Şimdi Ara

Uyarıyorum:Bundan sonra dizel araba almayın! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
2
Favori
18.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    hangi araç o?
  • Bu boş muhabbetlerden bıkmadınız. Burası türkiye arkadaşım. Avrupa insanı gibi olsaydık doblo yerine heryer c max picasso dolu olurdu.

    Dizel kullanan ama sevmeyen biri olarak şunu sorayım. Diyelim ki dizel yakıt benzinden pahalı hale geldi. Dizeller ucuzlayacak mı yani? Diyelim ki avrupada yasaklar başladı. Türkiyede yasaklanacak mı yani? Elektrikli traktör bu ülkede yok satar hale gelmeden imkansız bu dedikleriniz. 2030dan sonra dizelin tahtı sallanmaya başlar ancak.

    Benzinli araçla bi depoda 700 km gidemiyorum dizellerin gözünü seveyim diyen adama 300 500 km menzilli elektrikliyi aynı para olmadan satamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400/500 km elektirikli araçlar çıkmadan dizel ölmez boş muhabbet burdaki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    Hayali ihracat yapıyo arkadaş.
  • Ben benzin-dizel fiyatlarının eşdeğer kalacağına inanmıyorum. Zaten araç satılmıyor. Yetkililer benzinli araç daha ucuz alınabilirliği dizele göre daha uygun şu benzinin fiyatını bir süre düşürelimde hiç değilse araç satılsın diye bir ali cengiz oyunu yapıyor olabilirler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dizel benzinli arasındaki makas bu seviyelerde seyrettikçe aracını yenilemek isteyen dizel kullanıcıları tekrar dizel alamayacaktır.Benzin+Lpg geçecektir.
    Bende bunlardan birisiyim ben 2009 aracımı alırken 4-5bin tl fark vardı sadece dizel-benzin araç arasında,şimdi 30bin tl fark verip dizel alamam mümkün değil...
  • Hocam kimsenin anlamlandıramadığı bu fiyat dengesine getirdiğin açıklama için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 yıllık dizel aracım var. 2010 yılında benzin 3,70 lira civarında eurodizel 3,10 civarında. Yaklaşık %17 oranında daha ucuz yani. Şu an bu fark %1 seviyesine geldi. Kaldı ki o yıllarda 3,00 ve daha aşağı fiyatlarda kırsal motorin alabiliyordunuz.

    Önce kırsal motorini kaldırdılar ve yıllar içinde fark kapandıkça kapandı. Şimdi eşitlendi ama böyle gitmeyecek ve benzin lehine dönecek iş.

    Ayrıca sıfır araç fiyatlarında bu kadar fark yoktu ben alırken, bir donanım altına razı olursanız dizel alabiliyordunuz. 30bin 40 bin fark verilip aynı arabanın dizelini alan ezbere alıyordur.

    Özetle devir dizel araba tü kaka devri, yok çevreci değil yok gürültülü yok maliyetli derken bu araçlar zamanla tercih edilmez bir hal alacaklar.

    Bunu bilerek araç almak lazım. Elimdeki dizel aracı satmam şu an, ama sıfır araç alacak olsam kesinlikle dizel almam. Yılda 15bin km yapıyorum bu arada. En ekonomik sistemler atmosferik motor ve LPG ikilisi.




  • Benzinli araba alanların kendini rahatlatma çabaları :) Dizel motor her zaman az yakıt yakar daha uzun menzili vardır. Performanslı kullansan bile çok yakmaz üzmez. Ama benzinlide hep aklın yakıtta olur ışıkta az gazlarsın hemen acaba yaktı mı diye düşünürsün. Onun için fazla kasmayın. Yıllık kilometreniz çok düşükse haftasonu biniyorsanız benzinli olur ama onun dışında dizel. Kolay gelsin
  • Şöyle başlıkları görünce hep aklıma gelir bu sefer yazayım.



    -Uyarıyorum:Bundan sonra dizel araba almayın!
    +ok
  • Ya millet yine ağlamaya başlamış benzin şöyle böyle. 10 sene 2 motor toyota carina kullandım. Şehiriçi ortalaması 10 civarıydı. Gaza basacaksam basardım, aman az yaksın aman lastik eskimesin triplerine gerek yok. Ha israf konusu ayrı, ama bu kadar para düşünecekseniz almayın araba. Araba dediğin şey masraflı bir şey.
    Dizel aldın, amortismanı hangi hızda düşüyor bir bakmak lazım. Aldığın arabayı kaç sene, her sene kaç km kullanacaksın? Çoğu kişi için başta giren kazık unutulduğundan sonrasında az yakıyor diye avunuyor. O az yakması önceki kazığın hala yakmasından.
    Ayrıca sırf gürültüsü yüzünden dizel araba alınmamalıdır.
  • Herkes istediği aracı alır parasını sizmi veriyosunuz? Forumdaki boş beleş benzin lpg dizel nuhabbeti bitmedi bi türlü.Herkes birbirni eleştiriyo yok benzinli alınırmı yok dizel alınırmı yok efendim 1.0 motor alınırmı hepsi birbirini gömmeye çalışıyo.Arkadaşım sanane adam istediğini alır satar para onun parası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizel latincede kirli/pis demek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vamos Bien -- 22 Kasım 2018; 10:59:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben benzinli araba alsam 13-14 litreden aşağı yakmam.
    Geçen gün 1.4 tsi a bindim gün boyu 11 litre ortalama verdi.
    Dizel ortadan kalkana kadar arabayı değiştirmem arkadaş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dizel araçlar zaten kısa mesafeli kullanımlarda verimli değil.Motor geç ısındığı için dizel zaten kısa mesafede benzinli bir araç kadar yakacaktır.Dizel ancak uzun mesafeli kullanımlarında ve senelik 25-30 bin km üzeri kullanımlarda,ticari araçlarda avantajlı olacaktır.Şuan küçük hacimli turbo beslemeli benzinli motorların revaçta olma sebebi de bu.Atmosferik olacaksa da LPG'li kullanım mantıklı olacaktır..
  • Sadece tek bir konuya katilamayacagim.

    Hollanda da dizel benzinden daha ucuz (yaklasik 20 cent). Dizel araclarin vergisi daha fazla burda cunku emisyon degerleri daha yuksek.

    O yuzden ben de uygun bi benzinli arac aldim 2 ay once. Gayet de memnunum.

    Genellemeleri pek sevmem cunku yeri gelir dizele de hibrite de elektrikli arabaya da ihtiyaciniz olabilir.

    Buyuk jeeplerde, suvlarda, station wagonlarda, agir yuk altindaki aracta dizel motor hem tork hem de yakit ekonomisi acisindan buyuk avantaj saglayacaktir. Yine butceniz elverirse, hibrit modellere veya elektrikli araclara yonelebilirsiniz. Sektor artik yakit tuketimi uzerine iyice yogunlasmis durumda. Benim aracim 6 litre yakiyor ortalama. Ama isterdim ki 2-3 litre yaksin, 800 km yerine 1600 km yol yapayim bir depoyla.

    Hem cevreye az zarar vermis olurum hem de cebime.

    Butcem elverseydi hibrit veya elektrikli bir arac alirdim muhtemelen (tesla misal).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pyp -- 22 Kasım 2018; 11:45:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ruzgarnufel

    Ben benzinli araba alsam 13-14 litreden aşağı yakmam.
    Geçen gün 1.4 tsi a bindim gün boyu 11 litre ortalama verdi.
    Dizel ortadan kalkana kadar arabayı değiştirmem arkadaş.
    1.4 tsi nin fabrika verisi nedir ona gore konusmak lazim. Evet o araba cok yakiyor olabilir ama tum benzinli araclar o kadar yakmiyor.

    Kucuk hacimli benzinli araclar gunumuzde epey ekonomik olmaya basladi. 4-5 litre ortalama yakiyorlar. Hatta bazilari (hibritse) 3 litreye kadar dustu ortalamalari.

    Dedigim gibi ihtiyaca, butceye, zevke gore degiskenlik gosteren bir durum.
  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    1,6 HDİ Citröen Berlingo
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    1,6 HDİ Citröen Berlingo
  • Gücü yeten herkese elektrikli araç öneririm %100 elektrikli. Bambaşka bir dünya.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.