Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
94.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence genel olarak mühendislikler sıkıntılı ama mekatronik vs daha da sıkıntılı, yanlış tercih yaptık malesef. Ülkenin ne olduğunu bilmeden sanki japonyaymış gibi bu mesleği seçtik.
    ankara istanbul nere olursa, ama dedim ya sevmedim sevemedim bunun adını bile anmıyorum artık, o meslek üzerinde ilerlemiyorum zaten ilerlenmez ülkede böyle bi iş yok.
    adı mühendislik sadece, işe girince kağıt işleri .
  • Hocam vasat okul, kötü bölüm seçmişsin. Sınava hazırlık kadar tercih dönemi de önemli. Hayırlısı olsun, illa mühendislik yapmak zorunda değilsin, finans ve borsa gibi dallara atlayabiliyorsan yönel derim. Zaten Türkiye'de mühendislik yapan çok az kurum var. Onlar da belli yerlerden mezunları alıyor.
  • Hocam oda arkadaşlarımın hepsi mekatronik okuyor koü de ama neden okuduklarını bilmiyolar mezun olunca ne yapacaklarını bilmiyorlar tekinin ortalaması 3.60 kontrol otomasyon üzerine yüksek yapacakmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençlik kollarına katıl belediyede metrobüs veya otobüs şöförü ol.
  • alpereNN7 kullanıcısına yanıt
    adam gibi yönlendirme olmadığı için millet ne okuduğunu bilmiyor malesef.
    umarım güzel yerlerde iş bulurlar

    herkesin iyiliğini istiyorum, okusun okumasın.
    herkes güzel yerlere gelsin, mutlu olsun şu fani dünyada.
  • Onu bunu bilmem de harita mühendisliği denen boktan bölümü sakın okumayın.Bu bölümü okuyan tiplerde genelde sıkıntılıdır hiçbiri burnundan kıl aldırmaz.%90 ı işsiz şu an,düzelecek gibi de değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 10 Eylül 2019; 17:43:14 >
  • particiliği siyaseti sevmem, her şey hakkımla olsun diyen biriyim
  • Bazılarınızın dünyadan haberi yok doğru düşünme yeteneğini kaybetmiş, kafalar dumanlı gerçekten

    Ne demek adama kendini geliştirememişsin vs. demek yanındamıydınız ? Şartlarının buna el verip vermediğini nereden biliyorsunuz

    21K ile üniye girmiş adam şimdi 221k ile alıyor üni , yani bu ne demek vasıfsız bir sürü adam çıkıyor piyasaya, işsizlik ötelene ötelene bu noktaya geliyor. Vasıfsız ve kafası çalışmayan üni. mezunları kolay iş buluyor neden asgari ücrete girmeye de çalışmaya da razı çünkü.

    Kimse kusura bakmasın 150K üzerinde sıralama yapanlar benim gözümde vasıfsızdır üni. okusa da boştur hatta ülke ve gelecek için açık tehlikedir. Her beldeye üni açıyorlar işsizliği ötelemek için her yere yandaşları dolduruyorlar sonra burada konu açılıyor * Konya doğanhisar da üni kazandım * diye , ben konya doğanhisarlıyım adam bursadan buraya okumaya gelecek 2 yıllık saçma sapan bir bölüm adını soyadını doğru kodlayanı alıyorlar, sonra noldu okul okudum diye geziyor millet ortada.
  • işte anlayacak yok hocam bunu
    o insanlar yüzünden üniye yüksek yapıp gidenlerin de bir kısmı aartık asgariye tabi
    öyle düşürdüler ki, ben kabul etmesem kabul edecek milyon insan var, ve ben yine kabul etmiyorum
    çünkü değerimin yüksek olduğuna inanıyorum,
    o kadar emeğin karşılığı bu olsaydı, sanayiye giderdim lise bitince.
    olmaz... okumasan zaten en düşük asgari vermek zorunda adam.
    böyle olmaz, kabul edcek bir sürü insan var evet, çünkü onlar zaten okumak yani diploma almak için okudu
    200 250 binle mühendisliğe gidenlerden ne bekleyeceksin, okuma amacı yoktu ki onların
    o zamana kadar yan gelip yattılar hep.
  • Ben üniversitede 1 dönem ders verdim , 3. ve 4. sınıfa kadar gelip , çarpım tablosunu bilmeyen , KDV nedir bilmeyen öğrenci gördüm.

    Boş yapmıyoruz yani, ben içmimarlık 1.sınıfa çizim yapmayı bilerek şantiyede çalışmış hesaba kafası çalışır olarak başladım , adam seneye meslektaşım olacak odanın eniyle boyunu çarpıp metrekaresini hesaplayamıyor... 300.000 sıralaması olan adamı üniversite okutursan olacağı budur.
  • hocam haklısınız, bırakın 250 300 bini
    ilk 100 bindeki çoğu adam dm den dm^2 dm^3 e
    1 cm kaç m^3 desen yapamıyorlar, hesap kitap yapamayan mühendis dolu etraf.
    adam makine mühendisi olmuş tek bildiği solidworks autocad, ve mühendis, ama matematik yok, 1 litre ye cm^3 dm^3 e denk geliyor bilmiyor
    birimleri bilmiyor, basınç pascal mı newtonmetre mi... bilmiyor.
    ama 0 4-5 bine çalışıyor, ben şuan evdeyim
  • Sende program bilgisi yoksa bu senin hatan kusura bakma , piyasada alet işler el övünür.
    Program bilgin varsa git dolaş sanayideki büyük firmaları anlat kendini.
  • Hocam ben ya asgari ücrete (Ve belki altına) şansımı deneyeceğim ya da hiç çalışmadan ailem sayesinde emekli olacak ve de kafama göre takılarak yaşayacağım. İkinci seçenek bana da makul geliyor ama bir yerden başlamak lazım diye düşünüyorum bazen. Hiç çalışmadan keyif yaparak yaşamak zor be hocam. Neden mi? Bir meşguliyetin olmuyor. 28'i doldurdum. 29'u doldurmadan işe başlasam falan filan diyorum ama almaz çoğu yer. Şu malum sayaç 7000 gün olsun, daha var, başka bir şeye gerek yok. Aslında onu da bizimkiler tamamlayacak gibi. Yine de söyleyeyim, hiç çalışmadan çok zor yaşanıyor. Meşguliyetim yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşuna mı Okuduk?": Türkiye’de Beyaz Yakalı İşsizliği
    Tanıl Bora tarafından yazılan kitap

    Tavsiye ederim sosyolojik açıdan işsizliğin incelendiği bir kitap. Genelde yüzyüze görüşme ve internet kaynak olarak kullanılmış ama okumya değer en azından daha bilinçli bir işsiz oluruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, bende mühendislik üzerine kurulu bir şirketin sahibiyim. Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum, maalesef üniversite okuyan herkes yeterli şekilde mezun olmuyor. Ülkenin dört bir yanında mühendisler mezun oluyor, fakat şartları ve mezuniyetteki yeterlilikleri bambaşka, bir mühendis geliyor adam 26 27 yaşında programlara hakim, dil var, iyi kötü mesleki bir bilinç var, kimisi geliyor elinde sade diploma ne okuldan bir şeyler almış ne okul bir şey verebilmiş. Fakat kağıt üzerinde ikisi de mühendis, şimdi bir firma sahibi hangisini tercih eder ?

    Ülkemizde üniversite yapısının ve algısının baştan aşağı değişmesi, yenilenmesi gerekiyor. Herkes üniversite okumak zorunda değil, üniversite okumayan insanlar da akılsız değil, sadece herkes okuyarak meslek sahibi yada para kazanacak diye bir şey yok...

    İnsanlar hayatlarının en güzel ve önemli zamanını, okumuş olmak için okudukları bir üniversiteye ayırması üzücü...Ya üniversiteler azaltılma ya içleri doldurulmalı...

    Her geçen gün yeni mezunlar ve işsizlik ordusuna yeni askerler ekleniyor.
  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, bence bizlerin akıllarıyla dalga geçmeye çalışıyorlar. Her yerde üniversite var, hem gidenler boş, hem hocalar.
    Hocalar da bilinçli olup birşeyler öğretebilmeli, öğrenciler de az çok temel bilgisi olmalı en azından
    40 soruda 10 matematik le mühendis olunuyor
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Üniversite boşmuş koca bir yalan git 2 yıllık eczane teknikerliği oku 70le atanıyorlar taban puanı 250 felan böyle bölümler çok otopsi var ortopedi var evde hasta bakım var gidin araştırın biraz. hemşireliği veterinerliği mat öğretmenliğini felan hiç demiyom ortalama bir puanlada bunlara girilebilir ve çok rahat iş bulunabilir.Ama siz herkesleşmeyi seçiyorsunuz araştırma sorgulama yok nerde gördün mekayronik mühendisi o ne sanki türkiyede robotmu yapılıyor boş bölüm 500 kda olsam gene o bölmü seçmem.ben mühendis olacaammm ben avukat olacammm ben tarihçi olacammm ben bilim adamı olacammm derseniz böyle üniversite boş yeaaaa dersiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @cmpunk01
    Hocam eczane teknikerliği, o kadar düşük puanla atanıyor ku cidden?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.