Şimdi Ara

Yeni Citroen C5 Aircross SUV Özellikleri ve Fiyatı Belli Oldu (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.272
Cevap
17
Favori
110.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesutist M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun. Darısı başıma. Yanlız şunu söylemem lazım bu tür bir araca geçmek için 2. çocuk şart değil. Benim henüz bir tane. Eşim ben ve oğlumuza yetiyor. Ancak benim ailem ya da eşimin ailesi ziyarete geldiğinde özellikle il dışı gezmeler ciddi sıkıntı oluyor. Oğlumu uzun yola koltuğunda oturtmadan asla çıkarmam. E anne babalar da malum "hafiften" kilolu olunca arka koltukta oturan iki kişi için işkence oluyor yol. Senede iki kez için gerek yok denebilir ama illa ki başka zamanlarda da arkaya ekstra kişi almak gerekiyor. Bu yüzden bu ülke insanının çocuğa karıştıktan sonra maddi gerekçe hariç neden ısrarla daracık işlevsiz sedan hb suv aldığını anlayamıyorum. Bana kalsa kesinlikle en doğrusu mpv kasalar ama işte hanım suv istiyor diye c5 aircross radarımda. Sizin saydığınız özellikleri sayesinde. Yoksa bu compact crossover sınıfı kadar balon bir sınıf yok bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babıesrar82 -- 22 Eylül 2019; 14:27:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum sarı siteye düşmüş . Fiyat fena değil 0km

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babıesrar82 B kullanıcısına yanıt
    Compact crossover un ne kadar gereksiz ve yalan bir sınıf olduğunu ben de düşündüm cook zamanlar. Büyük lokma ye laf etme misali gittik sıfır c5 aldık sonunda. Bizim evin park sorunu var, cok ciddi manevralar yapman gerekiyor. Yoksa mesela f-pace ne güzel olurdu. Bide hanım kullaninca şehir içinde o da ayri sorun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Gerekeni söylemişsiniz, tebrikler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mesutist

    Compact crossover un ne kadar gereksiz ve yalan bir sınıf olduğunu ben de düşündüm cook zamanlar. Büyük lokma ye laf etme misali gittik sıfır c5 aldık sonunda. Bizim evin park sorunu var, cok ciddi manevralar yapman gerekiyor. Yoksa mesela f-pace ne güzel olurdu. Bide hanım kullaninca şehir içinde o da ayri sorun.
    Usta c5 olumsuz yonlerı varmı nedır son durumlar memnunmusun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gemstoneblue kullanıcısına yanıt
    Henüz teslim almadım hocam ay başı diolla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mesutist

    Henüz teslim almadım hocam ay başı diolla
    Tamam hayırlı olsun etkrardan beklıyoruz yorumlarını

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hopeful H kullanıcısına yanıt
    O kadar para verip senede de 15 bin yapıp dizel gürültüsü çekmek... Ne diyeyim ben hiç böyle olamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lodosunoglu L kullanıcısına yanıt
    benzinli ile dizel aynı fiyat olunca dizel biraz ağır bastı inşallah yalıtımı iyidir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yol sesi yok, ama dizel motor sesi içerde. Benzinli her zaman candır. İnsana keyif verir, elzem değilse dizel çilesi çekmeye değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hopeful

    benzinli ile dizel aynı fiyat olunca dizel biraz ağır bastı inşallah yalıtımı iyidir
    Hocam iyi günler,

    Ben hafta sonu test etme fırsatı buldum. Yalıtımı gayet iyi bence korkacağınız birşey yok. Benzinlisini kullanmadım ama Dizel konusunda beni yeteri kadar tatmin etti. Gaza yüklenmedikten sonra içeriye motor sesi almıyor. Bastığınızda da bence hoş bir derinden homurtu duyuyorsunuz. Dizel bir C5 kullanıcısı olarak aircross dan çok etkilendim doğrusu. Buarada şanzıman ile motorun uyumu ve tepkileri oldukça yumuşak ve etkili. gayet tatmin edici.

    *** Öncelikle marka fanatiği arkadaşların savunma yada saldırılarına gerek olmadığını kendi tecrübe ve deneyimlerimle kişisel düşünce ve kanaatlerimi belirteceğimi bildirir; saçma sapan cevaplar veren yada yorum yapan olursa muhatap almayacağımı söylemek isterim. ***

    2008 yılına kadar Citroen Markası benim için özellikle reklamlarda robot olan C4 kasa ve eski C2 ve C3 ler yüzünden sürekli sorun çıkartan güvenilmez sıkıntılı marka imajı taşıyordu.
    bulunduğum şehirde Mevcut japon otomobilim ile Citroen in servisi aynı firmada olduğu için 1999 dan 2008 e kadar arabayı her bakıma götürdüğümde serviste işlem gören diğer araçları yada tamir bekleyen araçları sorar, kazalı araçları incelerdim. Aracımı bakıma kendim götürmeyi ve işlem yapılırken izlemeyi ve kafama takılan soruları sormayı yada bilgilenmeyi severim.

    2008 yılında yeni kasa C5 çıktığında test ettim ve resmen ilk görüşte aşık oldum. Arabamı değiştirme planım vardı fakat düşünce ve araştırma aşamasındaydım. ama sonuçta bu bir Citroen di ve o sebeple içime sinmemişti. Ara ara 2-3 ayda bir araba almak isteyen bir tanıdığımın teklifi ile birlikte showroom gezmeye gittiğimde her defasında C5 i tekrar test ediyordum ve acayip hoşuma gidiyordu. 2009 un başında araç alma kararım kesinleşti ve son kararımı vermek üzere bütün modelleri test edip her şeyi göze alarak Citroen C5 i aldım. İnşallah pişman olmam diyerek almıştım ve ben aldığımda piyasada çok fazla yoktu. Yani kendimce risk alarak aldım. Bugün hala kullandığım 1.6 dizel 110 Hp manuel C5 im 182.000 Km de ve bu güne kadar beni hiç üzmeden hizmet etti. Ve hala severek ve zevk alarak kullanıyorum. Hatta 5-6 yaşını doldurduğunda yakın çevreme de söylediğim gibi düşüncem yeni kasa C5 çıksaydı eğer yeni kasası ile değiştirmekti. Uzattım belki ama kısaca Citroen markasına bakışımı anlatmak istedim.

    Gelelim günümüze.
    Bir süredir araç değiştirmeyi düşünüyordum ve tercihim düşük yakıt tüketimi ve yüksek tork sebebi ile genel karterini sevdiğim Dizel motordan yana idi. otomatik vitesli araç almak istiyordum ve bu konuda da bir süredir en iyi otomatik vitesli aracı daha doğrusu en iyi otomatik vites teknolojisini araştırıyordum. Bu konuda kendi kıstaslarıma yada tercihlerime göre burada Tork Konvertörlü klasik otomatik şanzıman en sorunsuz güvenilir ve uzun ömürlü versyon olarak karşımıza çıkıyor. Bir kere debriyaj balatası değiştirme gibi bir derdiniz yok yada yarı otomatik (dsg, edc, dct gibi) şanzımanlarkai şanzıman ısınması yada balata sıyırma bitme gibi bir derdiniz yada korkunuz yok.

    Tork konvertörlü bir şanzıman için 500.000-600.000 km tork konvertörü için ömür biçiyorlar. Hadi EAT6 yada dahada geliştirilmiş olan EAT8 şanzımanda Citroen in daha doğrusu PSA group için Japon AISIN firmasının geliştirdiği ve biraz daha hasaslaştırdığını varsayarsak en kötü şartlarda 300.000 km dayanacak bir şanzımandan yada sistemden bahsediyoruz.

    Fakat büyük sınıf D segmenti bir sedan kullanıcısı olarak bir süredir donanımları ve malzeme kalitesi açısından Skoda Superb Prestige 1.6 TDI DSG almayı düşünüyordum. Şanzıman sisteminin DSG olması dışında kafama takılan hiçbir şey yoktu. Hatta buna rağmen kafamda kararımı vermiş ve makyajlı kasayı ekim başı gibi bekliyordum.


    Hafta sonu eşim ve oğlumla araç bakmaya gittik.

    Aklımda Skoda Superb i test etmek ve kararımı pekiştirmek vardı. Bu aracı test edecek, araba bayileri bölgesine gitmişken de bir süredir reklamlarda gördüğüm ve merak ettiğim C5 Aircross u yakından görüp incelemek istedim.

    Eşim arabalardan çok anlamadığı için, daha konforlu, geniş ve daha rahat olduğunu düşündüğüm Skoda Superb i 2. sıraya bırakarak ilk önce Citroen C5 Aircross u test etmeye karar verdim. Superb in çıtayı yükselterek, Superb sonrası Aircross un Superb in gölgesinde kalacağı için Aircross a haksızlık yapmak istemedim.

    Aircross da fikir edinmesini sonra Superb de daha konforlu ve geniş iç mekanla karşılaşınca daha iyi bir değerlendirme yapmasını bekliyordum.

    C5 Aircross u test ettim. Konforuna ve verdiği hisse hayran kaldım. Kesinlikle çok sessizdi. Çok konforlu idi. İpek yumuşaklığında hareket ediyor şanzımanı da gayet canlı idi. Yumuşaklık derken jöle kıvamında da değil ama. Tam olması gerektiği gibi. C5 den (kendi aracım olan) konfor konusunda memnun olan bir kişi olarak C5 Aircorss da adeta büyülendim. Tam olarak şu şekilde yada bu şekilde etkilendim demekten çok bütünü ile beni etkiledi. Bir yemek gibi düşünün. Toplamının verdiği ağızda bıraktığı lezzet gibi. Test sırasında firma görevlisi beni bir boş araziye götürdü ve buraya girip burada sürmemi istedi. Yaklaşık 50-60 metrelik bir mesafe. Fakat geniş yaklaşık 1-1,5 metre genişliğinde ve 20-30 cm derinliğe kadar inen beton taş karışımı kısmen çakıllı çukurlar ve taşlık tümsekler. araç sarsıntı yapmadan trim sesi yada takırtı yapmadan süspansyonların çalıştığını hissetmekle birlikte en ufak bir rahatsızlık yada ses yapmadan bu şekilde 2 tane çukurdan bir kaç tane 30-40 cm çapında ve 8-15 cm derinliğinde 4-5 tane çukurdan ve irili ufaklı taşlarla 10-15 cm yükseklikteki taşların üzerinden geçtim ve hiç bir rahatsizlık duymadım. Bu alanda 3 tur attım.

    Sonra yola ve 100km hıza kadar çıkabildiğim ana yola çıktım. 70 km hızla keskin sayılacak bir viraja girdim. Fazla yana yatma olmadı. Testi bitirip aracı yerine park ettim ve testi bitirdim.

    Skoda ya gittim ve Superb i test ettim.
    Önce araç park yerinden hareket etmek istemedi. Klasik el freni varmış da tam indirmemiş el freni aracı tutuyormuş da gidemiyormuş-zorlanıyormuş gibi hissettim. Tabi ki böyle bir durum yok. Elektrikli park freni var. Sonra koltuklar ve genel karakter Aircross tan sonra acayip sert hissettirdi. Dışarıdan gelen motor ve yol sesi nispeten (%5-10) daha fazla geliyordu. -bu duruma şaşırdım açıkcası- (bu arada belki bu olumsuz görüşlerime sebep olan test aracının genel durumu yada yıpranmış olması olabilir bilemiyorum) Araç 50-60 km hızla giderken tuhaf bir motor titremesi ve sesle ilerliyordu. Hani 3. vitesle gitmeniz gerekirken 4. vitesle gidersiniz de araç devir aşırı düştüğü için titreme yaparak çekemediği için motor tuhaf bir ses çıkartır ya. O şekilde bir izlenim verdi. Gaza %20 bastığımı varsayalım. %30 a çıkardım tepki yok %40 a çıkardım gideyim bari diyor ama dermanım yok edasında, %40 dan sonra daha fazla basarak %60-70 seviyesine gelirken vites küçültüp birazda bağırarak hızlandı. Yani aracın sürüşü akıcılıktan uzak. Ya aşırı sakin giderim diyor. Yada sinirli bir şekilde devir çevirir taleplere cevap veririm diyor. Bu arada Skoda ve VW grubunun politikası imiş. Test güzargahı 1.km yi anca bulabilen bir mesafeydi ve daha fazlasına izin vermiyorlar. Bu mesafede de ben bu anlattıklarımı hissettim. Aircross da hemzemin geçitten geçtim. Viraj döndüm yan yolda 40-50 ile giderken 70 e çıkıp otobüs solladım. Ana yolda 100 km hıza çıkıp radar korkusu ile yavaşladım. Daha çok hissedebildim arabayı. Sonrasında dönüpte araçtan inip eşimle konuştuğumuzda; eşim Superb in arka koltuk genişliğinin inanılmaz olduğunu söyledi. Onun dışında dedim. Yol birleşiminde tüm yolu boydan boya dikine kesen 10cm genişliğinde yaklaşık 1 cm derinliğinde asvaltla yamanmış sanırım yoldan boru yada hat geçirmişler sonra üzeri sıcak asvalt ile tamir edilmiş fakat araçlar geçtikçe çökme yaparak 0,5cm-1cm arası bir derinlikte kalmış bir yama vardı. Buradan Süperb ile geçtiğimde ön fazla hissetmemekle birlikte aracın arka aksı ve tüm şasi resmen zangırdadı. (bu kadar titremesine de anlam veremedim,test aracının sorunu olabilir) Eşim heralde daha uzun olduğu için mi orada çok sarsıldı araç dedi. Ve Skoda daha ucuz değil mi öbürü daha lüks hissettirdi hemde Jeep dedi. (tabi bu genel bayanların garip değerlendirmeleri şeklinde yorumlanabilir ama o o şekilde hissetmiş )

    Bende Aircross un 245.000-TL - Superb in 276.000-TL olduğunu söylediğimde şaşırdı.

    Eşimin de benim de Aircross kalbimizi kazanmayı başardı.

    Biraz uzun bir yazı oldu. Kusura bakmayın. Aklıma gelmeyen yazmadığım, daha sonra aklıma gelen bir ayrıntı olursa sonrasında eklerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NEXUS_07

    Hocam iyi günler,

    Ben hafta sonu test etme fırsatı buldum. Yalıtımı gayet iyi bence korkacağınız birşey yok. Benzinlisini kullanmadım ama Dizel konusunda beni yeteri kadar tatmin etti. Gaza yüklenmedikten sonra içeriye motor sesi almıyor. Bastığınızda da bence hoş bir derinden homurtu duyuyorsunuz. Dizel bir C5 kullanıcısı olarak aircross dan çok etkilendim doğrusu. Buarada şanzıman ile motorun uyumu ve tepkileri oldukça yumuşak ve etkili. gayet tatmin edici.

    *** Öncelikle marka fanatiği arkadaşların savunma yada saldırılarına gerek olmadığını kendi tecrübe ve deneyimlerimle kişisel düşünce ve kanaatlerimi belirteceğimi bildirir; saçma sapan cevaplar veren yada yorum yapan olursa muhatap almayacağımı söylemek isterim. ***

    2008 yılına kadar Citroen Markası benim için özellikle reklamlarda robot olan C4 kasa ve eski C2 ve C3 ler yüzünden sürekli sorun çıkartan güvenilmez sıkıntılı marka imajı taşıyordu.
    bulunduğum şehirde Mevcut japon otomobilim ile Citroen in servisi aynı firmada olduğu için 1999 dan 2008 e kadar arabayı her bakıma götürdüğümde serviste işlem gören diğer araçları yada tamir bekleyen araçları sorar, kazalı araçları incelerdim. Aracımı bakıma kendim götürmeyi ve işlem yapılırken izlemeyi ve kafama takılan soruları sormayı yada bilgilenmeyi severim.

    2008 yılında yeni kasa C5 çıktığında test ettim ve resmen ilk görüşte aşık oldum. Arabamı değiştirme planım vardı fakat düşünce ve araştırma aşamasındaydım. ama sonuçta bu bir Citroen di ve o sebeple içime sinmemişti. Ara ara 2-3 ayda bir araba almak isteyen bir tanıdığımın teklifi ile birlikte showroom gezmeye gittiğimde her defasında C5 i tekrar test ediyordum ve acayip hoşuma gidiyordu. 2009 un başında araç alma kararım kesinleşti ve son kararımı vermek üzere bütün modelleri test edip her şeyi göze alarak Citroen C5 i aldım. İnşallah pişman olmam diyerek almıştım ve ben aldığımda piyasada çok fazla yoktu. Yani kendimce risk alarak aldım. Bugün hala kullandığım 1.6 dizel 110 Hp manuel C5 im 182.000 Km de ve bu güne kadar beni hiç üzmeden hizmet etti. Ve hala severek ve zevk alarak kullanıyorum. Hatta 5-6 yaşını doldurduğunda yakın çevreme de söylediğim gibi düşüncem yeni kasa C5 çıksaydı eğer yeni kasası ile değiştirmekti. Uzattım belki ama kısaca Citroen markasına bakışımı anlatmak istedim.

    Gelelim günümüze.
    Bir süredir araç değiştirmeyi düşünüyordum ve tercihim düşük yakıt tüketimi ve yüksek tork sebebi ile genel karterini sevdiğim Dizel motordan yana idi. otomatik vitesli araç almak istiyordum ve bu konuda da bir süredir en iyi otomatik vitesli aracı daha doğrusu en iyi otomatik vites teknolojisini araştırıyordum. Bu konuda kendi kıstaslarıma yada tercihlerime göre burada Tork Konvertörlü klasik otomatik şanzıman en sorunsuz güvenilir ve uzun ömürlü versyon olarak karşımıza çıkıyor. Bir kere debriyaj balatası değiştirme gibi bir derdiniz yok yada yarı otomatik (dsg, edc, dct gibi) şanzımanlarkai şanzıman ısınması yada balata sıyırma bitme gibi bir derdiniz yada korkunuz yok.

    Tork konvertörlü bir şanzıman için 500.000-600.000 km tork konvertörü için ömür biçiyorlar. Hadi EAT6 yada dahada geliştirilmiş olan EAT8 şanzımanda Citroen in daha doğrusu PSA group için Japon AISIN firmasının geliştirdiği ve biraz daha hasaslaştırdığını varsayarsak en kötü şartlarda 300.000 km dayanacak bir şanzımandan yada sistemden bahsediyoruz.

    Fakat büyük sınıf D segmenti bir sedan kullanıcısı olarak bir süredir donanımları ve malzeme kalitesi açısından Skoda Superb Prestige 1.6 TDI DSG almayı düşünüyordum. Şanzıman sisteminin DSG olması dışında kafama takılan hiçbir şey yoktu. Hatta buna rağmen kafamda kararımı vermiş ve makyajlı kasayı ekim başı gibi bekliyordum.


    Hafta sonu eşim ve oğlumla araç bakmaya gittik.

    Aklımda Skoda Superb i test etmek ve kararımı pekiştirmek vardı. Bu aracı test edecek, araba bayileri bölgesine gitmişken de bir süredir reklamlarda gördüğüm ve merak ettiğim C5 Aircross u yakından görüp incelemek istedim.

    Eşim arabalardan çok anlamadığı için, daha konforlu, geniş ve daha rahat olduğunu düşündüğüm Skoda Superb i 2. sıraya bırakarak ilk önce Citroen C5 Aircross u test etmeye karar verdim. Superb in çıtayı yükselterek, Superb sonrası Aircross un Superb in gölgesinde kalacağı için Aircross a haksızlık yapmak istemedim.

    Aircross da fikir edinmesini sonra Superb de daha konforlu ve geniş iç mekanla karşılaşınca daha iyi bir değerlendirme yapmasını bekliyordum.

    C5 Aircross u test ettim. Konforuna ve verdiği hisse hayran kaldım. Kesinlikle çok sessizdi. Çok konforlu idi. İpek yumuşaklığında hareket ediyor şanzımanı da gayet canlı idi. Yumuşaklık derken jöle kıvamında da değil ama. Tam olması gerektiği gibi. C5 den (kendi aracım olan) konfor konusunda memnun olan bir kişi olarak C5 Aircorss da adeta büyülendim. Tam olarak şu şekilde yada bu şekilde etkilendim demekten çok bütünü ile beni etkiledi. Bir yemek gibi düşünün. Toplamının verdiği ağızda bıraktığı lezzet gibi. Test sırasında firma görevlisi beni bir boş araziye götürdü ve buraya girip burada sürmemi istedi. Yaklaşık 50-60 metrelik bir mesafe. Fakat geniş yaklaşık 1-1,5 metre genişliğinde ve 20-30 cm derinliğe kadar inen beton taş karışımı kısmen çakıllı çukurlar ve taşlık tümsekler. araç sarsıntı yapmadan trim sesi yada takırtı yapmadan süspansyonların çalıştığını hissetmekle birlikte en ufak bir rahatsızlık yada ses yapmadan bu şekilde 2 tane çukurdan bir kaç tane 30-40 cm çapında ve 8-15 cm derinliğinde 4-5 tane çukurdan ve irili ufaklı taşlarla 10-15 cm yükseklikteki taşların üzerinden geçtim ve hiç bir rahatsizlık duymadım. Bu alanda 3 tur attım.

    Sonra yola ve 100km hıza kadar çıkabildiğim ana yola çıktım. 70 km hızla keskin sayılacak bir viraja girdim. Fazla yana yatma olmadı. Testi bitirip aracı yerine park ettim ve testi bitirdim.

    Skoda ya gittim ve Superb i test ettim.
    Önce araç park yerinden hareket etmek istemedi. Klasik el freni varmış da tam indirmemiş el freni aracı tutuyormuş da gidemiyormuş-zorlanıyormuş gibi hissettim. Tabi ki böyle bir durum yok. Elektrikli park freni var. Sonra koltuklar ve genel karakter Aircross tan sonra acayip sert hissettirdi. Dışarıdan gelen motor ve yol sesi nispeten (%5-10) daha fazla geliyordu. -bu duruma şaşırdım açıkcası- (bu arada belki bu olumsuz görüşlerime sebep olan test aracının genel durumu yada yıpranmış olması olabilir bilemiyorum) Araç 50-60 km hızla giderken tuhaf bir motor titremesi ve sesle ilerliyordu. Hani 3. vitesle gitmeniz gerekirken 4. vitesle gidersiniz de araç devir aşırı düştüğü için titreme yaparak çekemediği için motor tuhaf bir ses çıkartır ya. O şekilde bir izlenim verdi. Gaza %20 bastığımı varsayalım. %30 a çıkardım tepki yok %40 a çıkardım gideyim bari diyor ama dermanım yok edasında, %40 dan sonra daha fazla basarak %60-70 seviyesine gelirken vites küçültüp birazda bağırarak hızlandı. Yani aracın sürüşü akıcılıktan uzak. Ya aşırı sakin giderim diyor. Yada sinirli bir şekilde devir çevirir taleplere cevap veririm diyor. Bu arada Skoda ve VW grubunun politikası imiş. Test güzargahı 1.km yi anca bulabilen bir mesafeydi ve daha fazlasına izin vermiyorlar. Bu mesafede de ben bu anlattıklarımı hissettim. Aircross da hemzemin geçitten geçtim. Viraj döndüm yan yolda 40-50 ile giderken 70 e çıkıp otobüs solladım. Ana yolda 100 km hıza çıkıp radar korkusu ile yavaşladım. Daha çok hissedebildim arabayı. Sonrasında dönüpte araçtan inip eşimle konuştuğumuzda; eşim Superb in arka koltuk genişliğinin inanılmaz olduğunu söyledi. Onun dışında dedim. Yol birleşiminde tüm yolu boydan boya dikine kesen 10cm genişliğinde yaklaşık 1 cm derinliğinde asvaltla yamanmış sanırım yoldan boru yada hat geçirmişler sonra üzeri sıcak asvalt ile tamir edilmiş fakat araçlar geçtikçe çökme yaparak 0,5cm-1cm arası bir derinlikte kalmış bir yama vardı. Buradan Süperb ile geçtiğimde ön fazla hissetmemekle birlikte aracın arka aksı ve tüm şasi resmen zangırdadı. (bu kadar titremesine de anlam veremedim,test aracının sorunu olabilir) Eşim heralde daha uzun olduğu için mi orada çok sarsıldı araç dedi. Ve Skoda daha ucuz değil mi öbürü daha lüks hissettirdi hemde Jeep dedi. (tabi bu genel bayanların garip değerlendirmeleri şeklinde yorumlanabilir ama o o şekilde hissetmiş )

    Bende Aircross un 245.000-TL - Superb in 276.000-TL olduğunu söylediğimde şaşırdı.

    Eşimin de benim de Aircross kalbimizi kazanmayı başardı.

    Biraz uzun bir yazı oldu. Kusura bakmayın. Aklıma gelmeyen yazmadığım, daha sonra aklıma gelen bir ayrıntı olursa sonrasında eklerim.

    Alıntıları Göster
    Gerçekten c5 in konforu çekiciydi 5008 te o konfor yoktu ama malzeme konsept kalite oda 5008 te var aynı motor olmasına ragmen citroen daha atikti ortaya 3008-5008 karısımı arac yapmıslar az daha kalite algısı olsaydı fıyat az daha dusuk olsaydı c5 çok daha fazla satardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NEXUS_07 kullanıcısına yanıt
    Benzinli bir araba kullanmayali epey olmuş sanırım. Araba motor sesini her daim alıyor. Sesli çalışan bir dizel motoru var.
    Benzinlinin dizelle aynı fiyat olması da ilginç. Bütün markalar dizel üretimini yavaş yavaş durdurduklarıni açıklarken psa bizim gibi nox emisyonuna aldırış etmeyen ülkelere ne kadar dizel kaktirırsam kâr diyor anlaşılan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lodosunoglu

    Benzinli bir araba kullanmayali epey olmuş sanırım. Araba motor sesini her daim alıyor. Sesli çalışan bir dizel motoru var.
    Benzinlinin dizelle aynı fiyat olması da ilginç. Bütün markalar dizel üretimini yavaş yavaş durdurduklarıni açıklarken psa bizim gibi nox emisyonuna aldırış etmeyen ülkelere ne kadar dizel kaktirırsam kâr diyor anlaşılan.
    Bizde benzin dünya para alım gücü çopunun düşük istemeden insan dizele yöneliyor malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gemstoneblue kullanıcısına yanıt
    Yahu 250 bin liraya araba alıyorsunuz, nasıl düşük alım gücüyse...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lodosunoglu

    Yahu 250 bin liraya araba alıyorsunuz, nasıl düşük alım gücüyse...
    hiç güleceğim yoktu sende haklısın biraz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NEXUS_07 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için aracı aldım teslimat süresini bekliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lodosunoglu

    Benzinli bir araba kullanmayali epey olmuş sanırım. Araba motor sesini her daim alıyor. Sesli çalışan bir dizel motoru var.
    Benzinlinin dizelle aynı fiyat olması da ilginç. Bütün markalar dizel üretimini yavaş yavaş durdurduklarıni açıklarken psa bizim gibi nox emisyonuna aldırış etmeyen ülkelere ne kadar dizel kaktirırsam kâr diyor anlaşılan.
    Yok hocam daha dün sabah işe gelirken kullandım... Subaru XV var birde.

    Bu olay bence biraz algı meselesi. İnsanlar ön yargılı yaklaşıyorlar bazı şeylere. 5.vites ingiltere versyonunda youtube de bir video vardı. Bulabilirsem size atayım. Rölantide , 90 km de , 130 km de araçlarda db ölçüyorlardı. Örnek veriyorum Civic benzinli ile civic dizeli. 4-5 tane modeli ölçmüşlerdi. Bir tanesinde hepsinde dizel düşük yada aynı çıktı. Birisinde Rolantide dizel 1 db yüksek diğer hızlarda benzinli yüksek çıktı. Yani kısaca incelemede dizel ya aynı hatta birçok yerde daha sessizdi. En azından incelenen araçlarda.

    O yüzden biraz da algı ve ön yargı bence, "DİZEL MOTOR SESLİ ÇALIŞIR" insanın bilinç altına işlemiş. Bunu sizi eleştirmek için söylemiyorum.

    Benim bir arkadaşım C5 i aldığımda,

    "Araba almışsın!" dedi.

    -Aldım dedim.

    "Ne aldın?"

    -Citroen C5

    "Dizel mi benzinli mi?"

    -Dizel...

    "Benzinli alsaydın ya. Traktör gibi dizel sesi mi dinleyeceksin!!!"

    demişti.

    Birkaç ay sonra denk geldi bir yere gideceğiz. Arabada bekliyoruz. Oda bindi. Biraz bekledikten sonra konuşurken her halde o bindiğinde arabanın çalıştığını unuttu. Ben hareket edince "Araba çalışıyor muydu?" dedi. Yani rölanti sesini bile duymadı. Ama dizel traktör gibi çalışır diyen arkadaşımın şu anda 2 tane dizel aracı var...

    Yani demem o ki. Bazı insan benzinli sever bazı insan dizel sever. Size benzinli aracınızla mutluluklar. Ben dizelimden memnunum.
  • Bu arada dizel üretiminin duracağı yada yasaklanacağı haberleri de bence çok gerçekci değil.

    Birçok haber kaynağı ve siteyi inceledim, bununla ilgili genel bir karar yok.

    Marka eğilimleri var.

    Örneğin japonlar yıllarca (Toyota dışında) uzak durdukları dizel den yeni yeni dizel modellere yöneldiler. Ama Honda Dizel den tekrar çıkar gibi yaptı. CRV de dizel sunmuyor mesela. Fakat Civic dizel sattığı için devam ediyorlar. Ama Toyota bugün dizeli bıraksın satışlarının %60-70 i (benim tahminim elimde veri yok) dizele endeksli olduğu için, etrafınızdaki Toyota marka araçlara bakın neredeyse hepsinin dizel olduğunu göreceksiniz. Benim etrafta gördüklerim hep öyle. Ciddi bir satış düşüşü yaşar. Bir de şu açıdan düşünün. Japonlar tüm dünyada hızlı güçlü ve spor araçlar üretmekle ünlenmiştir. Ve bunların bir çoğu turbo ve hepsi benzinli araçlardır. Adamların araç kültürüne ters neredeyse dizel araç. Pazar kaygısı ve satış rakamları dizele soktu yıllar sonrada olsa Japon markaları.

    Renault, Peugeot, Citroen markalarına gelirsek her 3 ü de dünyadaki en az yakan en az emisyon üreten ve hemen hemen en verimli dizelleri üretiyorlar. Bu sebeple de ellerinin güçlü olduğu dizel motorları kullanmaya devam ediyorlar. EURO 6.2 yi bazı markalar karşılayamadığı için dizelden uzak duruyorken PSA grubu peynir ekmek gibi satıyor. VW Euro6 normlarını karşılayamadığı için hile yaptı ve ciddi para cezası yemek durumunda kaldı. Dünyada şu anda dizel konusunda en güçlü olan markalar Renault, Peugeot, Citroen. Küçük sınıf dizellerde özellikle.

    Mercedes neden renault motoru kullandı demeyeceğim. Oradaki amaç Cem YILMAZ ın dediği gibi. "BAK BURADA YAPILMIŞI VAR!"

    Yeni bir motorun geliştirme süreci, gereken zaman ve harcanması gereken ciddi paralar yerine işini iyi yapan ve senin marka imajını zedelemeyecek kalitede bir dizel motoru gidip alır babalar gibi kullanırsın. Mercedes de bunu yaptı.


    Dizel yasaklanacak...
    Bu konuda hiç bir yerde net bir bilgi yok.
    Ama şu tarz şeyler var...

    Emisyon şartları sertleştiği için yakında firmalar yeni teknoloji yada teknikler geliştiremezlerse yürürlüğe girecek yeni normları karşılayamayacaklar. Böyle olunca da Dizel üretimini durduracaklar. Ama dizel motorları korkutan bu normlar karşısında benzinliler de çok şanslı değil. Bundan kimse bahsetmiyor.

    Bir diğer yasak da şu şekilde...

    Bizdeki gibi HURDA TEŞVİĞİ uygulayıp uygulamadıklarını bilmemekle birlikte Fransa da Paris yönetimi şunu söylüyor. 2001 model öncesi üretilmiş dizel motorlu araçları 2019 Temmuz dan itibaren Paris te şehir merkezine sokmayacağım diyor...

    Bizim medya manşet atıyor...

    FLAŞŞŞ... FLASŞŞŞ... GFALAŞŞŞ !!!! " DİZELLL YASAKLANIIIIIYORRRRRRRR..."


    Paris diyor ki! 2001 öncesi araçlar EUROX normunun altında kalıyor. (EURO3 normları Ocak 2000 de yürürlüğe girdi aslında, EURO4 de OCAK 2005 de. Paris neden 2001 tarihini seçti anlamadım.) Bu araçları çevreye çok zarar veren ve benim en büyük sorunum olan hava kirliliğini arttıran motorları ile şehrimde istemiyorum. Gidin bunu taşrada kullanın ama benim şehrime bu araçlarla gelmeyin. Yada burada yaşıyorsanız da, bu araçlar yeteri kadar eskidi, bir zahmet değiştirin diyor.

    Olay benim yaptığım araştırmalar sonucu bu şekilde ortaya çıktı.

    Başka bildiği olan varsa söylesin bizde aydınlanalım.

    İNTERNETTE herkesin bulabileceği bir haber den alıntı…

    Fransa’nın başkenti Paris’te, Temmuz ayından itibaren 2001 modelden yaşlı dizel araçların girişleri yasaklanıyor. 2024’de ise tüm dizel araçların Paris’e girişinin yasaklanması bekleniyor.

    Fransa’da hava kirliliğinin önüne geçmek için Belediye, 1997’den yaşlı dizel araçların şehre girişini yasaklamıştı.
    Paris Belediyesi, gelecek yıldan itibaren kademeli olarak dizel model araçların tamamının Paris’e girişinin yasaklanması için çalışma başlattı.

    Buna göre yasak 1 Temmuz 2019’dan itibaren 2001 modelden eski dizel araçları başkenti çevreleyen A86 otobanının iç kısmına girişi yasaklanıyor. Belediye meclisinden geçen yasak planına göre 2001 ile 2005’i kapsayan dizel araçlar ise 2021’nin Ocak ayından itibaren yasaklanıyor. 2022 yılında ise Crit’Air 3 etiketine sahip 2006 ile 2010 yılları arasında üretilen dizel marka araçların girişinin yasaklanacağını belirtildi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.