Şimdi Ara

50cc Gerçekten Yeterli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
15.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnceleme videosu var youtubede. Shinari Taipar 50cc diye aratırsanız çıkar. Şunu da izlemenizi tavsiye ederim.

    https://youtu.be/PBXPPX9bJp4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paranormal Paranoyak kullanıcısına yanıt
    bana da şekli hitap etmiyor
  • Malesef yeterli gelmiyor. Bende motosiklete başlamak amacıyla kuba 50 cc aldım. Hızlı gitmem yeter bana amacıyla almıştım, ama işler öyle olmuyo. 40 km hızla giden aracı sollamak için bile çok uğraşman gerekiyor. Bu arada akan trafikte arkadaki sıkıştırıyo. Yokuşlarda 25-30-35 km hızlarla çıkmaya çalışıyosunuz. Nihayetinde 3-4 ay kullandıktan sonra hızlıca a2 ehliyet alıp yamaha nmax 155 aldım.
    Buna tabiki motosikleti sevmemde etkili oldu. Şehirler arasıda gitmeliyim diye düşündüm.
    Ama küçük şehirdeyim ana yolla çok işim olmaz derseniz 10 numara. Ben işyerinden yemeğe falan gidiyorum 50 cc ile çok pratik.
  • legendboxer kullanıcısına yanıt
    aynen hocam çok haklısınız ufak işler için ideal fakat böyle işiniz çıkınca uzak yere gidilmiyor trafikte yeterli hızlarda gidemediğiniz için kaza riskiniz doğuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paranormal Paranoyak

    Şekil önemli değil dersen şuna da bakabilirsin. Motor gücü 100cc gibi ama 50cc. 100-120 km hızlara çıkabiliyor. Seri ve güçlü makina. Tipi bana hitap etmediği için almadım yoksa fiyat performans olarak güzel motor aslında. Fiyatı da 4000 TL.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-shinari-50-cc-ler-in-en-guclusu-b-sinifi-kullanim-sigorta-bandrol-yok-600980221/detay
    Hocam eminmisin 120 km kadar çıktığına?
    Daha önce çok çin malı motora bindim göstergede gerçekten 120 yazıyor ama gerçekte 90 oluyor genelde.
    Ybr ve apache 150 gibi motorlar bile 120 km çıkana canları çıkıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: III I II III I I

    Hocam eminmisin 120 km kadar çıktığına?
    Daha önce çok çin malı motora bindim göstergede gerçekten 120 yazıyor ama gerçekte 90 oluyor genelde.
    Ybr ve apache 150 gibi motorlar bile 120 km çıkana canları çıkıyor.

    Alıntıları Göster
    YouTube de incelemesi var kardeşim. GPS ile ölçüm yapmışlar. Top speed 120 ama ideal seyir hızı 100-105 km. Motor aslında 125cc bir motor. Canlı olarak da gördüm bayiden ama tipi bana göre olmadığı için almadım yoksa en hızlı 50cc bu şuan. Diğer 50cc ler yanında oyuncak gibi kalıyor. Cüsseli bir motor. CBF 125 gibi.

    Shinari Taipar 50cc diye aratin çıkar yotube de. Motoyol kanalı olması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 50 cc yi gömenleri rmg velocity 50 kullanmaya davet ediyorum ruhsatı 50 ama bloğu 50 den kat be kat fazla tek kişi samsunun yokuşlarını bilen bilir 4. vites ile çıkıyorum iki kişi 2 - 3 yerine göre araç sollamak basit ama değer mi size kalmış. düşünenler bu motoru listesine eklesin düz yolda tek kişi 100 km hıza ulaşmak çok kolay
  • balomer kullanıcısına yanıt
    doğrudur hocam ama cub motor tarzı beni sarmıyor alırsam scooter alırım ileride ise chopper a geçerim
  • Txrboz kullanıcısına yanıt
    rossi 50 yi öneriyorlar scooterda ise ufak bi ayarla 139 cc oluyor
  • Otoban için 50cc yasak. Hoş kontrol eden yok ama :D otoban harici şehir içi için bence çok çok ideal
  • Arkadaşlar gerekli cevapları vermişler ama araştıranlar için ben de 50cc kullanıcısı olarak fikirlerimi paylaşayım.

    Bir yıldır kuba twister 50cc kullanıyorum, bu model 99,109,125 filan değil, gerçek 49.9 cc bir alet.

    Büyük şehirlerde kullanılmaz arkadaşlar, ani hızlanma yapamazsınız , bir tehlikeden kaçamazsınız. Şehirler arası yola,otoyola çıkmanız için tabiri caizse yürek yemiş olmanız lazım. Bu aletler, ufak ilçeler , beldeler için düşünülmeli.

    Aldığımda hız sınırlandırıcısı yoktu, 70-75km'ye kadar çıkıyor yoluna göre, o süratler güvenli mi peki?, hayır değil.
    Rampa çıkıyor mu? Elbette çıkıyor, ama 2 kişiyseniz ve rampa dikse hızınız 20-30 lara kadar düşüyor. Çok uzun rampalarda belki boğulabilir benim başıma gelmedi.
    Bir motorsiklet sürüş zevkini de vermez.Zaten motorsiklet değil, motorlu bisiklet kategorisinde, bisikletten hallice birşey.

    Bunlar dışında yakıt tüketimi güzel 2lt yakıyor şehir içinde, boyutları küçük olduğundan manevra kabiliyeti çok iyi, park sorunu yok iki arabanın arasına bırakıveriyosunuz.Çarşıda pazarda çok pratik. Ayrıca vergisi yok, sigortası yok, ehliyet masrafı yok.

    Peki 5000-6000 verilir mi derseniz,verilmez. Ben aldığımda 3900 liraydı, onu bile zor eder. Nihayetinde olabilecek en dandik Çin malı materyallerden üretilmişler. İkinci el sıfır ayarında düşük km birşey bulup ucuza kapatabilirseniz alın, yoksa almayın. 6000 lira verdikten sonra olayın bir ekonomikliği kalmıyor.




  • the engine kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize kesinlikle katılıyorum performans olarak tatmin etmiyor güvenli değil fiyat olarakta çok pahalı zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E5 gibi hızlı yollarda ara hızlanması ve özellikle son hızı düşük araçlarla seyahat etmek aşırı derecede tehlikelidir. Tecrübe ile sabittir.
  • the engine kullanıcısına yanıt
    2 litre yakıt tüketimi demişsiniz lakin motorun kullananları ve klavuzu bile daha fazla diyor. Kullanipta en az yaktı diyen 3 litre diyor. Şehir içi için de 3 litre güzel bir tüketim. Ama yaptığım hesaba göre bu araç 5 bin km de ortalama 3 litreden desen 150 litre benzin tüketir. Yağ değişimini ve servis ücretini hesaba katmazsak benzin her gün artiyor onu da hesabi kolay olan 7 tl den desek 1050 tl yakıt eder. Bu da akülü bisikletin akü değişim ücretine tekabül eder ki aküler5 bin km den fazla gidiyor diyor kullananlar.
    Şehir içi için 3 veya 5 kw lik elektrikli motor daha mi avantajlı olur? 1 kw elektrikle yaklaşık100 km yol yapıyor. Akü zayıflayınca zaten 1 kw almiyor az elektrik aliyor. Yani yakıtı 5 bin km de 50ke eder. Vergilerle birlikte bu gün elektriğin kwsi 57 kuruş. Yani 25-30 tl yakar. Fiyatları nerede ise ayni o zaman benzinli almak daha mi mantıklı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkasının motoru ne kadar yakıyor bilmem, benim motorlu bisikletim kuba twister 2lt yakıyor, aldığım yakıtı, yaptığım km ye bölebiliyorum. Küçük bir ilçede yaşıyorum, ani hızlanmalar yapmam, motoru zorlamam, doğrusal sürerim yol boş olsa bile 50 yi geçmem. Lastik havalarımı kontrol ederim. Filtremi temizlerim. Çeyrek asırlık şöförüm, ergen değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the engine

    Başkasının motoru ne kadar yakıyor bilmem, benim motorlu bisikletim kuba twister 2lt yakıyor, aldığım yakıtı, yaptığım km ye bölebiliyorum. Küçük bir ilçede yaşıyorum, ani hızlanmalar yapmam, motoru zorlamam, doğrusal sürerim yol boş olsa bile 50 yi geçmem. Lastik havalarımı kontrol ederim. Filtremi temizlerim. Çeyrek asırlık şöförüm, ergen değilim.
    Hocam kavrama sistemli bir motorunuz varmış. Vites yokmuş. Eski peugeot gibi düşünün yavaş giderseniz az yakar. 1.8 - 3 litre arası diyor olabilir. Ayni motor varmış kubanın trendy, twister ve fighter sürümlerinde. Ben koltuk genişliği ve on arka bagaj yeri genişliği ile ondeki sepet takma yeri nedeni ile kuba fighter 50cc almayı düşünüyorum. Fighter için1.2 lt -1.8 lt yazıyor kendi sitesinde ama kullananlar 1.5 yakiyor diyende var 3 yakiyor diyende ben alinca net durumu yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar Regal Raptor dd150e-2 aldım 50cc almayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuba rx 9 kullanıyorum Ankarada. İşe günlük gidiyorum. Trafigin hızlı aktığı yerde sıkıntı ancak sıkışık yada yavaş akan trafikte bitirim.
  • abuzerefendi A kullanıcısına yanıt
    Kubanın sitesinde artık twister ve fighter yok. Yeni bir model gözüküyor. Bunu da dikkate alın derim yeni alacaksanız.
    https://www.kubamotor.com.tr/modellerimiz/scooter/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the engine

    Kubanın sitesinde artık twister ve fighter yok. Yeni bir model gözüküyor. Bunu da dikkate alın derim yeni alacaksanız.
    https://www.kubamotor.com.tr/modellerimiz/scooter/
    Hocam 2 modele de baktım. Ikisinin de koltuğu çok küçük tek kişi gezsin de sıkıntı çıkmasın diye yapmışlar. Go versiyonunla test sürüsü yapayim dedim duz yolda sol aynası düştü plastik kalitesi çok kötü. Gun geçtikçe kendini bozuyor fighter ona göre çok daha iyi ve çok daha sağlam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.