Şimdi Ara

su soğutmam 3 seneyi doldurdu korkuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • seidon 120v ver 2 su soğutmam var. 3 seneyi doldurdu ve memnunum soğutmasından. fakat tam acaba bir bakım gerekir mi sızdırma olur diye korkuyorum artık?



  • 2015'te arkadaşa aldığımız aynı model soğutucuda henüz problem yok.kapalı devre su soğutmalara bakım yapılmaz rahatsız oluyorsanız yenisini alın çünkü olacakla öleceğe çare yokmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Edward Teach

    2015'te arkadaşa aldığımız aynı model soğutucuda henüz problem yok.kapalı devre su soğutmalara bakım yapılmaz rahatsız oluyorsanız yenisini alın çünkü olacakla öleceğe çare yokmuş.
    yani şimdi para harcamak istemiyorum işlemciyi değiştirme planlarım vardı ama dolar fırlayınca gittiği yere kadar gitsin dedim ve sistemi hiç ellemedim. su soğutmanın altında gtx 1070 duruyor en büyük kaygım o.
  • jvcjvc kullanıcısına yanıt
    anlıyorum da bizim yapabileceğimiz bir şey yok.şurasına şöyle yapın süper oluyor gibi bir çözüm bekliyorsanız öyle bir şey yok.uydurma bir akıl vermem şahsen çünkü o cihazlar o şekilde çalışmak için yapılmış kaş yapayım derken göz çıkarmayın.
  • jvcjvc kullanıcısına yanıt
    Kasanın ön tarafı müsaitse, radyatörü oraya montajlayın. Hem CPU sıcaklığı düşer hem de sıvı sızarsa ekran kartına dökülmez.
    Ha ama GPU sıcaklığı az biraz yükselebilir belki. Ya da ekran kartının fan devri yükselebilir. Çünkü soğuk hava yerine radyatörden geçen hava kasa içine girecek.
  • Hiç birşey olmaz merak etme.Çok extrem durumlarda sıvı kaybı yaşanır. Oldu ki delindi çok burkuldu yırtıldı zaten içindeki iletken bir sıvı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İleride pompa bilmem ne sorunu yaşamayım diye hava soğutma tercih ettim. Bunda da ulan acaba ekran kartının üstüne düşer mi kocaman soğutucu diye düşünmeden edemiyorum. En iyisi kasayı yan kullanayım ben
  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    vidalarını fazla sıkarsan anakartın sinir çizgilerini de koparabilir, böyle şeylere çok takmamak lazım bu ürünleri imal edenler bu tür şeyleri de hesaba katıyorlardır
  • flonky kullanıcısına yanıt
    hocam bu firmanin kullandigi sivinin cinsine göre degisebiliyor mesela deep cool sivi sogutma ile böyle bir ariza yasaniyor ve birinin anakart ve rami bozuluyor. Cokta güvenmemek gerekir üreticilere. Bende sivi sogutma kullaniyorum corsair h90 gecen yil garantiden yenisini aldim. ilk aldigim 2 yil icerisinde pompa arizasi ve radyatörde oksitlenme sebebiyle servise gönderildi. En iyisinide alsan en kötüsünüde alsan problem yasama ihtimali hep vardir. Ben olsam konu sahibinin yerinde, söyle bir tozunu alir radyatöre bakar incelerdim bir yerinde pas vs varmi? sonra eklem yerlerinde catlak gevseme vs var mi? ona bakardim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

    vidalarını fazla sıkarsan anakartın sinir çizgilerini de koparabilir, böyle şeylere çok takmamak lazım bu ürünleri imal edenler bu tür şeyleri de hesaba katıyorlardır
    Fazla sıkmam mümkün değil hocam zaten ya vidanın yolu bitince dönmüyor daha.Normalde çok rijit duruyor da kasayı sağ sol oynatıyor evdekiler bazen mevzu o
  • Sıvı soğutmanın ,tabiri caizse,bit gibi santrifüj pompasının basıncıyla ,tüm ,hortum ve radyatörün bağlantı noktaları etkilenmez. Ancak, çok uzun bir süre,oksitlenme(pas)olması lazım ki,risk oluşabilsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.