Şimdi Ara

Posetin parali olmasini savunanlar bu sorularima cevap bekliyorum! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
1
Favori
25.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doğa için faydası olmayan onlarca şey yapan hükümet birden bire doğa dostu mu oldu yani... :) hmmmm tamam.
    ''Gılıjdar'da sesega'yı badırdı.''
  • Ürün satışın 25 kuruşluk bir poşet içinde fiş kesilecek devlet bunu takip edip 15 kuruşunu vergi olarak alacak diye duydum. Yazar kasalar güncellenecekmiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yakında kampanyalar yaparlar 50 tl ve üzeri alışverişe 5 poşet hediye tarzında.Market kapılarında da 15 kuruşa poşet satan insanlar olur abi içerde 25 bende 15 kuruş :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceden çöpleri poşetle bağlayıp atıyordum. Bundan sonra poşete para vermeyip çöpleri olduğu gibi konteynere dökeceğim.
  • Poşetlerin doğada çözündüğü falan yok. O tamamen ideal şartlarda geçerli. Gerisini bilmiyorum, ilgilenmiyorum da. Yıllarca poşetlerin ücretli satıldığı ülkelerde yaşadım zaten benim için değişen bir şey yok.
  • Mitrovic kullanıcısına yanıt
    Pet şişeler geri dönüştürebilir. Plastik poşetler geri dönüştürülemiyor.

    Yani su şişeleri aslında düzgün kullanıldığında atık haline gelmiyor yada minimal oluyor. Mesela bir kaç yıl önce su şişesi kapağı geri dönüşümü ile Tekerlekli Sandalye kampanyası vardı. Şu anda ibb su şişesi ile akbil dolduruyor vs vs.

    Plastik poşet tabiki tek başına dünyayı kurtarmaz ama fark yarattırır.

    Bugün pazara gittiğinde 1kg 2kg bütün ürünleri ayrı ayrı poşetlenerek satılıyor. Bir aile haftalık çıktığı sadece pazar alışverişinden domatesi soğanı biberi meyvesi en az 10 poşet ile dönüyor. Diğer market alışverişlerini, giyim alışverişlerini vs vs saymıyorum bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sioux

    Onu bilerek yapıyorlar. Bizim halk market poşetlerini çöp poşeti olarak kullandığı için. Kullanmasınlar diye o şekilde üretiliyor. Özellikle migros poşetleri kullanım sonrası altında delikler oluşuyor. Bim poşetleri sağlam kalıyor mesela

    Alıntıları Göster
    Aynen öyle çöp poşeti olarak kullanan çok hatta arada mecbur kalınca biz de yapıyoruz. En sağlam poşetleri toptancı Metro veriyor, onlar eskiden beri ücretli verirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DreamingLight

    quote:

    Orijinalden alıntı: uAslAnkara

    Yoo poset kullaniyoruz. O kese kagitlari parali, posetler bedava. O kese kagitlari da sadece pahali yerlerde var. Walmartta falan yok

    Poşetler nasıl bedava yahu? Bedava falan değil wallmartta 10 cent olması lazım tanesi yanlış hatırlamıyorsam.

    Alıntıları Göster
    Yanlis hatirliyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maksat burda sana o poşeti kullanmayı bıraktırmak senden para almak değil 2 3 tane battal boy kumaş torba alırsın alışverişe giderken yanında götürürsün hiç poşet kullanmadan alışverişini yaparsın ne poşete para vermiş olursun ne de doğaya zarar vermiş olursun. O bahsettiğim kumaş torbaları bi aldın mı 10 yıl 20 yıl kullanırsın bu arada.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • frux kullanıcısına yanıt
    Savaş çıkar. Bu gerçek mi doru mu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • frux kullanıcısına yanıt
    Yalaaann

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Metro markette yıllardır var. bizim uydurduğumuz bir şey değil.
  • Devlet halkı söğüşleyecek konuları toplasın halka bildirsin, her çalışanın maaşından kesilsin. Onlarda rahat etsin bizde. En azından daha samimi olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende çevreciyim elimden geldiğinde doğayı temiz tutuyorum pikniğe bile gitsem sağda solda gördüğüm çöpleri toplar çöplüğe atarım. Bu uygulamanın çevrecilikle ilgili olduğunu düşünmüyorum sıra poşete gelene kadar yüzlerce ürün var zararı olan. Hatta bu poşetlerin faydası bile var çöp poşeti olarak kullanıp atıldığı için ekstra çöp poşeti doğaya salınmamış oluyor. Paralı da olsa mecburen alacağım ve benim gibi milyonlarca insan daha alacak günde 10 milyon poşet bile kullanılsa 2.5 milyon TL yapar. Bu para yine marketlerin cebine girecek, zengin ekstra zengin olacak. Bence tamamiyle gereksiz ve haksız bir uygulama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poşet paralı olabilir eyv ama 0.03 0.05 gibi. İngiltere’de öyleydi bazı marketlerde ücretsiz bazılarında bunun gibi fiyatlar. 0.25 değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkedeki insanların en az %70 lik bir kısmının lafla eğitilemeyeceğini düşünüyorum o yüzden doğayı korumak için tepe noktada bu tarz gerekli kararları vericek insanların olması şart. Kim poşetleri paralı yaptıysa tanrı onu kutsasın.
  • Valla ben bütün plastiklerin yasaklanması taraftarıyım ballıkların içi plastik doldu siz omega 3 aldığınızı sanıyoken kanser alıyosunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RichardB kullanıcısına yanıt
    hocam iyi günler, ben mi yanlış biliyorum diye tekrar araştırdım bi yanlışı düzeltelim ki forumdaşlarımız yanlış bilgilenmesin.
    Doğada çözünen poşetler, zaten doğada bulunan bileşiklerle elde edilmiş poşetlerdir. Yani topraktan gelip tekrar toprağa dönüyor herhangi bir zararlı bişey söz konusu değil. kaynağım da şu şekilde;
    http://www.ortakalan.com.tr/haberler/bio-cozunur-teknojisinin-ayrintilari-7858#1
  • Ben AB uyum yasaları gereği bunu yaptığımızı düşünüyorum. Zaten ekonomik sıkıntıda olduğumuz için devletin de yararına olacaktır bu yüzden de işlerine geldiğini düşünüyorum.

    Aslında mantıklı bir olay. Bu şekilde israfa ve doğaya verilen zarara dur denilebilir. Avrupa ülkeleri bu olayı yıllardır uyguluyor...

    Aklıma bir yabancının ülkemize gelip boş arazideki poşetleri topladığı video geldi.
  • Maksat marketler kazansın para babalarının cebi dolsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.