Şimdi Ara

Facebook'un reklam politikası işe yaramıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    2016 yılında ABD'deki başkanlık seçimi öncesinde Facebook, Twitter ve Google Rus kaynaklı reklamların hedefi olmuştu. Politik içerik taşıyan bu reklamların halkı manipüle ettiği ve seçim sonuçlarını etkilediği belirtilirken Facebook geçtiğimiz yıl reklam politikasında değişikliğe gitmişti. Politik reklamlar için reklamverenleri daha şeffaf hale getirmek isteyen şirket, bu yılın başında ise reklamverenlerin kimliklerini ve ikamet ettikleri bölgeyi doğrulamalarını istemişti.


     

    Reklamverenlerin kimliği yeterince denetlenmiyor 

    Facebook'un bu kararı aslında ilk bakışta işe yarar görünüyor zira bu bilgiler kullanıcılarla da paylaşılıyor. Böylece kullanıcılar politik reklamların kimler tarafından verildiğini öğrenebiliyor. Bununla birlikte uygulamada işler pek de umulduğu gibi gitmiyor. Vice News'in hazırladığı rapora göre reklamlar için yapılan ödemenin kim tarafından yapıldığı Facebook tarafından yeterince denetlenmiyor.


     

    Facebook'un yeni reklam politikasını test eden Vice News, geçerli bir kimlik ve ikamet belgesini Facebook'a kaydettikten sonra bazı politik reklamları platformda yayınladı ancak bunu yaparken kendi ismini kullanmak yerine farklı isimleri kullandı. Reklamların üst kısmında reklam ücretini ödeyen hanesine Mike Pence ve Tom Perez gibi politik figürlerin adı yazıldığında Facebook herhangi bir uyarıda bulunmadan reklamı yayınlamaya başladı. Hatta reklamveren kısmına IŞİD yazıldığında bile Facebook bu reklam ücretinin IŞİD tarafından ödenediğini belirten ifadenin kullanılmasına izin verdi.


     

    Konuyla ilgili açıklama yapan Facebook ise söz konusu reklamların onaylanmaması gerektiğini leri sürdü. Vice News tarafından test amaçlı paylaşılan reklamların artık platformda yer almadığını belirten ürün yönetimi ekibi lideri Rob Leathern, şirketin şeffaflığı artırmak ve dış müdahaleleri ortadan kaldırmak için reklamlarla ilgili daha fazla detayı analiz eden yetkilendirme sürecini başlattıklarını dile getirdi. 




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.