Şimdi Ara

Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
698
Cevap
22
Favori
26.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ZELENSKİY’DEN RAHİPLERE ÇAĞRI: “AYİNLERİ İNTERNET ÜZERİNDEN YAPTIRIN”
    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, rahiplere seslenerek, koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek için ayinleri internet üzerinden yaptırmaları çağrısında bulundu.

    http://ukraynahayat.com/3ukraynada-internet-uzerinden-ayin/
  • ZELENSKİY’DEN “OLAĞANÜSTÜ HAL” ELEŞTİRİLERİNE YANIT: “HER ADIMIMIZ HALKI KORUMAK İÇİN”
    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “halkın hoşuna gitmeyen bazı kararları gizlemek adına olağanüstü hal ilan edileceği” iddiasına yanıt verdi. Ukraynalı lider, olağanüstü hal ihtimaline ilişkin ise net bir açıklamada bulunmadı.


    http://ukraynahayat.com/zelenskiyden-olaganustu-hal-elestirilerine-yanit-adimimiz-halki-korumak-icin/
  • DEVLETTEN “İYİMSER” SENARYO: “UKRAYNA EKONOMİSİ EN İYİ İHTİMALLE YÜZDE 5 KÜÇÜLÜR”
    “Koronavirüsün yayılmasında iyimser senaryonun gerçekleşmesi halinde Ukrayna ekonomisi 2020’de yüzde 5 küçülür.” Bu açıklama Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Yuliya Kovaliv’den geldi.

    http://ukraynahayat.com/ukraynada-devletten-iyimser-senaryo-ukrayna-ekonomisi-en-iyi-ihtimalle-yuzde-5-kuculur/
  • UKRAYNA IMF’NİN KAPISINI ÇALDI: “KREDİYİ 9,5 MİLYAR DOLARA ÇIKARIN”

    Ukrayna’nın, IMF’den almayı umduğu kredi miktarının iki katına çıkarılmasını talep ettiği bildirildi.



    http://ukraynahayat.com/ukrayna-imfnin-kapisini-caldi-krediyi-95-milyar-dolara-cikarin/
  • UKRAYNA’DA KORONAVİRÜS VAKA SAYISI 84’E YÜKSELDİ
    Ukrayna’da koronavirüs vaka sayısının 84’e yükseldiği bildirildi.


    Ukrayna Sağlık Bakanlığı Basın Servisi, koronavirüse yakalandığı tespit edilen kişilerin sayısının 84’e yükseldiğini duyurdu.

    Ülkede şu ana kadar resmi verilere göre koronavirüs nedeniyle üç hasta hayatını kaybederken, bir hasta iyileşerek taburcu oldu.

    http://ukraynahayat.com/ukraynada-koronavirus-vaka-sayisi-84e-yukseldi/
  • DEVLETİN TAHMİNİ: UKRAYNA’DA KORONAVİRÜS SALGINI NE ZAMAN KONTROL ALTINA ALINABİLİR?
    Ukrayna’da koronavirüs önlemleri nedeniyle sekteye uğrayan günlük yaşam ne zaman normale dönebilir? Devlet Başkanlığı Ofisi’nden bu konuyla ilgili açıklama geldi.

    Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Yuliya Kovaliv, karantina kurallarına uyulması halinde Ukrayna’da koronavirüs salgınının önümüzdeki mayıs ayında kontol altına alınabileceğini söyledi.

    Katıldığı televizyon programında değerlendirmelerde bulunan Kovaliv, “Krizden çıkış için ilk ve en önemli reçete, karantina kurallarına en üst seviyede uyulması. Ne kadar az insan hasta olursa, ekonomi o kadar hızlı şekilde normale döner” dedi.

    Çin ekonomisinin hızla toparlanmaya başladığına dikkat çeken Kovaliv, “Biz de aynı yoldan geçmeliyiz. Mayıs ayında bu durumdan kurtulmak ve işimize geri dönmek için, mümkün olduğu müddetçe evde kalmalı ve sınırlamalara uymalılıyız” diye konuştu.
    http://ukraynahayat.com/ukraynada-gunluk-yasam/
  • 12-20 Şubat 2020 tarihleri arasında Ukrayna'ya gittim. Gözlemlerimi yazayım.

    Önceikle benim gittiğim şehir Mariupol..

    Kiev,Lviv,Odessa gibi turistik şehirler değil. Son derece geri kalmış, bizim 1980li yıllarımız gibi.

    Zaporojiya havalimanına gittim. Kimlikle girdim. Kayıt yapmak adına biraz tuttular. Ancak görevli askerler son derece kibarlardı. Havalimanı oldukça eski. Yenisi yapılmış ancak henüz açılmamış.

    Zaporojiya-Mariupol 240km. mesafe. Dümdüz bir yol. Ülkede neredeyse tepe dahi diyebileceğiniz bir yer yok. Son derece verimli topraklar olduğu söylendi. Toprak simsiyahtı. Gübreli gibi.

    Mariupol'a girişte polis kontrol noktasında yine kontrol ediyorlar. Donetsk bölgesi halen savaş bölgesi olduğu söylendi.

    Evler oteller o kadar kötü ki anlatamam. Çok fakir kalmışlar. Otobüsler 50 senelik neredeyse. Yollar kocaman çukurlarla dolu. Trafikte çok saygılılar. Yaya, geçide indiği anda tüm trafik duruyor. Yaya geçince devam ediyorlar.

    Meydana yakın yerde güzel cafeler var ama çok az. Fiyatlar TL bazında hemen hemen bizimle aynı hatta bazı ürünler bizden daha pahalı. Sebze meyve fiyatları çok uçuk. Domates 40-72 grivna arasında değişiyor düşünün. 1.5lt su 12 grivna.

    gece hayatı sadece cuma ve cumartesi akşamları var. diskolar küçük basit yerler. dil bilmiyorsanız ve Brad Pitt değilseniz işiniz zor.

    Tokmak isimli bir şehire de gittik. Cumartesi gece diskoya gittik. Küçük bir disko. Hatun epey var. ama genç kız ülkede fazla yok. diskodaki hesap çok uygundu.(ukrayna'daki en şaşırtan hesaptı 500 grivna)

    sormak istedikeriniz olursa anlatırım.Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onixon29 -- 24 Mart 2020; 19:53:58 >
  • SAĞLIK BAKANLIĞI UYARDI: “UKRAYNA’DA MİLYONLARCA KİŞİ KORONAVİRÜSE YAKALANABİLİR”
    “Ukrayna’da 200 bin kişiye de, milyonlarca kişiye de koronavirüs bulaşabilir.” Bu açıklama Ukrayna Sağlık Bakan Yardımcısı ve Başhekim Viktor Lyaşko’dan geldi.

    Ukrayna’da koronavirüsün yayılma hızıyla ilgili farklı tahminler olduğunu belirten Lyaşko, “Farklı hesaplamalar var. Matematiksel, epidemiyolojik tahminler, iyimser ve karamsar hesaplamalar var. 200 bin kişinin de, milyonlarca kişinin de hastalığa yakalanabileceğinden bahsedebiliriz. Ancak tüm bunlar, önleyici tedbirleri nasıl uygulayacağımıza bağlı” dedi.

    Bakan yardımcısı, hasta sayısının ciddi rakamlara ulaşmamasının tek yolunun güvenlik önlemelerine uymaktan geçtiği uyarısında bulundu.

    Ukrayna’da şu ana kadar, 24’ü son 24 saatte olmak üzere 97 koronavirüs vakası tespit edildi
  • UKRAYNA’DA VAKA SAYISI 113’E YÜKSELDİ: BİR KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ
    Ukrayna’da da koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Ülkede vaka sayısının 113’e çıktığı, Ternopil ilinde 68 yaşında bir astanın hayatını kaybettiği bildirildi.

    Ukrayna Devlet Acil Durumlar Servisi, ülke genelinde bugün itibarıyla 113 kişide koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.

    Unian ajansının haberine göre, Ternopil ili koronavirüsle mücadele merkezi, 68 yaşındaki bir erkek hastanın haaytını kaybettiğini duyurdu. Böylece ülkede koronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısı dörde yükseldi. Hayatını kaybettiği belirtilen son hastayla ilgili Sağlık Bakanlığı henüz duyuru yapmadı.

    Son 24 saatte ülkede 16 yeni vaka kayıtlara geçti.

    Kiev’in 31, başkent çevresindeki ilçelerin (oblast) 22, Çernovtsi ilinin 38 vaka ile ülkede koronavirüsün en fazla yayıldığı yerlerin başında geldiği bilirildi.

    Ülkede bugün itibarıyla koronavirüs vakalarının görüldüğü il sayısı 13.
  • UKRAYNA EMLAK PİYASASINDA VİRÜS ETKİSİ: “TALEP DİBE VURDU, EV KİRALARI YÜZDE 40 DÜŞTÜ”
    Koronavirüs salgınının etkileri Ukrayna emlak piyasasında da hissedilmeye başlandı.

    http://ukraynahayat.com/ukrayna-emlak-piyasasinda-virus-etkisi-talep-dibe-vurdu-ev-kiralari-yuzde-40-dustu/
  • UKRAYNA GENELİNDE “ACİL DURUM” İLAN EDİLDİ, KARANTİNA 24 NİSANA KADAR UZATILDI
    Ukrayna’da koronavirüsün yayılmasını engellemek için ülke genelinde “acil durum” ilan edildi. Böylece Kiev dahil bazı kentlerde uygulanmakta olan tüm sınırlamalar ülke geneline yayılıyor.

    http://ukraynahayat.com/ukrayna-genelinde-acil-durum-ilan-edildi-karantina-24-nisana-kadar-uzatildi/
  • UKRAYNA’DA KORONAVİRÜSTEN BEŞİNCİ ÖLÜM: VAKA SAYISI 145’E YÜKSELDİ
    Ukrayna’da da koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Ülkede vaka sayısı 145’e, hayatını kaybeden hastaların sayısı beşe yükseldi.


    http://ukraynahayat.com/koronavirus-ukraynada-vaka-sayisi-113e-yukseldi-13-ilde-virus-goruldu/
  • UKRAYNA SINIRLARINI TAMAMEN KAPATIYOR: TÜM YOLCU SEFERLERİ DURDURULUYOR
    Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, ülkenin sınırlarının yolcu trafiğine 28 Mart tarihinden itibaren tamemen kapatılacağını açıkladı.


    Ukrinform ajansının bildirdiğine göre, yurt dışından Ukrayna’ya gelen kişiler tarafından ülkeye koronavirüs taşınmaya devam ettiğini belirten Şmigal, tarifeli seferler ile ülkeye tüm girişlerin ve ülkeden çıkışların 28 Mart tarihinden itibaren geçici süreliğine yasaklanacağını duyurdu.

    Şmigal, yurt dışındaki Ukrayna vatandaşlarının tahliyesinin süreceğini ve kargo taşımacılığının da devam edeceğini sözlerine ekledi.

    Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ise vatandaşların şahsi araçları ile ve yürüyerek sınırı geçmeye devam edebileceklerini açıkladı.

    Ukrayna’da daha önce hava yolu yolcu ulaşımı ve toplu taşıma ile şehirlerarası yolcu ulaşımı tamamen durdurulmuştu.


    http://ukraynahayat.com/ukrayna-sinirlarini-tamamen-kapatiyor-kara-ve-deniz-ulasimi-da-durduruluyor3/
  • SAĞLIK BAKANI’NDAN SERZENİŞ: “SİSTEM YETERSİZ, KORONAVİRÜS FELAKETE DÖNÜŞEBİLİR”
    “Ukrayna sağlık sistemi koronavirüsü iyileştirmek için yeterli değil. Eğer çalışmamızı engellemeye devam ederlerse, koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı felaket boyutuna ulaşabilir.” Bu açıklama Ukrayna Sağlık Bakanı İlya Yemets’ten geldi.


    Ukrayna genelinde koronavirüs vakalarının düzenli olarak artmaya devam ettiğinin altını çizen Sağlık Bakanı, “Bu rakamlar yükselmeye devam edecek. İnsanlara hep doğruyu söyledim ve doğruyu söyleyeceğim. Ölenlerin sayısı artacak” dedi.

    Ukrayna sağlık sisteminin koronavirüs salgınının önüne geçebilecek imkanlara sahip olmadığına dikkat çeken Yemets, “Sağlık Bakanlığı bünyesinde, koronavirüsle mücadelede diğer kurumlarla birlikte hareket edecek tek bir operasyonel merkez kurulması için ısrar ediyorum. Kurbanların sayısını azaltabiliriz. Bunun için kararlı hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

    Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalarının “bazı kişilerce bilinçli olarak engellenmek istendiğini belirten” Sağlık Bakanı, “Bu kişiler binlerce Ukraynalının hayatını ve sağlığını riske atıyor” diye konuştu.

    Ukrayna’da şu ana kadar koronavirüs kaynaklı beş ölüm yaşanırken, tespit edilebilen vaka sayısı 145’e yükseldi.

    http://ukraynahayat.com/saglik-bakanindan-serzenis-sistem-yetersiz-koronavirus-felakete-donusebilir3/
  • 110 BİNE YAKIN UKRAYNALI ÜLKELERİNE DÖNDÜ, SINIRDA KİLOMETRELERCE KUYRUK OLUŞTU
    Ukrayna bugünden itibaren sınırlarını yolcu trafiğine tamamen kapatırken, Polonya’dan ülkelerine dönmek isteyen Ukaynalılar sınırda uzun yaya kuyrukları oluşturdu. Koronavirüs salgınının başlamasının ardından dünyanın farklı yerlerinden 109 bin 448 Ukrayna vatandaşının ülkelerine döndükleri açıklandı.


    Sınırlar kapanmadan önce Polonya’dan yürüyerek ülkelerine girebilmek için yollara düşen binlerce Ukraynalı, sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu. Ülkeye giren herkesin ateşi ölçülürken, gönüllüler ve farklı birimlerden güvenlik güçleri de işlemlerde sınır görevlilerine yardımcı oldu.

    Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle 27 Mart itibarıyla farklı ülkelerden 109 bin 448 Ukrayna vatandaşının ülkelerine döndüklerini açıkladı.

    Ukrayna, koronavirüsün yayılmasnı engelleme önlemleri kapsamında bugünden itibaren sınırlarını yolcu trafiğine tamamen kapattı.

    http://ukraynahayat.com/100-bin-ukraynali-ulkelerine-dondu/
  • UKRAYNA’DA KORONAVİRÜSTEN SEKİZİNCİ ÖLÜM
    Ukrayna’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının sekize yükseldiği bildirildi. Tespit edilen vaka sayısı 311 olarak açıklandı.

    Ukrayna Sağlık Bakanlığı’na bağlı Toplum Sağlığı Merkezi, koronavirüs vaka sayısının 311’e, virüs kaynaklı can kaybının sekize yükseldiğini, beş hastanın iyileştiğini bildirdi.

    Ukrayna’da son 24 saatte 93 yeni vaka kaydedildi.

    http://ukraynahayat.com/ukraynada-koronavirusten-sekizinci-olum/
  • DOLAR, ENFLASYON, GSYH: İŞTE UKRAYNA EKONOMİSİ İÇİN ÜÇ FARKLI SENARYO…
    Dünyayı sarsan koronavirüs (Covid-19) salgınının küresel ekonomi üzerindeki olası etkileriyle ilgili tahminler gündemde. Peki Ukrayna ekonomisi için hangi iyimser ve kötümser senaryolar konuşuluyor?

    Capital Times şirketi, Ukrayna ekonomisini bekleyen üç olası senaryoyu derledi. Finance.ua’nın aktardığı tahminler şöyle:

    Birinci senaryo

    Ukrayna IMF ile 2020 yılında yeni anlaşma imzalayacak. Koronavirüs salgını yılın üçüncü çeyreğinin başında düşüşe geçecek. Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı ılımlı politikalarını sürdürecek. Ekonomi yüzde 4 daralacak.

    2020’de ortalama dolar kuru 30,3 grivna olacak. Kur 35 grivnaya kadar çıkacak. Enflasyon yüzde 10,5’i bulacak.

    İkinci senaryo

    IMF ile anlaşmaya varılamayacak. Küresel ekonomideki olumsuz gidişata bağlı olarak Ukrayna GSYH’si yüzde 10 küçülebilir.

    Dolar kuru 45 grivnaya kadar çıkabilir, oralama kur 32,6 grivnayı bulabilir. Enflasyon yüzde 16,5’e yükselebilir.

    Üçüncü senaryo

    Yılın dördüncü çeyreğinde ekonomi iyileşmeye başlayabilir. GSYH küçülmesi yüzde 2,8’i geçmeyebilir. Döviz rezervleri 20,1 milyar dolar seviyesinde kalabilir.

    Ekonomideki gidişatla ilgili değerlendirmede bulunan Capital Times yöneticisi Eric Nyman, “Koronavirüs salgınının ağustos ayına doğru sonlandırılabileceği söyleniyor. Ancak sonbaharda hava değişimi ile birlikte virüs tekrar görülebilir. Maalesef, şu an içinde bulunduğumuz durum, 2021 kışında yaşayacaklarımız öncesi ısınma turları. O tarihe geldiğimizde, mutasyona uğramış ‘koronavirüs-2’ çıkabilir. Fakat eşsiz krizler, eşsiz fırsatları da beraberinde getirir. Dolayısıyla iyimser olun. Bu durumun olumlu yanlarını görmeye çalışın” ifadelerinde bulundu.
  • UKRAYNA’DA KORONAVİRÜSTEN CAN KAYBI 11’E, VAKA SAYISI 480’E YÜKSELDİ
    Ukrayna’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 11’e yükseldiği bildirildi. Tespit edilen vaka sayısı 480 olarak açıklandı.

    Ukrayna Sağlık Bakanlığı’na bağlı Toplum Sağlığı Merkezi, koronavirüs vaka sayısının 480’e, virüs kaynaklı can kaybının 11’e yükseldiğini, altı hastanın ise iyileştiğini bildirdi.

    Son 24 saatte ülkede 62 yeni vaka kaydedildi.

    http://ukraynahayat.com/ukraynada-koronavirusten-can-kaybi-11e-yukseldi/
  • ZELENSKİY: “IMF KREDİSİNİ ALMAZSAK İFLAS EDEBİLİRİZ”
    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, IMF’nin kredi için şart koştuğu tarım arazisi ve bankacılık sektörü yasalarının kabul edilmemesi halinde, Ukrayna’nın default (borç yükümlülüklerini yerine getirememe) riskiyke karşı karşıya kalabileceğini söyledi.
    http://ukraynahayat.com/zelenskiy-imf-kredisini-almazsak-iflas-edebiliriz/
  • UKRAYNA’DA YURT DIŞINDAN GELENLERE İKİ HAFTA KARANTİNA ZORUNLULUĞU
    Sınırların kapatılmasından bu yana resmi verilere göre 144 bin vatandaşın ülkelerine döndüğü Ukrayna’da, yurt dışından gelenler için zorunlu karantina uygulaması yeni başlıyor.


    Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy, yurt dışından Ukrayna’ya gelen kişilerin iki hafta boyunca gözlem altında tutulmalarının zorunlu hale getirilmesinin kararlaştırıldığını duyurdu.

    Yurt dışından gelen vatandaşların çoğunun kendilerini izole etme kuralına uymadıklarının tespit edildiğini belirten bakan, zorunlu karantina uygulamasına başvurulması dışında seçenek kalmadığını söyledi.

    Krikliy, daha önce ülkeye gelen kişilerin karantinaya alınıp alınmayacağı konusunda ise bilgi vermedi.

    Tarifeli seferler ile uluslararası yolcu trafiğinin tamamen durdurulduğu Ukrayna’da, vatandaşlar şahsi araçları ile ve yürüyerek ülkelerine dönebiliyor. Ukrayna vatandaşlarının farklı ülkelerden tahliyesine de devam ediliyor.
    http://ukraynahayat.com/ukraynada-yurt-disindan-gelenlere-iki-hafta-karantina-zorunlulugu/
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.