Şimdi Ara

Uzay haberleri ve tartışma konusu (GÜNCEL) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
3
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ışık hızının bir sınır olmadığı ve aşılabileceğine dair bir haber okumuştum, yakın zamanda...
  • adolf1 kullanıcısına yanıt
    Kaynak verirsen bakarız. Bak olayı birde şöyle açıklıyım. Işık hızının üstünde sonuçlar sebeplerden önce görünür. Misal sen bana yakınlaşmak istersen uzaklaşırsın. Burada sebep benden uzakta olan nokta sonuçsa benim yanım. Işık hızını aşınca ilk sonuç gerçekleşir yani benim yanım, sonrada sebep gerçekleşir senin başladığın yer. Yani ışık hızının üzerinde yolculuk mümkün değil zira gideceğiniz yerden uzaklaşırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • adolf1 kullanıcısına yanıt
    Bunlar net bilgiler değil adamlar sadece tahmin etmişler zaten kaynaklarda bilgiler yazıyor. Net bir keşif yok. Dediğim gibi bir cisim ışık hızını aşarsa size gelmez sizden uzaklaşır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adolf1

    burada bahsettiğin aslında tam olarak bir zaman yolculuğu değil.
    zaman yolculuğu demek zamanda ileri veya geri gidebilmektir.

    oysa burada, kişi için zaman yavaşlıyor, kişinin dışında herşey aynı, hiç bir değişiklik yok.
    kendini yavaşlatıyor, böylece diğer herşey ileri gitmiş gibi görünüyor.

    ayrıca bu tek yönlü. yani kişi kendini madde+zaman yaşlanma hızını yavaşlatıyor, ve diğerleri aynı hızda yaşlanmaya-eskimeye (madde zaman) devam ediyor. yani kendisi zamanda geri kalıyor ve diğer herşey ona göre zamanda ilerlemiş oluyor. tek yönlü demem bu yüzden. kendini hızlandırıp, diğer herşeyden daha ileri bir zamana gidebilme diye bişey yok mesela...
    Haklısın.

    Demek istediğim ışık hızına ulaşmayı düşünmektense kara delikler ve solucan deliklerinin araştırılıp keşfedilmesi daha doğru olacaktır.

    Çünkü insanlar için zamanın önemi büyük. Işık hızına ulaşılsa da mesela 40 ışık yılı uzaklıktaki bir gezegene 40 yılda ulaşacaksın.

    40 yaşında biri olsa 80 yaşında oraya varacak yada oraya ulaşamadan yaşamını yitirecek.

    Işık hızına ulaşmak çözüm değil. Kara delikler ve solucan delikleri için ileri ki yıllarda araştırmalar keşifler olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FAA9DFD80 -- 11 Ocak 2019; 19:0:11 >




  • Uzay haberleri ve tartışma konusu (GÜNCEL)
  • Dayanıklı bir malzeme ve teknoloji ile bir koruyucu kıyafet geliştirildiğini düşünelim.

    Bunu giyip jüpitere doğru serbest düşüş gerçekleştirecek astronotun göreceklerinin simulasyonu.

    https://youtu.be/bjMqJ--aUJ8





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FAA9DFD80 -- 21 Ocak 2019; 7:10:58 >
  • Jüpiter tanımına girmek (Astromike23'ün popüler reddit post'una dayanarak) İlk olarak, yüksek, beyaz amonyak bulutlarının arasından, dünyadaki deniz seviyesindeki atmosfer basıncının yarısı olan yaklaşık 0,5 atmosferde düşeceksiniz. Güneş ışığı hala görünür olacaktı, ama bu irtifada inanılmaz derecede soğuk olduğu için sizi -150 derecenin altına düşüreceği için ısınmayacaktı. Jüpiter'in yerçekimi o kadar güçlü olduğundan, Dünya'ya düşme durumunda Amonyak bulutlarının dibine vararak 1 atmosferlik bir basınç hissettiğinizden kabaca 2.5 kat daha hızlı ineceksiniz. Bu noktada güneş hala görülebilmektedir, ancak ışığı, Bulutlar üzerinde süzülmekte ve dünya üzerinde bulutlu bir güne benzemektedir. Fakat aşağıda seyahatinizin bir sonraki aşamasını göreceksiniz, kahverengi bir amonyum hidrosülfür ve amonyum sülfit bulutlarını yuvarlayarak, yaklaşık 2 atmosferde başlar ve daha fazla kahverengi hale gelirler. Bu bulutlara girdiğinizde, güneşten gelen ışık yavaşça azalır ve etrafınızdaki artan baskılar nedeniyle sıcaklık ısınmaya başlar.

    Tamamen siyah oluncaya kadar koyulaşacağınız kadar koyulaşırsınız, ancak daha sonra büyük şimşek çakmaları, kendi içinde bulduğunuz karanlık ortamı aydınlatır, gürültülü fırtınaların oluşmasına neden olan yükselen beyaz su buz bulutlarını ortaya çıkarır. Bu bulut aşamasından geçtiğinizde, basınç kırılan 10 atmosfere yükselecek ve sıcaklık 20 santigrat dereceye yükselecektir. Hi tech bilim kurgu kaskınızı kullanarak, şimdi etrafınızdakileri görebilirsiniz. ama bulutun, maceranın kolay bir bölümünün bulunduğu katları hızla fark edersiniz. Su buz bulutlarının dibinden çıktığınızda, basınç yoğunlaşacak ve sıcaklık önemli ölçüde 200 derecenin üzerine çıkacaktır. Çok uzun bir batma süresinin ardından atmosferin daha kalın olduğunu fark etmeye başlarsınız ve sonunda yoğunluğunuz etrafınızdaki çevreye eşit olduğu için durursunuz. Ama takım elbisen son derece yüksek bir teknoloji olduğu için, altında ne olduğunu görmek için bu uçurumun içinde daha fazla batmana izin veriyor.

    Çok uzun bir bekleyişin ardından, şimdi Jüpiter'e ve 2 milyon atmosferde metalik bölgeye 13.000 mil battı. Burada hidrojen o kadar yoğunlaşmıştır ki, bir tür sıvı metal haline gelmiştir ve Jüpiter'in güçlü manyetik alanına neden olan budur. Sıcaklık artmaya devam eder, etrafınızdaki hidrojen metal beyazı sıcak tutar ve bu garip ortamı aydınlatır, güneş yüzeyinden daha sıcak olur. Bu aşamada çoğu materyal anında parçalanır ve çözülür, ancak bilim kurgu uzay elbiseniz süper güçlü olduğundan, bu sıvı metal okyanusunda inmeye devam edebilirsiniz. Bu uçurumun üzerinden geçen oldukça uzun bir süre geçtikten sonra, sonunda tam anlamıyla kaya dibine vuracaksınız. Bu, yolculuğunuzun son aşaması olacak, 25 milyon atmosferin üzerinde bir basınçta Dünya kütlesinin belki de 10 katı kadar bir yüzeyde durup, kaya ve egzotik buzlardan oluşmuş olacaktınız. Çevreleyen Jüpiter'in çekirdeği, bulanık katman olarak adlandırılan dev bir kaya ve sıvı hidrojen metal karışımıdır ve maceranızın biteceği yer burasıdır.

    https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

    - 4k Jüpiter - NASA / Gerald Eichstadt / Sean Doran Jüpiter İniş Araştırmaları -

    https://www.reddit.com/r/askscience/comments/3dgt1f/could_you_stand_on_a_gas_planet_or_would_you_fall/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FAA9DFD80 -- 21 Ocak 2019; 7:25:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: semavi7

    Işık hızı aşılamaz sabittir. Eğer aşarsan sebep sonuç zinciri bozulur. Sonuçlar sebeplerden öne gelmeye başlar yani paradoks olur. Sen çama taş atarsın taş elinden çıkar cama çarpar ve cam kırılır. Işık hızını aşarsan ilk cam kırılır sonra taş elinden çıkar. Yani paradoks.
    Evrenin isiktan hzili yayilmasi ile bu paradoks etrafikizi sarmusken bunu matemtige dokup neden evrenin fiziksel sinirlarini asmak icin kullanmayalim..

    Bu gune dek paradosk veya sabit denilen bir cok siradanlasurken isik hizinin insan eluyle de esnetikebilecegini dusunuyorum.

    Tek maesele zaman ve azim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zaten evrenin kendisi için bir sınır değil onun içindeki durağan kütleli maddeler için bir sınır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SpaceX Test Tarihini Belirledi


    ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, NASA için geliştirdiği personel taşıyıcı Dragon Crew mekiğinin insansız uçuş testini 2 Mart'ta yapacak.

    ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) için geliştirdiği personel taşıyıcı Dragon Crew mekiğinin insansız uçuş testini 2 Mart'ta yapacak.

    NASA'dan yapılan açıklamada, SpaceX'in Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) özel şirketlerce üretilen mekiklerle astronot taşımayı amaçlayan "Ticari Mürettebat Geliştirme Programı" kapsamında üretilen personel taşıyıcı Dragon Crew mekiğinin insansız uçuş testini 2 Mart'ta yapacağı bildirildi.

    Test kapsamında ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden, SpaceX üretimi Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatılacak Dragon Crew mekiği ISS'e ulaşmaya çalışacak. Testin başarılı geçmesi halinde mekik, temmuz ayında insanlı test uçuşunda 2 NASA astronotunu ISS'e taşıyacak.

    Öte yandan, Ticari Mürettebat Geliştirme Programı içinde yer alan ABD'li havacılık şirketi Boeing'in de "Starliner" adlı personel taşıyıcı mekiğinin insansız uçuş testini nisanda, onun başarılı olması halindeyse insanlı uçuş testini ağustosta yapmayı planladığı belirtildi.

    İnsanlı test uçuşlarının ardından her iki mekik projesi de NASA'nın sertifikasyon prosedüründen geçecek. Prosedürleri tamamlamaları halinde ISS'e astronot taşımaya başlayacak.

    Amerikalı astronotlar hala ISS'e Rusya tarafından taşınıyor. Bu konuda Rusya ile yapılan anlaşmanın süresi Nisan 2019'da doluyor. Bu tarihten sonra özel şirketlerin insanlı uçuşlarının devreye girmesi bekleniyor.

    NASA geçen yıl ağustos ayında yaptığı açıklamada, Boeing'in "CST-100 Starliner" uzay mekiği ile yapılacak test uçuşunda astronotlar Eric Boe, Christopher Ferguson ve Nicole Aunapu Mann'ın görev alacağını duyurmuştu. NASA ayrıca SpaceX'in ürettiği "Crew Dragon" uzay mekiği ile yapılacak test uçuşunda astronotlar Robert Behnken ve Douglas Hurley'in, Starliner mekiğinin ilk görev uçuşunda astronotlar Josh Cassada ve Sunita Williams'ın, Crew Dragon'un ilk görev uçuşunda ise astronotlar Victor Glover ve Michael Hopkins'in görev alacağını bildirmişti.

    Boeing'in Starliner mekiği, insanlı test uçuşu için Lockheed Martin ile Boeing ortaklığı United Launch Alliance'nin (ULA) ürettiği Atlas V roketiyle Florida'daki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden uzaya fırlatılacak.

    SpaceX'in Crew Dragon mekiği ise yine SpaceX üretimi olan Falcon 9 roketiyle Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılacak.

    NASA 2011'DEN BU YANA İNSANLI UÇUŞ YAPMIYOR

    NASA, kamu kaynaklarıyla yürütülen Discovery, Endeavour ve Atlantis uzay mekiği programlarını 2011'de art arda sona erdirmesinin ardından uzaya insanlı uçuş gerçekleştirmiyordu.

    NASA, Rusya Federal Uzay Ajansı, Japonya Uzay Araştırma Ajansı, Avrupa Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansının ortak projesi olan ISS'te farklı ülkelerin astronotlarından oluşan 6 kişilik mürettebat dönüşümlü olarak görev yapıyor.

    SpaceX'in Dragon kargo mekiği ISS'e ikmal malzemeleri taşırken, istasyonda görev yapan mürettebat Rus yapımı Soyuz mekikleriyle taşınıyor.

    NTV




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.