya sahip güncellemeler cok nadir olmaktadır düzeltilicektir erdi bey in de avukatı degilim biri cıkıp şu urunu önerebilir veyada güncelleme konusunda artıları ve eksileri oldugunu söyleyebilir ancak cihazı üreten kişide degil kendisi olaya kişisel olarak degilde cihaz bazlı olarak bakmak daha mantıklı samsung un hatası bu kişiye siz böyle dediniz şimdi ne oldu demek cok komik geldi bana

  • Normal her yeni güncellemeni ilki sorunlu oluyor. S7'ye android 7 geldiği zaman yeniden başlatma sorunu vardı. Android 8 geldiği zaman pil sorunu vardı. Bir kaç güncelleme sonra rayına oturur. Heleki bu güncelleme erken geldi sorun çıkmaması şaşırtıcı olurdu. S7 için Android 8'i 4 ay bekledik biz geçen sene.

  • S9 sahibiyim yok böyle bir şey bende. Gerçi ben bilgisayarından temiz kurulum yaptım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • S9 plus kullanıyorum guncelledigim ilk bir kaç gün takılma sarjin hızlı bitmesi vs bir kaç sorun mevcuttu telefona factory reset attıktan sonra yağ gibi oldu sadece tek sorun en kısık seste bile ses yüksek çıkıyor onuda çozerler diye umut ediyorum.

  • Exynos işlemcili s9larda pil ömrü artmış deniyor

  • Hakikatten haberi görünce çok şaşırdım çünkü J7 Prime telefonuma yaklaşık 20 gün önce Android 9.0'lı custom Rom yüklemiştim xda'dan ve aynı sorunu yaşamıştım. Pilim %70'lerdeydi fakat bir anda %30'a düşmüştü ve ben de sorunun Custom Rom'dan kaynaklandığını düşünmüştüm meğer Android'in bu 9.0 sürümündeki genel bir sorunuymuş. İşin trajikomik tarafı forum da geliştirici arkadaşı da bayağı bir yermiştim :))

  • blacksss kullanıcısına yanıt
    s9 kullanıyorum bende güncelledikden sonra hafif takılma gördüm hemen fabrika ayarlarına aldım o sorun kalmadı pil sorunu yok şuan için daha doğrusu eskisi gibi yani eskisi çok mu iyiydi derseniz tartışılır derim :D

  • Klasik güncelleme problemleri, bu kadar fazla cihaz bu kadar kısa sürede bu kadar sık güncellenmeye çalışılırsa her zaman olacağı bu.

  • S9+ temiz kurdum böyle bir sıkıntı yaşamıyorum.

  • Dünyanın her yerinden kuranlar var, sıkıntı yaşamadıklarını söylüyorlar.

    Not: Telegram
  • s9+ kullanıyorum güncelleme sonrası pilim çok çabuk bıtıyor umarım bu ay yayınlanacak yama ile düzeltirler 15 saat giden pil suan ort. 5 saate düştü

  • S9 + sıkıntı yok pil aynı gidiyor güzel güncelleme bence.

  • temiz kurulum yaptım yağ gibi şarjda iyi.

    Gördüğüm sorunlar;

    Ram temizleme bölümü %88 de çok takılıyor o bölüm stabil çalışmıyor
    Tuş kilidi çok az geçikmeyle çalışıyor
    Parmak izi okuma biraz daha yavaş eskisine göre. Güç tuşuna basıp kilit ekranını açıp öyle parmak izine basarsak sıfır gecikme ile çalışıyor parmak izi. Sorun direk parmak izine bastığında ki yavaşlık.
    Son olarak telefonun ram yönetimi; android 8 de gün sonunda 2.2 gb gibi boş kalırken bu sistemde 1.6 gb rame kadar düştü boşta kalan ram. Bene ram yönetimine bir göz atılmalı.

    Bu telefonun parmak izi okuma hızı çok daha iyi olmalı bence. Android 8 de daha iyiydi.
  • S9 pie kullanıyorum pille ilgili problem yok. Pil sorunu yaşayanlar temiz kurulum yapsın odin ile direkt rom yüklesin ;)

  • Bence Samsung bu tur major Andorid surum guncellemelerinde hem arayuzu de terfi olmasi sebebiyle de yukleme tamamlandiktan sonra cihazinizi yedeklemeyi onerip yapabilmesi sonrasinda ise fabrika ayarlarina alip en sonunda ise yedeklemelerden geri yuklemeyi sunmasi gerekirdi. Gerci bunu siz de kendiniz yapabilirsiniz. Elle uygulamalarinizi oyunlarinizi yedekleyin .Ayarlari da Samsung yedeklemede elle ayrica manuel secebilirsiniz .

    Sorun yasayanlar tahminim klasik her Android cihazin basina gelebilecek hem Android surum guncellemesi hem de arayuz koklu degisikligi vesilesi ile bu sorunlar yasanmaktadir.

    Sorun yasamadigini ifade edenler herhalde ya cok ayarlari ozellestirilmemis Andorid 8.0 dan veya cok fazla uygulama oyun yuklu olmayanlar gibi ( hic yuklu demiyorum ...) .

    Ben de Note9 kullaniyorum 8 GB RAM 512 dahili depolama birimli ve Andorid 9 betasina gecme fasli bitince cihazimin fabrika ayarlarina donusu yaptim yaparim da .

    Her beta guncellemesi sonrasi ayrica wipe cache recovery modunda da yapmaktayim .

    En ideali belki test beta surumlerinde her bir guncelleme sonrasi en basta izah ettigim gibi yedeklemeler manuel sonrasi fabrika ayarlarina donmekte en ideali olabilir ama pek bir sorun yasamadim ( Beta da bilinen sorunlar haricinde ekstra sorunlar cikmadi ) Beta fasli neredeyse 1 ay olacak .


    Su da bir gercektir ki Note serisi daha duzgun yazilimsal iyilestirmeler almaktadir. Genel olarak Subat ayinda cikacak guncellemeyi de ayrica beklemek gerekir . Elbette su aralarda cikabilir ...





  • Benim telefonumda da ses seviyesi ve kalitesi düştü ayrıca müzik çalarda yaptığım her işlemde telefonun titremesi çok sinir bozucu, müzik çalar bildirim panelinde durdurma ve ileri tuşları arkaplanla aynı renk, görmek mümkün değil. Ses ile başlamışken, en kısık ses çok fazla akşamları kullanılmıyor, güncellemeden önce de böyleydi ama ses kıstığımızda ses menüsünü yukarıdan çekip elimle ayarlayabiliyordum. Kamera kötüleşmiş gibi hissettim gün ışığında deneyemedim ama ev içinde daha kötü geldi. Bu sorunları nasıl bildirebilirim ki yetkili birine, bir tek pil sorununu ele alıp ona göre bir güncelleme yayınlarsalar diğer sorunla ne olacak? Arada kaynayacak mı? Sesi resmen note 9 un aşağısı a çekmişler! Gittiğim teknoloji mağazalarında note 9 un sesine bakardım, hepsi de daha kötüydü.

  • Şuan kullanıyorum. One UI çok sadeleştirilmiş toparlanmış bir şekilde. Herhangi bir pil sorunu ile karşılaşmadım. Çok stabil çalışıyor. Şuan android de gördüğüm tek sorun sosyal medya programlarının silinenememesi çünkü artık sıralıyorum;
    Galaxy Apps
    Güvenli Klasör
    Game Launcher
    Haricindeki programlar silinebiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.