Şimdi Ara

Sadelikteki şıklık? 'Corsair Carbide 275R incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Carbide serisinin kompakt üyelerinden diyebileceğim Mid Tower bir kasa. Siyah ve gördüğünüz gibi Beyaz renkli versiyonu var. En başta çok önemli bir ayrımdan bahsedeyim, bu kasanın pleksi ve temperli cam şeklinde iki versiyonu var ama ikisi de 275R olarak geçiyor, “temperli cam” ekinin olup olmadığına çok dikkat edin. Aralarındaki farkları da detaylandıracağım.
     
    Sadelikteki şıklık? 'Corsair Carbide 275R incelemesi' 
     
    Mid Tower bir kasa dedik, 43.6cm boyunda, 44.6cm uzunluğunda ve 21.1cm enindeki kasa 10.1kg ağırlığında. Fırçalı metal görünümü kazandırılmış ön kapağı plastik, geri kalanı çelikten.

    Solunda siyah filmli, içeriyi çok da göstermeyen pleksi bir yüzey var. Vidalarla tutturulmuş, misal veriyorum 400C’deki gibi pencere tarzında değil, temperli cam kasalardaki gibi yani. Etrafları buzlu, parmak izi, kir, çizik, bunları engellemek için iyi düşünülmüş. Aksesuar kutusundan çıkan anahtarla ki kutudan kurulumda ihtiyaç duyabileceğiniz vidalar, kablo toplama şeritleri de çıkıyor, söküyorsunuz vidaları, pratik değil ama kasayı zırt pırt açan biri değilseniz sorun da değil.
     
    Sadelikteki şıklık? 'Corsair Carbide 275R incelemesi' 

    Temperli camla arasındaki en büyük fark berraklığı ve dayanıklılığında, uygun bir bezle silmezseniz benim gibi daha ilk dakikada çizersiniz pleksiyi, bu pleksinin doğasında olan bir şey, temperli cam çizilmeye çok daha dayanıklı.
     
    Sadelikteki şıklık? 'Corsair Carbide 275R incelemesi' 

    Ön kapağında, kenarlarda havalandırma ızgaraları var yalnız sadece 1cm civarında açıklıklar bunlar, daha geniş, daha açık olabilirdi, misal veriyorum hayli benzer yapıdaki 270R’da daha geniş, 400C’de yayla gibi, etkisini test edeceğim zaten.
    Corsair logomuz var, gayet nizami yerleştirilmiş, altındaki yarıkta 3 tane beyaz LED bulunuyor, masayı, altındaki yüzeyi aydınlatıyor ama difüzörleri olmadığını için homojen değil de canlı canlı 3 tane olduklarını görüyorsunuz, ilk başlarda biraz dikkat dağıtabilir yani.
     
    Sadelikteki şıklık? 'Corsair Carbide 275R incelemesi' 

    Üstünde güç ve reset butonu, ses giriş çıkışları ve 2 USB 3.0 portu var. Devamında temperli olanıyla bir farka daha şahit oluyoruz, burada ne eksik, toz filtresi. Corsair toz filtresini temperli cam olanına saklamış.

    Önü, arkası, sağı solu aslında sade bir kasa, sadelikteki şıklık denilebilir, zevkler renkler farklı tabii. Pleksi için ayrıca, temiz bir bez ayarladıktan sonra, ki kutudan da çıkabilirdi, dediğim gibi temperli cam kadar dayanıklı değil ama sorun yaşamazsınız diye tahmin ediyorum. Yalnız toz filtresi gibi birkaç mıknatıs ve mesh bir malzeme sonuçta, maliyeti oldukça düşük bir şeyi neden temperli camlı olanına saklamışlar, ben anlam veremedim pek, görüşlerinizi bekliyorum.
     
    Sadelikteki şıklık? 'Corsair Carbide 275R incelemesi' 

    Kasanın diğer yanı düz bir kapak, ekstrası yok. Ardında iki tane 3.5, iki tane de 2.5 inç destekli slotlar var. İki slot yapısı da modüler yapıda, kullanmıyorsanız çıkarabilirsiniz. 18cm’e kadar PSU takabiliyorsunuz ki kısaca sorun yaşamanız pek olası değil.
     
    Sadelikteki şıklık? 'Corsair Carbide 275R incelemesi' 
     
    Kablo yönetimi anlamında ızgaraları nizami bir şekilde konumlandırılmış, anakart kablosu çok dolanmıyor, işlemci kablosunu geçirirken de zorlanmıyorsunuz gibi gibi. Kapakla aradaki açıklığı iyi kullanmanız gerek, kabloları iyi toplamanız gerek.
     
    Sadelikteki şıklık? 'Corsair Carbide 275R incelemesi' 

    İçeriye geçelim. Mini ITX, Micro ATX ve ATX form faktöründeki anakartları destekliyor. Altında PSU ve 3.5 inç disk yuvalarını örten boydan boya metal bir kapak var, sabit bir parça bu.
     
    Sadelikteki şıklık? 'Corsair Carbide 275R incelemesi' 

    Dikey ekran kartı kurulumuna müsait, elimde dikey konumlandırma için kablo yoktu ama genel olarak bu şekilde görünüyor. Kart çok hafif sarktı, karttan karta bu durum değişebilir gerçi. Uzunluk anlamında resmi destek 37cm’e kadar, hayli uzun bir kart takmama, sıvı soğutucu radyatörü de öne almama rağmen yine de baya pay kalıyor.
     
    Sadelikteki şıklık? 'Corsair Carbide 275R incelemesi'

    Ön tarafın kapağı açılıyor açılmasına ama zor, tırnaklı yapı kırılmaya müsait olduğu için geçmeli bir yapı kullanmışlar bu kasada. Mıknatıslı, tak çıkar yapması kolay toz filtresinin altında 360, 280 ve 240mm’lik sıvı soğutma radyatörü takabileceğiniz bir alan var. Ben yine Corsair’ın 280mm’lik H115i’sini kullandım, fanlarını ML PRO serisi 14cm’lik fanlarla değiştirdim.
     
    Sadelikteki şıklık? 'Corsair Carbide 275R incelemesi' 

    Üste de iki 12CM’lik fan veyahut 240mm’lik radyatör takılabiliyor ama anakartla ızgaraların arasındaki pay o kadar az ki buraya radyatörü takarsınız, fanlarını takamazsınız, bu kasada radyatörü öne takmanız icap ediyor yani.

    Egzosta ve önde kasayla beraber gelen 2 12CM’lik fan var, DC 3 pinli, maliyet odaklı fanlar bunlar, tasarımsal bir yönleri yok, devirleri de normal, anakart üzerinden ayarlanır devirleri.
     
    Sadelikteki şıklık? 'Corsair Carbide 275R incelemesi' 

    Evet, kasamı kurdum. Ön kapaktaki havalandırma ızgaraları için şunu söyleyebilirim, benim senaryomda, bu arada işlemci i7 6700K, kapak takılıyken işlemci sıcaklığını 4 derece oynatıyor. Yani öyle kasanın önünü tamamen kapatıp, sadece renkli fanların şov yapmalarına izin veren bir yapıda da değil yani, bunu görmüş oldum.
     
    Sadelikteki şıklık? 'Corsair Carbide 275R incelemesi' 

    Corsair Carbide 275R. Tasarımı sade, şıklığı sadelikte bulanlar için güzel bir kasa, zevkler renkler farklı tabii. Toz filtresi konusunda, bence ikisinde de olmalıydı ama temperli cama gelirsek, ben çizilmeye karşı dayanıklılığı için temperli camı tercih ederdim, aralarındaki fiyat farkı satıldığı yere göre 100-150TL arasında değişiyor, bence değer. Corsair’ın kendi içinde benzer fiyat segmentinde Champ Spec 04 gibi daha renkli, temperli camlı alternatifleri de var. Rakibi anlamında Cooler Master Masterbox Lite 5, Masterbox MB52, NZXT H500i, Aerocool Glo RGB gibi kimi daha renkli, kimi daha benzer yapıda rakipleri var, 275R gibi yine iyi kasalar, fiyatı segmentinde en büyük farkı çoğunun aksine dikey ekran kartı kurulumuna izin vermesi,  kasa tercihinizi belirleyebilecek bir şey diye düşünüyorum. Özetle, 275R’ı alırken pleksiliyi mi temperliyi mi alıyorum ben diye çok dikkat edin, benim gibi beyaz rengini seviyorsanız temanızı oluşturun, çok farklı, yenilikçi bir tasarım değil ama tercih listenizde bulunabilir.
     



  • Sade derken .d

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Helal olsun bu adama gerçekten beğeniyorum izleyicilerin karşına cünüp çıkmamak için boy abdesti almışda çıkmış saçdan sakalda belli helal olsun

  • Sıvı soğutmanın o şekilde montajı içeriyi ısıtmaz mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme için eyvallah., özellikle temperli cam ve toz filtresinden bahsetmen iyi olmuş. Corsair neden böyle bir saçmalık yapmış anlamak mümkün değil.

  • Merhaba bu kasayı da incelermisiniz ? yoksa! ben alıp inceliyeceğim. :)
    http://www.lian-li.com/alpha-550/

  • Sıvı soğutma kasa içine sıcak hava vermeyecek mi?
  • radyatörün yeri ve montajı yanlış
  • Soğutmayla ilgili yorumlar yapılmış ancak yeni tarz bir çok kasada bu şekilde konumlandırılıyor. Bendeki nzxt kasada da aynı şekilde, uzun bir süre yabancı kaynakları araştırarak görece verimli montajın bu olduğunu görmüştüm. En verimlisi tabi ki arka çıkışa konumlandırmak ama 240lık radyatörler bir çok kasaya sığmıyor.
    Mantık olarak düşünürsek en soğuk havanın radyatöre gelmesi gerekiyor. Yukarı konumlandırdığınızda içerdiki sıcak havayla radyatör soğutuluyor- ki bu da verimli değil. Ön tarafa konumlandırılınca içeriye sıcak hava veriyor ama içeride kalamadan arka ve üst bacalardan dışarı atılıyor. Zaten öncelik işlemcinin en soğuk kalması.

  • Kasanın içindeki beyaz led lambalar kasaya dahil mi yoksa sonradan mı alınıp takıldı ?
  • Pleksi versiyonunu tavsiye etmem hemen ciziliyor hare hare oluyor yıllarca pleksi kullandıktan sonra temperli cama gecince farkı ve kaliteyi anladım

  • burak kardeşim incelemelerin çok iyi ama ses mükemmel görüntü zayıf şu saç sakal kaş bi şekil ver artık iyi seneler

  • Akrilik pencereli olanı 477, temperli camı olan versiyonu 527 lira gözüküyor.Şık ve sade kasan seven, kasam Corsair olsun diyenler için güzel bir alternatif

  • İnceleme için teşekkür ederiz kardeşim. Ama "zırt pırt" argo kelimeler olmamış.Her şey tıkırında iken göze çapak kaçması gibi arada rahatsız ediyor. Bilgine.

  • Görsel olarak cidden çok hoş bir kasa. Ama kullandığım s340 Elite ile kıyaslanamaz bile. Düşünün cami çıkarmaya çalışırken kırma olasılığınız var. Çünkü vidaları çıkarırken cam boşta kalıp düşüyor. Corsair neden böyle bir şey yapmış bilmiyorum ama görsel olarak bayılsam da işlevsel olarak temperli camın berbat tasarlanmış takıp çıkartılabilir yapısı yüzünden tercih edeceğim bir kasa olmazdı. Çünkü çok tak çıkar yapan birisiyim. Başka birisi için ideal bir kasa olabilir. Ama benim için değil. Ayrıca psu da dışarıdan monte edilebilir olmalı. Üst seviye kasalardaki gibi. S340 Elite'de dışarıdan takılabilir yapıda. S340 Elite'de de kötü yanlar var mesela önde 2 tane 140mm fan yuvası var. Çoğu 280mm radyatör takılamıyor bile iç kısmında bulunan bazı çıkıntılar yüzünden. Ayrıca dikey Kart tutucu da yok. Takmak istersek de kasayı kesmemiz gerekir. Ben kullanmıyorum zaten pahalı da birşey, gerek duymuyorum ama iki kasanın da eksikliklerine bakarsam ben yine de s340 Elite derdim. Bende de beyazı var. Sadelikteki şıklık? 'Corsair Carbide 275R incelemesi'

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyaz rengi çok hoş, ben de olsam beyazı tercih ederdim.

    Bu arada incelemede değinilmemiş, pleksi ve temperli cam arasında bir ufak fark daha mevcut. 24 pin ve 6/8 pin güç kablolarını ön tarafa geçirilirken kullanılan boşluklar temperli olan modelde kauçuk ile kaplı. Görsel olarak bir miktar daha hoş gözüküyor diyebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 2 Ocak 2019; 20:9:28 >
  • phanteks gibi bir marka varken hala corsair gibi bir tenekeye neden para verilir? neden övülür? corsair, coolermaster vs pazarda kullanılan tenekeden farklı değil. ben incelemeye bile almazdım bu markaları phanteks,nzxt, lianli gibi markalar dururken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 3 Ocak 2019; 9:3:12 >
  • toplamda kac adet fan takiliyor ?

  • sacmAdam kullanıcısına yanıt
    Bu daha çok neyi soğutmak istemeniz ile ilgili bir durum bu kasada. Eğer işlemciyi OC yapacaksan ve işlemciye yükleneceksen bu durumda Radyatör videodaki gibi olmalı. Ama yok ekran kartını ve kasanın içini soğuk tutacaksan fanlar dışa doğru üflemeli.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.