Şimdi Ara

Horizon Zero Dawn™ Complete Edition (PS4) Yerelleştirme Projesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
8
Favori
2.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Horizon Zero Dawn™ Complete Edition (PS4) Yerelleştirme Projesi

    Merhabalar, beni bu forumda tanıyanınız vardır. Daha önce ücretli ve ücretsiz Türkçe yama projelerinde programcı olarak yer aldım. Hobi olarak yürüttüğüm programcılığın yanında aynı zaman bir PS4 kullanıcısıyım. Her konsol oyuncusunun Türkçe dili ile oynamak istediği bir oyun olan Horizon Zero Dawn'nın oldukça ilgi çekici bir atmosferi ve hikayesi var. Bu oyunun sonuna kadar Türkçe dili hak ettiğine inandığım için böyle bir projeye başladım. Bu hafta itibari ile dosyaların düzenlenmesi ile ilgili teknik-araç konularını tamamladım. Bir de tadımlık bir test videosunu sizler için çektik. Çeviride hatalar bulunabilir ama şunu diyebilirim ki Türkçe dili oyuna çok yakışmış. Videoyu izlediğinizde sizin de benim gibi düşüneceğinize eminim.



    Ben bir programcıyım, malesef bir çevirmen değilim. Çevremde görüştüğüm çevirmenlerden bu proje için gönüllü kimse çıkmadı. PS4 oyunlarının çeviri projeleri bilgisayar platformundaki yamalar kadar ilgi çekmediğini biliyorum. Fakat Horizon bu konuda istisna olur diye umut ediyorum. Oyunda çevrilmeyi bekleyen ana oyun ve DLC dahil 30-40 bin arası satır var. Bu işte gönüllü olabilecek bütün çevirmenleri ben ve PS4 kullanıcıları dört gözle bekliyor.

    Not : Forumdaki Playstation bölümünde Türkçe çevirilerle ilgili bir kısım olmadığından ve çevirmen arkadaşların daha çok bu bölümde takıldığından konuyu burada açtım.



  • Arkadaşlar bu söylediklerimi tepki olarak görmeyin ama burada konumuz çeviri için yardım almak. Kimsenin konsolunu kırdırması veya korsan için uğraşmıyoruz. Lütfen konuyu buralara çekmeyin. Hem asıl konumuz bu değil hem de yeri burası değil.



    İlgilenen arkadaşlar var sağolsunlar. Bir yerden haber bekliyoruz. Durum netleşince buradan bildireceğim.
  • Öncelikle PS4 adına başlatılan bu proje hepimiz adına hayırlı olsun.Bekir ile beraber olur mu olmaz mı diye konuşurken, konuyu görünce çok sevindim.
    Umarım bu değerli oyunun çevirisini yapmak isteyen biri veya birileri çıkarda yakın zamanda türkçe olarak oynayabiliriz.
  • Hayırlı olsun, keşke PS4'üm olsaydı, bu oyunu çevirmek isterdim. Kolay gelsin.
  • 2 gündür kafayı yedim Videoyu 4. Kez izledim az önce Gerçekten çok güzel oyun. Çevirmen arayışına başlamak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden Türkçe yaması yok diye hayıflandığım 3 oyundan birisidir kendisi diğerleri de herkesin tahmin edebileceği üzere spiderman ve red dead redemption 2 vasıfsız playstation Türkiyenin kime göre neye göre oyunlar pahalı diyen vasıfsız yöneticisi Mustafanın bi halt beceremediğinin kanıtıdır bu oyunlar neyse içim dolu o konuda
    inşallah proje tamamına erer ama biz nasıl oynayacağız orjinal ps4 sahipleri bi oyun içinde kırık ps4 almak zor iki uclu b..lu değnek yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evladı fatihan -- 27 Aralık 2018; 22:0:8 >
  • Ooo çok sevindim bu habere. Çevrilmeyi hakeden oyunların başında geliyordu. Umarım çeviri tamamlanır.
  • eğer elinizde ingilizce metin varsa tercüme etme konusunda yardımcı olabilirim, yıllardır the walking dead'in tek türkçe facebook grubu ve sitesine haberler vs konusunda tercümanlık yaptım.
  • Konsolum olmamasına rağmen çevirilimesine çok sevindim.Umarım böyle güzel bir oyunu türkçe görebiliriz.Kolay gelsin ,başarılar.
  • Konsolum olmamasına rağmen çevirilimesine çok sevindim.Umarım böyle güzel bir oyunu türkçe görebiliriz.Kolay gelsin ,başarılar.
  • Merakla bekliyorum. Sırf Türkçe değil diye para vermemiştim. Birebir çeviri olması önemli değil, iyi çalışmalar
  • Madem ps4 excluiseve gamepad kullanarak çevirin Türkçeye. Öyle yapamayız diyorsanız pc için de çıkarın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aresblade

    eğer elinizde ingilizce metin varsa tercüme etme konusunda yardımcı olabilirim, yıllardır the walking dead'in tek türkçe facebook grubu ve sitesine haberler vs konusunda tercümanlık yaptım.
    Profiliniz gizli olduğu için PM gönderemiyorum. PM için izin verin veya bana ulaşın lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CCC610F8A -- 28 Aralık 2018; 12:50:24 >
  • Tercüme konusunda yardımcı olmak isterim. Size özel mesaj göndermek istedim fakat bir türlü başarılı olamadım. Lütfen bana ulaşın.
  • Kesinlikle Türkçe yamayı hak eden ancak nedense Sony'nin altyazıda bile Türkiye'yi iplemediği bir yapım olmuş. Neyse.



    Benim merak ettiğim PS4'teki bu oyuna Türkçe yama yapılırsa o yamanın nasıl entegre edileceği. Yani orijinal bir oyunda ben Türkçe yamayı nasıl kullanacağım? Tamam PC'de yapıyorduk ama PS4 Türkçe yama konusunda cahilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 28 Aralık 2018; 21:59:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son zamanlarda sevindiğim nadir konulardan. Şu oyunu bir Türkçe oynasak altyazılı gerçekten muhteşem olacak.

    Yukarıdaki arkadaş gibi bende cahilim ama altyazı PS4 oyununa nasıl entegre edilecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alisinasyon

    Son zamanlarda sevindiğim nadir konulardan. Şu oyunu bir Türkçe oynasak altyazılı gerçekten muhteşem olacak.

    Yukarıdaki arkadaş gibi bende cahilim ama altyazı PS4 oyununa nasıl entegre edilecek.
    merhaba ps4 e entegre etme şansını yok
    kırık cihazlar için yapılacak yama..
  • İyi günler. Ben yarın ps 3 almayı düşünüyorum. Merak ettiğim oyunlar var. Öncelikle ps3 de sanıyorum ki sadece kırık oyunlara yama yapılıyor. Yani orj in olursa çalışmıyor değilmi. İkinci sorum da şu tr yamaları nasıl yüklüyorsunuz ? Birde sizce kaç gb lık almalıyım ps3.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallaha ben bu oyunu hiç beklentim olmayarak almıştım. GoW'dan bile daha çok etkiledi beni. Bence geçen senenin açık ara en iyi oyunu bu oyun. İnanamamıştım ben. Bu kadar derin senaryo ve kadar akıllıca anlatım ve etkileyicilik görmemiştim. En ağır spoiler yenilmemesi gereken oyunlardan biri bu. O kadar şaşırmıştım ki sonraki olaylara çok büyüleyici gelmişti. Tekrar mı oynasam ne yapsam. Çok iyi oyundu çok ....
  • Merhaba ben de elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freeman1930

    İyi günler. Ben yarın ps 3 almayı düşünüyorum. Merak ettiğim oyunlar var. Öncelikle ps3 de sanıyorum ki sadece kırık oyunlara yama yapılıyor. Yani orj in olursa çalışmıyor değilmi. İkinci sorum da şu tr yamaları nasıl yüklüyorsunuz ? Birde sizce kaç gb lık almalıyım ps3.

    Evet sadece kırık oyunlara yama oluyor.bi tane harici al ikiye böl 500 500 bir fat bir exfat olsun ps3 ve ps 4 te.Butun ps3ler kırılıyor.12 GB bile alsan olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinnerclown -- 28 Aralık 2018; 19:06:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.