Şimdi Ara

Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] (2004. sayfa)

5 sn
330.974
Cevap
8.111
Favori
72.707.883
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1590 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20022003200420052006
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kesinlikle
    Amazon der ki;
    Benden aldığınız ürünler 2 sene garantilidir. Eğerki bozulursa o ürün garantisinden faydalanırsanız tamir görür ve kullanmaya devam edersiniz fakat amazona sorunu aktarırsanız ve sorunu çözmesini isterseniz tamir vb yok iade alır paranızı fatıra tutarından geri iade yapar.
    Bu müşteri hizmetlerinin aktardığı bir bilgi.
  • Merhabalar. Vestel smart tv alacağım (100cm ve üzeri) 1 aydır takip ediyorum fiyat düşmüyor. Tavsiyesi olan şu siteyi takip et diye önerisi olan arkadaşlar var mı acaba? Bütçem 2200 lira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erakan

    Paralel ithalat demek garanti yok demek arkadaşlar. Parça lazım olsa, resmi distribütör parça satmaz size. Ona göre aldığınız riskleri bilin lütfen.

    evet garanti olayı belirsiz.

    Amazon Global Store

    • Uluslararası ürünler ayrı şartlara tabidir, yurt dışından satılmaktadır ve, yaş kısıtlamaları ve ürün dili, etiketleme veya talimatlar bakımından yerel ürünlerden farklı olabilir.
    • Üretici garantisi geçerli olmayabilir. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamındaki yasal haklarınız etkilenmemektedir.
    • Amazon Turkey, uluslararası ürünün ithalatçısı, dağıtıcısı, satıcısı veya yayınlayanı değildir.




  • dört senedir demirdöküm'ün en ucuz elektronik oda termostatını kullanıyorum, faturanın rahatlaması ve konfor için bütün peteklere temostatik vana da takmanız lazım. termostatik vana olmadan sıcaklığı istediğiniz gibi dağıtamıyorsunuz, yan yana iki odadan birinin peteği buz gibi, diğerinin ise ateş gibi olduğuna çok şahit oldum. (Mesela mutfağın peteğinin yandığına hiç şahit olmadım, onda da termostatik vana takılı ve soğuk ayarında değil, fakat kimsenin ısıdan şikayet ettiğini duymadım)


    Reglaj yaptınız diyelim, yine kurtarmıyor bir oda hamam gibi diğeri buz gibi olabiliyor ve kombi, o buz gibi odayı ısıtacağım diye cayır cayır yanarken, diğer odadakileri pişiriyor.


    Ben zamanıda 600 liraya oda termostatı alacağıma, 50 liraya kablosuz demirdöküm oda termostatı alıp kalan parayı da danfoss termostatik vanalara gömmüştüm (hatta takma ustalığı dahil edince bile para artmıştı) ilk senede de ödemişti parasını geriye Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU]  (evet zamanında 50 liraya dijital oda termostatı almıştım ve termostatik vanalar da 20 lira mıydı, 25 miydi öyle bir rakamdı)


    @efekan_02 @albati





  • Arkadaşlar Amazon canlı sohbet’e nasıl bağlanabilirim? Uygulamadan giriyorum, ya arama ya da e-posta çıkıyor.
  • efekan_02 kullanıcısına yanıt

    On/off bütün kombilerde çalışır hoca, modülasyonlu'da da ortak bir dil olmadığı için sıkıntı çıkıyor.

  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt

    Olmaz, kombiye aç kapa yaptırmanız lazım hocam, mesela benim kombi oda termostatı tarafından geceleri en az 3-4 saat kapatılıyor, kazandaki su 22-23 dereceye kadar soğuyor. Oda temostatı yoksa, termostatik vana peteği kapatsa bile kombi kazan ısısını ayarladığınız seviyede (atıyorum, 55-70 arası) tutmaya çalışacak ve gereksizce doğalgaz yakacaktır. En ucuzundan da olsa bir tane alıp takın bence.


    Öte taraftan kazandaki su sıcak olursa, bütün malzemeler sıcak olacağı için musluktan da daha çabuk sıcak su akar, fayda zarar hesabı size halmışAmazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] 

  • Satıcı Amazon Türkiye değil, hatta Amazon.de de değil Amazon EU Sarl diye bir şirket. Türkiye diğer satıcılardan aldığımızda yaptığı gibi yapıp ben karışmam satıcı ile görüşün diyebilir, bilemiyorum. Müşteri hizmetlerine sorup yazılı teyit almak lazım. Buyrun:


    Amazon Global Store, Amazon.de'de sunulan ürünlere (“Uluslararası Ürünler”) Amazon.com.tr üzerinden ulaşmanızı sağlar. Bu ürünleri, “Uluslararası Ürünler” olarak belirlenmiş ve bir Lüksemburg şirketi olan Amazon EU Sarl (“Amazon EU” veya “biz”) tarafından satılan ürünleri arayarak bulabilirsiniz. Bu satış şartları (“Satış Şartları”) Amazon EU tarafından Uluslararası Ürünler’in size satışını düzenler. Amazon.com.tr internet sitesi ve ilişkili uygulamaları ve hizmetleri Amazon Turkey Perakende Hizmetleri Ltd. Şti ve iştirakleri (“Amazon Türkiye”) tarafından sağlanmaktadır ve kullanımınız Amazon.com.tr Kullanım ve Satış Şartları’na tabidir. Amazon Türkiye, Amazon EU gibi üçüncü taraf satıcıların işlemlerini gerçekleştirmede yardımcı olmaktadır, ancak Uluslararası Ürünler’in satıcısı değildir.


    Şimdi yukarıdakini yazmışlar fakat şöyle de devam etmişler (kalınlar önemli):


    Uluslararası Ürünler, Almanya'da pazarlanır, dağıtılır ve satılır ancak Amazon.com.tr üzerinden size sunulur. Dolayısıyla, Uluslararası Ürünler’in bazıları Türkiye’deki ürünlerle aynı özelliklere sahip olması için tasarlanmamış olabilir ve bedeni, varsayılan ayarları, yaş derecelendirmesi ve dili dahil olmak üzere Türkiye’de satılan sürümlerine göre farklılıklar gösterebilir. Yazılım ve DVD’ler gibi bazı ürünlerin yabancı sürümleri, Türkiye’de kullanımı engelleyen bölge sınırlaması içerebilir. Üretici garantisi geçerli olmayabilir. Tüketicinin Korunması Kanunu kapsamındaki yasal haklarınız etkilenmez. Satın aldığınız Uluslararası Ürünün ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi karşıladığından emin olmak için mevcut ürün bilgilerini incelemek sizin sorumluluğunuzdadır.



    Üretici garantisi olmayabilir fakat tüketici haklarınızı kullanabilirsiniz mi demek istemiş, atıyorum fişi prizi farklı olabilir bunu araştırın almadan önce ona göre alın sorumluluk sizde olur mu demek istemiş anlayamadım. Fakat ne garantisi var, kaç yıl, ürün bozulur ise iade edersiniz paranızı veririz gibi bir ibare bulamadım.Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] 



    Kaynak: https://www.amazon.com.tr/gp/help/customer/display.html/ref=nav_cs_help?ie=UTF8&nodeId=202045290



    @zknmr @yedikeresekiz





  • bLooP B kullanıcısına yanıt

    aldınız mı hocam? ben pazartesi indirime girmiş. Barista express aldım bakalım bekliyorum.

  • erakan kullanıcısına yanıt
    Bugün garanti kapsamı yanlış belirtilmiş bir ğrün için amazon müşteri hizmetlerini aradım. Durumu aktardığımda bana ürünü iade edip yeniden alabilirsiniz garantisini açıklamalarda belirtiniz dedi.
    Arkasından;
    Siz amazon.com.tr satıcısından nir ürün aldığınızda iki garantiye sahiptir. 1. Si ürün garantisi 2.si amazon garantisi
    Siz aldığınız ürün olaki bir sorun yaşadınız bunu garanti servisine yolladığınızda o ürünü bakımını tamirini sizden kanynaklı değilse ücretsiz tamir eder ve size geri gönderir. Amazon garantisinde ise tamir yoktur (sizden kaynaklı sorun değilse) örnek telefon alıp camını kırmak gibi, o zaman amazona durumu anlatıtsınız biz direk ücret iadesine gideriz tamir yapmayız dediler.

    Yapar yapmaz , yaptı yapmadı bilgim yok!

    Aksi durum yaşayan varsa belirtebilir ben konuştuğumu aktardım.
  • erakan kullanıcısına yanıt
    Tam olarak demek istediğimi ekşide yazmışlar buyrun paylaşıyorum;

    "düşünüldüğü kadar riskli değildir. zira 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun uyarınca bir malın ya da hizmetin " üreticisi,ithalatçısı ve satıcısı" tüketiciye karşı müşterek müteselsilen sorumludur.

    bu şu demek oluyor; eğer ki ticari olarak güvenilir(yani yarın kaçıp gitmeyeceğinden emin olduğunuz) bir yerden paralel ithalatlı bir ürün alırsanız telefonunuz bozulursa hiç ithatlaçıyla uğraşmadan doğrudan ürünü satın aldığınız yere başvurabilirsiniz. @dahili meddah"

    Aranızda amazon.com.tr'ye güvenmeyen ve yarın öbür gün kaçıp gideceğine inanan kişiler için evet risklidir, benim için birçok şeyden daha risksizdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 1 Aralık 2020; 23:9:45 >
  • erakan kullanıcısına yanıt

    amazon.com.tr üzerinde ki amazon germany üzerinden alttaki ürünü sipariş verdim. Linkteki ürün amazon.de sitesinden.

    https://www.amazon.de/-/tr/gp/product/B01BE0C2PU/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1



    Fiyat düşüşlerini anlık takip ettim birebir birlikte hareket ettiler.. Luksemburg üzerinde kurulmuş amazon firması bu. ingiltereden almanyadan amerikadan aynı ürüne baktığımda buradan satış yapılıyor.. Buradan alınan ürünler bildiğiniz Amazon.com.tr den aldığınız ürünlerle aynıdır. Amazonda farklı satış modelleri elbette var fullfilment falan gibisinden geçen 3. şahıs firma amazon deposunu kullanarak satış yapıyor ama bu benim anladığım tüm dünya üzerine transfer yapan amazonun uluslarararası firmasıdır. Lümsemburgda vergi muhabbetleri de kolay diye aklımda kalmış oraya kurmuşlardır şirketi





  • Arkadaş, onlarca sayfa kargo muhabbetini yeni yeni sindiriyoruz şimdi de bilmem kaç sayfa kombi termostat mı çekeceğiz???


    Sayın yönetici, konu başlığını KOMBİ TESİSAT-TERMOSTAT olarak değiştirir nisiniz? Teşekkürler.




    Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU]
  • zknmr kullanıcısına yanıt

    Aman hocam, sizi kırmak istemem, tartışıyoruz sonuçta Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] 


    Ben biraz daha araştırdım, bu garanti konusunu şöyle açıklamışlar:


    8 AMAZON TARAFINDAN SATILAN ÜRÜNLER İÇİN GARANTİ VE SORUMLULUĞUN SINIRLANDIRILMASI

    30 günlük iade garantinize ek olarak, Türkiye'deki müşteriler ürünlerin teslimatından itibaren iki yıllık bir süre ile yasal garanti haklarına sahiptir ve ürünlerin ayıplı olması veya açıklandıkları gibi olmaması durumunda, Amazon'dan satın alınan ürünlerin onarılmasını veya ürün değişimi veya yeni ürün gönderimi (kusurlu/arızalı/yanlış ürünler için) talep edebilirler. Ürünlerin makul bir süre içerisinde veya sorun olmadan onarılmaması veya değiştirilmemesi halinde, bedelin iadesi veya satın alma fiyatında indirim yapılmasını talep edebilirsiniz.



    Aslında bu bizim Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un özeti gibi olmuş. Burada amazon uygulamada tamir değişim uğraşmayalım direk paranızı iade edeyim diyor anladığım kadarı ile.



    Bu arada geçenlerde 20. günde yaptığım bir iade için kargo ücreti almışlardı benden, o da yazıyor aynı sözleşmede:


    İHTİYARİ İADE GARANTİMİZ


    ... Ürünleri bu ihtiyari iade garantisine uygun olarak iade etmeniz durumunda, tarafınızdan zaten ödenmiş olan satın alma bedelini size iade edeceğiz ancak ilk satın almanız ile ilgili teslimat masraflarını iade etmeyeceğiz. Benzer bir şekilde, nakliye riski ve iade masrafları da size aittir. Bu iade garantisi yasal haklarınızı etkilememekte ve bu nedenle yukarıda açıklandığı şekilde cayma hakkınızı etkilememektedir.



    Kaynak: https://www.amazon.com.tr/gp/help/customer/display.html/ref=help_search_2-14?ie=UTF8&nodeId=GLSBYFE9MGKKQXXM&qid=1606852427&sr=2-14





  • 
Sayfa: önceki 20022003200420052006
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.