Şimdi Ara

Sınıfımdaki insanlar çok garip

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha yeni üniversiteliyim sınıftaki çoğu kişi bir garip, soğuk insanlar anlamadım geçenlerde bir kızın yanına oturucam kafasını sıraya koymuş telefonla takılıyor "Günaydın boş mu burası oturabilir miyim?" dedim kız sadece öylesine suratıma bakıyor hiçbir şey demiyor insan bari bi günaydın der bugünde vizeler başlamak üzere kütüphaneye gittim sınıftan bi kıza rastladım gene günaydın dedim kolay gelsin dediği şey Sağol demek oldu ben anlamadım neden böyleler sınıfta insanlarla konuşmak istiyorum mesela gidiyorum oturuyorum muhabbet etmek için 4-5 kelime konuşuyoruz sonrası yok adam robot gibi alıyor telefonu eline vuruyor kafayı üniversiteyi böyle hayal etmemiştim lisede ki arkadaşlık ortamımı deli gibi arıyorum şuan oradaki samimiyeti daha önce hiçbir yerde yaşamadım yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi kollardok birbirimizi bu üniversite bir farklı ya da bende sorun var ben mi insanlarla yanlış iletişim kuruyorum acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kardeşim bitirmeye bak hiç muhattap olma başka başka etkinliklere kulüplere katıl oradan çevre edin. Rastgele denk gelen insanlardan ben hayır görmedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostum daha yenisin,emin ol 2-3 ay sonra kaynaşacaksın (sen istemesende).Ben 2013 yılında izmirde okumama rağmen hiç insanlarını tanımadığım,havasını koklamadığım uzaklıktaki Tokat Erbaa ilçesine gittim.Senin yaşadığın şeyleri bende yaşadım,nereye geldim lan ben böyle dedim ama emin ol 3-4 aya kadar eğlenceli gelmeye başlıyor
  • Hocam sen zorlama konuşmak isteyen konuşur zaten. Kendin olduktan kasmadıktan sonra kafa dengi birilerini bulursun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa dh de biri sosyal onun da çevresi asosyal çıktı aga b

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knk yakisii olsaydin elleri kollari birbirine karistigi icin boyle yapiyorlar derdim ama olay bariz

    Tipsiz oldugun icin takmiyorlar uzgunum hayat acidir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz durumlarda kibar olma gereksinimi neden duyuyorsunuz ki? Elinde kitap mi var? Hayvan gibi firlat masaya defteri kitabi. Cekilmiyor mu? “Kenara cekil az” de. Cekilirmisin demek kibarliktan ziyade soru imaji olusturur. “Arkadasim oturuyor” mu dedi? Hemen otur ve “O gelince kalkarim” de. İnsanlarla pazarlik yapmayin! Ben insanlara secme hakki vermem. Birsey istiyorsam bunu karsiyada belirtirim. Asla davamdan vaz geçmem. Kızmış kibarlikmis o isi gececeksin hocam. Emin ol bu sekilde iletisim daha rahat kurarsin. Herkese anladigi dilden derler ya iste o hesap. Gunluk hayatimda ayi gibi olmak, verilen degeri arttirdi. Bir daha suratini gormeyecegim adama kiza niye yuz vereyim ben? Emin ol erkeklere daha kibar davraniyorumdur ben. ayni sekilde sana hata yapildiginda asla affetme. İnsanlara, hatalarini yuzlerine çarp. Hata yapan birisi pardon mu dedi? Hemen cevabi yapistir “pardon çıkalı essekler çoğaldı” de! Turkiye de ancak bu sekilde hayatta kalirsiniz. Ha yeri geldiginde de mazlumu koruyacaksin. Senden gucsuz diye ezmeyeceksin. Onuda belirteyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60C9D430E -- 5 Kasım 2018; 5:23:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Interesting.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaman geçtikçe alışıyor insanlar birbirine. Yine de lisedeki gibi olmasını bekleme. Daha farklı durumlar. Hatırlarsan belki lisede de ilk başlarda ne garip insanlar lan bunlar demişsindir.



    Kulüp falan ortam edinmek için iyi olabilir, spor yapıyorsan o da olur. Ben tek başıma basket sahasına giderdim, topu alır bir iki atardım. Sonra birkaç kişi daha gelince hemen üçe üç maç kurulurdu. Bu tarz şeylerle tanışır insan.

    Bir de mescid faktörü var, orada daha çok insan tanıdım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes ayni seyden muzdarip yine herkes unide bir garip



    Nedir bu kadar kasan bu insanlari acaba?



    Not = istemediğim okuldayken ben kimseyle konuşmuyordum nerdeyse genel olarak hayata bir tepkimdi ama bu herkese de olmus olamaz deme

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oturabilirmiyim falan deme abi günaydın de geç ne bu resmiyet 80 lerin beyoğlu nazikliği günümüzde anlamazlar bunu vazgeç kibarlıktan bak kaba olma yeter kibar olmana gerek yok kaba olma bunun dengesini ayarlarsan tamamdır o tipini sevdiklerim acaba bu çocukla ne konuşabilirim dicekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu nasıl bir tespit üstadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen paso kızlara laf atarsan dışarıdan bakanlar seni farklı görmeye başlarlar, kimsenin oturacağı yer tapulu malı değildir, kızın yanına oturuyorsun soruyorsun boş mu diye ne soruyorsun onun tapulu malı değil orası sorunca da sana mal mal bakması bence çok normal ve laf atıyorsun o da buna selam verirsem kolumu alır misali seni iplememiş oluyor.

    Daha yenisiniz hemen ilk günden kanka olacağınızı sanmayın 4 yıllık ise önünüzde koca 4 yıl var kimlerle kankayım derken küs bile ayrılacağınız bir zaman dilimi o yüzden akışa bırakın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 10ff

    Bu tarz durumlarda kibar olma gereksinimi neden duyuyorsunuz ki? Elinde kitap mi var? Hayvan gibi firlat masaya defteri kitabi. Cekilmiyor mu? “Kenara cekil az” de. Cekilirmisin demek kibarliktan ziyade soru imaji olusturur. “Arkadasim oturuyor” mu dedi? Hemen otur ve “O gelince kalkarim” de. İnsanlarla pazarlik yapmayin! Ben insanlara secme hakki vermem. Birsey istiyorsam bunu karsiyada belirtirim. Asla davamdan vaz geçmem. Kızmış kibarlikmis o isi gececeksin hocam. Emin ol bu sekilde iletisim daha rahat kurarsin. Herkese anladigi dilden derler ya iste o hesap. Gunluk hayatimda ayi gibi olmak, verilen degeri arttirdi. Bir daha suratini gormeyecegim adama kiza niye yuz vereyim ben? Emin ol erkeklere daha kibar davraniyorumdur ben. ayni sekilde sana hata yapildiginda asla affetme. İnsanlara, hatalarini yuzlerine çarp. Hata yapan birisi pardon mu dedi? Hemen cevabi yapistir “pardon çıkalı essekler çoğaldı” de! Turkiye de ancak bu sekilde hayatta kalirsiniz. Ha yeri geldiginde de mazlumu koruyacaksin. Senden gucsuz diye ezmeyeceksin. Onuda belirteyim

    Buna ek olarak üye mazlumu koruyacaksın demiş. Sakın öyle bir şey yapma, birilerini az umursayıp sahiplenince kafana çıkarlar.

    Adam sandık eşeği anlımıza değdi t...ğı sözü buraya çok güzel uyar.

    Onun dışında yorumu yazan arkadaşa katılıyorum. Önceden marketlere falan girerken selam verirdim market sahibi dayı yüzüme mal mal bakar. Sanki avradını elinden aldık kızını dağa kaldırdık.

    Büyük markete girersin kasiyer kız tribe girer. Sanki orada bunu ben işe tıktım hayatındaki kötülüklere ben sebep oldumda.

    Uzar gider. Kimseye kibarlık incelik yapmayın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Kibarlığı insanlar için yapmıyorum ki sevdiğim böyle olmam gerektiği için yapıyorum.Örneğin bir kız bana diyor ki ben kibarım normalde ama sana değilim.Bu bir karakter bozukluğudur.İyi bir insansan herkese iyi olursun.Ona buna farklı davranmazsın yani.Ama mesafeli olursun o ayrı.


    Ben tezgahtarlık yapıyordum,insanlara kibar davranınca şaşırıyorlardı,bazıları benim moduma giriyor bazı insanlar da görgüsüzlüğüyle beraber kırıcı konuşmaya devam ediyordu.


    Bence böyle kendini göstermek,ben kibarım ince davranırım gibi gösterişlere ve işin altından farklı amaçlara girilmeden insan gibi görgülü ve insan gibi anlayışlı davranılmalı diye düşünüyorum.Kötü böyle kendini bir şey sanan insanlara da soğuk ama kibar davranılmalı.


    Benim düşüncelerim bu yönde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-63340B9F6

    İlk defa dh de biri sosyal onun da çevresi asosyal çıktı aga b
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.