Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! (51. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.948
Cevap
137
Favori
307.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Paylaştığınız ekran görüntülerine göre repeater modunda çalışıyordu cihazınız.


    Openwrt'den stok yazılıma dönüş ilk mesajda mevcut. Tek fark siz kendi cihazınız için olan dosyayı yüklemeniz gerekiyor. Anlatımlardaki dosyalar mir4a için uyumlu. Ama yol yordam birebir aynı. Siz de aynı yöntemleri kullanarak geri dönebilirsiniz.


    Kullanmanız gerekn dosyalar burada:

    https://www.mediafire.com/file/4w17pkl8vhs4l3k/TinyPXE4C.zip/file

    Kolay gelsin.


    @koraskaan_


    edit: ekleme

    -----


    Bu mesajım konudaki 1000. mesajmış, hepimize hayırlı olsunXiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 20 Mart 2021; 22:10:53 >
  • Merhaba,

    Hocam openwrt'de wifi varsayılan olarak kapalı gelir. Ayarları yapıp wifi ağı aktif ettiniz mi? Çünkü böyle bir sorunu ilk kez sizden duyuyorum.

    IP değiştirmenin anlatımını yapmıştım hocam, el atın demişsiniz ama nasıl olacak gelip ben mi değiştireyim onu:))

    İlgili ayarları yapıp kaydediyorsunuz o kadar. Farklı bir durum yok gerçekten.

    Belki şey sıkıntısı yaşıyorsunuzdur. Save & apply dediğiniz anda cihaz geri sayım yapar, eğer ki hatalı bir ayar yapılmışsa o ayarı revert eder. Sizin o sırada yeni IP bloğundan IP alıp router'a giriş yapmanız gerekebilir.

    Tam o geri sayım aşamasında kablonuzu söküp 5 saniye bekleyip hemen ardından cihaza atadığınız yeni IP adresine giderseniz biraz uzun yoldan alternatif çözüm olabilir.

    Kolay gelsin saygılar.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    hocam değişen birşey olmadı aynı yine, bu yöntemi sizin ilk mesajdaki gibi yapmıştım tekrar sizin gönderdiğinizle uyguladım sonuç aynı, gelişmiş menü seçenekleri tamamen gitti geri dönemiyorum malesef, yinede aklınıza birşey gelirse uygulayabilmem açısından geri dönüş yapar yardımcı olursanız memnun olurum.

    hocam sizden farklı bir ricam daha olsa gelişmiş menüye dönmek için çözüm üretmeye çalışırken cihaz üzerinde birkaç şey daha denemek istiyorum sorum şu,

    telnet bağlantısından sonra


    curl -L aşağıdakidosyalinki --output firmware.bin


    temp dosyasına "aşağıdakidosyalinki" yerine home dizininde yada masaüstüne indirdiğimiz bir dosyayı nasıl cihazın tempe atabiliriz komutu ne şekilde girmeliyim.

  • Merhaba,

    Dediğim gibi stok yazılımla ilgili bilgim tecrübem çok değil. Kablosuz tekrarlayıcı(repeater) olarak kullanmanız ile alakalı diye düşünüyorum. Siz değil diyorsunuz, bilmiyorum. Başka bir fikrim yok maalesef.


    O istediğinizi yapmak mümkün tabii. local'de bir web server çalıştırabilirsiniz. En basiti python web server olabilir. Elinizdeki dosyayı local'de çalışan web server vasıtasıyla router'a indirebilirsiniz.

    Örn. masaüstünde firmware.bin dosyası olduğunu düşünelim.. Terminali açıp,


    cd Desktop diyerek masaüstüne geldikten sonra,

    1) python3 -m http.server

    2) daha sonra bir web browser açıp, http://127.0.0.1:8000/ adresine giderseniz orada web server'daki firmware.bin dosyasının linkini göreceksiniz. Linki kopyala-yapıştır yapıp

    3) router'a geri dönüp, "curl -L http://127.0.0.1:8000/ diye başlayan link --output firmware.bin" şeklinde yapıştırabilirsiniz. Yalnız bu aşamada 127.0.0.1 kısmını bilgisayarın local IP adresiyle değiştirmeniz lazım. Yani şöyle: "curl -L http://192.168.31.123:8000/ diye başlayan link" --output firmware.bin" gibisinden. 192.168.31.xxx kısmı bilgisayarın local IP adresi olacak, devamı aynı kalıyor.

    bu şekilde bilgisayardan router'a dosya atabilirsiniz.


    Kolay gelsin

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Hocam çalışma prensibi tamamen dediğiniz gibiymiş, kablo üzerinden alıp interneti yansıtınca tüm menüler geri geldi, ancak bu seferde kablosuz al aktar yap deyince geçiş yapmıyor, tekrar bir döngüye girip beni atıyor, sanırım buda iki işlem arası geçişte ayarları işleyemiyor olmasıyla alakalı.


    edit: yükseltme yapıp sıfırlama yapınca düzeldi tam ayarlarda çalıştı.


    şimdi anlatımınıza göre openwrt yükledim, daha gelişmiş bir menüye sahip, wireles ayarlarını yaptım kablosuzdan kablosuza alıyorum kablosuz alıp bilgisayara kabloyla bağlayınca ethernet çıkışından neti aktarmıyor bilgisayara, bunun için bir ayarmı yapmam lazım ek olarak acaba




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraskaan_ -- 21 Mart 2021; 16:21:42 >
  • Merhaba hocam; sizin anlatımınızla 4a gigabit cihazıma yükleme yaparken telnet ile bağlantı kurma aşamasında telnet:unable to connect to remote host hatası aliyorum. Sebebi nedir sizce ?
  • soruyu düzelteyim.

    hocam herşeyi de bana soruyorsunuz diyeceksiniz kusura bakmayım :)


    zyxel 3312 + xiaomi mir3g kullanıyorum. menzil genişleticiye ihtiyacım var hangi modeli önerirsiniz?


    veya bunların yerine ileriye dönük tavsiyeniz olur mu?


    @0ldskool




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream_04 -- 25 Mart 2021; 15:25:13 >
  • openwrt destekli xiaomi routerlar hangileri? ac2350 veya ax1800 ve ax3600 destekliyor mu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unununium -- 25 Mart 2021; 13:23:29 >
  • + luci (görsel arayüz)

    + luci-app-adblock (doğrudan router üzerinden bütün cihazlar için reklam engelleme)

    + luci-app-sqm (çok gelişmiş bir qos yazılımı. tam hızla torrent indirirken bile online oyunda ping-lag-packet loss vs olmaz. bufferbloat engeller %10000 gerekli bizim problemli internetimiz için)

    luci-app-upnp (otomatik port yönlendirme programı, playstation xbox gibi oyun konsolları için çok faydalı özellikle)

    luci-app-wifischedule (wifi zamanlama)

    luci-app-nft-qos


    hocam yarın yazılımı yükleyeceğim onu anladım ama bu eklentileri nasıl kuracağım direk komut isteminde bunları yazınca kuruyor mu.


    mesela luci-app-adblock kurmak için komut isteminde yazmam yeterli mi yoksa başka adımı varmı.bu bilgiyi bulamadım sadece. çok teşekkürler şimdiden.


    @Oldskool

  • ersiny699 E kullanıcısına yanıt

    hocam buldum sanırım. modemin içinde aratınca paket listesi var oradan kuruluyormuş :)

  • @burunsuzpinokyo

    Merhaba,

    Cihazı yeniden başlatıp işlemleri tekrar baştan denediniz mi? Bazen birkaç deneme yapmak gerekebiliyor. Tekrar denerseniz olacaktır.

    Kolay gelsin.


    ----------


    @dream_04

    Merhaba,

    Hocam est.

    Repeater konusunda çok bir tecrübem yok. Bende bir tane xiaomi mi repeater 2 var. Bir ara hem ihtiyaç olmuştu aynı gün kargo diye almıştım. O zaman çok fazla seçenek yoktu zaten piyasa.

    Herneyse işte, o dönem kullanmıştım, işimi de görmüştü çok güzel. USB portu ile çalışması konumlandırma konusunda rahatlık sağlamıştı bayağı. Bu sayede powerbank ile bile kullanım mümkün. Biraz ısınması dışında memnun kaldım. Gerçi ısınması çok değil ama size, çalışıyor mu çalışmıyor mu anlayacak kadar diye tarif edeyim.

    Ama artık çok seçenek var piyasada, o yüzden bunu alın diye size tavsiye edemem gözü kapalı. Kolay gelsin.


    ----------


    @unununium

    Merhaba,

    Openwrt sitesinde direkt bu sorunun cevabı var. Kolay gelsin.

    https://openwrt.org/toh/start


    ----------


    @ersiny699

    Merhaba,

    Hocam hem LuCi arayüzünden (192.168.1.1) hem de CLI (ssh bağlatısıyla terminal üzerinden) yazılım yüklemek mümkün. Kolay gelsin.

    https://openwrt.org/docs/guide-user/additional-software/managing_packages

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    yani işin özeti sadece mi router 4a , 4c ve giga edition destekliyor diğerleri trde satılmıyor üstelik aynı mips işlemciye sahipler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unununium -- 26 Mart 2021; 12:46:42 >
  • nike35 kullanıcısına yanıt
    Bu ayarlar 35/6 için gerçekten ideal. Uzun zamandır test ediyorum. Güzel yakalamışsınız. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • unununium U kullanıcısına yanıt

    O tabloyu nasıl bu şekilde yorumladınız hiç anlamadım... O listedeki neredeyse tüm cihazlar (mir3g, mini, nano, mir4, ac2100 (siyah silindir olan), redmi ac2100 hatta mir3 pro vs vs) gayette Türkiye'ye geldi ve satıldı. Hatta bir kısmı hala da güncel olarak satılıyor.


    Bugün hali hazırda toplamda 2000'e yakın cihaz resmi olarak openwrt detekliyor. Bunlardan 12 tanesi de xiaomi markalı şuanda. Ayrıca AC2350 AX3600 gibi cihazlar için geliştirme devam ediyor. Bu sayı ilerde daha da artacak.


    https://openwrt.org/toh/start?dataflt%5BBrand*%7E%5D=Xiaomi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0ldskool

    O tabloyu nasıl bu şekilde yorumladınız hiç anlamadım... O listedeki neredeyse tüm cihazlar (mir3g, mini, nano, mir4, ac2100 (siyah silindir olan), redmi ac2100 hatta mir3 pro vs vs) gayette Türkiye'ye geldi ve satıldı. Hatta bir kısmı hala da güncel olarak satılıyor.


    Bugün hali hazırda toplamda 2000'e yakın cihaz resmi olarak openwrt detekliyor. Bunlardan 12 tanesi de xiaomi markalı şuanda. Ayrıca AC2350 AX3600 gibi cihazlar için geliştirme devam ediyor. Bu sayı ilerde daha da artacak.


    https://openwrt.org/toh/start?dataflt%5BBrand*%7E%5D=Xiaomi

    Hepsinin ortak özelliği mips işlemcili olması başka nasıl yorumlayayım. mir4a gigabiti dün söyledim kablo modemle beraber kullanacağım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unununium U kullanıcısına yanıt

    Yok ben size "sadece mi router 4a , 4c ve giga edition destekliyor" cümlesinizi sormuştum. O cümleniz hatalı oldu, xiaomi'nin openwrt destekli modelleri sadece onlar değil. Anlaşamadık maalesef.


    Bir de siz "üstelik hepsi aynı mips işlemci" demişsiniz ama hepsi aynı işlemciye sahip değiller. O listedeki xiaomi modellerinden kimisi MT7621A işlemcili, kimisi MT7627N, kimisi MT7620A işlemcili vs. O listedeki 12 cihazda, kabaca toplam 4-5 farklı işlemci var. MIPS işlemci modeli değil, çok temel bir işlemci mimarisinin genel adıdır. Hatta MIPS işlemciler de çeşit çeşit alt dallara ayrılırlar mesela, MT7620'lar MIPS 24Kc olur ama MT7621'ler MIPS 1004Kc olur vb. İşlemci mimarisi teknolojileri bile farklı yani aslında...

  • luci arayüzünden sqm yi kurdum da, arayüzde herhangi bir ikon bulamadım. tam olarak kurulup çalıştığını nasıl anlarım.

    Edit: Buldum network altındaymış. Peki bir ayar yapmam lazım mı acaba. Ekran görüntüsünü atıyorum:

    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!
    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!
    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tb_fb -- 26 Mart 2021; 18:5:29 >
  • hocam herşeyi yaptım mükemmel çalışıyor. Sadece 80 mhz de 48. kanaldan sonrasını seçince wifi kapanıyor vermiyor. nette baktım country code gb yapın tüm kanallar geliyor yazıyor.


    80 mhz de en yüksek kanalı kullanmak için ne yapmak lazım.bulamadım baya araştırdım ama. şimdiden teşekkürler


    @Oldskool

  • ersiny699 E kullanıcısına yanıt

    Memnun oldum. Güle güle kullanın.


    Bahsettiğiniz kanalların kullanımı bir takım yasal mevzuatlarla sınırlandırılmıştır. Kullanmanız size bir fayda sağlamaz aksine sorun yaşarsınız.

    DFS ve TPC olayı nedeniyle cihaz sık sık arama-dinleme moduna girer. Sizin o kanalları ayarlayınca wifi kapanıyor sanmanız bu yüzden. Cihaz önce o frekansları dinlemeye geçer eğer boş olduğunu görürse tekrar yayına geçer. Bu işlem 5-10dk arasında sürebiliyor.

    En güzeli; wifi 2.4 GHz için 1,6,11 kanallarını, wifi 5 GHz için 36, 40, 44, 48 kanallarını kullanmaktır.


    Daha önce de bu konu ile ilgili daha ayrıntılı bir mesaj yazmıştım. Kolay gelsin.


    Alıntı

    metni:
    Merhaba,Bunun basit açıklaması mümkün değil. Son söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. 36, 40, 44, 48 şeklinde tavsiye edilen kanalları kullanmaya devam ediniz.
    36, 40, 44, 48 kanalları (5.150 to 5.250 GHz aralığı) UNII-1 olarak geçer ve genel maksatlı kanallardır. Zaten kullanılması tavsiye edilen kanallar bunlardır.
    52, 56, 60, 64 kanalları (5.250-5.350 GHz aralığı) UNII-2 olarak geçer. Bu kanalların kullanılması için Dynamic Frequency Selection (DFS) and Transmitter Power Control (TPC) özelliği gerektirir.
    149, 153, 157, 161, 165 kanalları (5.725-5.825 GHz aralığı) UNII-3 olarak geçer, DFS ve TPC gerektirmez. Bu kanallar ikincil derece tercih olarak kullanılabilir.
    Sonradan eklenen 100, 104, 108, 112, 116, 120, 124, 128, 132, 136, and 140 kanalları da aynı şekilde Dynamic Frequency Selection (DFS) and Transmitter Power Control (TPC) özelliği gerektirir.
    Konu ile ilgili daha derin araştırma yapmak ve teknik döküman okumak isterseniz elektronik ve haberleşme konusunda cisco'nun pdf'lerine bakabilirsiniz.



    https://forum.donanimhaber.com/modemin-5ghz-bandina-baglanmama-ya-da-gec-baglanma-sorunu--146164222#146166056

  • Selamlar arkadaşlar


    Xiaomi mi R4a Gigabit Router'ın Global Firmware'ini nereden bulabilirim. Nette o kadar baktım bulamadım,bir link buldum onda da Malwarebytes uyarı verdiği için indirmedim.

  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.