Şimdi Ara

Miele Scout RX2 Home Vision Incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
7.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cihazı kısa bir süredir kullanıyorum. Arkadaşlarımın kullandığı Xiaomi Mi2 ve Roomba modellerini kendim kullanmasam da inceleme şansım olmuştu.

    RX2 çok yeni olduğu için ve bir önceki seri RX1 başarısız bir cihaz olduğu için yorumları okumadan cesaret ederek aldım. Umarım forumdaki diğer arkadaşlara fikir verir bu inceleme. Yakında görseller de eklerim.

    Miele RX2 Home Vision İncelemesi:

    Fiyat: 3.990 TL ( Ekim Ayının Başında Kampanyaya Girmişti ve 3000 TL'ye satılmıştı )

    Avantajlar:

    • Cihazın üstündeki çift kameradan evde olmasanız dahi evi izleyebiliyorsunuz. Karanlıkta night vision yok. Görüntü kalitesi kötü fakat yeterli.
    • Malzeme kalitesi iyi. Filtre ve çöp kutusu kaliteli malzemeden üretilmiş. Çöp kutusu üzerinde temizlemek için fırça seti var.
    • Cihaz rakiplerine göre daha sessiz. Özellikle sessiz modda çalıştırırsanız evde rahatsız olmadan makineyi çalıştırabiliyorsunuz.
    • Halı temizleme modu mevcut. Üzerine çıktığı zaman çekiş gücünü arttırarak daha fazla emiş sağlıyor.
    • Rampalar sorunsuz bir şekilde çıkabiliyor. Evdeki 30mm’ye kadar olan kot farkı profillerinden sorunsuz geçiyor.
    • Sensörleri 8 cm ve daha yüksek nesneleri sorunsuz bir şekilde görüyor. 8 cm altında veya 5 cm’den dar olan nesnelerı göremiyor, dokunarak farkediyor.
    • Turbo modda çok hızlı hareket ediyor. Spot modunda 1m2 alanı temizleyip kendini kapatıyor.
    • Ön tarafında bulunan çift fırça çok başarılı. Köşelerde ve önündeki her nesneyi yakalayıp emiş kısmına yönlendiriyor.
    • Sehpa üstünde denedim ve aşağı düşmüyor. Zemine bakan IR sensörleri başarılı.
    • Pil Süresi oldukça yeterli. 120 m2 net alana sahip evde işini bitirdiğinde %50 pil kalmış oluyor.

    Dezavantajları:

    • En büyük dezavantajı telefon uygulaması çalışmıyor. Cihazın IOS’daki program üzerinden bağlanması bir dert. Ben bağlayamadım, en son wifi ağı üzerinden yönettim ama o da stabil değil. Bazen bağlanmıyor. Bunun için defalarca fabrika ayarlarına sıfırladım. Oturum açarak cihazı yönetmek mümkün değil, Miele Server’larına bağlanmıyor.
    • Navigasyon özelliği Xioami kadar başarılı değil. Ön kısma bakan kamera ve sensörler ile çalıştığı için 360 derece görüş alanına sahip değil. Sıkıştığı zaman deneme yanılma yoluya rotasını çiziyor. Yan ve arkasına dair bir fikre sahip olmuyor.
    • Yapay zekası Xiaomi ve Roomba’ya göre zayıf. Çok basit hareketler ile yolunu buluyor.
    • Eve dönmede sorun yaşayabiliyor fakat mutlaka dönüyor. En son çalıştırdığımda son kaldığı yerden sarj istasyonuna dönmesi 20-30 dk aldı. Odalara tek tek girerek istasyonu bulmaya çalıştı ve en son buldu. Dediğim gibi deneme yanılma yoluyla hareket ediyor, hafızasında rotasını tam çizemiyor sanki.
    • Diğer makinelerde cihazlar evi tanıdıktan sonra daha rahat hareket ediyorlar ve siz istediğiniz odaya ve yere haritadan işaretleme yaparak gönderebiliyorsunuz. Bu cihazda ise her temizlik başlangıcında haritayı sıfırdan çiziyor. İstediğiniz yere haritadan işaretleme yaparak gönderemiyorsunuz.
    • İnce lambader ayağı, sehpa ayağı vb. gibi nesneleri fark edemiyor. Öndeki tampon dokunduğu zaman sensörü algılıyor ve geri gidiyor. Bir defasında lambader ayağını 5-10 cm yerinden oynattı. Sert bir şekilde veya zarar verecek şekilde vurmuyor. Sadece çok küçük dokunuşlar ile yerinden oynatıyor.
    • Kabloları çekiyor. Roomba’da olan ve emiş kısmında tıkanma olduğu zaman geri hareketle dışarı çıkarma özelliği bunda mevcut değil. Bir defasında iphone sarj kablosunu çekmişti ve kabloyu zor kurtardım.
    • Karanlıkta rotası şaşıyor. Cihaz kamerayla çalıştığı için ve kamerada gece görüşü olmadığı için karanlıkta rotasını şaşırabiliyor.
    • Hafif halıları kaldırabiliyor. Dolayısıyla bu halıların üzerine çıkamadığı gibi bu halılar ona engel olabiliyor.
    • Kirli yerleri tespit etmek için bir sensöri yok. Kir algıladığı zaman standart devam ediyor ve o bölgeye ekstra önem vermiyor.
    • Yanında gelen manyetik şerit çok çirkin. Bir odaya girmesini istemesem önüne o şeridi yapıştırmam gerekiyor.

    Satış Sonrası Hizmet:

    • Cihazı seçmemdeki en büyük sebep diğer markaların güvenilir bir satış sonrası hizmetinin olmaması. Sonuçta bozulabilir cihazlar ve 1 yıl güzel bir şekilde kullanıp sonra Çin’e tamir ettirmek için göndermek yada kendini distribütör diye tanıtan mahalle esnaflarının eline ayağına düşmemek.
    • Aldıktan 3 gün sonra Miele’yi aradım ve aplikasyona bağlanamadım, sorun yaşıyorum dedim. 2 gün sonra iki kişilik servis eve geldi ve cihazı alıp merkeze götürdüler. Şuan cihaz serviste, inceleme sonrası haber verecekler. Edit yaparım. Bu 4-5 günde incelemek için cihazı defalarca çalıştırıp farklı şekillerde denedim.

    Final:

    • Cihaz evdeki süpürülebilir alanın %90-95’lik kısmına giriyor ve arkasından pislik bırakmadan görevini tamamlıyor.
    • Yurt dışında 1000 USD’lere satılırken Türkiye fiyatının 4000 TL olması makul.
    • Evde olmasanız dahi evde tur atıp kamerayla evi izlemeniz muhteşem bir özellik ( Her ne kadar ben kullanamasam da! )
    • Miele'nin servisi çok vasat. Çok amatörler. Cihazla ilgili eğitim almamışlar ve eğitimlerini benim 5 gün sonra bozulan cihazımla pratik ederek öğrendiler. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Arıza teşhisi bile koyamıyorlar.
    • Filtre özelliği çok başarılı. Alerjisi olanlar için Hepa+ filtre doğru bir tercih.
    • Genel izlenimim cihazın donanım olarak başarılı yazılım olarak başarısız olması. Miele’nin mobil cihazlardaki programlarını yenilemesi ve cihaza yeni yazılım sunması lazım. Benim gibi ürünü aldıktan sonra satıcıyla ve garantiyle uğraşmamak isteyen kişiler için piyasadaki birkaç alternatiften biri.

    Satış Sonrası Hizmet: 2 / 10
    Temizleme Performansı: 6 / 10
    Navigasyon Performansı: 5 / 10
    Pil Performansı: 8 / 10
    Nesneleri Algılaması: 6 / 10
    Diğer Özellikler ( Kamera vs. ) : 6 / 10
    Fiyat / Performans: 6 / 10

    Edit1: Cihaz 6 gündür serviste. En son dün aradıklarında Almanya'daki yetkilinin verileri inceledğini bir problem olmadığını, cihazın doğru çalıştığını söylediler. Yani benim iphone üzerinden cihaza ulaşamam bir arıza değilmiş (!). Cihazın 30 dk boyunca dolanarak merkezi bulamaması normalmış (!). Neyse Pazartesi günü son testleri yapıp haber verecekler, bende merakla bekliyorum. Kısaca cihazı aldım 5 gün kullandım 6 gündür de servis kullanıyor. Umarım gelir ve bir daha servis yüzü görmez.

    Edit2: Ürün iade edildi.

    Edit3: 20 gun oldu hala para iadesi yapilmadi. Cihazin iade edilgini kabul ettiler, Miele servisine teslim edilmisti ama cihaz depoya ulasmamis.

    Edit4: Para iadesi yapıldı. Zar zor oldu.

    Edit5: Sonunda Xiaomi Roborock s50 aldım ve aşırı memnunum. Roborock kesinlikle Miele RX2'yi siler atar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 30 Ocak 2019; 10:3:4 >







  • İnceleme için teşekkür ederiz hocam, ellerine sağlık çok güzel derlemiş ve yazmışsın.

    Miele'in ürünlerine gerçekten hayranım, adamlar başka bir boyutta iş çıkarıyorlar. Açıkçası bahsettiğiniz sorunların olması beni şaşırttı, bu tipte bir marka bu kadar basit hataları içeren bir cihazı yapıp satışa çıkarmışsa gerçekten yazık Umuyorum yaşadığınız sıkıntılar cihaza özel bir problem olsun ve tamiri ya da değişimi sonrası gelecek cihaz bu tip sorunları içermez umarım. Keza 3.999 TL bu cihaza vermektense (gece görüşü yok, harita hafızada kalmıyor vs....) insan başka bir cihaza yatırım yaparım diyor ister istemez




  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Hocam. Ben de Miele'nin diğer ürülerini kullanmaktan çok memnunum, servisleri çok iyi ve ürünleri çok kaliteli.

    Her şey yolunda olsa daha geç yapacaktım incelemeyi ama yaşadığım olumsuzlukları başkası yaşamasın diye hızlı bir konu açtım.

    Umarım yaşadığım problemler benim cihaza özeldir, dediğiniz gibi. Çözülemez ise maalesef iade edeceğim.
  • Cihaz 7 gündür serviste.

    Dün döneceklerini söylemişlerdi telefona çıkmadılar.

    Miele dedik, servisi iyidir dedik, aldıktan sonra üzmezler dedik...

    ama

    Satış sonrası bayağa vasatmış.

    Aldıktan 4-5 gün sonra servise verdim 7 gündür de çalışmayan cihazı çalışıyor ama son kontrolleri yapıyoruz diye oyalıyorlar.

    Arkadaşlar cihaz ve Miele hakkında fikrim değişti. Bu cihazı almayın.
  • Enseyi karartma hocam hemen, az daha bekle
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Bugün konuştuk tüm cihazlarda uzaktan erişim sorunu yaşıyorlarmış.

    Bunu yabancı forumlarda da yaşayan gördüm. Zaten bu arada bir kaç inceleme de yapılmış yabancı sitelerde ve cihaz vasat puan almış.

    Direk iade talebinde bulundum, bakalım dönüşleri ne olacak.

    Miele RX1 ile duvara toslamıştı RX2 de denemeden piyasaya sürdükleri bir cihaz olmuş resmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 23 Ekim 2018; 15:14:48 >
  • İade ederseniz başka bir marka model tercihiniz olacak mı?
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Hocam direk Xiaomi S55 alacağım. Siyah olanı. S50 kullanan arkadaşlarım aşırı memnun. Ben iyi bir marka olsun diye Miele aldım ama inan çok pişman oldum.

    Mağazaya uğradım dün ve mağazadaki cihaza uzaktan eriştiler. Benim cihaza da uzaktan bir kaç gün önce erişebilmişler ama servisteki arkadaş bana farklı bir şey söyledi. Erişemiyoruz dedi telefonda.

    Miele'nin servis oluşumu iyice miğdemi bulandırdı. Cihazı da serviste çalıştırmışlar defalarca artık neyin pisliğini temizlediyse bilmiyoruz.

    Sonra getirelim cihazınızı size kuralım diyorlar.

    Cihazı direk iade etmek istediğimi söyledim ve kabul ettiler. 15 gün içerisinde para iadesi gerçekleşecekmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 26 Ekim 2018; 20:21:48 >
  • Merhaba Xiaomi S55 aldınız mı? Aldysanız öncelikle hayrılı olsun. Nereden ve fiyat bilgisi nedir? Ayrıca memnun musunuz? Çok teşekkürler
  • gamgam G kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de hiç bir yerde ne 1. nesil, ne 2. nesil ne de 2. nesilin siyahı stoklarda yok.

    Sahibinden satan çakallar var sadece. Sen 500 tl kapora at 15 gün sonra getiriyim diye takılan üçkağıtçılar.

    11.11 i bekliyorum, sipariş Çin'den direk sipariş vereceğim.
  • Geçmiş olsun, Çin'den sipariş edeceksiniz ama gümrükte başınız ağrıyabilir, astarı yüzünden fazlaya gelmesin dikkat edin.
  • Merhaba. Detaylı bir inceleme olmuş. Teşekkürler.

    Roborock s50 bulabildiniz mi? Ben iki farklı yerden (gearbest ve aliexpress) sipariş verdim. gearbest te 23 gün geçtikten sonra iptal ettim. aliexpressi bekliyorum. Ancak beni de garanti ve bakım meseleleri korkutuyor.

    Birde Miele'nin alınmaması yönündeki görüşünüzü koruyor musunuz? Navigasyon çıkaran hesaplı bir ürün yok gibi piyasada. O yüzden soruyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suleymansahal -- 19 Aralık 2018; 22:9:11 >
  • suleymansahal S kullanıcısına yanıt
    Miele'nin alınmaması konusunda çok kararlıyım.

    Maalesef Miele kendi fabrikası dışında başka yerlerde ürettirdiği cihazlarda çok başarılı değil. Buna RX 2 de bir örnek.

    Servisleri de ne yazık ki çok başarısız. İsmi, malzemesi ve fiyatı premium fakat satış sonrası vasat.

    Mi Store açıldı Vadi Avm'de. Orada 4000 tl'ye S50 satıyorlar. Garantili alabilirsiniz. Avm'deki Mi Store bu arada Xiaomi'nin kendi mağazası değil. Bir bayinin açmış olduğu ve kendi ithal ettiği ürünleri sattığı bir mağaza.

    Xiaomi ile organik bağları yok. Dolayısıyla satış sonrası ne kadar başarılılar o da bir soru işareti. Sadece yasal olarak güvence altındasınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 23 Aralık 2018; 15:22:41 >
  • Sonunda Roborock s50 aldım.

    Miele'nin zekası 1 ise Roborock'un zekası 10.

    Kesinlikle Roborock çok üstün. Ne yaptığını ve nereye gideceğini çok iyi biliyor. Miele yanına aptal gibi kalıyor.

    Süpürme gücü de çok yüksek.

    Robot süpürge düşünen dostlara tavsiye benim gibi macera aramayın. ya 1. nesil 2500 tl'ye xiaomi robot süpürge alın yada 2. nesil 3300-3500 tl'ye xiaomi roborock s50 süpürge alın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali®

    Sonunda Roborock s50 aldım.

    Miele'nin zekası 1 ise Roborock'un zekası 10.

    Kesinlikle Roborock çok üstün. Ne yaptığını ve nereye gideceğini çok iyi biliyor. Miele yanına aptal gibi kalıyor.

    Süpürme gücü de çok yüksek.

    Robot süpürge düşünen dostlara tavsiye benim gibi macera aramayın. ya 1. nesil 2500 tl'ye xiaomi robot süpürge alın yada 2. nesil 3300-3500 tl'ye xiaomi roborock s50 süpürge alın.
    Roborock s50 için satış sonrası hizmet nereden alınabilir? Yetkili distribütörü kimdir acaba? Sıkıntı yaşamayalım sonra çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali®

    Sonunda Roborock s50 aldım.

    Miele'nin zekası 1 ise Roborock'un zekası 10.

    Kesinlikle Roborock çok üstün. Ne yaptığını ve nereye gideceğini çok iyi biliyor. Miele yanına aptal gibi kalıyor.

    Süpürme gücü de çok yüksek.

    Robot süpürge düşünen dostlara tavsiye benim gibi macera aramayın. ya 1. nesil 2500 tl'ye xiaomi robot süpürge alın yada 2. nesil 3300-3500 tl'ye xiaomi roborock s50 süpürge alın.
    Ali hocam merhabalar.

    Hem çamaşır hem kurutma Miele kullanıyoruz ve cihazlarla ilgili olmasa da servisine bir kez işim düştü ancak hakikaten bi ürkmedim değil. O yüzden Scout RX2 aklımın ucundan dahi geçmedi almak için. Benim de isteğim Xiaomi almak. Fakat aklımda ki soru şu,

    Malum Roborock s50, ilk çıkan cihazdan 1000 TL kadar daha pahalı.
    Bu miktarı verip Roborock s50 almalı mı?
    Ne kadar üstünlüğü vardır ilk robota kıyasla?

    Bilgilerinizi aktarırsanız sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ocaldr

    Ali hocam merhabalar.

    Hem çamaşır hem kurutma Miele kullanıyoruz ve cihazlarla ilgili olmasa da servisine bir kez işim düştü ancak hakikaten bi ürkmedim değil. O yüzden Scout RX2 aklımın ucundan dahi geçmedi almak için. Benim de isteğim Xiaomi almak. Fakat aklımda ki soru şu,

    Malum Roborock s50, ilk çıkan cihazdan 1000 TL kadar daha pahalı.
    Bu miktarı verip Roborock s50 almalı mı?
    Ne kadar üstünlüğü vardır ilk robota kıyasla?

    Bilgilerinizi aktarırsanız sevinirim.

    Alıntıları Göster
    Hocam selam, ocak 2019 dan beridir roborock s50 kullaniyorum ve sadece memnun degil asiri memnunum.

    Uzun sureli kullanimda kesinlikle miele den kat ve kat ustun oldugunu soyleyebilirim.

    Miele sadece firin, bulasik ve camasir makinesi gibi urunlerde cok iyi olsa da bu sinifta kesinlikle cok geride kalmis.

    Sizin yerinizde olsam 1000 tl daha verir s50 alirim. Saticiyia dikkat edin cepport kesinlikle tavsiye etmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 3 Aralık 2019; 19:13:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.