Şimdi Ara

Araç değiştirme sorunsalı (Seat Leon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Evde 2006 model Seat Leon 1.6 var, ilk sahibiyiz, babamla ortak kullanıyoruz 2006’dan beri. Araç yaklaşık 120.000 km LPGli kullanılıyor. Şu an 199.000 kilometrede.

    Babam yeni bir araç alacağından dolayı Leon’u bana verecek. Sizce aracı değiştirmeli miyim? Aklımda 2012-2014 arası Clio 1.5 dCi, Polo 1.2 TDI Bluemotion, Fabia 1.4 TDI, Lancia Delta 1.6 Mjet var.

    Aracı İstanbul’da kullanacağım, günlük 50 km yol katedeceğim fakat dur-kalk trafiğe pek girmeyeceğim.

    Geçmişini bildiğim sorunsuz Leon gayet iyi bir seçenek aslında fakat kilometresinin 200 bini bulmasından dolayı kuşkularım da var, 4 sene araç değiştirmeyi düşünmüyorum.

    Şimdiden teşekkürler.



  • Hocam sorunuzda en önemli kriter eksik. Bütçeniz ne kadar? Eskiyen bir aracı, daha doğrusu kmsi 200 binlere dayanan bir aracı değiştirmek tabiki makul fakat sonuç olarak bütçe ve beklenti de önemli.

    4 yıl sonra km si 300 bine yaklaşan Leon satmak var, kmsi x olan Clio satmak var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TahaKaradeniz

    Hocam sorunuzda en önemli kriter eksik. Bütçeniz ne kadar? Eskiyen bir aracı, daha doğrusu kmsi 200 binlere dayanan bir aracı değiştirmek tabiki makul fakat sonuç olarak bütçe ve beklenti de önemli.

    4 yıl sonra km si 300 bine yaklaşan Leon satmak var, kmsi x olan Clio satmak var.
    Hocam Leon’un piyasası 35-45 arasında baktığım kadarıyla, ben de üstüne 10 bin kadar ekleyebilirim. Yani yaklaşık 45-55k arası oluyor bütçem.



    Bir de dizel araçlarda, özellikle piyasa aracı olunca ikinci elde sorun olabildiğini duymuştum. Görüşünüz nedir?
  • Ds3, Citroen C3, Peugeot 1.6hdi 208'e bütçe yetmiyor mu ?

    En az yakıt tüketen yakışıklılardir, kendileri...



    Bu arada girisken olun, sahibinden fiyatlarina bakip teklif etmemezlik yapmayin, piyasa bu dönemde zor. Yeter ki paraniz cebinizde olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 8 Kasım 2018; 9:11:45 >
  • 1.2 tsi makyajlı leona geçmeni öneririm lpg istiyorsan 1.6 hitler bakabilirsin
  • Düzgün baktıysanız binin gitsin.

    Merak etmeyin alacağınız araba sizin 200bin'deki araba kadar bakımlı olması zor. İnsanımız arabasına bakmıyor.

    Ben bu ülkede hayatta 2.el dizel almam. Gidip adı sanı belli olmayan yerden kalitesiz yakıt alıp enjektör bozuyorlar. Her türlü işkenceyi yapıyorlar. dizelin tamiratları çok maliyetli.

    Yakıt bazında leon ile farklı olmaz. Bütün bakımlarını yapın binin. Bildiğiniz baktığınız araba sizi uzun vadede daha mutlu eder.

    Ben de anneme 260bin km'de 2005 lancer aldım otomatik, 180bin km'dir de lpgli. Eski sahibi düzgün bakımlı binmiş. Ustanın müşterisi olduğu için aldım. 8ayda 10bin yaptık. Bi kere bile yolda bırakacak bir sorunu olmadı. Ben de düzgün bakıyorum. Kafam rahat anneme bıraktım. Yani oğlum bu araba çalışmıyor veya yolda kaldım diye arayacağı bir gün olmayacak... Memlekete gidersem bi bakım yaptırmam lazım, en son 500km önce bakmıştım yağında en ufak eksilme yok.




  • Twincharged Injection kullanıcısına yanıt
    Sahibinden'de dizel araç ararken kimi görsem yaptığı ilk hamle km'yi en fazla 150000'e ayarlamak oluyor. Ben aracı güvenilir bir ustaya/expere baktırdıktan sonra alır geçerim Hocam. Tercih meselesi. Bu arada 55'e kadar yükselirse bütçe Polo, Clio vs değil de C sınıfı bakın Hocam. Auris, Lancer vs
  • İlk sahibi, bakımları düzenli , ciddi kazası(boya demiyorum) olmayan bir araçsa ve memlunsan hiç bulaşma bence. Tepe tepe bin.

    Bende de 2008 polo vardı ilk sahibi olduğum 230.000 de sattım arabayı. İstanbulda kullanıyorum ben trafikte otomatik ihtiyacım olduğu için sattım. Yoksa satmazdım.
  • Sorunsal sıfat .Sorun diyelim inşallah .
  • Hiç değiştirme bence, değiştireceksende bekle fiyatlar dahada düşsün ondan sonra rapid hb al derim.
  • 200 bin olsa ne olur 400 bin olsa ne olur. Satsan mazisini bilmediğin arablara çıkan masraftan ötürü para vereceksin, öte yandan herşeyini bildiğin baktığın araba.
  • Dizel olursa kilometreler yine yüksek olur. Ne amaçla kullanıldığı belli olmayan arabalara denk gelirsiniz. Bence turbo benzinli clio-fiesta-ibiza falan denk gelirse modeli yüksek km'si düşük doğru seçim olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.