Şimdi Ara

Kırtasiyeciler: Hep zam olurdu ama bu seferki çok fazla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Okullar açılırken, işlerinde en yoğun dönemi yaşayan kırtasiyeciler, bu sene işlerin iyi gitmediğini söylüyor. Beşiktaş'ta kırtasiyecilik yapan Fatih Dalgıç, müşteri kitlesinin geçen seneye göre yarıya indiğini anlatırken "Ürün fiyatları geçen seneye göre ikiye katlandı" diyor. Bir başka kırtasiyeci Halis Neşe ise kağıt krizinin kendilerini de vurduğunu anlatıyor.
    ‘ESKİDEN BÖYLE MİYDİ?’

    Buradan ayrıldıktan sonra başka bir kırtasiyeye giriyoruz. 25 yıldır kırtasiye işleten Halis Neşe, şu an en önemli sorunun kağıt sorunu olduğunu söylüyor.
    “Geçen hafta kağıt siparişi verdik ama halagelmedi” diyor Neşe. Eskiden kağıdın kapılarına kadar getirildiğini belirten Neşe şöyle devam ediyor: “Şimdi kağıt parasını da peşin istiyorlar. Eskiden böyle değildi. Toptancılar ‘nakit olmazsa olmaz’ diyorlar. Ve yaklaşık yüzde 50 zam yaptılar kağıda. Eskiden böyle miydi?”

    ‘ŞİMDİLİK 800 TL VERMİŞLER’

    Neşe, kırtasiyeye gelen bir velinin zamlara olan tepkisini şöyle anlatıyor: “Az önce bir veli geldi. Çocuğunun vesikalık 4 resmini getirdi. Bir vesikalık fotoğrafa 25 TL almışlar. Bana aynen şunu dedi: ‘Bir çocuğun masraflarına şimdilik 800 TL verdim. Bu sadece okul kayıt, ve ıvır zıvır masrafları.”


    Kırtasiyeciler: Hep zam olurdu ama bu seferki çok fazla







  • zamlı kıtaplarla genc nesıl yetıscek
  • şu denetlemeciler nerede.
    kırtasiyeleirde denetlesineler.

    yok zammış , yok farklıymış.
    fırsatçılar sizi.
    başladınız yine vatandaşın kanını emmeye.

    vatandaşın kanını emdirtmeyiz.
    illa birileri emecekse
    biz emeriz.
  • İtfaiye, su, hortum... biseyler diyorum işte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 lı vesikalık 25 lira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke tanrı olsada herkesi verdiği oy'a göre bir hayat sunsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 16 Eylül 2018; 22:5:6 >
  • Fakirin ders bile çalışamayacağı bi duruma gidiyoruz.
    Sonumuz iyi değil
  • Beter olun daha da zamlanır umarım.



    Alamayacak duruma gelene kadar devam 24 Haziran da düşünecektiniz bunları.



    Kurunun yanında yaşta yanıyor tabi ancak yapacak bişey yok birilerinin kafaya böyle dank edecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oy atmadan önce düşünmeniz lazımdı beter olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara'da İşler Kitabevi diye biryer vardır. Kızılay'da Giyim Dünyasının yanındadır. Sınavlara çalıştığım zamanlarda oradan kitap alırdım. Arkasındaki etiket fiyatının %70-80 altında ücret alırdılar. Nedenini bilmiyorum ama ucuzdu. Mesela bir tane soru bankasını 12-13 TL'ye alabiliyordunuz. 2 hafta önce tekrardan gittim. Kitap alayım dedim. Tabi aklımda orada ucuz olduğu var ve rahat bir şekilde gidiyorum. En ucuz soru bankası 33 TL. Mecbur gittim 2. el aldım.. Onlarda işin çakallığına kaçmış tabi. Fiyatların yüksek olduğunu bildikleri için 20 TL'den aşağı kitap bulamadım resmen..
  • 2002-2003 yillarinda "babalar gibi satariz" siyasetinin sonuclari bunlar. 1 tane hammaddeden selulozdan alip kagit yapabilen bir adet fabrikamiz var. kagit nasil olsa ucuza ithal edilebiliniyor diye "babalar gibi" ozellestirildi. Aydin Dogan aldi sonra da Erdogan bey'in dunurlerine satildi.


    devletin fabrikasi mi olur ?? hede hodo diyenler, simdi yandas tvlerde uretim ekonomisine donmeliyiz kagit fabrikamiz kapali ivedilikle kagit fabrikasi yerli ve milli uretim falan diyor.

    iste bahsettigimiz olay budur. sirf biz dedik diye o zamanlar karsi ciktilar. simdi de sirf birisi soyluyor diye destekliyorlar. bindirilmis kita olmak kitle degil "kutle" olmak bu degil mi simdi? elinizi vicdaniniza koyun soyleyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.