Şimdi Ara

Dolu hasarı için prosedür nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akşam kastamonu da yumurta büyüklüğünde dolu yağdı ve arabalar yamuldu. Benim aracımda kasko var. Arka stop farı ve plaka kırıldı. Tavanda ve kaputta baya göçük var. Aracı yetkili serviste yaptırmayı düşünüyorum. Kaskodan tamir için ne gibi prosedür izlemem gerekiyor?



  • Geçmiş olsun hemşerim. Kaskonun 1 gün ve öncesinde kesilmiş olması gerekli. Diyelim ki bu gün poliçenizi kestirdiniz doludan dolayı, geçersiz sayarlar. Arkadaşım 25.07.2017 de kasko yaptırdı, 2 gün sonra İstanbul'da ki doluya yakalandı. 27 sinde kesilen policelerin çoğunu kabul etmediklerini belirttiler.

    Kaskonun kabul ettiği Yetkili servis veya anlaşmalı yerlere gidiyorsunuz. Dolu hasarını inceleyip, kasko eksper gönderiyor. Verilen hasar teklifine ve hasarlara eksper onay verince çekme işlemleri başlıyor. Önceden boyalı yerler varsa büyük ihtimalle boya atması yaşanıyormuş.
  • İlk aşamada il meteorolojiye gidip o tarihte dolu yağdığına ilişkin rapor edinin, kasko firmaları dosyada bu belgeyi istiyor genellikle. Yetkili servis kasko ile anlaşmalı ise bu raporu aldıktan sonra doğru servise gidip aracı bırakın, gerisini onlar halleder. Aracın serviste kalacağı süre için kaskodan ikame araçta isteyebilirsiniz poliçede varsa.
  • İlk tavsiyem yaptırmak için acele etmeyin.
    Olay yeni ve birçok araç şu an dolu tamiri için sıraya girdiğinden, adamlar elini öptürerek iş yapmaya çalışır.
    Gittiğiniz yer abi çok sıra var, sen getir bırak hallederiz ayakları çekiyorsa hiç girmeyin.

    Ama arkadaşların anlattığı prosedür, belgeler vs. onları hazırlayın en azından bulunsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.