Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
94.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Santiago Munez kullanıcısına yanıt
    Ben de dediğin amaçla girmiştim yani tecrübe olsun diye
    ama kendi mesleğimle de ilgili iş yapmış sayılmam... Maaş da çok düşüktü, en azından bir şeyler öğrenip kendimi geliştirsem dayanabilirdim ama en sonunda çıkmam lazım dedim... İyi karar verdim onda şüphem yok.
    ama işler yolunda gider umarım
  • Git bi hastaneye hasta kayıtta felan çalış 4 5 ay parasal açıdan kendine gelirsin en azından 8 saat yada 10 saat çalışırsın kafan rahat olur.

    Eğitim sistemini kötü yapan bizim insanlarımız her başa gelen eğitim sistemi kötü diyip değiştirdi ne bekliyordukki olucağı vardı ve oldu kimsenin umrunda bile değil.
  • Kardesim yasin 27 burada yazilanlari okudum oyle seyler yazmislarki sanki kendileri her ay 30k cebe atiyorlar. 3-4k ile ise baslayanlar varmis aselsanda. Aselsan ulkenin en buyuk kurumsal firmalarindan orada 3-4k ile baslaniyorsa sizde siradan bir firmada 2 k ile baslamissiniz yani hersey normal kaldiki aselsan hergun 1000lerce eleman aliyorda siz basvurmamissiniz gibi komik seyler yaziliyor malesef ulkede herkes boyle is dunyasi kotu durumda herkesin cok istedigi devlet memurlugundaki muhendislerde 3.5 k ile baslayip 5.5k ya cikiyorlar ha yokmu 7-8k kazanan var ama cok az onlarda en az 6-10sene deneyimli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hereiam

    Şuan genel olarak yapılan yanlışı yapıyorsunuz beni bilmeden yargılıyorsunuz.

    Ben girişken biri sayılırım, çekingen olup o işe girmem bu işe girmem demem...

    Üniversitede okurken yazın fuar vardı mesela... Gidiyim dedim kendime, 3. sınıftaydım.

    Amacım ücretsiz hiç bir para almadan, kendimi geliştirmek, üniversite bitene kadar kalifiyeli bir eleman olmak istediğimi para beklentim olmadığını belirttim yaklaşık 10 firma ile tek tek görüştüm... Kağıt doldurttular beni dinlediler,
    Hiç biri geri dönmedi...

    Bu dediğiniz benim için yanlış bir cevap. Genel olarak haklısınız ama benim için haksızsınız çünkü araştırmasam doğrusunuz derdim, ama araştırdım olmadı.
    Kendini gelistirmek fuar gezmek degildir. Kendini gelistirmek alanindaki insanlarla bağ kurmaktır. Firmaları tanimak sektoru bilmektir. Fuara gidip forum doldurmak yeterli degil ki. Imkanlari zorlayarak bir proje gelistirdiniz mi hiç? Ya da bir yarismaya katilim sagladiniz mi? Sizi diğer adaylardan ayıran neyiniz varsa öne koymak zorundasiniz. Burasi Türkiye rekabetin had safhada oldugu bir ulkedeyiz. Her mezun olan ise giremiyor. Insanlarda yetenek ariyorlar. Evet firmalar yetistirmedikleri elemanlardan yetenek ariyorlar. 4-5k verecekleri adamda yetenek azim sadakat bekliyorlar. Bunu gosterdiniz mi? Yoksa sadece forum mj doldurdunuz? Kaç yarismaya girdiniz? Kaç firma sahibi ile yuzyuze konustunuz kendinizi anlattiniz? Hic proje gelistirdiniz mi?



    Kendini gelistirmek budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    6-10 sene deneyimli eleman hala 7k aliyorsa yerinde sayiyordur net. Sektor cok farkli Turkiyede. Firmalar arasinda bile maaslar resmen 2 kati fark ediyor. Genelleme yapmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 Önlisans Megatronik mezunu arkadaşım şuan TEDAŞ bünyesinde 3.140 tl maaşla kadrolu çalışıyor.Zamanla maaşı yükseliyor
    Sen de umutsuz olma kardeşim,bölümün boş değil..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt
    Cok iyi bir firmada cok iyi bir pozisyonda calisiyor olabilirsiniz ama turkiye gibi bir ulkede sizin pozisyonunuzda kac kis varki siz o isten ayrilinca yerinize gecsin ulkenin cogunlugu benim dedigim gibi aksi halde sizin dediginiz gibi olsaydi kimse isyan etmezdi suan da doktorasini bitirmis docentlik sinavina hazirlanan universitede ders veren yard docent arkadasim bahsettigin8z rakamlari almiyor kendini gelistirmek derseniz adam doktoranin bile ustunde arastirma projelerijle ilgileniyor ben ise ayni universitede teknik mudurluk yapiyorum bakim kisminin basindyim asagi yukari ayni ucretleri aliyoruz bence ya siz cok kucuk bir azinliktasiniz yada sektoru hic ama hic bilmiyorsunuz yok biliyorum diyorsaniz soyleyin yeni mezun arkadasimiza.sizin sirkete basvursun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu sana özel bir durum değil, genel bir işsizlik var. ülke krizde, moralini bozma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasa kötü, tecrüben pek yok bu yüzden torpilsiz hiçbir iş kovalama, tandıklarını devreye sokmaya çalış. Başka türlü hayatta iş bulamazsın.
    İhracat yapmayan firmalar şu anda ya batıyor ya da eleman çıkarıyor. İş bulmak önümüzdeki 1-2 sene çok zor olacak, buldun mu tutman gerekiyor şartları kötü olsa da. Cumartesi çalışmak normalleşmiş durumda çoğu firma için. Durum bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 24 Kasım 2018; 19:40:20 >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Ben arastirma gorevvlilerinin iyi aldigini soylemedim zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsizlik Türkiye gerçeğidir.Üretimin olmadığı,az sayıdaki üretim tesisininde peşkeş çekildiği ülkede neyin mühendisliğinden bahsediyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hayat tecrübesi edinin biraz biyere girip ezilin gözünüz iyice acilinca emin olun artik hersey farkli gözükmeye basliyo büyük firmalara sizi puan icin değil sizi alirsalar kazanacaklarina ikna edin inandırın artik hersey hayat tecrübesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt
    sektörle ilgilenmedi olur mu ya? adam mktr müh.ni pazarda marul satmak için okudu ya zaten.

    geçiniz bunlar bahane asıl sorun bu ülkede okumuş adama ihtiyacın az olması. adam derenin içine 5 katlı bina dikiyor yahu. dünyanın bilmem kaçıncı dedikleri havaalanına şişme botla gitmemiz gerekecek. O da açılırsa eğer.
  • Evet, eğitim sistemi konusunda haklısınız...

    Hasta kayıt için bile torpil isteyebilirler belki. Bu ülkede a101 de bim de kasiyer olmak için bile araya adam sokmaya çalışıyor millet. (onları küçümsediğimden demiyorum yanlış anlaşılmasın, sadece ülkedeki işleyişi söylüyorum)
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, inanın o aldığım düşük maaşı sorun yapmıyordum ilk başlarda. Çünkü kendimi geliştirdikçe maaş da artar kafasındaydım.
    Ama o işte kendini geliştirme gibi bir durum yok. Koli bile bantladığım oldu, yük de taşıdım... temizlik de yaptım.
    çıktı da aldım, kağıdı taratıp gönderdim de.
    Yani kağıt işleri şefi olurdu kendini geliştirme adına.
    Yaptığım iş sadece ingilizcemi geliştirmeme bir fırsattı, ekstra bi faydası olmadı ve artık çıkmam gerektiğini anladım çıktım..
    Millet ya beni anlamıyor ya anlamak istemiyor yazdıkları mesajlardan bunu anlıyorum
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun yaptığın benzetme doğru

    Ama hasta kayıta girebilirsen iyi olur gerçekten en azından hastane olduğu için sıkıntın olmaz
  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt
    Fuar gezmek kendimizi geliştirmek demedim. Sadece oradaki firma yetkilileriyle yüz yüze görüşüp ücretsiz çalışıp kendimi geliştirmek istediğimi belirttim. Parantez açıyorum, ücretsiz diyorum... 5 kuruş dahi para almadan.

    Kendini geliştirmek kendini geliştirmek evet bu lafı çok duyuyoruz. Eğitim aldın mı da kendini geliştireceksin diyeceğim. Millete bakıyorum cv lere yazmışlar yok şu projesi yok bu projesi, çoğu yalan.
    Eğitim yok ki, ne bilgisi kattı?
    Lise bilgimle matematik ve fizik üzerine mi proje geliştireceğim? Eğitimin yetersizliğinden bahsediyorum ben, hayal eden insanları bile hayal gücünü alan bir eğitim var.
    Hoca ders anlatmıyor, ders anlatsa da öğretmiyor, nasıl hocalar bana sorun.. Onlar da öğrencilerden şikayet eder sorsanız.

    Çok iyi eğitim alırsın kendini geliştirmekten bahsedersin ve evet haklısınız her konuda derim. Kendi kendine bir yere kadar gidebiliyorsun, öğretici yol gösterici insanlara ihtiyaç oluyor bu da üniversitedeki hocalar olmalı ama öyle eğitim olmadığını zaten biliyoruz.
    Yetiştirilecek eleman arayan da yok, herkes üniden çıkan bişey bilsin gelsin diyor. Öyle eğitim yok.
    İşe girdiğim yerde bi makine mühendisi, balıkesir üni mezunu benden 1 yaş küçük, çizim yapıyordu.
    Adam makine mühendisi... Basınç vs liseden bilmesi lazım, pascal ve bar ı hesaplayamadı dönüştüremedi... nasıl makine mühendisi?
    bu adam 4-4.5k alıyordu, 1 program bilmekle mühendis olunmaz ki.

    Mühendisliğin temeli zaten hesap, kitaptır. Türkiye'de böyle mühendislik yapan üst düzey kuruluş ya yok, yada birkaç tane.
    Araştırma üzerine, teknoloji üzerine mühendislik yok, sadece kopyala yapıştır yapılıyor.
  • Myhunter kullanıcısına yanıt
    Her zaman umudumu korumaya çalışıyorum, ama zor bir işmiş sabırlı olmak vesselam.
  • Patria o Muerte kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle de, geçen sene de kriz vardı, bu sene de. Seneye de.

    Bu kadar mühendislik mezunu olduğu sürece bu kriz 30-40 yıl sürer malesef.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.