Şimdi Ara

Türk Milletinin Lüks Düşkünlüğü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
3
Favori
8.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ChiefOfficer kullanıcısına yanıt
    ukrayna , romanya , rusya gidersen de hayatinda görmediğin kadar lüks araba ve bi okadar da eski arabayi anda görebilirsin . Oralarda ilginç memleket
  • selowan kullanıcısına yanıt
    Youtube'dan Rusya'daki araç kaza kayıtlarını açıyorum arada sırada, orta ayar yok. Arabalar ya çok kötü ya çok iyi, sahiden garip bi yer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Bir daha mı geleceğiz dünyaya?" sözü boşuna söylenmemiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 13 Ekim 2018; 0:21:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu diyen 2 üniversite bitirip 2 3 yabancı dil bilen kalifiye elemana asgari ücret teklif edildiğinde reddedince memlekette işsizlik yok iş beğenmeme var da diyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araba, cep telefonu, tatil, lüks değildir.

    Lüks nedir biliyor musunuz?

    * Pırlanta , elmas, değerli taşlar
    * Yat
    * Özel şöför, makam aracı v.s.
    * Ferrari, Bentley, v.b. özel yapım araçlar
    * Uçak, helikopter v.s.

    Lüks bunlardır.

    Et yemek, telefon kullanmak, araba kullanmak, tatile çıkmak, dinlenmek, uyumak, tv, kitap, lüks değildir.

    Türkiye'de lüks yaşam yoktur. Kullanılan arabalar dandik. Hala yollarda, toros, anadol, şahin, doğan var. Neresi lüks bunun?

    İnsanlar araçlarını yetkili servsilerde yaptıramıyorlar.
  • Doğanın kanunu böyledir.

    Bir memlekette ne az bulunuyorsa insanlar ona düşkün olur. Bizim memlelette de para az bulunduğu için paranın satın alabileceği şeylere düşkünlük çok olur.

    Örnek olması açısından etrafım 1 saat mesafede her yer deniz, ben koca yaz boyunca 1-2 kere anca denize gidiyorum. Yerli yabancı turistler 1000 lerce km öteden Deniz de Deniz diye buralara geliyorlar. Denize çok düşkünler neden çünkü Deniz gördükleri yok memleketlerinde.



    Fakir ülkelerde de insanlar parayla alınan şeylere düşkündür. Parası olan direk arkadaşında, komşusunda olmayan bir şeyi satın alır. Bu ona kendisini özel hissettirir. Statü sağlar.

    Zengin ülkelerde ise herkesin ekonomik gücünün almaya yeteceği şeylerle çıkıp hava atamazsın, statü sağlayamazsın.

    Amerika’da baaaak Iphone Xs Max aldım nasıl diye birine sorarsan güler sana veya Almanya’da bak Mercedes aldım dersen yine aynı şekilde. Eee oralarda bu tip mallarla saygınlık kazanamayacağın için doğal olarak insanlar mantığıyla hareket edip İHTİYACINI görecek düzeyde ürünler satın alıyor.



    Bu yüzdendir ki 10 bin liralık telefon kullanan adamın, giydiği çoraba bak kesin sahte Adidas, Nike yazıyordur üstünde. Çünkü neden o çorabı kimse görmeyeceği için hava atma durumu olmayacağı için pahalı orijinal olmasına gerek yoktur işini görsün yeter. Ama telefonu cümle alem görecek onun en lüks olması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar küfür sayılmaz heralde poponun argodaki g ile başlayıp t ile biten versiyonu terleyipte para kazanan adam zaten lüks düşkünü olamaz tüketim alışkanlıklarına laf söyleyene kadar ki maaşının 5 katı pahalılıkta telefon alan adam düşük iqludur zaten zamanla batar akıllanır bence açlara bakın ama harbi aç insanlara orta kesimle fakirlerini toplamı bizim ülkenin %70 i bunların içinden heves edip telefon(lüksten sayıyoruz dikkat ettiyseniz çünkü aslında ülke çok kötü durumda) alan tipler var onları ayıkla bir dünya çöpten sebze alıp yiyen adam var daha dün gördüm ya dedenin biri toplasan 20 tane var yok kurutulmuş kırmızı biber satmaya çalışıyordu elinde iple ve lüks düşkünlerinden çok o dedeler var bu ülkede
  • Artık her evde bir buzdolabı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef sosyal medyayı birbirimize hava atmak için kullanıyoruz. Bunun sonucunda insanlar birbirleri ile yarışıyor daha çok beğeni için. Aldığı son model arabayı telefonu vs ürünleri paylaşacak ki diğerlerinden üstün olsun. Şimdilerde kitapları bile okumayıp sırf Instagrama foto atmak için satın alan var. Nedense bu düşünce bizim coğrafyada hakim. Avrupa'ya bakıyorsun bu oran çok daha düşük. Bence bunun en büyük sebebi eğitim. İnsanlar kendilerine iş, uğraş veya okul bulamayınca; ki buldukları da istedikleri bölüm olmayınca böyle ego tatminlerinde kendilerini kandırıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hckr

    Kendi kazandığı parasıyla isteyen altın klozet taktirsin. Ama kendi parasıyla.



    Bizim sorunumuzun kaynağı bunu milletten kestiği vergilerle, rüşvetle, "devlete kapak atıp" yapanlarda.

    Evet dün adliyeye gittim Alman arabasından geçilmiyor. Altta otopark var daha onu görmedim bile. Küçücük adliyenin otoparkı adliyeden katlarca büyük

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alfa Milano

    Satılıyor ama eski arabalarda çok, gün içinde golf 4 kaç kere görüyorsun, ama avrupada gün içinde 10 larca kez golf 4 görürsün, sıfır arabaların %70’i panda, 500, vw up, citigo, i10 gibi arabalar oluşturuyor o aldıkları a6 sw, e class sw, 5 serisi sw falan ayda yılda bir çıkarıyorlar günlük olarak a segment ön planda oluyor.

    Alım güçleri çok iyi doğru ama bizimkiler gibi görgüsüz değiller, bizde sırf hava atmak için audi a6 sedan alınır ve çakar konur sol şeridi kapatırlar önüne gelene uzunları çakarlar, avrupada böyle bir olay yok.


    Durum bu yani avrupalılar ihtiyaca göre alıyorlar Türkler gösteriş yapıyor.

    Senin dediğin özellikle güncel Fransız filmlerinde benimde dikkatimi çekti belki İtalya'da böyle olabilir. Almanya biraz daha lüks gibi daha zengin oldukları için Mercedes BMW Alman malı sonuçta ve Fransız İtalyan otoları gibi 1.2 motorlu A sınıfı oto uretmiyorlar fazla yada satılmıyor ama Fransa'da hep küçük oto görüyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne güzel yazmışsın be Hocam helal olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DOMIX kullanıcısına yanıt
    1 ülke 40 gün bunu yapsa kurtulur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çünkü bu ülkede her şey "şekil"den ibaret.
  • 10 bin maaşlı belediye başkanı halkın parasıyla 500 bin tl lik alman arabasına binerse
    onu takip eden cemaat ne yapsın değil mi ?
  • yurt dışında yaşayanların hepsi doluşmuş türk milletini kötülemeye. et sevmem yemeye gerek yok diyenler bile çıkışmış. yazık.
  • Buyurun size başarılı bir pazarlama örneği göstereyim, neden külotunu satıp aldıklarını anlayın;

    "Eski iphone veya telefonunu..."
  • Ama dostum o dediğin araç modelleri avrupada binilebilir durumda. Bizim ülkemizde düşük modelli alman arabası çok masraflı oluyor ve temizini bulamıyorsun. Yurt dışından tatile gelen alman arabalarına bakıyorum hep diri duruyor belkide yedek parçaları kaliteli tam olarak bilemiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her tarafından genelleyicilik akan boş bir serzeniş olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.