Şimdi Ara

LG v30+ mı Sony Xperia XZ1 mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni telefon alma arifesindeyim.
    2500-2700 tl arası bütçem var. Bu iki telefon gözüme çarptı.

    Bu sene çıkan orta düzey telefonlar yerine geçen senelerin amiral gemilerine baktım genel olarak.

    Sony Türkiye faaliyetlerini durdurdugu söyleniyor bu kafamda bir soru işareti. xz2 falan da hala gelmedi.
    Ve fi tarihinden kalma ekran kasa oranı benim gördüğüm eksileri.

    V30+ ise gördüğüm kadarıyla xz1 e göre daha dolu bir paket. Ancak üreticinin LG olması ve eski lg telefonlarının sicilinin oldukça kabarık olması çok kafamı karıştırıyor.

    Aldığım telefonu 2-3 sene kullanmak istiyorum. LG V30 bunu sunabilir mi kararısızım. Siz ne düşünüyorsunuz? farklı bir telefon önerisi olan varsa onu da alabilirim.

    Müziğe çok önem veren biriyim. Hi-end kulaklıklarımı sürebilecek bir telefon arıyorum. İkisinin de ses özellikleri iyi diye duydum. Kamera çok da önem vermediğim bir detay. Üstünde durduğum iki ana özellik batarya performansı ve müzik.

    Önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum. İyi forumlar



  • Bu fiyata v30+ daha iyi tel yok malesef, xz1 e gelicek olursak rev5 versiyonu dışındakiler problemli cihazlar rev5 de çok zor bulunmuyor ayrıca fiyat olarak çok zamlandı ben v30+ tercih ederdim
  • xz1 2700 mah batarya 5.2 inç ekran ve yüzde 69 gövde ekran oranıyla geçen sene değil 3 sene öncesinin telefonu gibi. v30+ ile kıyas kabul etmez.
    honor play de bakabilirsin o fiyat aralığında. başka da garantili cihaz yok zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lebendefrans -- 5 Ekim 2018; 15:38:42 >
  • "LG ve Sony" Türkiye pazarından umudunu kesmiş iki firma sence seçimin doğru mu?
  • V30 plus ile honor play kapışır xz1 defalarca kez önerdim ayrıca bir üstteki arkadaşın dediği sony için geçerli ama g7 thinq tr'de varyani lg devam ediyor xz1 2000 tl iken güzeldi ha bu fiyat abartımı değil ama diğer cihazlar varken alınmaz
  • Öncelikle benim sana önerim bu bütçede Huawei modellerini tercih etmen yönünde.

    Geçen haftalara kadar Sony XZ Premium kullanıyordum. Sony' nin ülkemizde ki en üst düzey telefonu oydu. Snapdragon 835 işlemci mevcuttu. Ancak Objektif bir bakış açısıyla şimdi baktığımda gerçekleri daha iyi görebiliyorum. Telefonu imkansız olacak şekilde 2500 e sattım :D 1750 liraya huawei p smart aldım. Şuan bu giriş seviyesi sayılacak Huawei P Smart beni XZ Premium dan çok daha mutlu etti. Yemişim kagıt üstündeki özelliklerini. Ben çok sık telefon değiştiririm. Özellikle elimdeki telefonun piyasasını bulursam direk satarım. 2700 liraya vatanda veya teknosa da geçtiğimiz aylarda XZ Premium satılıyordu. Ve ben 2500 den sattım. Anlatmak istediğim buydu.

    Esas konumuza gelirsek. Telefonun 2. el piyasasını göz ardı etmem piyasa değeri olmayan telefon kullanmam artık. Örneğin aylardır herkese Nokia 8 önerdim. Ancak artık kagıt üstündeki özelliklerden bağımsız olarak Samsung , Huawei ve Apple markalarını öneriyorum.
    Ha adam bir telefon alıyor ve bozuluncaya kadar kullanıyorsa. O zaman durum değişir.

    Sony kesinlikle önermem. Çünkü cidden benim gibi birisine bile tasarımı itici geldi. Ayrıca inanın şu Huawei P Smart performans konusunda stabillik konusunda daha iyi benim gözümde. XZ Premium' da uygulamalardan atma ve telefonda kilitlenme yaşadım kaç kez. Benim diyeceğim şu; işlevsel bir ve güven veren bir telefon istiyorsanız Samsung ve Huawei modellerinden birini seçin. Maddi imkanınız varsa ve para sizin için sorun değilse. Apple' ın en son çıkan ürünlerinden birini alın.

    Görüşlerim artık bu yönde. Xiaomi resmen kendi servis ve mağazasını kullanmadığı sürece ben önermeyeceğim. Hatta herhangi bir markanın kendi servisi yoksa yine önermeyeceğim.
  • Değerli görüşleriniz için çok teşekkürler.

    Hocam sizin yorumlarınıza gelince; Türkiyede markasına özel garantiyi veren 3 alternatif kalmış durumda. Huawei Samsung Apple.

    Önceki telefonum iPhone SE idi pil sorunları nedeniyle sattım. Ve diğer iPhonelar da farklı değil bu konuda. Plus modelleri ise çok pahallı o yüzden iPhone düşünmüyorum.

    Bundan önceki telefonum ise Note 5 idi. Çok memnundum. Bütçem müsaade etse yeniden bir note alırdım. Maalesef içine su kaçtı ve anakartı arızalandı.

    Bu yüzden yeni telefonumun su gecirmez olmasını da istiyorum bir daha böyle bir sorun yaşamamak için.

    11.11 indirimlerini bekleyip eğer kullanabilirsem ve bütçemi biraz zorlarsam galaxy s8 alabilirim sanırım.

    Diğer arkadaşların da dediği gibi artık sony alınmaz.

    Lg de hiçbir teknoloji mağazasında ürünü bulunmayan bir marka haline gelmiş tıpkı sony gibi. Bu gün avmde gezdim ve şok oldum bu iki markayı göremeyince.

    Bu sebeplerden ötürü bu telefonların ikisini de eledim. Huawei ya da samsung düşünüyorum. 3000 civarı bir fiyat olabilir 20 30 gün içerisinde almayı düşünüyorum.
  • Lauren Cohan kullanıcısına yanıt
    En iyi seçimi yapmış olursunuz. Kesinlikle suya ve toza karşı dayanıklı olmalı, hafiza kartı girişi olmalı, ve harici kulaklık girişi olmalı. En önemlisi kendi garantisini sağlamalı kendi servis ağı olmalı. Sony gibi TELESERVİCE aracılığıyla servis sağlamamali. Yine dediğim gibi kağıt üstündeki bilgiler benim için bir bakima 2. planda kalıyor. Son teknoloji Snapdragon 835 kullanan telefonla; chrome dan Instagram dan kackez atma sorunu yaşadım. Hatta telefon kilitleniyor kendine gelmesini bekliyordum dakklarca. Hele en beteride şu; Instagramda hikayeme video yüklüyorum ana sayfaya dönüyorum ve halen hikayeye yüklenen video çalıyor arka planda.. Uygulamayi kapatıp acmadan duzelmiyor üstelik. Onuda geçtim bir videoyu 10 dakkada yukeleyemiyor kackez kapatıp kapatıp açmam gerekiyordu Instagrami Allah bilir.

    S8 almanız iyi olur kafanız rahat eder uzun yıllar kullanirsiniz.
  • s8 şu an amazon tr de 3087 tl. gerçekten iyi fiyat. 11-11 e pahalanabilir. bu fiyata alınacak en iyi cihaz kesinlikle. o kadar çıkamam diyorsanız da 2800e honor play.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.