Şimdi Ara

GAME OF THE YEAR (GOTY 2018) 07/12/2018 YILIN OYUNU GOD OF WAR !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
6
Favori
22.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yılın oyunu sizce hangisi olmalıdır gönlünüzden geçen oyun nedir ufak bir anket yapalım


    CANLI YAYIN :https://www.youtube.com/watch?v=SHt3FyE-VIQ


    Oy kullanabileceğiniz adres :https://thegameawards.com/awards/

    Oy kullanabilmeniz için üye olmanız gereklidir.



    GAME OF THE YEAR 2018


    Assassin’s Creed Odyssey

    Celeste

    God of War

    Marvel’s Spider-Man

    Monster Hunter: World

    Red Dead Redemption 2



    EN İYİ AKSİYON OYUNU

    Call of Duty: Black Ops 4
    Dead Cells
    Destiny 2: Forsaken
    Far Cry 5
    Mega Man 11


    EN İYİ MACERA OYUNU

    Assassin’s Creed: Odyssey
    God of War
    Marvel’s Spider-Man
    Red Dead Redemption 2
    Shadow of the Tomb Raider



    EN İYİ HİKAYE ANLATIMI

    Detroit: Become Human
    God of War
    Life is Strange 2: Episode 1
    Marvel’s Spider-Man
    Red Dead Redemption 2



    EN İYİ SANAT YÖNETİMİ

    Assassin’s Creed Odyssey
    God of War
    Octopath Traveler
    Red Dead Redemption 2
    Return of the Obra Dinn



    EN İYİ MÜZİK

    Celeste
    God of War
    Marvel’s Spider-Man
    Ni no Kuni II: Revenant Kingdom
    Octopath Traveler
    Red Dead Redemption 2



    EN İYİ SES TASARIMI

    Call of Duty: Black Ops 4
    Forza Horizon 4
    God of War
    Marvel’s Spider-Man
    Red Dead Redemption 2


    EN İYİ PERFORMANS

    Bryan Dechart, Connor - Detroit: Become Human
    Christopher Judge, Kratos - God of War
    Melissanthi Mahut, Kassandra - Assassin’s Creed Odyssey
    Roger Clark, Arthur Morgan - Red Dead Redemption 2
    Yuri Lowenthal, Peter Parker - Marvel’s Spider-Man



    EN İYİ RPG

    Dragon Quest XI
    Monster Hunter: World
    Ni no Kuni II
    Octopath Traveler
    Pillars of Eternity II: Deadfire



    EN İYİ SPOR-YARIŞ OYUNU

    FIFA 19
    Forza Horizon 4
    Mario Tennis Aces
    NBA 2K19
    Pro Evolution Soccer 2019


    EN İYİ MULTIPLAYER OYUN

    Call of Duty: Black Ops IIII
    Destiny 2: Forsaken
    Fortnite
    Monster Hunter: World
    Sea of Thieves




    GAME OF THE YEAR (GOTY 2018)  07/12/2018   YILIN OYUNU GOD OF WAR !!!


    GAME OF THE YEAR (GOTY 2018)  07/12/2018   YILIN OYUNU GOD OF WAR !!!


    GAME OF THE YEAR (GOTY 2018)  07/12/2018   YILIN OYUNU GOD OF WAR !!!


    GAME OF THE YEAR (GOTY 2018)  07/12/2018   YILIN OYUNU GOD OF WAR !!!


    GAME OF THE YEAR (GOTY 2018)  07/12/2018   YILIN OYUNU GOD OF WAR !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer-x -- 7 Aralık 2018; 8:32:17 >



  • Gönlümden Odyssey demek geçiyor, müthiş bir oyundu ama adam gibi bir hikaye anlatmıyor ve oyun için bazo tercihler oyunu gerçekten baltalıyordu.



    RDR2 çok iyi bir oyun olmasına rağmen sıkıcı bir oyuna da göz kırpıyor. 7 yıllık geliştirme sürecenin ardından kendine has, sektöre yön verecek mekanikler bekliyordum, hali hazırda var olanları değil. Her yıl çıkıyor diye eleştirilen AC'de legendary hayvan, hazine, bounty, avcılık gibi şeyler mevcut, peki Rockstar'ın farkı nerede? Atın cinsel organının soğukta büzüşmesinde, hayvanların derilerini milim milim yüzmekte, cesetlerin ceplerine tek tek bakmakta, çiçek böcek gibi bir sürü çılgın detayda, gerçekten görmek istediğimiz bu muydu?



    Yılın oyunu olmayı hak eden yapım bence God of War. Rakiplerine göre her yönüyle daha olmuş bir oyun. Üstelik hem türünde rakipsiz hem de kendi içinde çeşitli yeniliklerle müthiş bir sıçrama yaptı.
    Listede ödülü hak eden bariz 2 tane oyun var, bir tanesi GOW diğeri ise RDR 2. God of War serisini PS2 döneminden beri oynuyorum, benim için yeri çok ayrı ve bana göre Playstation'ın en büyük markası. God of War sunduğu atmosfer ve temada türünün tek örneğidir, mitolojiler çok ilginç hikayeler barındırıyor oyun dünyasında daha çok mitolojileri konu alan oyun görmeyi isterim fakat GOW gibi bir oyun varken kolay kolay kimse girişemez öyle bir oyun yapmaya çünkü Santa Monica, Kratos gibi bir karakterle mitolojik hikayeleri inanılmaz başarılı bir şekilde sunuyor.

    Son çıkardıkları GOW oyunu da mükemmel bir oyundu. Santa Monica yapmak zorunda olduğu değişimi inanılmaz derecede iyi bir şekilde yaptı. Oynanışı baştan aşağı değiştirdiler, daha detaylı ve derin bir oynanış sundular, hikayeyi önceki GOW oyunlarına kıyasla çok daha iyi bir şekilde işlediler ve sundular. Düşman sayısını azalttılar fakat düşmanları daha akılda kalıcı yaptılar. Kratos'u önceki oyunlarda gösterilenden çok daha farklı bir şekilde gösterdiler ve bu hiç göze batmadı. Nors mitolojisi zaten enfesti, Dokuzlar gölünde kayık ile gezerken kafanızı kaldırdığınızda gördüğünüz Jormungand efsanevi bir şeydi. Oyunda bulunan diyarların hepsi çok güzel bir şekilde tasarlanmıştı, sırf diyar koymak için koymamışlardı yani. GOW bence kusursuz bir oyundu, son dönemlerde oynadığım en iyi oyunlardan bir tanesiydi.

    Red Dead Redemption 2'yi ise yıllardır bekliyordum. RDR'nin bana verdiği haz ve atmosfer kendisini benim favori oyunum yapmaya yetmişti. Aradan 7 yıl geçti, Rockstar hiç boş durmadan oyunu geliştirdi ve sonunda oyun çıktı. Oyunu oynamaya halen devam ediyorum hatta dört gözle beklediğim Hitman 2'yi bile açıp oynamıyorum. Oyunun hikayesi bitiyor fakat kendisi neredeyse hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor. Öyle bir dünya yaratmışlar ki insan gezmeye doyamıyor, haritanın her karışı inanılmaz bir emek harcanarak hazırlanmış. Bu oyun için yaratılan dünya bana göre bugüne kadar yaratılan en iyi açık dünya olmuş. Oyunun dünyası o kadar canlı ki ben oynayan olarak çıksam oyunun içindeki NPC'ler hayatlarına devam ederler. Rockstar NPC'leri göze dolgunluk versin diye koymamış oyuna, her karaktere kendi rutinini, yüzünü, sesini ve hatta hafızasını vermiş. Oyunda yaptığınız hareket unutulmuyor arkadaş, bu bence muazzam bir şey, en büyük RPG oyunlarında bile bu tam olarak yok. Oyunun başında tanıştığım birçok karakter, oyunu bitirmiş olmama rağmen halen muhabbetimizi hatırlıyor. Böyle bir olay var diye sırf oyunun dünyasını sürekli geziyor, konuştuğum NPC'leri sürekli ziyaret ediyorum bakalım bu sefer ne diyecekler diye. Oyunun detay seviyesi zaten olağanüstü seviyede, Rockstar'ın oyunu yaparken ele almadığı neredeyse hiçbir şey yok, en küçük detayı bile düşünmüşler ve bu detaylar için gerekli olan en küçük animasyonları bile koymuşlar. Oyun çıktığı vakit birçok kişi neredeyse her şey için animasyon olmasından dert yanmıştı. Açıkçası bana göre Rockstar'ın Rockstar olma sebebi de bu zaten, yaptığı hiçbir şeyi baştan savma yapmaması. Oyundaki avcılık, balık tutma, vb. gibi aktiviteleri inanılmaz derecede detaylı yapıp cesedin üzerindeki loot'u AC'deki gibi tek tuşla alma olsa eminim şu anki durumundan çok daha fazla göze batardı. Rockstar oyuna 300.000 animasyon eklemiş, her şeyi ele almış, oynanışı her bakımdan tutarlı ve aynı yaklaşımla yapmaya çalışmış. Bu durum birçok oyuncuyu memnun etmeyebilir ama bu detayların oyuncuya inanılmaz bir deneyim yaşattığı gerçeğini değiştirmez bence.

    John Marston, oyun dünyasındaki en akılda kalıcı karakterlerden bir tanesidir. Bu yüzden birçok kişi oyun çıkmadan Arthur'u benimsememişti. Fakat oyun çıkınca Arthur'un ne kadar güzel işlenmiş bir karakter olduğu ortaya çıktı. Arthur basit bir karakterdi, basit bir hikayesi vardı fakat bu hikaye Hollywood filmlerine taş çıkaracak bir sunumla sunulmuştu ve oynayan kişiyi Arthur'a çok iyi bir şekilde bağlıyordu. Bu konuda da Rockstar inanılmaz başarılı bir iş ortaya koydu. Oynanış anlamında zaten bana göre piyasadaki en iyi oyun. Diğer açık dünya oyunlarında bulunan birçok aktivite RDR 2'de de bulunuyor fakat diğer oyunlardaki ele alınımı ile RDR 2'deki ele alınımı arasında dağlar kadar fark var. Sadece avlanma bile bu farkı ortaya koyuyor, oyunda bulunan her hayvanın kendine has davranış biçimi var. Bir hayvan öldürdüğünüzde bir süre yanına gitmezseniz çakallar, akbabalar cesedin üstüne çöküyor ve ceset bir süre sonra çürüyor. Martılar suya dalıp kendi balığını alıyorlar. Opossumlar peşinde olduğunuzu anladığı anda kendini yere bırakıp ölü taklidi yapıyorlar. Oyunda avcılığa 50 saatten fazla zaman ayırdım bu yazdıklarımdan çok daha fazlasını gördüm ve bu inanılmaz bir deneyimdi bence. Diğer oyunlarda da avcılık olabilir, oyunda avcılık olması bir yenilik olmayabilir fakat avcılığın ele alınış biçimi, detaylandırılması, oyuncuya verdiği haz diğer hiçbir oyunda yok. Bu durum oyunda bulunan neredeyse tüm aktiviteler için geçerli, Rockstar oyundaki aktiviteleri bile ayrı bir oyun gibi işlemiş.

    Yılın oyunu ikisi de olabilir, ikisi de hak ediyor bence. Fakat RDR 2 gibi bir oyunun eşi benzeri yakın zamanda gelmez, Rockstar olağanüstü bir emek, uzunca bir zaman ve fazlasıyla para harcayarak oyun dünyasının en detaylı oyununu ve açık dünyasını yaratmış bence.
    RDR2 harika bir oyun. Ve teknik olarak daha iyisi yapilmadi. Inanilmaz bir emek var. Ama.. teknik olarak. Duygu olarak degil. Hikayesi cok yetersizdi. Ana gorevler script gibi seni zorunlu olarak elinden tutup suraya buraya goturup sunu sunu yap hadi bakalim kos seklindeydi. Hicbir ana gorev beni heyecanlandirmadi RDR2 de. Acik dunyada dolasma kismina o kadar yogunlasmislar, teknik olarak o kadar buyuk is cikartmislar ki oyunun hikayesinin seni icine almasi gerektigini unutmuslar.

    Gow tam burada devreye giriyor. Dunyasi, kadim bir hikayesi. Oyuna girdiginiz an cepecevre sariyor sizi. Valkurlerin hikayesi, Mimirin hikayeleri, cadinin evi. Hikaye akisi bundan daha iyi olamazdi. Ve tabii ki teknik olarak RDR2 njn bile ulasamadigi, tek cekim kamera teknigi. Oyunun basindan sonuna kadar hic kameranin degismemesi ne demektir. Devrim demektir.

    Gonlumde hep Gow yilin oyunu olmustu ciktigi andan itibaren ama bunu herkesin dusundugunu zannetmiyordum. Rdr 2 o kadar hype o kadar populerlige ulasti ki kesin goty olur diyordum. Hem cok sasirdim hem de asiri sevindim. Cory Barlog ve Santa Monicaya buyuk tebrikler ve tesekkurler oyun dunyasini bir adim oteye tasidiklari icin. Bunu Rockstar da yapti yanlis olmasin. Ama bunu yaparken bir cok seyi de sıkıcı tutmayi engelleyemedi. Gow burada farkini gosterdi.
  • Henüz bitirmedim. Fakat açık ara RDR2 alır diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %100 RDR 2

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kağıt üstünde Gow ile Rdr2 favori gözüküyor, muhtemelen bu oyunlardan birisi alacak...Rdr2 alır gibi
  • Kesinlikle GOW olmali

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 5 yılın GOTY seçilen oyunları 2016 yılında Overwatch biraz sırıtmış ama genelde hakeden oyunlar alıyor bu sene zor seçim olacak gibi duruyor


    GOTY 2013 - GTA V


    GOTY 2014 - Dragon Age: Inquisition


    GOTY 2015 - The Witcher 3: Wild Hunt


    GOTY 2016 - Overwatch


    GOTY 2017 - The Legend of Zelda: Breath of the Wild


    GOTY 2018 - ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer-x -- 17 Kasım 2018; 21:47:44 >
  • Gönlümden geçen tabiiki Hitman 2 ama kimseyi kerizlemeye gerek yok RDR 2 alır bu seneyi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi listede rockstar oyunu varsa diğerlerine fazla bakmaya gerek bile yok.Rdr 2 net alır
  • Gow

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aynen Rdr 2 net alır
  • 2017 tercihi bana göre komik. Şahsen hiç Nintendo platformuna bakmıyorum, Zelda'yı da yolda görsem tanımam. :)

    Bu yıl ödülü RDR2 alır. Her ortamda komiğinden trajiğine kadar onlarca farklı oyun tecrübesi anlattıracak kadar güzel tasarlanmış, çok derin bir açık dünya ile Rockstar çıtayı biraz daha yükseğe koymayı becerdi. GOW'un şu kütükten atlayamayız canım be diyen limitli açık dünyası bile RDR2 karşısında yenilmesine yeter de artar.
  • Normalde God of war olması gerekir ama malesef rockstar lobisi basında çok kuvvetli olduğundan rdr seçilecek.
  • Rdr 2 tek platforma özgü bir oyun olmadığından daha fazla destek bulacaktır. Rdr 2 ayarında bir oyun olmasa, tek platforma çıktığı halde God of War ödülü alırdı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gönlümden Odyssey demek geçiyor, müthiş bir oyundu ama adam gibi bir hikaye anlatmıyor ve oyun için bazo tercihler oyunu gerçekten baltalıyordu.



    RDR2 çok iyi bir oyun olmasına rağmen sıkıcı bir oyuna da göz kırpıyor. 7 yıllık geliştirme sürecenin ardından kendine has, sektöre yön verecek mekanikler bekliyordum, hali hazırda var olanları değil. Her yıl çıkıyor diye eleştirilen AC'de legendary hayvan, hazine, bounty, avcılık gibi şeyler mevcut, peki Rockstar'ın farkı nerede? Atın cinsel organının soğukta büzüşmesinde, hayvanların derilerini milim milim yüzmekte, cesetlerin ceplerine tek tek bakmakta, çiçek böcek gibi bir sürü çılgın detayda, gerçekten görmek istediğimiz bu muydu?



    Yılın oyunu olmayı hak eden yapım bence God of War. Rakiplerine göre her yönüyle daha olmuş bir oyun. Üstelik hem türünde rakipsiz hem de kendi içinde çeşitli yeniliklerle müthiş bir sıçrama yaptı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene oyuna Türkiye Süper Ligini de eklemesiyle kesin favorim PES 2019
  • bu arada listede 2 adet Sony exc. görmek Sony nin exc oyunlarının nekadar önem verdiğini ve oyunların kaliteli olduğunu kanıtlar durumda büyük bir ihtimal Last of us 2 çıkacağı senenin ödülünü şimdiden almış diyebiliriz
  • Red Dead Redemption 2 gördükten sonra kesinlikle RDR2
  • Rdr2 nin yüzde yüz alacağını bilmeyen yoktur herhalde, garip bi anket olmuş. GoW da çok hak etti ama yanlış bi senede çıktı diyelim. 2017 ye yetişseydi, patates OW ı çok arkada bırakırdı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ubisoft uzun zaman sonra bir AC oyununu listeye sokmaya başardı oyunu oynamadım ama yorumlar olumlu ilk indirimde alınabilir
  • Açıkcası rdr yide oynamış biri olarak gow almalı diyorum rockstar diye hype landıkça hype landı mükemmel bir oyun ama hikaye oynanış yenilik vs konusularda gow daha üstün daha çok etkiledi beni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.