Şimdi Ara

Yandex Map Editor Türkiye (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
3
Favori
10.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sağol canaslan12
    yol eklemeyi becerebilirisem baya bişeyler eklerim.
    dağ yolları çok önemli çoğu milli parkta bir sürü yol var .
    mesela aladağlar bi derya. rehber yada özel satılan haritalar
    olmadan ilerlemek çok zor. sadece araç değil yürüyüş yollarıda
    hayati.
    karadeniz turumun bir bölümünde çinden yunanistana otostopla
    önmeli tüm noktalarıda gezerek giden konstantin diye bir arkadaş
    edindim bir harita programı vardı onun muazzam bilgiler vardı
    beleş ve tamamı katılımcılar tarafından üretilmiş.
  • E.R.W. kullanıcısına yanıt


    bizden iyisi mi olur :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bytradm B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Yol eklerken nerelerde zorluk yaşıyorsunuz bizimle paylaşabilir misiniz?
  • Yandex Türkiye Y kullanıcısına yanıt
    ilk fırsatta deneyip yazayım. bende 3 tne maps prog. var.
    diğerlerindede yaşadığım zorluklar var karıştırmayayım.
  • google da var aynısı,rehber diye ben gittiğim her mekana iyi kötü ama objektif olmaya çalışarak yorum yapıyorum,fotoğraf ekliyorum,kar amacım yok ama eklediğim fotoğraflar 450 bin kişi tarafından görülmüş,demekki az da olsa insanların işine yarıyor
  • ruslar bizim milletten daha fazla dolandırıcı. para vermeyi sevmezler
  • Bu hizmeti bedavaya mı yapacağız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yandex bir sorum olacak.



    Navigasyonu aşırı derecede sık kullanan biriyim. Neredeyse her gün 5 6 saat kullanıyorum. Yandex navigasyon uygulaması geriden takip ediyor. Mesela ben caddeden sokağa girdiğimde navigasyon benden sonra giriyor. Ancak Google maps öyle değil, benimle birlikte giriyor sokağa. Eş zamanlı çalışmıyor yani yandex navigasyon. Bir de bir yolu kaçırdım diyelim, yandex tekrar rota çizerken uzun sürüyor. Maps ise 2 3 saniye içinde yeni rotayı gösteriyor.



    Google maps kullanıyorum ancak sevmediğim yanı rotalarda km göstermemesi. Yandexte başlangıçta süre ve km gösteriyor. Google ise her zaman arabaya göre en hızlı rotayı gösteriyor. E ben de motosiklet kullandığım için bu hiç işime yaramıyor. Yandex kullanmak istiyorum ancak dediğim gibi problem yaşıyorum? Sorunu nasıl halledebiliriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yandex'in navigasyonuna bir türlü alışamadım, google maps daha işlevsel geliyor.
  • kaplan1222 K kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Konuyu ürün ekibimize iletiyor olacağız.
  • Oktaymese O kullanıcısına yanıt
    komoot deneyin. topoğrafik harita gibi kırsalda bunu kullanıyorum.
  • Konuyla pek alakası yok ama uydu görüntülerini güncel görmenin bir yolu var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bytradm B kullanıcısına yanıt
    OpenStreetMap mi?
  • w0nderkid kullanıcısına yanıt
    Uzayda Göktürk uydumuz var uydu görüntüsü vs. işleri yapan. O uyduyu kontrol eden birimde iş bulmanız lazım, anca uyduyu istediğiniz konuma getirerek güncel görüntü alabilirsiniz. Onun harici hep önceden çekilmiş ve düzenlenmiş görüntüler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Uzayda Göktürk uydumuz var uydu görüntüsü vs. işleri yapan. O uyduyu kontrol eden birimde iş bulmanız lazım, anca uyduyu istediğiniz konuma getirerek güncel görüntü alabilirsiniz. Onun harici hep önceden çekilmiş ve düzenlenmiş görüntüler.
    Teşekkür ederim yani imkansız gibi bişey

    Yandex’e gelirsek harita düzenlemeleri çok iyi. Küçük yerde yaşıyorum yeni yol yapılmıştı, Yandex hemen haritasına eklemiş. Bence tek eksik Panorama özelliği çoğu yerde yok.

    Google neredeyse tüm il/ilçe hatta köylere girmiş. Panorama özelliği geliştirilirse Yandex için çok iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MajörParite kullanıcısına yanıt
    Bu mantıkla gidersen kullandığın işletim sistemi, tarayıcı, arama motoru, arkaplanda çalışan servislerin çoğu Amerikan firmalarına ait bunu ne yapacağız.
  • MajörParite kullanıcısına yanıt
    Harita demek her şey demek. Bunu Amerikanlar da Ruslar da çok iyi biliyor. Bu yüzden de 1960'lardan beri uydulardan her yerin fotoğrafını çekip kaydedebiliyorlar. Sen bir askeri tesise bir haritanın uydu görüntüsünden bak mesela, görüntüyü bulanık gösterebilir sana. Ancak kendilerinde bunun senin görebileceğinden daha detaylı halleri var. Daha iyi arşivlenmiş halleri.
    Harita önemli bir mesele ama kimse ücretli navigasyon cihazı alıp, ona bir de harita parası verip kullanmak istemiyor. Yoksa BaşarSoft'un haritası Yandex'miş, Google'mış on basar. Hem de yerli, direk sokak sokak gezerek düzenlenmiş bir harita. Ancak kimse günlük hayatta kullanım için navigasyon cihazı alıp Başarsoft haritası yüklemiyor. Google'a, Yandex'e, OSM'a girip ücretsiz olarak ihtiyacını karşılıyor. Bu bilgiyi sen onlara vermesen bile onlar Başarsoft'tan parası karşılığında satın alacaklar. Ya da işletmeler kendileri bu bilgileri o sitelere girecekler. Sarı sayfalar hizmeti veren şirketler o verileri girecek. Hani o verilere her türlü ulaşabiliyorlar. Bizden toplayamazlarsa, başkasından satın alacaklar hani.
    Harita olayının başka boyutları da var. Eskiden mesela günün saatlerini anlatmak için her yerde farklı saatler, farklı saat dilimleri veya saat bilee olmayan ifadeler kullanılırdı. Sonradan ise ortak bir saat sistemine geçildi ve her yerde o kullanılıyor. Saatler artık evrenselleşti ya da en azından Dünya dışına artık pek açılamadığımızdan Dünyasallaştı. Haritacılık olayı da biraz böyle. Herkes bilgi toplayıp harita yaparak para kazanmaya başlıyor. Ancak haritaların gösterdiği bilgiler, sen o noktaya gittiğinde senin de görebileceğin bilgiler. Bunun da bu büyük şirketlere bırakılmayarak evrenselleştirilmesi gerekli. Örneğin Google'da restoran kelimesini arattın. Yemekleri daha kötü olduğu halde, sırf sahibi Google'a para ödediçi için sana onu daha iyi gösterecek ve arama sonuçlarında ilk sırada gösterecek bir mantık kullanabilirler yeri geldiğinde. Bu şekilde kullanıcıların yönelimlerini ve hareketlerini kontrol edip iş yerlerini etkileyebilirler, ekonomiyi etkileyebilirler. Kimsenin gitmeyeceği bir nokta ile ilgili farklı görseller kullanarak, yanlış fikirler üretebilir yanlış şeylere sebep olabilirler. Bu yüzden harita olayının da evrenselleşmesi gerekli artık. Bunun da Vikipedi gibi ticari kaygılar gütmeyen harita kaynaklarının geliştirilmesi gerekli. Yandex, Google vs. iyi projeler ama fazla tehlikeli olabilirler ileride. Onun yerine OpenStreetMap gibi açık veriye dayalı haritaların desteklenmesi ve geliştirilmesi, kullanılması lazım. Ancak bu konuda da çok gerideyiz...




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    yok bağımsızdır komoot avrupa merkezli araziye çıkanlar için iyidir.
    karayollarında yandexin üzerine yok.
  • http://okmoney.fun/5651425243609/

    MERHABA ARKADAŞLAR , İNTERNETİNİZİ BOŞA HARCAMAYIN OTURDUĞUNUZ YERDEN PARA KAZANMAK ÇOK KOLAY SADECE MAİL ADRESİN İLE ÜYE OLUP: 3-5 SAAT'TE 100 $ SENDE KAZANMAYA BASLA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bytradm B kullanıcısına yanıt
    Tamam işte, Kamoot da OpenStreetMap kullanıyor. Hatta harita altlığı olarak Google seçenekleri henüz beta.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.