Şimdi Ara

iPhone XS Max inceleme notları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,

    Bir süredir iPhone XS Max modelini deneyimliyorum. Eğer yetiştirebilirsem bu hafta sizlerle güzel bir video paylaşacağım.

    Video öncesinde hem sizin görüşlerinizi almak hem de kendi deneyimlerimi aktarmak için böyle bir konu açmak istedim.

    Telefonun deneyimlediğim kadarıyla özelliklerini maddeler halinde değerlendireceğim.

    Eğer vakit ayırıp siler de deneyimlerinizi maddeler halinde yazarsanız hem benim hem de cihazı almayı düşünenler için faydası büyük olacaktır.

    Tasarım

    XS ve XS Max, iPhone X ile aynı tasarımı temel alıyor. Bu tasarımın bütün güzelliklerini deneyimlemek için telefonu kılıfsız ya da ultra ince bir kılıf ile kullanmak gerekiyor. Tabi telefonun değeri düşünüldüğünde kılıfsız kullanmak büyük cesaret olacaktır

    Çerçeveler inceltilmiş, göze hoş gelen bir tasarım mevcut fakat hem telefon iç alanının arttırılması hem de ele oturuşu kolaylaştırsın diye sağ ve sol kısımlardaki dışa bombe yapan kısımlar nedeniyle telefona kılıf takarsanız telefon ekstra kalınlaştığı için elde tutuş deneyimi düşüyor.

    Ben mavi deri kılıf ile kullanıyorum. Her şey iyi, güzel, alıştım derken arada telefonu çıkartıp kılıfsız elime aldığımda şeytan, ne yapacaksın kılıfı salla böyle kullan diye dürtmüyor değil

    Büyüyen ekran ile yazı yazmak, video izlemek, içerik görüntülemek ise tahmin edebileceğiniz gibi eskisine oranla çok daha iyi bir deneyim sunuyor.

    Telefonun ağırlığı ise bir şekilde düşürülebilseymiş iyi olurmuş. X sonrasında XS Max uzun süre tek elle kullanımda bileği yoruyor.

    Donanım

    X hızlıydı XS ve XS Max daha hızlı. X hızlıydı diyorum ama enteresandır XS serisine geçtiğinizde hızı fark ediyorsunuz. Özellikle Face ID çok hızlanmış durumda. Tabi iPhone 7 ve üzeri bir cihaz sahibi için hız konusu hala sorun değil. Daha hızlansa ne olacak diyebilirler :)

    Ekran işinde Apple elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Deneyim çok iyi. Özellikle video izlemek büyük keyif olmuş, güçlenen stereo hoparlörler de deneyimi arttıran diğer unsurlar.

    Kamera

    iPhone 7 Plus'dan bu yana yurt dışı, yurt içi çekimlere giderken yanıma sadece iPhone'u alıyorum. Bu linkte deneyimi özetlemiştimhttps://www.mesutcevik.com/2017/09/03/video-icin-iphone-yeter/

    Ön kameradaki stabilizasyon şahane. Evet görüş açısı biraz daralmış ama hala işimi fazlasıyla görebilecek alanı gösteriyor ve video giriş çıkışlarında sunum yaparken, artık hareket etme olanağı verecek bana.

    Arka kameranın arttırılan dinamik aralığı, video çekimi için en iyi telefonlar olarak nitelediğim iPhone'ları bir üst lige taşımayı başarmış.

    X'un kamerasından fazlasıyla memnundum şimdi çok daha iyisine kavuştum. Tabi Pixel ve Mate serisinin gece fotoğraf çekim performansları göz önüne alındığında bu telefonların tek geri kaldığı yer gece çekimi için özelleştirilmiş bir moda sahip olmamaları olarak gösterilebilir.

    Pil

    Pil konusunda Apple Plus serisi ile hep iyi işler ortaya koydu. 6 Plus, 7 Plus, 8 Plus sahibi olup da telefonunun pil süresi konusunda şikayet eden kişileri görmek zor.

    XS Max ise bu geleneği bir kaç adım daha ileri taşımış. Gün boyu pili dert etmeden Turkcell Dergilikten dergi okuyor, sosyal medyada geziyor ve oyun oynayabiliyorum. Dengeli tüketimde 15-16 saatlik maratonları 5 saat üzeri ekran açık kalma süresiyle şarjın bitmesine %20 üzerinde pil kalmışken tamamladım.

    iPhone modellerinde benim için en işlevsel konu bu cihazların fotoğraf ve video çekerken pili deli gibi tüketmemeleri. Hatta çektiğiniz videoyu başka bir formata ya da boyuta düşürmek için işlediğinizde bile pil su gibi gitmiyor. İşim de video ve görüntüleme ağırlıklı olunca bu konu benim için hayat kurtarıcı oluyor.


    Notlara devam edeceğim. Alt kısımda bugün çektiğim fotoğrafları da paylaştım. Kullananlar deneyimlerini yazarlarsa sevinirim.

    Sevgiler, selamlar.


    iPhone XS Max inceleme notlarıiPhone XS Max inceleme notlarıiPhone XS Max inceleme notlarıiPhone XS Max inceleme notları







  • Merhaba hocam;

    Güzel bir açıklama olmuş eline sağlık, fakat son günlerde oluşan ve özellikle ios 12.1.1 ile gelen şebeke sorunları ile ilgili sizin konuya bir el atmanızı rica ediyorum.

    Çünkü sizler yönetici olarak Apple daki üst düzey kişilere bu durumu bizlerden çok daha hızlı bir şekilde ileteceğinizden dolayı sizden yardım rica ediyoruz.

    Saygılarımla.
  • Hiç bir cihaz 10.799 TL etmez.



    Alacak ve kullanmak isteyen arkadaşlara önerim yurt dışından 5.800 TL ye kadar bulunabiliyor. Ordan almanız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.