Şimdi Ara

Kiracı Para Ödemeden Kaçtı, Hattını Kapattı Ulaşamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
7.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, bu konuyu fikir almak adına açıyorum.

    Bundan 3 ay önce 1 senelik kontrat imzaladığımız kiracı, sadece evi tutarken 1 aylık kirayı kapora olarak vermişti, bunun dışında elektrik ve su faturasını üstüne almayarak, gelince bu ücreti de bizden istemişti.

    Bundan 1 ay önce evden çıkmak istediğini söyledi, işten parasını alamadığını ve bu yüzden kirayı ödeyemeyeceği için çıkmayı planladığını belirtti, iyi niyetle yaklaşıp sözleşmeyi önüne sürmeyerek tamam dedik, bunun üstüne eline bir miktar para geçiceğini söyleyerek yarım ay daha oturmak istediğini söyledi, tamam dedik sorun etmedik. Kendisi yarım ay değil neredeyse 1 ay kalmakla kalmayıp, üstüne ödemesi gerektiği kirayı ve faturaların yanı sıra aidatı bile ödemedi. Bir yerden miras alacağını söyleyerek (inanmadık yine de zaman tanıdık) biraz daha zaman istedi. Aradan uzun bir süre geçti ve en son geçen gün kendisinin beni engellediğini gördüm, bunun üstüne bugünde telefon hattını kapattı.

    Elimde kendisinin adı soyadı, TC numarası ve ona dair bir çok bilgi bulunmakta, sizce ne yapmalıyım? Benzer deneyim yaşamış arkadaşlar var mı?







  • Dava açabilirsiniz kimliği belliymiş. Cebri icra yoluyla alacağınızı tahsil edersiniz sorun çıkarsa. Hukuki yollara başvurun yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ver gitsin mahkemeye süründür onu oralar da parası varsa öder yoksa girsin içeri. Kolay mı bu zaman da para kazanmak milletin rızkını hiçe saymak neymiş. Acırsan acıncak duruma düşersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana kalsa hiç acımıcam da annem anlayışlı davranıyor, daha çok öbür dünyada çeksin kafasında, bir de avukattır falandır masraflı olur diye gözü korkuyor. Ancak her türlü kazanılcağını düşündüğümden ben masraf da ederim gibi geliyor
  • abi bence ver mahkemeye yanına kar kalmasın en sinir olduğum şeydir şu hayatta iyi niyeti suistimal edenlere ayar oluyorum

    Adam hattını felan kapatmış bildiğin ödemeden kaçıyor böyle birine artık anlayışlı davranamazsın zaten davranacağın kadar davranmışsın hattını kapamasaydı geçerli bir sebep söyleseydi belki derdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 4 Aralık 2018; 22:24:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ORGANIKHOSAF

    abi bence ver mahkemeye yanına kar kalmasın en sinir olduğum şeydir şu hayatta iyi niyeti suistimal edenlere ayar oluyorum

    Adam hattını felan kapatmış bildiğin ödemeden kaçıyor böyle birine artık anlayışlı davranamazsın zaten davranacağın kadar davranmışsın hattını kapamasaydı geçerli bir sebep söyleseydi belki derdim.
    Sürekli ödeyeceğini söyledi ama hepsi yalan belli, 15'inde sözde maaş aliyordu, sonra miras gelicek bir yakınımı kaybettim dedi, hep bahaneler. Eve girdiğimde fişini bile çekmemiş buzdolabının, insan evi kirli bırakabilir de elektronikleri açık bırakmak nedir...
  • Abi dediğim gibi mahkemeye ver ama biraz daha olayı araştır mahkeme süreci nasıl işliyor filan bilgilen konuyada böyle bir şey başından geçen biri yazarsa ondanda fikir alırsın masraf olayında aileniz haklı bence kazanırsınız ama uğraştığınıza değecek mi bilemiyoruz bilgilenmeye çalışın
  • Türkiye'de bir kişiye iyi niyetle,şefkatle yaklaşırsan o kişi dürüst,iyi niyetli değil de seni keriz olarak algılar.Maalesef her zaman bu böyledir.Ondan sonra o kişi seni iyice sömürmeye başlar.
  • Bu ay bende kiramdan ayrılacağım. Durumumu izah ettim bu ayında kirasını ödedim sağolsun anlayış gösterdi. Ocak 1-5 arası anahtarı teslim edeceğim.



    400 dolar depozito vermiştim 100 dolarını istemedim boya badana uğraşmamak için kendisi de kabul etti. Faturalar kendi üstümeydi. Aidat vs. Sıfırladım şimdiden.



    Diyeceğim şu ki ; bende sıkıntıdayım fakat hak yememek için elimden geleni yaptım. Mal sahibi bana anlayış gösterdi bende kendisini üzmedim. Hakkınızı arayın. 30 lira dâhi olsa hakkınızı arayın. Verin avukata gerisine karışmayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar yorumlar için, en yakın zamanda hukuki işlemlere başlamayı düşünüyorum, olayla ilgili bilgisi olan biri yazarsa çok sevinirim.
  • Maalesefki kanunlarımız kiracılardan yana.

    bir çok konuda haklı görülüyor kiracı. adam bir kere yerleşti mi neredeyse çıkarmak imkansız oluyor. Çok geçerli sebebin yoksa (Akrabanın evde oturması durumu) hele ki sözleşmen 1 yıldan fazlaysa.

    Sizin olayda şahısa ilamsız takip yapmak en hızlı yol olacak. Ödenmeyen faturalar, Kira kontratı, whatsapp yazışmaları delil yaparsınız.

    Aidatı ödemek aslında ev sahibi görevi sayılıyor. Bir çok yargıtay kararı var bununla ilgili. onu siz ödeyeceksiniz. Karşıya rucu edeceksiniz.

    Uzun bir süreç sizi bekliyor. neyseki evden çıkıp gitmiş gitmese birde tahliyesi için uğraşacaktınız.

    Ankara iseniz avukat tavsiye edebilirim. Bende kiracıdan ağzım yandı.

    Birde hukukun önemi burda ortaya çıkıyor. Olaylar olmadan bir avukatınız olsun ki olaylar olduktan sonra çıkılmaz hale gelmesin.
  • Dava etsen bile kendinde uğraşırsın en az 1 sene hemen sonuçlanmaz yapacağın masraf kirayı geçer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karahancer2

    Dava etsen bile kendinde uğraşırsın en az 1 sene hemen sonuçlanmaz yapacağın masraf kirayı geçer
    Bu durum düşündürüyor beni işte
  • Öbür dünya falan yok arkadaşım. Yaşadığın dünya da hakkını aramazsan öpen çok olur maalesef. Verin icraya gitsin. Senin gibi kaş kişiye daha bu şekilde yapmış ve yine aynı tepkiyi gördüğü için yapmaya devam ediyor belli değil.

    Para kolay kazanılmıyor, zor bir dönem yaşıyoruz. Bu dönemde bırakın öbür dünyayı falan bu dünyada bile hakkını almak zor.
  • Yasal işlemleri başlatabilirsiniz ama herşeyden önce bir avukata danışın 1 yıllık kiranın tamamını almak için beklemeniz gerekebilir.



    Yasak süreç şöyle işler ; kişi bir yerde sigortalı çalışıyorsa maaşının 4te 1i kesilir. Yoksa hesaplarına haciz gelir oda yoksa mal varlıklarına gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim de kiracı bize 1400 TL kitleyip kaçtı telefonu açmıyor başka numaradan arıyorum benim olduğumu duyunca kapatıyor nerde oturduğunu buldum mahkeme felan çok uzun iş diye biliyorum gidip yüz yüze almak var o parayı böyle insanlara acımamak lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

    Öbür dünya falan yok arkadaşım. Yaşadığın dünya da hakkını aramazsan öpen çok olur maalesef. Verin icraya gitsin. Senin gibi kaş kişiye daha bu şekilde yapmış ve yine aynı tepkiyi gördüğü için yapmaya devam ediyor belli değil.

    Para kolay kazanılmıyor, zor bir dönem yaşıyoruz. Bu dönemde bırakın öbür dünyayı falan bu dünyada bile hakkını almak zor.
    Ben de düşünüyorum, icraya vermek kısa mı sürer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa sürmez. Ülkede herhangi bir dava kısa sürmüyor. ama paranı alırsın, adam da bir daha yapamaz hale gelir.
  • Uygun miktarda komisyonla işinizi halledebilirim. Elemanın fotoğrafını, adını ve soyadını bilsem yeter..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene uğraşayım üzerine alacağım kira parasının 3-5 katı da para harcıyayım diyorsan dava aç bence de...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.