Şimdi Ara

Yeni toplanmış kasada (2018) , kasma sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese, daha 6 aylık bile olmayan kasamda son 2 aydır ne yaptıysam çözemediğim bir sorun var...
    Ekran kaydı + ses kaydı şeklinde kayıt aldım ama orada belli olmadı maalesef.

    Şöyle bir kasma bahsettiğim, yarım saniye kadar kasılıyor ve ''zzz'' gibi bir ses geliyor. Yarım saate bir yada saatte bir yapıyor.. Eğer bir ses varsa youtube yada oyun müzik gibi, orada çok belli ediyor kendini. Hatta ilk hoparlörde sandım sorunu kulaklıkta da aynen yaptı. Anlatmak çok zor bu sorunu o yüzden iki aydır uğraşıyorum ne tam kasma gibi ne takılıyor nede sadece ses sorunu. Format da attım sonuç aynı.. O zaman donanıma döndü oklar.

    Öncelikle kasamdaki donanımları gireyim;

    PSU: X-Power 80 bronz 500w
    Anakart: MSI b350m h-pro vd plus
    Ram: Hyperx Fury Black 8gb 2400mhz
    İşlemci: Ryzen 3 1200 ( OC 3.8 ) Cooler master hyper 212 led soğutucu ile. (Soğutucu yokken de yapıyordu..)
    Ekran kartı : Aorus Rx580 8gb

    Öncelikle şöyle başlayayım 2 hafta öncesine kadar ekran kartım rx 570'di ve işlemcimde oc yoktu yani bu ve sorun o dönemde vardı, oc ve ekran kartı yüzünden olamaz demek oluyor bu.. Anakart ve psu gibi geliyor bana.. Garantiye göndersem bunu teknik servisteki adam kesinlikle fark etmeyecek çünkü saatte bir yapıyor ve bahsettiğim gibi yarım saniyelik birşey odaklandığınız birşeyde belirginleşiyor (oyun-film) ..

    Dostlar yardım edin kafayı sıyırmak üzereyim. Hangi parçayı servise göndereyim, serviste bunu fark etmezlerse ne olacak? Atıyorum psu dan yapıyor çalışıyor bu diye geri gönderirlerse ?
    Okuyan ve fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.







  • Kullandigin psu 12 V den 420W veriyor. Eskimistir de büyük ihtimalle, kac yillik? o ses psu dan mi geliyor bir tespit etmelisin. Eger psu dan geliyorsa, degis psu yu kurtul. xigmatek ve bronze falan da degil. Baska bir psu varsa elinde denemeni öneririm.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Evet şimdi kutusuna baktım bronze değilmiş 80 plus yazıyormuş. Ayrıca heryerinde xıgmatek yazıyor :) fason ürün mü bu :D 3 ay kadar önce vatandan aldım ve 340 tl gibi bir para vermiştim 3 aylık psu eskimez ki hocam, ki sistemim için yeterli gözüküyor 420w bile olsa. Eskimek yada yetmemezlikten ziyade bir teknik sorun yada aşırı kalitesizlik mi problem?
  • mustafaerdurmus kullanıcısına yanıt
    anakarttan öyle bir ses gelmemesi lazim, gelemez degil. Ama psu ihtimali cok daha yüksek. Sistemin zayfi halkasina bakmak lazim ilk önce. Zaten fason, kendi üretmiyor ki.. 3 aylik psu da eskime güc kaybi falanda olmaz. Vatandan aldiysaniz ve sesi tespit ettiniz psu dan geliyorsa degistitririn. Hatali olabilir. Ekrankarti Peak olarak anlik yüksek watt ihtiyaci olabilir, psu nun bununla ilgili bir sorunu olabilir. Psu yanimda olmadan ve baska bir psu ile sistemi denemeden emin olamam.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkürler en yakın zamanda güçlü bir güç kaynağı ile deneme yapacağım, eğer benim sistemim fazla güç isteyip de çekemiyorsa sanırım vatan da bişey yapamaz, 100-150 ye satıp yeni bir güç kaynağı almak mantıklı gibi
  • rami 2133e cekebilir misiniz bir de oyle deneyin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • olmaz degil, olabilir ama ilk 4 ay problem olmayip, son iki ay ramler mi problem oluyor dersiniz? Bu ihtimali ben vermemistim fakat ramlerin tam seri numarasini alalim, uyumlu mu bakalim isterseniz? uyumluysa hizini düsürmeyede gerek yoktur ama yinede denenebilir.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    uyumdan değilde ram bozulmuş, %100 stabil çalışmıyor olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani bir ram şansıma bu kadar hızlı bozulabiliyorsa yapacak birşey yok, çevremde bulabilirsem rami test edebilirim sonuçta sök takı kolay bir parça.

    Ve hala devam ediyor bu sorun oyunlarda video film izlerken kanser ediyor..
  • mustafaerdurmus kullanıcısına yanıt
    2133 mhzde de devam ediyor mu problem?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denedim hocam maalesef devam ediyor. Psu güç kablosundan şüphelendim gittim yenisini aldım işlemciyi yerinden çıkarıp termal sürdüm.. yok hocam inatla devam ediyor saç baş yolduracak bi ton para saydık alet yarım saatte bir takılıyor kasılıyor sinirlerim bozuldu.

    Acaba harddisk yapar mı böyle birşeyi? win10 ssd de kurulu ama?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaerdurmus -- 7 Aralık 2018; 0:33:4 >
  • Hocaa psu rx 580 kaldiriyormu acaba rx 580 güç tüketimi nedir acaba baktin mi hiç.? 50-10 tl az vericeksin diye 100w den mahrum birakmiş olmalisin yazik olmuş tüketiminde etkisi var bilgin olsun..
    Yeni toplanmış kasada (2018) , kasma sorunu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 7 Aralık 2018; 0:43:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafaerdurmus kullanıcısına yanıt
    gorev yoneticisini takilma gerceklesene kadar acik tutabilir misiniz? takilma gerceklestikten hemen sonra bir bakin islemci, ekran karti, hdd vs kullanim grafiginde 1 dakikalik gecmisi tutuyor. bu bilesenlerden biri %100 kullanima anlik vurdu ise belki bu sekilde arizali parca tespit edilebilir.

    bu olmazsa, ssdnin kablosunu farkli sokete takin/normal hdd varsa onunla kablolari degistirin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 7 Aralık 2018; 1:01:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Baktım hocam tüketimim sınırlarda hadi olsa yeterli seviyede yani 500w psu( benimki 482'çıkış veriyor daha düşkleri de var) yeterli ama uygulamada belki işler değişiyordur oda ayrı mevzu yakında bakacağım yeni bir psu niyetim var işlemcimde değişecek zaten, olaki, bu sorun işlemcide oda belki o vesileyle çıkar ortaya. zaten değişmedik bişey kalmayacak birkaç haftaya..

    @kittyhunter hocam dediğini uygulayacağım ama kabloları geçen açtığımda bi tak çıkar yapmıştım. Uzun bir takılma olsa bişeylere yormak bi nebze daha kolay yarım saniye gibi süreyi ekran kayıt programları bile algılamıyor.. Ama kullanıcı gayet fark edebiliyor bunu. Çok ilginç gerçekten. Koca ülkede bi yaşayan benim sanırım benzer bi konuda bulamadım hiç..
  • Ben psu veya windowsun kurulu oldugu diskten oldugunu dusunuyorum farkli bi harddiske windows yukleyip diger tum harddiskleri devre disi birakip deneme yaparmisiniz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mustafaerdurmus kullanıcısına yanıt
    482W combine verdigi güc bizi 12V kanali ilgilendiriyor o da 420w yukarida da daha önce söyledigim gibi.

    http://www.xigmatek.com/product_detail.php?item=183

    Yeni toplanmış kasada (2018) , kasma sorunu ?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.