Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
94.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hereiam

    Hocam, küçümsemek değil hatta bu dediğim kişiler şuan evi arsası arabası olan insanlar.. lisede okuyamayacak insanlar vardı, yani her insan akıllıdır tabi ama çalışmadıkları için kimisi kafası basmıyor falan derdi bilirsin...
    o kişiler çoktan her şeyi aldı, biz hala çabalıyoruz, bu kadar şey oku öğren ... bilmiyorum saçma geliyor
    dedim ya ben mantık değil de, hayalci adamım, ama gerçekleşecek hayallerim var.
    Hocam ne yaptınız son durum nedir ?
    Ekşide bir konu görmüştüm, mühendisler için İngiltere'nin Ankara Antlaşması varmış bu kanun size de yarıyor mu ?
  • ANTİ BUG kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, bayadır iş aramıyorum çünkü bu mesleği yapmayacağım.
    Kafamda başka bir yol haritası belirledim oradan ilerliyorum, şimdi önceliğim askerlik.
    Onu yapıp bir taraftan rahatlayınca kendi yapacaklarıma daha güzel odaklanırım.
    Teşekkür ettim bilgilendirme için, hiç bilmiyorum o Ankara Antlaşması ile ilgili bilgilendirmeyi, şartları neler vs bakıyım
    :)
  • Sınavdan sınava koşan final vize arasında ense yapan insanlar olmamaya çalışın kendinizi geliştirin okurken . Ekonomi çok kötü işsizlik zirve yapmış durumda. İşe alınmanız için sizi diğerlerinden ayıran bir neden olmalı ortada.

    Diğer bir mesele ülkede istihdam yetersiz, yatırımlar yanlış ve popülist. Birçoğunuz paranın betona gömülerek iş ve aş yaratılamayacağını şu ana kadar deneyimlemiş olmanız gerek. Türkiye'nin süreklendiği anti demokratik ve geleceği karanlık duruma karşı da siz gençlerin elinde tek bir oy hakkı var.

    Geleceğinizi düşünerek yarın sandık başına gidin ve oyunuzu da ona göre verin. Sizi düşünmeyenlere iktidar gücünü vermeyin ki sizin önünüz açılsın. Suriyelilerin karnını beslemekle meşgul kibir kulelerinde oturan eşine dostuna iş imkanı sağlayıp da sizleri zerre umursamayan politik gücü yarın cezalandırma şansınız var.

    Evet seçeceğiniz alternatifleriniz çok iyi olmayabilir ama bir yerden başlamak zorundasınız.

    Ha yok kardeş biz iyiyiz böyle diyorsanız da evde işsiz güçsüz oturup Netflix dizilerini izlemeye devam edin boş boş.
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, sağol cevap için.
    Öncelikle evde oturup netflix izlediğim yok bunu söyleyeyim.
    Yüksek puanlar alıyorsun ama tam olarak ne istediğini bilememe, yada beklentilerin karşılanmaması gibi durumlar oluyor, rehberlik vs olmadığı için yanlış tercihler yapan insanlar çok. Bu sadece benim için değil, daha iyi ünide daha yüksek bi bölüm okuyan insanlar da bunu yaşıyor.
    Staj vs işleri sadece ben değil, çoğu arkadaş da yaşıyor. Adam ayakbağı olmamanı isteyebiliyor, stajlar ülkede yanlış yapılıyor.
    Staj için ayrı bi yatırım olması gerek. Mesela staja kabul ediyorsa öğrenciye iş ve görev verilmesi karşılığında o şirkete bir yarar yapılabilir ne bileyim böyle politika izlenebilir.
    Neyse, önemli olan er yada geç ne istediğimizi nasıl mutlu olabileceğimizi keşfedebilmek.
    Koyun sürüsü gibi hurraa bir yerden girip başla vs demekle olmaz. Şeyini sallasan okumuş insana, mühendise çarpıyor artık
    Matematik fizik bilmeyen mühendisler kaynıyor, liseyi zor bitirmiş adam.

    Millete kendini geliştirmemişsin vs diye sallayarak olmaz. Kaç bin mezun oluyor yılda? kaç tane iş ilanı var? hangi birisi kendisini geliştirecek de iş bulacak?

    Yani demem o ki, doğruları da doğru şekilde konuşmamız gerek. Suçu hep öğrenciye atarak olmaz.
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Ben sana hitaben cevap vermedim bu kadar alıngan olmamaya çalış hayatta. Aslan yattığı yerden bellidir insan önce kendi kapısını süpürmeli dedim. Yaşanan sıkıntıların buyük çoğunluğu sistemsel problemlerden ileri geliyor. Kimseyi suçlamadım zaten. Sözünü ettiğin sıkıntıları bizler de yaşadık aynı yollardan geçtik.

    Her ile her ilçeye sırf gösteriş olsun diye 'Tabela Üniversitesi' açılırsa olacağı tabiki bu. O yüzden üniversite mezunu olmak çoğunlukla bir şey ifade etmiyor artık. Ülkedeki mevcut zihniyetle de bu sorunların kısa sürede aşılması mümkün değil. O yüzden iş size düşüyor malesef.
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Hocam, alınganlıkla alakası yok. Sadece cevap verdim. Herkesin ağzında bir kendini geliştirme diye dolaşıyor da. Ünide ben de öyle diyordum, ama öyle denildiği gibi gitmeyebiliyor işler.

    Evet son dediğinize katılıyor, bundan sonra iş bizde.
    Şunu ayrıca belirttim zaten, yani insanlar tamam okuyor yüksek yapıp gidiyoruz, ama yönlendiren yada yönlendirebilen insanlar olmuyor zaten rehberlikçiler kendilerinden bi haber. Şuan ben onlardan daha iyi rehberlik yapabilirim, üniversitede her türlü işi gördük, üç kağıdı da gördük. Sen o kadar emek veriyorsun, bazıları kolay yolla geliyor, senden de önce mezun oluyor. Çünkü kendisine göre büyük iş yaptığını düşünüyor ve motivasyonu yüksek, ama sen onları görünce motivasyonunu kaybediyorsun. Bu da devletin eğitimdeki bir açığı.
    Neyse onlar yaşandı bitti zaten. İnsan seveceği işi yapmalı. Buna katılıyorum her zaman. Seveceği işi yapınca zaten merak ediyor daha da ilgisini çekiyor ve çalışıyor. Bir şeyler öğrenme isteği oluyor.
    Şu an bunun peşinden koşuyorum.
  • Kardeşim, özelden yazamadım. Sistem mesaj atmama izin vermiyor.
    Ben bu ülkede mühendislik okunmasına karşıyım. Ha odtü bilkent boğaziçi diyorsan tamam git oku, şansını dene.
    Ama diğer türlü çok zor.
    O kendini geliştirme mavalları okuyanları dinleme bence. Üniye giden herkes zaten kendimi geliştiririm vs diye gidiyor, ama gidince öyle olmuyor o işler.
    Ümidini kırmak istemem ama zaten eğitim denen bir şey yok. O yüzden dedim belki boğaziçi odtü bilkent e gidersen eğitimi güzeldir diye düşünüyorum en azından.
    En kötü ihtimalle ingilizcen sağlam olur oradan mezun olunca.
    Ben bu 3-5 üniversite dışındakilere üniversite demiyorum.
    Boğaziçi Odtü Bilkent, Sabancı ve İtü belki aklıma gelmeyen 1-2 üni daha sayarsın, ama fazlası olmaz.
    Yıldız kocaeli marmara vs hepsini çöpe at.
  • Türkiye de ismine aldanarak mühendislik okuma. Biz de aldandık, yok robotik. Yok mekanik yazılım elektronik kesişimi vs diye.
    Sakın benim yaptığım hatayı yapma.
    Ama diyorum ya belki çok iyi o saydığım üniversitede mühendislik okursun(?) ha ben yine de önermem makine de olsa uçak da olsa...
    Bilgisayar müh. öneriyorum o da o dediğim ünilerden biriyse.

    Ayrıca neyden zevk alacağını düşün, ne yaparken mutlu olursun. Orası nasip ben de mutlu olurum diye gittim , ama eğitim yok ki nesinden mutlu olaacaktım. 2. sınıfta farketmiştim aslında bir şey öğrenmediğimi, keşke o zaman bıraksaydım. Ama yok çevre ne der aile ne der.
    S. yim çevreyi.
    Sen mutlu olmadıktan sonra herkes konuşsun isterse.
    Önemli olan senin mutluluğun.
    21 k sıralamayı ziyan ettim ona üzülüyorum, şuan 75 k dakiler gidiyor oraya.
    Yazık.
  • Hocam merhaba,

    Sitede önceden 1 hesap açmıştım ama kullanmadığım için hatırlayamadım kullanıcı ismimi falan. Ayrıca oraya telefon numaramı kaydetmişim, o yüzden özelden kimseye cevap yazamıyorum. Eski hesabımı nasıl silebilirim, bu hesabıma numaramı eklemek istiyorum özelden de mesaj yazabilmek için.
    Numarayı verdiğimde o numara ile açılan diğer hesabı silme gibi yetkiniz var mı acaba?
    Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brktmr

    Okuduğum bölümü bırakmak zorunda kalınca 5000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazdım. 2 senede bitirdim. Diğer bölümü bıraktıktan sonra da özel ders vermeye başladım. Ders intibak süren bitmeden benim taktiği yapabilirsin. Senin gibi birinin atanması garanti. Son sene üstten ders alırken aynı anda özel ders verip evlilik hazırlığı yaptım. Okul bitmeden de evlendim. Bu sırada KPSS'ye bakmaya fırsatım olmadı desem yeridir. Ama buna rağmen Türkiye 12. 'si oldum. Diploma ortalamam da 3.66 idi. Çünkü dersler benim seviyemdeki birine göre çok kolaydı ve KPSS'de alan sınavının ağırlığı fazla olduğu için (%50) kolayca derece yaptım. 7 Şubat'ta atamalar var ve 1400 atama var. Söylediklerimi kendine uyarla ve senin için ne kadar rahat bir yol olduğunu farket. Ona göre de bir yol haritası çiz.
    Hatırlıyorum seni.konu açmıştın üniversite tercih zamanında.pilotluğu bırakmıştın hatta sevmiyorum diye.
    Hangi sene kazanmıştın öğretmenliği?
    Bende mühendisim kpss den 88 aldım bölümüm gereği yüksek ihtimal atanacağım ama ilköğretim matematik öğretmeni olmayı çok isterdim.ara ara düşünmüyor değilim tekrar sınava girip öğretmenlik okumayı.ama yaş oldu 25.seneye 26.ilk senemde atansam bile 30 yaşında olacağım.değer mi diye düşünüyorum bazen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim yasadigim gordugum sey, ne olursa olsun eger kismetinde yoksa dunyanin yorungesini degistirecek kabiliyette de olsan yine de is bulamazsin. Bende epey zaman evde tikili kalmistim. olmamasi imkansiz islerden red aldim di. Neyse en sonunda milletin burun kivirdigi bir isi (anketorluk) yapmaya baslayarak sifirdan bir kariyer yaptim. 22 de mezun 24 de askerlik bitirip 27 ye kadar evde tikili kaldigim o donemi Allah kimseye yasatmasin. Kafami duvarlara vurdugum, babam eve gelince utancimdan kacacak yer aradigim o gunlerrr...

    Hayat hicbir zaman kolay olmadi. Ve bizim gibi aileden tasi topragi olmayanlar icin hicbir zaman da olmayacaktir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hereiam

    Merhaba hocam, bayadır iş aramıyorum çünkü bu mesleği yapmayacağım.
    Kafamda başka bir yol haritası belirledim oradan ilerliyorum, şimdi önceliğim askerlik.
    Onu yapıp bir taraftan rahatlayınca kendi yapacaklarıma daha güzel odaklanırım.
    Teşekkür ettim bilgilendirme için, hiç bilmiyorum o Ankara Antlaşması ile ilgili bilgilendirmeyi, şartları neler vs bakıyım
    :)
    Vay be hocam bu sorun mekatroniğe mi özgü sence? Bir de hangi ilde iş aradın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deniztns

    Benim yasadigim gordugum sey, ne olursa olsun eger kismetinde yoksa dunyanin yorungesini degistirecek kabiliyette de olsan yine de is bulamazsin. Bende epey zaman evde tikili kalmistim. olmamasi imkansiz islerden red aldim di. Neyse en sonunda milletin burun kivirdigi bir isi (anketorluk) yapmaya baslayarak sifirdan bir kariyer yaptim. 22 de mezun 24 de askerlik bitirip 27 ye kadar evde tikili kaldigim o donemi Allah kimseye yasatmasin. Kafami duvarlara vurdugum, babam eve gelince utancimdan kacacak yer aradigim o gunlerrr...

    Hayat hicbir zaman kolay olmadi. Ve bizim gibi aileden tasi topragi olmayanlar icin hicbir zaman da olmayacaktir.
    Acayip abartmışsın bence hocam kafayı duvarlara vurmak nedir aç mısınız açıkta mısınız? Ne oldu bak hallolmuş işte bir şekilde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PantheraPardus

    Hatırlıyorum seni.konu açmıştın üniversite tercih zamanında.pilotluğu bırakmıştın hatta sevmiyorum diye.
    Hangi sene kazanmıştın öğretmenliği?
    Bende mühendisim kpss den 88 aldım bölümüm gereği yüksek ihtimal atanacağım ama ilköğretim matematik öğretmeni olmayı çok isterdim.ara ara düşünmüyor değilim tekrar sınava girip öğretmenlik okumayı.ama yaş oldu 25.seneye 26.ilk senemde atansam bile 30 yaşında olacağım.değer mi diye düşünüyorum bazen.

    Alıntıları Göster
    Hangi mühendislik acaba? Bir de oturup 1 sene kpss çalışmayı önerir misiniz boş çaba olur mu? Mezun olunca yapmayı düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    Sevmiyorum diye değil hocam, mecbur kaldım sayılır. Çok fazla risk almam gerekecekti devam etmek isteseydim.

    Atanmadan ilköğretim matematik öğretmenliği okumaya başlamak gibi bir hata yapma. Öğrencilik hayatını uzatma. Önce işinin başına geç. Ama bir an önce sınava girip üniversite kaydını yap. Derslerini saydırman için bir an önce üniversite kaydını yaptırman önemli. Aldığın dersleri en fazla 5 sene sonra saydirabilirsin diye biliyorum. Sonra yavaş yavaş bitirirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeautifulSwitzerland

    Acayip abartmışsın bence hocam kafayı duvarlara vurmak nedir aç mısınız açıkta mısınız? Ne oldu bak hallolmuş işte bir şekilde

    Alıntıları Göster
    Mecazi olarak soyledim onu. Cok depresif bir durumdaydim yani. Donanimli olupta is bulamayinca gercekten buyuk problem yasiyor insan. Tum akademik gecmisi basarili bir insan. Tum yaz tatillerini calisarak gecirmis bir insan. Amerika da devlet universitesinde yuksek yapmis , Ingilizcesi ve Fransizcasi mutercim tercumanlik seviyesinde ama kapilar denendikce yuzune kapaniyor..

    Ve sahiden ben isi degil de is beni buldu diyebilirim. Gerci 15 sene oncesinden bahsediyorum. Ama bir insan gecmisini unutmamali.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeautifulSwitzerland

    Hangi mühendislik acaba? Bir de oturup 1 sene kpss çalışmayı önerir misiniz boş çaba olur mu? Mezun olunca yapmayı düşünüyorum

    Alıntıları Göster
    Yıldız teknik harita mühendisliği mezunuyum.1 sene kpss için fazla.ben ocakta başlamıştım temmuzda sınav vardı zaten.matematiğin az buçuk varsa tarih-coğrafya-vatandaşlık yaparsın.bu sınavdan ortalama bir öğrenci ortalama bir çalışmayla her türlü 90 üstü alıp atanır.benimde 91-92 puan gelecekti ama sınavın son 10 dk si talihsiz durum yaşadım.nasip kısmet her şey.
    Senin bölümün neydi bu arada ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeautifulSwitzerland

    Bilgisayar hocam
    Bilgisayar okusaydım dil öğrenip bir şekilde avrupaya gitmeye uğraşırdım.devletle falan uğraşma bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    Ailemden doğup büyüdüğüm yerden uzak 5. Yılım herşeyden bezdim çok sıkıldım. Hırsları hedefleri olan bir insan değilim

    Cahilliğimden mi bilmiyorum ama yurtdışı benim için bir şey ifade etmiyor. Anamım babamın kardeşimin yanında olmak istiyorum doğup büyüdüğüm yerde. Başkent...

    Bilmiyorum aptallık mı ediyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.