Şimdi Ara

Bu ülkede hakkıyla araba pert eden yok mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
13
Favori
54.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
233 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün bir ilanda 95.000 tl lik arabanın 60.000 tl lik hasar kaydı vardı, satıcıya göre sigorta şişirmiş önemli bir şeyi yokmuş, yav hadi 3 şişirdi 5 şişirdi 60.000 lik neyi şişirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018’in en güzel, nokta atışı konusu. Sitem lav vurma artık herneyse

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende konu sahibi arkadaş gibi 2 aydır araba bakıyorum kusma noktasında geldim ettiğim küfrün haddi hesabı yok. Ne şişirme hasar kaydı arkadaş bu nerede nasıl şişiriliyor tüm eksperlermi dolandırıcı, sigorta firmalarında paramı çok anlamadım ben bu tezgahı

    - Kaskodan anlaşmalı ağır hasar kaydı
    - Servisin şişirmesi ağır hasar kaydı
    - Aramıcımız çok temiz kusursuz eksper şişirmesi ağır hasar kaydı
    - Kasko şişirmesi ağır hasar kaydı
    - İlan başlığı Kaçmaz fırsat aracı, içine girince yürürü temiz harika araba şişirme ağır hasar kayıtlı
    - Aracım çok temiz kazada karşı tarafın hasarı yazıldı bu yüzden ağır hasar kayıtlı...

    Bu zamanda arabayı babandan alsan detaylı ekspere sokucaksın ortalık rezillik ötesi olmuş.
  • MrKattchup kullanıcısına yanıt
    Kedi sürtmüştür 60bin lira tramer çıkar bişey olmaz.
  • Arkadaşlar mobilden 3 sayfa yazı yazdım fakat muhteşem forumumuz 502 Bad Gateway hatası verdi :)

    Öncelikle çocukluğumdan beri otomotiv sektöründe yetiştim. Eski sigortacıyım ve halihazırda sigorta şirketlerinden pert araç alıp onarımını yapıp satıyorum. Alında farklı alanlarda çalışıyoruz fakat tüm arkadaş çevresi sanayici olunca danışacak baba da olunca kendimizi yıllardır pert araç yapıp satarken bulduk. Madde madde aklıma geldiğince yazmaya çalışacam.

    -Unutmayın herhangi bir hasar kaydı olan araç alıyorsanız o hasarların her birinin fotoğrafları vardır. Küçük bir araştırma ile hasar dosyasına ulaşabilirsiniz. Hele hele ağır hasarlı ise sizden fazla fotoğrafı vardır arabanın. Etik olanı ilana kaza yerindeki fotoğrafı koymaktır. (sanırım sadece ben yapıyorum)

    -Araçların tramer sorgulamaları şasi kodu ile yapılır. Plaka ile yapmayın.

    -Çıkan sonuçta çarpma, çarpışma, KTT(maddi hasarlı kaza) gibi kalemler altında yazan miktarlar sadece o araca ait bedelleri kapsar. Yani karşı tarafın hasarı diğer bir araca YA-ZIL-MAZ. Bazı durumlarda (can kaybı-tazminat, devlet malına zarar vs.) ihtiyari malimesuliyet ücretleri araca yazılabiliyor fakat bu size gelen mesajda hasar bedeli olarak gözükmez.

    -Ağır hasarlı bir aracın hasar bedeli size o aracın durumu hakkında bilgi vermez. En azından bu işi yapan bizlere bilgi vermiyor. Bunu biraz daha detaylı olarak anlatayım; Bir araca atanan eksper araç başına gider ve hasarlı olup olabilecek tüm parçaları servis bedelleri ile yazar. Buna inanılmaz işçilik ücretleri eklendikten sonra görüp yuh dediğiniz rakamlar ortaya çıkar. Mesela aracın motor takozu yerinden kaymış/kırık ise exper motorun sandık motor ile değişmesi gerekebilir der. Fakat %99 ihtimal ile böyle bir şeye gerek olmayacaktır. Tampon kırılır plastik kaynak boya yapılacaktır exper komple dolu tampon yazar, Ön iki airbag açtı ise exper üretici firmadan komple döş ve direksiyon modülü fiyatını yazacaktır. Yani insanımızın sigorta şişirmesi dediği şey aslında experin en kötü ihtimalleri değerlendirmesidir. Sigorta şirketi çıkan bedele göre onarım veya pert kararı alır. Pert olan aracı sovtaj bedeli ile alma hakkı ilk araç sahibine aittir. Yapılan işte bir yanlış yoktur. Onarım yolu seçilirse o para şirketten çıkacak sizce neden kendi kendilerini kazıklasınlar?
    Size bir örnek vereyim. 49.000TL hasar kayıtlı Ford Focus powershift aracı aldım ve tüm parçalarını orjinal sıfır veya çıkma ile değiştirerek minimum parçada onarıma giderek aracı 8.000 TLye bitirdim. Bunun içinde birinci sınıf işçilik ve parça ile onarılmış koltuk döş ve direksiyon airbagı, fırın boyası vs. var. Hasar kaydı neden 49.000 TL? Doğruca değiştirdiğimiz motor kulağı için exper motorun ve şanzımanın hasarlı olabileceğini ve komple değişmesi gerektiğini yazmıştı(yetkili servis bu parçalarda kolay kolay onarıma gitmez). Bakın eksper hatalı değil. Gerçekten öyle de olabilir fakat bu çok düşük bir ihtimal. Olsa bile serviste ücreti 5000TL yazılan sıfır orjinal parçayı 2.000TL ye de buluyorsunuz.

    -Ağır hasar kayıtlı araç alacaksınız bakmanız gereken şeyler hayati parçalar ve o parçaların nasıl onarıldığıdır (motor, mekanik, alt takım, airbagler, şasi ve direkler vs) Mesela o onarılan airbaglar o dikişleri veya kullanılan malzemeyi tekrar açıp doğru şekilde açılacak mı? Şasi çekilmiş direk,sütun onarılmış işçilik iyi tamam ama bir sonraki darbede aynı yerden tekrar bükülmez mi o parça? Hayati parçalarda olması gereken şey onarım değil punta noktasından değişimdir. Şasi çekildi ise bir sürü farklı durum olabilir ustaya göstermeniz gerekir. Diğer karoseri parçalar size kalmış fakat piyasa boyadan yana olsa da bence orjinali ile değişim onarımdan daha iyidir. Biz de çoğu parçayı boyatıyoruz ama kıvrımdan hasarlı parçayı gidip macuna bulamıyoruz değiştiriyoruz. Değişimi yapılan parça orjinal olmalıdır. Mesela kapı değişiyor ise kapı ve tüm fitiller orjinal olmalıdır.

    -Aracı hem ekspertize hem sanayiye götürmeniz gerekiyor. En garantisi yetkili servise götürmenizdir. Bir bir tüm işlemleri söylüyorlar fakat ücret biraz tuzlu. Bide tek yaptığı parça değiştirmek olan ustalar bu araçtan uzak dur falan diyebiliyor. Bazen kendi yorumlarını katıp yanlış yönlendirme yapabiliryorlar. Unutmayın ki pert araç alıyorsunuz.

    -Önden motora kadar girmiş araçlardan genellikle uzak duruyoruz. Hem ciddi kaliteli işçilik gerekiyor hem de sürprizi çok. En iyi ustalarda bile araç randıman vermeyebiliyor. Yani illa birşeyler iyi olmuyor.

    -Ağır hasarlı olmayan normal hasar kaydı olan araçlar ise doğruca o tutar ile onarılmıştır. (eğer servis sigorta şirketi ile anlaşmasız ise araç sahibi ve servis anlaşıp malzemeden çalıp parayı cebe atabiliyor.) Bu işlerden anlamayan bir hanımefendiyi dolandıran yetkili servis çalışanını da gördük :)
    Ben gider sanayide aracımın hasarını cebimden yaparım hasar kaydım olmaz veya giderim kaskodan/sigortadan yetkili serviste yaparım hasar kaydı olur. Olması gereken yetkili serviste yapılmasıdır. Maalesef piyasada hasar kayıtsız araçlar daha çok seviliyor fakat hasar kaydı olan araç daha güvenilirdir.
    Umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir.

    Edit: Sigorta şirketleri sahibinden aldığı aracı onarmaz ihale ile satar. Aracınız büyük bir hasar aldı ise kusur oranı belli oldu dosyayı açtınız muhattabınız olan sigorta, aracı birkaç gün içinde ihallelere koyar. Kendisine gelen en yüksek bedel aracın sovtaj bedelidir. Bazen 2. İhaleye de çıkabilir. Sonra sigorta hesabını yapar. Hasar onarılacak seviyede mi? Kazalı satsam zararım ne? Onarsam zararım ne? Bunun sonucunda karar alınır.
    Aslında bunların sigortacılıkta sınır değerleri var. Mesela hasar bedeli araç piyasa bedelinin %70'inin üstünde ise hurdaya ayrılır gibi.

    @Psycho53 'ün hatırlatması ile sigortaların indirim oranından bahsedeyim.
    İndirim durumunuz 8 aşamalıdır 4. Basamakta başlarsınız. 4. Basamak %0 indirimdir. Mesela kazada suçlu çıktınız trafik sigortanız karşı tarafa ödeme yaptı 1 basamak düşer ve bir sonraki yıl %10 zamlı ödersiniz. Bir poliçenizi sıkıntısız tamamlarsanız %10 indirim kazanırsınız. Yani hasarınızı sigortadan yapın diye tavsiye ettik ama gidip ufak bir iş için sigortayı delerseniz sigorta o parayı sizden geri alıyor :) %10 indirim alacakken %10 arttırım alıyorsunuz %20 fiyat farkı oluyor. Bu sizin şahsi sicilinizdir. Alacağınız arabada önceden hasar kaydı olması sizin sicilinizi etkilemez.

    -Filoların sattığı araçlara güvenin. Araçların bakım geçmişleri, hasarları herşeyleri ortada zaten. Temiz ise filo aracı 40 yalan söyleyen sahibinden daha mantıklı olabilir. Filodan araç alan galeriler (ben de dahilim) bu araçları devasa karlar ile satmıyor. Maksimum 2.000tl kar bırakıyorlar ama araçlar genel olarak temiz olduğu için 1-2 günde satılıyor. O yüzden galerilere mantıklı geliyor. Şu an yapmıyorum ama altta bir mesajda leaseplanın sgs ekspertizini paylaşmıştım. Lastik milimetrelerine kadar ekspertizi oluyor araçların. Ben bu kadar inceleyemem bir aracı.
    @olmega çok güzel demiş vitamini kabuğunda değil arabanın
    Gidip 0 km boş b sınıfı arabaya 100.000TL vereceğime 2-3 parça boyalı( tabii ki böyle dememeliyim 2 tam 2 yarım boya var.) titanium powershift focusa biniyorum şuan. 130.000 TL ye tertemiz f10 a bindim. Bende iken Suriyeli çöpçü çarptı mesela fotoğrafını paylaşayım size onun dışında bir uzman çavuş çocuğunu hastaneye yetiştirmeye çalışırken çarptı onu da koyuyorum

    (bu arada bmw için kapora almıştık notere yetişemedik aracı boya fırınında saklayacaktık sanayide ve kaza oldu )

    Bu ülkede hakkıyla araba pert eden yok mu ?
    Bu ülkede hakkıyla araba pert eden yok mu ?
    Şimdi bu araçları zarar ederek sattım. Fluence hatasızdı 2 boya oldu bmw 2 parça boyalıydı kimliksiz, ehliyetsiz, sürdüğü araç sigortasız muayenesiz bir suriyeli yüzünden 5 parça boyalı oldu.

    RESİMLERİ YARIN KALDIRACAM KÖTÜ AMAÇLI KULLANILIR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRK Sigorta -- 10 Aralık 2018; 22:6:48 >
  • Hocam güzel bilgiler vermişsiniz elinize sağlık, fakat bunları okuduktan sonra 2. Elden soğudum ne yalan söyliyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrKattchup

    Hocam güzel bilgiler vermişsiniz elinize sağlık, fakat bunları okuduktan sonra 2. Elden soğudum ne yalan söyliyim.
    Yani aslında size katılıyorum. Ben işin içinde olmasam pert arabaya binmem. Bizzat topladığım için biniyorum. Yoksa 3 kuruş fazla kazanmak için yapılan hatalar cana mal olabilir. Gözümün önünde adamlar üstten darbe yiyen ezilen sağ ve sol sütunu onarması için ısrar ediyordu ustaya. Hadi kaynakla macunla kurtardık şekli şemali de tutturduk o sütunu yapan mühendisler ne hesaplar yapıyor ne testlere sokuyorlar parçaları bizimkiler gidip hayati parçalara kaynak yaptırıyor.



    Bmw f10 arabada airbagları katlayıp direnç takarak airbag lambasını söndürmüşlerdi. Elektrik bandıyla sarmışlardı airbagları hafızamdan silemiyorum görüntüyü. Düşünün 150.000Tl lik araç ile kaza yapacaksınız ve airbag açmayacak.

    Fakat ortalama bilgisi olan biri sanayide güvenilir usta, kaliteli bir ekspertiz ile tertemiz bir araca uygun fiyata binebilir fazla kötülemeyim kendi işimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek varis

    Ben manava girdim arabayla motor düştü dümdüz oldu kaskodan aldım parasını hakkıyla pert ettim.
    Manava girdim demişsiniz de manavın pek umrunda değil sanki

    Neyse geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acil Stop

    İkinci el f30 almam.
    Kaportası göçen Civic mi alırsın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Manav yeni doldurmuştu tezgahı yağ falan döküldü nerdeyse birbirimize girdik :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tek varis kullanıcısına yanıt
    Adam kaza yapan insana tepki verdi yani kafaya bak:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek varis

    Ben manava girdim arabayla motor düştü dümdüz oldu kaskodan aldım parasını hakkıyla pert ettim.
    Manava girmisken eliniz bos cikmasaydaniz bari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende senin gibi uzun sure f30 baktim ama temizini bulmak imkansiz gibi bisey, ben bu sevdadan vazgectim. Sanada tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cool Storm kullanıcısına yanıt
    Hayır Dünya kalitesi plastik çamurluklu Renault alırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 8 Aralık 2018; 20:56:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A2C4E36DE

    Arkadaşınız sağ mı?

    Alıntıları Göster
    Evet, burnu bile kanamadan sapasağlam çıktı arabadan.
  • Sahibinden cekme belgeli Tesla Roadster citir hasarli....

    Not:Marsa firlatilmistir yerinden yeni sahibi alacaktir... Gerekirse yanınıza gereksiz bir arkadaşımızı teslim yeri için gönderebiliriz.
    Ticaretimiz önce mangır sonra mal şeklinde olacaktir. Bu esnada bir yemeğimizi yersiniz. Çay kahve ücretsiz ikramimizdir
    Gidiş dönüş masraflari alıcıya aittir..
    Aracimiz Yorungeye oturmadigi ve Yetkili servise gittiği icin agir hasar kayitlidir. Bir iki çekiç darbesiyle yörüngeye dönecektir. Önceki sahibi sigortadan para almak için eksperle bir olup sigortayi dolandırmıştir, böyle temiz bir araca hasarli demişler...


    Aracımızın çalışmayan aksami yoktur.
    Aracımız uzaylilar odası kayıtlıdır, sorgulatabilinir. Aktif olarak uzayda hareket halinde olduğundan, boyada değişiklikler olabilir. Ufak tefek astroid değmiş veya güneş yanigi olabilir, temizlik boyasi garajimizda ücretsiz yapılacaktır.
    Aracimiz az bulunan elma şekeri kirmizisidir.
    Aracimiz filmlerde dizilerde oynamıştır. Rol Modeli Cüneyt Arkın filmlerinde kullanılan uzay gemisidir.
    Aracımız goruldugu gibi tek kullanici ve tek kol olqrak kullanılmıştır, obur kol camdan inmemistir, tesbih yanında verilecektir.
    Aracımız temizdir, oksijensiz ortamda saklandığı için pas yok, boya yok, toz bile yok.

    Eğer sorun varsa geri getirin, paraniz iade Sıkıntı Yoook!!

    Bu ülkede hakkıyla araba pert eden yok mu ?
    Bu ülkede hakkıyla araba pert eden yok mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 9 Aralık 2018; 12:8:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crashserkan kullanıcısına yanıt
    Kucakta motor vardı :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DRK Sigorta

    Arkadaşlar mobilden 3 sayfa yazı yazdım fakat muhteşem forumumuz 502 Bad Gateway hatası verdi :)

    Öncelikle çocukluğumdan beri otomotiv sektöründe yetiştim. Eski sigortacıyım ve halihazırda sigorta şirketlerinden pert araç alıp onarımını yapıp satıyorum. Alında farklı alanlarda çalışıyoruz fakat tüm arkadaş çevresi sanayici olunca danışacak baba da olunca kendimizi yıllardır pert araç yapıp satarken bulduk. Madde madde aklıma geldiğince yazmaya çalışacam.

    -Unutmayın herhangi bir hasar kaydı olan araç alıyorsanız o hasarların her birinin fotoğrafları vardır. Küçük bir araştırma ile hasar dosyasına ulaşabilirsiniz. Hele hele ağır hasarlı ise sizden fazla fotoğrafı vardır arabanın. Etik olanı ilana kaza yerindeki fotoğrafı koymaktır. (sanırım sadece ben yapıyorum)

    -Araçların tramer sorgulamaları şasi kodu ile yapılır. Plaka ile yapmayın.

    -Çıkan sonuçta çarpma, çarpışma, KTT(maddi hasarlı kaza) gibi kalemler altında yazan miktarlar sadece o araca ait bedelleri kapsar. Yani karşı tarafın hasarı diğer bir araca YA-ZIL-MAZ. Bazı durumlarda (can kaybı-tazminat, devlet malına zarar vs.) ihtiyari malimesuliyet ücretleri araca yazılabiliyor fakat bu size gelen mesajda hasar bedeli olarak gözükmez.

    -Ağır hasarlı bir aracın hasar bedeli size o aracın durumu hakkında bilgi vermez. En azından bu işi yapan bizlere bilgi vermiyor. Bunu biraz daha detaylı olarak anlatayım; Bir araca atanan eksper araç başına gider ve hasarlı olup olabilecek tüm parçaları servis bedelleri ile yazar. Buna inanılmaz işçilik ücretleri eklendikten sonra görüp yuh dediğiniz rakamlar ortaya çıkar. Mesela aracın motor takozu yerinden kaymış/kırık ise exper motorun sandık motor ile değişmesi gerekebilir der. Fakat %99 ihtimal ile böyle bir şeye gerek olmayacaktır. Tampon kırılır plastik kaynak boya yapılacaktır exper komple dolu tampon yazar, Ön iki airbag açtı ise exper üretici firmadan komple döş ve direksiyon modülü fiyatını yazacaktır. Yani insanımızın sigorta şişirmesi dediği şey aslında experin en kötü ihtimalleri değerlendirmesidir. Sigorta şirketi çıkan bedele göre onarım veya pert kararı alır. Pert olan aracı sovtaj bedeli ile alma hakkı ilk araç sahibine aittir. Yapılan işte bir yanlış yoktur. Onarım yolu seçilirse o para şirketten çıkacak sizce neden kendi kendilerini kazıklasınlar?
    Size bir örnek vereyim. 49.000TL hasar kayıtlı Ford Focus powershift aracı aldım ve tüm parçalarını orjinal sıfır veya çıkma ile değiştirerek minimum parçada onarıma giderek aracı 8.000 TLye bitirdim. Bunun içinde birinci sınıf işçilik ve parça ile onarılmış koltuk döş ve direksiyon airbagı, fırın boyası vs. var. Hasar kaydı neden 49.000 TL? Doğruca değiştirdiğimiz motor kulağı için exper motorun ve şanzımanın hasarlı olabileceğini ve komple değişmesi gerektiğini yazmıştı(yetkili servis bu parçalarda kolay kolay onarıma gitmez). Bakın eksper hatalı değil. Gerçekten öyle de olabilir fakat bu çok düşük bir ihtimal. Olsa bile serviste ücreti 5000TL yazılan sıfır orjinal parçayı 2.000TL ye de buluyorsunuz.

    -Ağır hasar kayıtlı araç alacaksınız bakmanız gereken şeyler hayati parçalar ve o parçaların nasıl onarıldığıdır (motor, mekanik, alt takım, airbagler, şasi ve direkler vs) Mesela o onarılan airbaglar o dikişleri veya kullanılan malzemeyi tekrar açıp doğru şekilde açılacak mı? Şasi çekilmiş direk,sütun onarılmış işçilik iyi tamam ama bir sonraki darbede aynı yerden tekrar bükülmez mi o parça? Hayati parçalarda olması gereken şey onarım değil punta noktasından değişimdir. Şasi çekildi ise bir sürü farklı durum olabilir ustaya göstermeniz gerekir. Diğer karoseri parçalar size kalmış fakat piyasa boyadan yana olsa da bence orjinali ile değişim onarımdan daha iyidir. Biz de çoğu parçayı boyatıyoruz ama kıvrımdan hasarlı parçayı gidip macuna bulamıyoruz değiştiriyoruz. Değişimi yapılan parça orjinal olmalıdır. Mesela kapı değişiyor ise kapı ve tüm fitiller orjinal olmalıdır.

    -Aracı hem ekspertize hem sanayiye götürmeniz gerekiyor. En garantisi yetkili servise götürmenizdir. Bir bir tüm işlemleri söylüyorlar fakat ücret biraz tuzlu. Bide tek yaptığı parça değiştirmek olan ustalar bu araçtan uzak dur falan diyebiliyor. Bazen kendi yorumlarını katıp yanlış yönlendirme yapabiliryorlar. Unutmayın ki pert araç alıyorsunuz.

    -Önden motora kadar girmiş araçlardan genellikle uzak duruyoruz. Hem ciddi kaliteli işçilik gerekiyor hem de sürprizi çok. En iyi ustalarda bile araç randıman vermeyebiliyor. Yani illa birşeyler iyi olmuyor.

    -Ağır hasarlı olmayan normal hasar kaydı olan araçlar ise doğruca o tutar ile onarılmıştır. (eğer servis sigorta şirketi ile anlaşmasız ise araç sahibi ve servis anlaşıp malzemeden çalıp parayı cebe atabiliyor.) Bu işlerden anlamayan bir hanımefendiyi dolandıran yetkili servis çalışanını da gördük :)
    Ben gider sanayide aracımın hasarını cebimden yaparım hasar kaydım olmaz veya giderim kaskodan/sigortadan yetkili serviste yaparım hasar kaydı olur. Olması gereken yetkili serviste yapılmasıdır. Maalesef piyasada hasar kayıtsız araçlar daha çok seviliyor fakat hasar kaydı olan araç daha güvenilirdir.
    Umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir.

    Edit: Sigorta şirketleri sahibinden aldığı aracı onarmaz ihale ile satar. Aracınız büyük bir hasar aldı ise kusur oranı belli oldu dosyayı açtınız muhattabınız olan sigorta, aracı birkaç gün içinde ihallelere koyar. Kendisine gelen en yüksek bedel aracın sovtaj bedelidir. Bazen 2. İhaleye de çıkabilir. Sonra sigorta hesabını yapar. Hasar onarılacak seviyede mi? Kazalı satsam zararım ne? Onarsam zararım ne? Bunun sonucunda karar alınır.
    Aslında bunların sigortacılıkta sınır değerleri var. Mesela hasar bedeli araç piyasa bedelinin %70'inin üstünde ise hurdaya ayrılır gibi.

    @Psycho53 'ün hatırlatması ile sigortaların indirim oranından bahsedeyim.
    İndirim durumunuz 8 aşamalıdır 4. Basamakta başlarsınız. 4. Basamak %0 indirimdir. Mesela kazada suçlu çıktınız trafik sigortanız karşı tarafa ödeme yaptı 1 basamak düşer ve bir sonraki yıl %10 zamlı ödersiniz. Bir poliçenizi sıkıntısız tamamlarsanız %10 indirim kazanırsınız. Yani hasarınızı sigortadan yapın diye tavsiye ettik ama gidip ufak bir iş için sigortayı delerseniz sigorta o parayı sizden geri alıyor :) %10 indirim alacakken %10 arttırım alıyorsunuz %20 fiyat farkı oluyor. Bu sizin şahsi sicilinizdir. Alacağınız arabada önceden hasar kaydı olması sizin sicilinizi etkilemez.

    -Filoların sattığı araçlara güvenin. Araçların bakım geçmişleri, hasarları herşeyleri ortada zaten. Temiz ise filo aracı 40 yalan söyleyen sahibinden daha mantıklı olabilir. Filodan araç alan galeriler (ben de dahilim) bu araçları devasa karlar ile satmıyor. Maksimum 2.000tl kar bırakıyorlar ama araçlar genel olarak temiz olduğu için 1-2 günde satılıyor. O yüzden galerilere mantıklı geliyor. Şu an yapmıyorum ama altta bir mesajda leaseplanın sgs ekspertizini paylaşmıştım. Lastik milimetrelerine kadar ekspertizi oluyor araçların. Ben bu kadar inceleyemem bir aracı.
    @olmega çok güzel demiş vitamini kabuğunda değil arabanın
    Gidip 0 km boş b sınıfı arabaya 100.000TL vereceğime 2-3 parça boyalı( tabii ki böyle dememeliyim 2 tam 2 yarım boya var.) titanium powershift focusa biniyorum şuan. 130.000 TL ye tertemiz f10 a bindim. Bende iken Suriyeli çöpçü çarptı mesela fotoğrafını paylaşayım size onun dışında bir uzman çavuş çocuğunu hastaneye yetiştirmeye çalışırken çarptı onu da koyuyorum

    (bu arada bmw için kapora almıştık notere yetişemedik aracı boya fırınında saklayacaktık sanayide ve kaza oldu )



    Şimdi bu araçları zarar ederek sattım. Fluence hatasızdı 2 boya oldu bmw 2 parça boyalıydı kimliksiz, ehliyetsiz, sürdüğü araç sigortasız muayenesiz bir suriyeli yüzünden 5 parça boyalı oldu.

    RESİMLERİ YARIN KALDIRACAM KÖTÜ AMAÇLI KULLANILIR.
    Güzel yazıymış ...
  • Halen mahkemesi devam eden sıkıntılı bir Exper işimiz var. 9 bin liralık hasar kaydı bir anda 42 bin lira oldu.



    Ne yazık ki kurnaz sanan çok kendini bu ülkede. Kimisi bilerek yapıyor kimisi bilmeden. Ama galerici arkadaşlara pek güvenmeyin o konuda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene 6 aylık aracımız park yerinde el freni çekmeyi unutmusum 8 saatlik yoldan gelmiştim araba hareket etmiş site duvarına vurmuş arabada hasar çekici çağırıp servisine gönderdim 3 bin tl hasar serviste arkadaş kaskodan yaptırma cepten öde daha 1 yaşında değil araba hasar gözükmesin diye fikir veriyordu. Yurtdışında parca değişmiş boyanmış arabalar ikinci elde daha hızlı satılır. Çünkü araba yenilenmiştir ama bizde plastik tampon bile boyansa çekinir insanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.