Şimdi Ara

Wifi ile 8 Mbits üzerine çıkmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Öncelikle modemim 8 yıllık :) Airties RT-204 modeli. Geçen sene modem eski olduğu için ve 4 port modem gerektiği için tarifeye ek modem talep etim. D Link modem verildi ama testlerde ulaşılabilir hızım ve adsl hızım çok düştü. Dolayısıyla airtiesi modem d linkide router olarak kullandım.

    Gel görki HP notebook ile film veya iptv de takılmalarda kaçınılmaz oldu. Modem ayarlarında mı hata yapıyorum acaba. Şifrelem türünü WPA/WPA2 girdiğim zaman bir süre sonra internet yok hatası veriyor. Bağlı ama girmiyor. Bu sebebten şifreleme türünü bu şekilde ayarladım. Bilgisayarda da sorun yok sanırım çünkü mobilde de aynı hızlar çıkıyor.

    Yardımlarınız rica ediyorum.

    Wifi ile 8 Mbits üzerine çıkmıyorWifi ile 8 Mbits üzerine çıkmıyorWifi ile 8 Mbits üzerine çıkmıyor







  • WEP şifreleme mi kullanıyorsunuz gerçekten? WiFi ayarını şifresiz bırakın aynı şey

    İnternetinizi başkası kullanıyor olabilir. Yani donma takılma problemi o yüzden olabilir...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğerinde ise bir süre sonra kablosuz bağlantı gidiyor. Bağlanan cihazları kontrol ediyorum ama farklı cihaz görmüyorum. Vdsl geçiş için başvuracağım o yüzden yeni modem geçtikten sonra almayı düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yagmur67 kullanıcısına yanıt
    Mobil cihazlarda da aynı problem var demişsiniz. Öyleyse problem modem/router kaynaklı görünüyor. WiFi sinyalinde(düşük sinyal) ya da WiFi kanal ayarlarında bir problem olabilir. Cihazı başka bir WiFi kanalına ayarlamayı deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de wifi kanalıyla ilgili.Bende de sorun vardı wifi çekimi full olmasına rağmen 144pde bile video izletmiyordu.Herkesin işten geldiği bilgisayarın başına geçtiği akşam 8den sonra aşırı yavaşlıyordu çoğunlukla 1 mbit bile çıkmıyordu(akn dolunca).Sorunu şöyle çözdüm.Windows store'dan wifi anaylizer programını indirip çözümleme sekmesine tıkladım binadaki wifi trafiğini gösteriyor ve bize en iyi kanalı öneriyor.Programın en berbat dediği kanal 12ydi baktım benim modemde 12:)Program 1.kanalı öneriyordu çünkü kanal bomboş resmen kendime tahsis ettim 1.kanalı.Şimdi tam değerleri alıyorum.Mesela şuan akn doldu 8 mbite düştü 7 üzeri alıyorum hep.Tam 8 olmayabilir tabi o laptobun modeme uzaklığı ve semtin altyapısıyla da bağlantılı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.