Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! (70. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.948
Cevap
137
Favori
307.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0ldskool

    Merhaba,

    Yok hocam o iş öyle olmaz kural yazmanız gerekli.


    config   rule

       option   target      'ACCEPT'

       option   src      'wan'

       option   family      'ipv4'

       option   proto      'tcp'

       option   src_ip      '192.168.2.0/24'

       option   dest_port   '80'

       option   name      'ACCEPT-FROM-MODEM'

       option   enabled      '1'



    Şu tarz bir kural gerekir. src ip ve port kısmı önemli. Şu ip bloğundan gelen 80. porta giden (openwrt arayüzü) veya atıyorum 22. portu da açarsınız ssh bağlantısı için gibi gibi

    (kuralı ezberden yazdım hatam veya eksiğim varsa kusura bakmayın)


    Daha ayrıntılı bilgi için openwrt dökümanlarına bakabilirsiniz. "accessing openwrt from different subnet" tarzı aramalar da iş görecektir.


    https://openwrt.org/docs/guide-user/firewall/firewall_configuration

    cevap için teşekkürler tek tek portlara uğraşacağız yani :( komple kapatma yolunu baya aradım bulamadım.




    yapmak istediğim şu ama baya karışık şekilde ilerliyorum.



    wan portunu kullanmadan lan kullanarak routere internet verebilir miyim? routerin dns sunucusunu kullanmak istiyorum(adblock doh ) ana modeme yük binmemesi için xiaomiyi dhcpyi dagıtsın istiyorum ve aynı zamanda tüm cihazlar birbirini görmesini istiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 10 Haziran 2021; 17:15:52 >
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt

    Hocam şimdi anlaşıldı

    Ben modeme bağlıyken router arayüzüne nasıl bağlanırım diye soruyorsunuz diye düşündüm nedense. Dikkat etmemişim. Bu dediğim üstteki gibi yapılabilir.


    Ama siz komple iki ağı birleştirmekten bahsediyormuşsunuz. Onu ben hiç denemedim. Bunun tam tersi mümkün router'a bağlı bütün cihazlar modem ağıyla konuşabiliyor yeni static interface eklerseniz. Ama üstten aşağıya nasıl olur. olursa nasıl olur bilmiyorum açıkçası.


    Bir de benim esas anlamadığım şu: tarifinize göre(dhcp, dns, adblock, wifi vs) bütün işi zaten router yapsın istiyorsunuz zaten. Neden modemi direkt köprü moduna almıyorsunuz? Kendi kendinizi sıkıntıya sokuyorsunuz sankiXiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!  Paketler fazladan 1 hop daha yapıyor, sqm'in anlamı kalmıyor vs..

  • agritux kullanıcısına yanıt

    Yaptım hocam autoda bıraktım onu direkt onu seçersem daha düşük hız aldı yavaş yavaş yükseldi bende. nedense.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Sağıl hocam, anca oldu işte bu zamana kısmetmiş :D Dünden bu yana modem açık kaldıkça düzelmiş gibi. Odamda şu an 325 gözüküyor. Dalgalanmadan kasıt windows aracında ağ özelliklerinde bakıyordum. Bir an fırlıyor 780'e sonra çat 135 oluyor. Sonra 650 sonra 150 böyle inip çıkıyordu sürekli. Şu an sabit 325 gözüküyor bakalım, çalıştıkça iyileşti herhalde Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! 


    Dün bir de yarı brick yaptım, acaba modemin açılması uzun sürdü de ben mi acele edip panikledim bilmiyorum ama diğer kurulumlara nazaran daha uzun sarı ışık yandı sabit şekilde ve maviye dönememişti hiç. İlk sayfadaki kendi romunuzu hazırlayın kısmından rom yaptım ondan sonra gitti. Onun kurulumu ne kadar sürüyor, sarı ışık çok mu uzun yanıyor ?


    Bir de sorduğum diğer soru, bu 4 tane farklı rom göstermişsin hocam. Ama o hazırlardan birini atarken uyarı vermişti uyumlu gözükmüyor yine de yüklemek istiyor musun diye.


    Ayrıca bu ilk anlattığın kurulumdaki yüklediğimiz romda firewall falan var mı ? Ya da senin önereceğin al şunu kur bir daha hiç kurcalamana bile gerek yok diyeceğin Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!  Stabil güzel romu yükledikten sonra netmaster'ı bridge mod'a alacağım tekrardan. Dün mecbur açmak zorunda kaldım Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 10 Haziran 2021; 20:17:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0ldskool

    Hocam şimdi anlaşıldı

    Ben modeme bağlıyken router arayüzüne nasıl bağlanırım diye soruyorsunuz diye düşündüm nedense. Dikkat etmemişim. Bu dediğim üstteki gibi yapılabilir.


    Ama siz komple iki ağı birleştirmekten bahsediyormuşsunuz. Onu ben hiç denemedim. Bunun tam tersi mümkün router'a bağlı bütün cihazlar modem ağıyla konuşabiliyor yeni static interface eklerseniz. Ama üstten aşağıya nasıl olur. olursa nasıl olur bilmiyorum açıkçası.


    Bir de benim esas anlamadığım şu: tarifinize göre(dhcp, dns, adblock, wifi vs) bütün işi zaten router yapsın istiyorsunuz zaten. Neden modemi direkt köprü moduna almıyorsunuz? Kendi kendinizi sıkıntıya sokuyorsunuz sanki  Paketler fazladan 1 hop daha yapıyor, sqm'in anlamı kalmıyor vs..

    Selamlar,


    Ben de köprü moduna alıp kullanmaya çalışıyorum ama kullanamıyorum, daha önce mesaj atmıştım ama yardım eden olmadı. Neyi yanlış yapıyorum acaba ?


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/148573195

  • Geç olsun güç olmasın demişlerXiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! 

    Hocam size 2 sorum var.

    1) Başlat çubuğundaki sinyal seviyesi 5'ten 2'ye falan düşüyor mu anlık olarak?

    2) Speedtest yaparken hız ne kadar görünüyor?

    Eğer düşmüyorsa ve speedtest esnasında kendi kendine yükseliyorsa; muhtemelen diğer mesajda bahsettiğim olaydır.



    Hocam firmware kurulumunda 5dk'dan çok sürerse bir şeyler ters gitmiş demektir. Hadi 5 olmasın 6dk olsun. Daha uzun olmuyor. (Bir tek u-boot seviyesinde full brickten kurtarmak 10dk kadar sürebiliyor o ayrı.)



    Uyumlu değil demesinin sebebi o firmware aslında mir3g v2 için hazırlanmış olması. Ama içinde bizim cihazı destekleyecek özel yamalar mevcut. O firmware dosyasını kurarsanız arayüzde mi router 3g v2 yazar, bu sefer de mi router 4a gigabit olan dosyayı kurmak istediğinizde uyarı verir. "Bak bu dosya benimle uyumlu değil ateşle oynuyorsun seni uyandırayımXiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! " gibisinden.

    O dosya özelinde konuşuyorum; uyarıyı okay diyip kuruluma devam edebilirsiniz. Ama artık gerek yok eski kaldı o firmware.



    Tabii firewall vs varsayılan olarak gelir. Bütün ayarları da yapılıdır. Yani siz internete istediğiniz gibi girersiniz ama dışardan ağınıza giremezler.



    Vallahi hocam benim kurup kullandığım güncel firmware resmi sürüm openwrt 21.02 RC2. Resmi sürüm böyleyken boşuna firmware peşinde koşmaya gerek yok. Bayağı stabil çalışıyor adeta final sürüm gibi maşallahXiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! 

    https://downloads.openwrt.org/releases/21.02.0-rc2/targets/ramips/mt7621/openwrt-21.02.0-rc2-ramips-mt7621-xiaomi_mi-router-4a-gigabit-squashfs-sysupgrade.bin

    sha256sum: 22f6c189cb7c86992b9c1eb66fe645d70d05350ddf2678fef438f3cfa64cfa4f

  • BraveHeart kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Hocam kablonet'i hiç kullanmadım. O yüzden açıkçası çok yönlendirmek istemiyorum.

    Ama şöyle bir fikir geldi aklıma. Acaba netmaster modemler bridge moddayken sadece bir portundan internet vermek için ayarlı olabilir mi? O porta router bağlamanız gerekir mantıken. Siz birde bilgisayarı bağlayınca; bilgisayar çat diye DHCP'den IP alıp direkt kendisi internete çıkar. Doğal olarak diğer portlarda internet olmaz. Router falan internetsiz kalır çok normal olarak. Size tavsiyem kablo modeme sadece router bağlı olsun bir de öyle deneyiniz. Kolay gelsin.

  • Encrypted sni düzelteyim istiyorum. Stubby kurdum ayarlarını yaptım. Fakat ne chrome'da ne de firefox'ta kontrol ettiğimde hala çarpı işareti ile karşılaşıyorum. 21.02 rc kullanıyorum ve burada network altında dhcp ve dns yok. Eksik mi kurdum acaba?

  • redsmoke R kullanıcısına yanıt

    Çok normal çünkü esni tarih oldu hocam...

    Yerine ech geldi. Yeni sürüm firefox, chrome gibi tarayıcılar artık o teknolojiyi kullanmıyor. Firefox mesela 85.sürümden itibaren desteklemiyor artık. (Güncel sürüm 89)


    https://blog.cloudflare.com/encrypted-client-hello/

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Bunu da ilk sizden duydum üstad. :) Amacım şu saçmasapan şekilde yasaklanmış sitelere girmek. DoH, DoT (bunlar doğrulamadan geçiyor) falan hepsini denedim işe yaramıyor. Bir de network sekmesi altında dhcp ve dns kaybolmuş 😅

  • redsmoke R kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin kurulumda bir sıkıntı olabilir çünkü o menüler yerinde duruyor benim tarafımdaXiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! 

    Yasak siteler hakkında en basit çözüm vpn. DNS her isp'de çalışmıyor. (ya da en azından ben öyle biliyorum)

    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!


    Ekleme olarak ECH'nin firefox'ta nasıl açılacağını yazmış olayım.

    1. adım: about:config
    2. network.dns.echconfig.enabled >>>> TRUE
    3. network.dns.use_https_rr_as_altsvc >>>> TRUE
    4. firefox'u kapatıp yeniden başlat


    kaynak:


    https://blog.mozilla.org/security/2021/01/07/encrypted-client-hello-the-future-of-esni-in-firefox//




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 10 Haziran 2021; 21:40:17 >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Gözüktüğü üzere bende bu şekilde üstad. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!  Ek paket olarak mı bir şeyi kurmamış olabilir miyim? Uzun süredir uğraşmıyordum unuttuğum şeyler olabilir mi üstad?

    Link rica etsem sizden.


    Öte yandan firefox'u hemen deniyorum söylediğiniz ayarlarla, teşekkürler.



    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!
  • redsmoke R kullanıcısına yanıt

    Yok ya sizden kaynaklı bir sorun olacağını hiç sanmıyorum. Bu çok temel bir menü zaten varsayılan olarak yüklü geliyor. Şaşırdım açıkçası gizlemiş olabilir misiniz acaba bir şekilde? Bu kodu bir defa çalıştırın daha sonra logout-login yapın arayüze bakalım geri gelecek mi?


    sed -i 's/-hidden//g' /usr/share/luci/menu.d/*.json



    Çare olmazsa da yeniden kurulum yapmanızı öneririm (ayarları korumadan elbette)


    https://downloads.openwrt.org/releases/21.02.0-rc2/targets/ramips/mt7621/openwrt-21.02.0-rc2-ramips-mt7621-xiaomi_mi-router-4a-gigabit-squashfs-sysupgrade.bin


    sha256sum: 22f6c189cb7c86992b9c1eb66fe645d70d05350ddf2678fef438f3cfa64cfa4f

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler üstad. Kodu çalıştırınca bir şey değişmedi ama yeniden firmware yükleyince düzeldi.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    21.02 vardı bende de aa RC2 değil. Bir güncel versiyonu sanırım. Onu yükleyeyim bakim. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!  Yav dns 'ler sanki çalışmıyor gibi geldi anlamadım. Normal değil mi böyle giriyorum. Bunlar adguard dns, reklam engelleyici özelliği var ama nedense reklamlar açık webteknoda falan.




    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!



    edit:


    bridge mod da olmadığımı hatırladım ve dnsler router'dan girildiği için belki etki etmiyordur derim. Ve bridge modu açtığım halde dnslerin hiç biri çalışmıyor nedense. Farklı bir ayar mı gerekiyor hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 11 Haziran 2021; 0:46:29 >
  • BraveHeart kullanıcısına yanıt

    Hocam kablonet modemde güvenlik ayarlarından, bridge mod açık ve firewall kapalı halde uygula deyin. Modem kendini yeniden başlatacak. O kendini yeniden başlatırken router'ın fişini de çekin takın o sırada o da yeniden başlasın. Aslında gerek yok ama garanti olsun diye yapabilirsiniz. Kendimden örnek verecek olursam ben yapmadım bekledim ne olacak diye.


    Modem açıldıktan sonra bir süre internet olmayacak. Router ile tanışma yaşayacaklar. sonra DHCP otomatik olarak işlem yapınca sizi router arayüzünden de atacak wifiniz de kopacak. Herhalde ufak bir resetleme yapıyor. Tekrar bağlandığında internetin geldiğini göreceksiniz.


    Ben normal xiaomi yazılımında da öyle yapıyordum. Takıp bekliyorum sonra kendisi otomatik neti alıp dağıtır duruma getiriyordu.

  • Selam arkadaşlar. Ben 1 yıl kadar önce Xiaomi R3P Pro brickledim. Bu başlığı görünce tekrar bir uğraşayım dedim :)

    Sanırım nand cipli versiyon olduğu için openwrt bu üründe sıkıntılı . O nedenle stock roma geçmek bile benim için yeterli.

    Sorun şu ki uartdan bağlandığım halde tftpden dosya aktaramıyorum. Wan portundan ve diğer portlardan pc me bağlıyorum ama olmuyor . Nerede hata yapıyorum aceba ?

  • Router'a dns işi girmek yaş. Hiç bir şekilde kabul ettiremiyorum ne dns menüsünden ne de interface> lan > settings kısmından.


    Modemim de bridge modda üstelik ve güvenlik duvarı da kapalı. Zaten router direkt ip'yi çekmiş modemden gözüküyor. Ama nslookup yaptığımda cmd'de openwrt gözüküyor server.

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Hocam sorun olmaması lazım aslında?


    Şöyle deneyin bir de olmazsa.


    uci -q delete dhcp.lan.dhcp_option

    uci add_list dhcp.lan.dhcp_option="6,8.8.8.8,8.8.4.4"

    uci commit dhcp

    /etc/init.d/dnsmasq restart

  • darkman kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Öncelikle geçmiş olsun. NAND flash olması aslında çok farketmiyor. Eğer u-boot falan yerinde duruyorsa, partitionlar silinmediyse kurtarmak aynı derecede kolay. Ama u-boot bozulduysa nand programlayıcı lazım. O açıdan problemli olabilir. Daha önce bu ikinci söylediğim benim başıma geldi mir3g'de. mir3g anakonusunda durur hala mesajlarım.

    https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-wifi-3g-router-openwrt-kurulumu-samba-paylasimi-nas-kurulumu-torrent-client-kurulumu--133286265-45#144614997

    3-4 ay kadar nand tsop48 nand programlayacak bir yer bulamadım, cihazları ve tsop48 adaptörü kendim almaya kalktım geçmiş gün şimdi yalan olmasın ama o günün parasıyla 1000-1500 TL arası tutuyordu. Sipariş ettik ama gelmedi bir türlü. Ben de sonra NAND'dan vazgeçip cihazı modladım. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! NAND flash'ı komple iptal edip sıcak hava ile söktüm. Anakart üzerinde modifiye yaptım. Cihazı SPI flash'a çevirdim. Maşallah 16MB spi flash ile hala kullanıyorum Türkiye'de ilk ve tek olduXiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! 


    uart ile bağlandığınızda etkileşime girebiliyor musunuz? Sizin komutlarınızı kabul ediyor mu? Bir de bilgisayara LAN'dan bağlamanız gerekir kurtartma işlerini yaparken.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 11 Haziran 2021; 7:54:39 >
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.