Şimdi Ara

2019 F/P Tatil Fırsatları (Ana Konu) (256. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.104
Cevap
253
Favori
774.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar eftelia otelleri nasıldır sizce. Eftelia Ocean alabilirim bugün Aquası çok güzel ama deniz hakkında yorum bulamadım denizi nasıldır acaba.
  • Arkadaşlar merhaba,
    7 günlük Alibey Resort Sorgun,Side tatilini tamamlamış bulunmaktayım.
    Değerlendirme olarak ;
    1)Oda,Family suit te kaldık,genel anlamda oda güzeldi,büyüklüğü de iyiydi,12 nolu konakta idi odamız,çocuklu ailelere 5-6 veya 12 nolu konaklardan oda tercih etmelerini öneririm,havuz,yemekhane ve nisbeten denize yakın.
    2)Yüzme olanakları çok iyi,yeterince havuz var,Aqua park çok güzel,denizi de kum ve güzel(Bodrum kadar olmasada).
    3)Yemek:Ana yemek çeşitleri az ama lezzet olarak iyi,genelde et ağırlıklı.Tatlılar çeşitli ve güzel,Meyveler de çeşitli ve güzel.
    4)Tesisin genel peysajı ve mimarisi güzel,yeşillikler içinde bir tesis.
    5)Misafir Profili:ağırlıklı Rus Turistlerin tercih ettiği bir tesis,Avrupalı olarak ta genel de yaşlılar tercih ediyor.Genel profil olarak iyi denebilir.
    6)Eğlence:çocuklar için akşam mini disco eh işte,Mini Club bizim gittiğimiz dönemde çok fazla türk çocuk yoktu,ama personel ilgili,saygılı ve güleryüzlü.
    7)Eğlence:büyükler için katılma şansımız olmadı,onun için değerlendirme yapamıyacağım ama çokda süper görünmüyordu.
    8)Hizmet kalitesi:tesisin 1/3 ü boş olmasına rağmen özellikle yemekhane de garsonlar-özellikle de Türk olanlar, ağzınızın tadını kaçırabiliyor.Ayrıca saçma bazı uygulamalar var,siz yokken erkek birisinin odanıza girip yataklara lokum koyması gibi.Akıllarınca jest yapıyorlar ama bu kadar gereksiz,saçma bir uygulama hiç bir yerde görmedim,jest yapmak istiyorsan temilikçi bayana verirsin,odayı temizlerken koyar veya kapıya asarsınız.
    9)Bir daha tercih edermiyim;Hayır,otel de doluluk arttıkça hizmet kalitesi de düşmeye başlıyor,bu kadar güzel bir tesise bu hizmet kalitesi yakışmıyor.
    10)Verdiğimiz parayı hak ediyor mu,Hayır-şu anda bu yılki tatil fiyatları ile bence hiç bir tesis bu paraları hak etmiyor,ama ailecek iyi bir yere gideyim diyorsanız mecburen bu paraları veriyorsunuz.

    Bunlar genel kısa değerlendirmeler,bunun haricinde sorusu olan olursa cevaplayabilirim.




  • değerlendirmeniz için teşekkürler yalnız tesisin 3 te biri dolu olması yok turizm patladı yok yabancılar inanılmaz rezervasyonlar yaptı diye pompalanan haberler yalanmış amaç yerli turiste kazık fiyatlardan oda satmak olduğunu teyitlemiştir bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptan341

    değerlendirmeniz için teşekkürler yalnız tesisin 3 te biri dolu olması yok turizm patladı yok yabancılar inanılmaz rezervasyonlar yaptı diye pompalanan haberler yalanmış amaç yerli turiste kazık fiyatlardan oda satmak olduğunu teyitlemiştir bence.
    3 sene turizm sektöründe çalıştım şuan arkadaşlarım pek çok farklı otelde çalışıyor konuştuğum herkes %90 doluluktan bahsediyor minimum bence otelle alakalı bir durum ama alibey iyi bir oteldir ilginç bir durum.
  • kaptan341 K kullanıcısına yanıt
    2/3 dolu demiş arkadaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahasss kullanıcısına yanıt
    Denizi de fena değildir ama dediğiniz gibi 4 otelin ortak kullanım alanı olarak devasa bir aquası vardır .

    Yemekleri kırmızı et nadirdir (eskiden öyleydi şimdi belki daha iyidir) .Ocean en yenisidir 2 veya 3 yıl oldu açılalı

    Bence bu sene hiç bir otel fiyatını hak etmiyor

    Bir siyasimiz şöyle bir sözü vardı ."Hiç bir işletme % 50 üzeri kar yapamaz... bunu ancak esrar ,eroin satanlar falan yapar "

    Bu söz bu sene her şey dahil konseptinde hiç bir otel için geçerli değil .Benim de düşüncem bu ...
  • kaptan341 K kullanıcısına yanıt
    Bu sene Mayıs ayında her şey dahil 3 farklı otelde kaldım

    2 tanesinde yer yoktu .230 oda kapasiteli otelde yerli olarak sadece biz vardık .İkinci bir yerli 2 gün sonra geldi

    Diğeri beşyüz küsür odalı bir otel ve tamamı doluydu ,yerli olarak görebildiğim 3-5 aileyi geçmez

    Bu sene otellerde olmayan yerli
  • tesislerde kalan arkadaşlar kaldıkları tesislerin adlarını ve izlenimlerinide kısa tecrübelerini de objektif olarak paylaşırlarsa
    konu için yararlı olur düşüncesindeyim gerçek doluluk oranları nedir tesislerde gerçek mi yoksa balon mu? herkese iyi forumlar dilerim.
  • kaptan341 K kullanıcısına yanıt
    Merakını giderme adına bir yöntem tiyosu vereyim .ETS sitesine girilir

    Temmuz ağustos dönemine ait 7 günlük tarih aralığı girilir .bir bölge yazılır

    Antalya veya antalya şehir içi ,belek ,kemer ,alanya vs

    arattırılır

    dolu olan oteller en altta çıkar

    Geçen sene temmuz ağustos aylarında bu tip aramalarda herşey dahil nerdeyse hepsi dolu görünüyordu

    Bu sene biraz daha azalmış

    Bana göre bunun sebebi yerliye ayrılan % 5-10 kontenjanda açık olmasından kaynaklanıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diverso

    Bu mesaj silindi.
    Kardeş size de iki çift lafım var .Kardeş diyorum illa ki yaşım sizden epey büyüktür sataşma niyetiyle de değil

    Siz burada farklı bir görev icraa ediyorsunuz lafım yok .Yönetim izin vermiş ,otel reklamı falan da yaptığınızı görmedim

    Belki muhattabı siz değilsiniz ama benim itirazım şuna : Setur denilen acenta bildiğim kadarıyla Koç'un ,yine bildiğim kadarıyla sağlam olmasına rağmen ,en zayıf acenta , otel sayısı tatil budur acentasına göre bile çok ama çok düşük

    kos koca koç ne işi var bu tür işletmelerde vergi olayı mıdır nedir anlamadım

    Tat gıda var mesela ,salça yapıyor hep zarar

    Memur kafasıyla mı düşünüyorum diye kendi kendime soruyorum

    Ya iyileştirsin ya çekilsin diye mantık yürütüyorum ama adamlar Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana en iyi iş adamı ailesi

    vardır bir bildikleri benim mantık o bildiklerine gidemiyor




  • ugurrsy U kullanıcısına yanıt
    Oteller yerli misafir tercih etmez çünkü pek çoğu sorun çıkarır standart oda alır deniz kenarında villa ister, otelde ekstra harcama yapmaz, bahsisi azdır (personeller açısından) ama Rus belki daha az ücret öder ama her gün spaya gider bara gider 18 senelik viski içer akşam yemeğine alacart restorana gider çıktığında yerli misafirden daha çok para bırakır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ugurrsy U kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Öncelikle kendimizi tanıtmak isteriz.
    Biz Setur’un Ankara Kızılay Yetkili Satış Acentesiyiz.
    Acente ünvanımız Diverso Tur. Adresimiz; Meşrutiyet Mahallesi Selanik Caddesi 52/6 Kızılay Çankaya/Ankara. Bu adreste pazar günleri hariç sabah saat 09:00 - 19:00 saatleri arasında ulaşılabilir durumdayız. Bunun dışında Diverso Tur olarak 7/24 kurumsal seyahat hizmetleri sağlama iddiasında olan bir acenteyiz. Partnerlerimiz telefonlarımız üzerinden bizlere her an ulaşabilir. Ankara merkezliyiz ve Türkiye genelinde yüzlerce irili - ufaklı kurum - kuruluşla partneriz. Çalıştığımız kurum - kuruluşları müşteri olarak değil partner olarak gören, aile samimiyetinde, aynı zamanda global ölçekte profesyonel şekilde hizmet sağlama vizyonunu prensip edinen bir şirketiz. Setur ve Koç Holding kısmına geldiğimizde ise; Setur, bünyesinde istihdam edilen yüzlerce kalifiye ve alanında uzman insanlar aracılığı ile Türkiye standartlarının üzerinde hizmet sağlamaya çalışan bir firmadır. Bizler de bu ürün ve hizmetlerin sizlere ulaşması için aracı olan yüzlerce yetkili satış acentesinden birisiyiz. Eleştiri ya da soru işaretlerinizle alakalı dilerseniz bize özel mesajla ya da telefonlarımız aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Eleştirilerden olumlu gelişimler yaratmaya gayret gösteren ve fikir teatisine açık insanlar olarak bu görüşmeden bizler de memnun oluruz. Hatta görüş ve düşüncelerinizi merkezimize ileterek bilgilerine sunabiliriz. Şimdilik iyi akşamlar. Sevgiyle kalın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • soonkaya kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgiler veriyorsun gibime geldi .Otele gidenler özellikle herşey dahil konseptinde bir otele giden pansiyon gibi çat kapı gitmez

    "Otel yerli misafir kabul etmez" sözü pansiyonlar veya çat kapı gelenler için geçerli olabilir .değilse resmi ağızlardan kontejyanın %10-15 i yerliye ayrıldı diye.beyanlar var . otele telefon etmeden online internet üzerinden yer ayırtıyorsun ,parasını banka üzerinden online ödüyorsun nasıl kabul etmiyor ki ?

    Rusları bu şekilde anlattğınıza göre sizden çok iyi tanıdığıma eminim

    otele az ücret ödeyip sonra da 18 senelik viski falan ,belki çok sarhoş olup birisini görmüşündür ama azınlığıyla bile alakası olmaz bu sözün

    Zengini zaten Belek e gider

    Sanırım sen oda kahvaltı veya sadece oda 10-20 odalı otelimselerden bahsediyorsun ya da Kemer de bir otel var club med idi galiba ismi

    acentelerde bulamazsın bu oteli ,fransızlara çalışır ,nasıl bir otel olduğunu yazmayım ağır olur ,yine ceza verirler:)




  • ugurrsy U kullanıcısına yanıt
    3 sene dünya çapında ödüller kazanmış bir otelde çalıştım saha elemanı değildim ama işim gereği sürekli sahadaydim ve personellerle içiçe çalıştım.


    Kabul etmez gibi anlaşıldı söylediğim ama benim bahsettiğim otelde daha çok yabancı misafir olsun isterler bahsettiğim sebeplerden dolayı.

    Rus çoğunluğu olduğu için Rus diye söyledim ama tüm yabancılar için geçerli.

    Şu bilgiyi de vereyim oteller sezon öncesinde odaları acentelere satar acenteler çalıştığı pazarlara üzerine kar koyup satar. Geriye pek oda kalmaz kalanlar yine anlaşmalı acenteler aracılığıyla satılır. Oteli arayıp rezervasyon yapmak istediğinizde anlaşma gereği acentelerden daha yüksek fiyat verirler. Mesela benim çalıştığım otelde yerli pazara sadece ets satış yapabilirdi otelden rezervasyon yapmak istediğinizde ets üzerinde fiyat verirlerdi.

    Bunlar benim 3 senelik tecrübeme dayanarak yazdığım şeyler. Bu 3 senenin sonunda da otel tatili yapmayacağıma söz verdim. Sizin turist olarak benden daha çok tecrübeniz vardır mutlaka. Söylediklerim sadece kendi otelim ve diğer otellerde çalışan insanlardan duyduklarımı toplayarak yazdığım bir bilgi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Diverso kullanıcısına yanıt
    Açıklamalarınız için teşekkür ederim ,Neticede Arkanızda Setur ve donanım haber olduğuna göre sıkıntı yok.İhtiyaç duyduğumda bende indirimli fiyatlı otellerinizden istifade ederim
  • soonkaya kullanıcısına yanıt
    Otel sahiplerinin veya müdürlerinin hatta çalışanlarının duygu düşünceleri konusunda haklı olabilirsin .Bu konuda bir tecrübem yok

    Bildiğim kadarıyla otel rezervasyonları yurt dışına sezon açılmadan satılıyor .Alan kişi risk alarak alıyor .Yani yurt dışında alan acente müşterilerine satamazsa iflasa kadar gider ,çünkü satamadığını iade edemiyor

    Halbuki yurt içi garantili alıyor ,yani komisyonlu .Diyelim ETS şu kadar kontenjanını alırım diyor ,komisyonum şu olur diyor

    Ama satamazsam ,satamadığımı iade ederim diyor ..Ben böyle biliyorum böyle anlatıtlar acente çalışanları

    fırından ekmek alan bakkal bile kalan ekmeği fırına iade edemiyor

    Ben böyle biliyorum ve Türkiye de ki acentecilik kebap ama yine de bazıları batıyor gezinet gibi ,anı tur gibi
  • ugurrsy U kullanıcısına yanıt
    Ön satış tüm piyasa için oluyor ama iade olmuyor sanırım üst segment otellerde hiç duymadım açıkçası çünkü aldığı tüm odaların parasını sezon başında ödüyorlar. Tabi ets ile çalıştığımız için satamama gibi bir durum olmuyordur. Yabancı pazara çalışan acenteler sezon öncesinde ets kadar kontenjan almıyorlar sezon içi satışa odaklı oluyorlar genelde çünkü en küçük bir karışıklıkta rezervasyon iptali geliyor misafirden. Bir de yine kendi görüşüm olarak belirteyim batan acenteler para tahsilinden değil parayı havaya sacmaktan batıyor odayı satıyor ama vadesi 3 ay olduğu için parayı arabaya yatırıyor acente sahibi lüks içinde geziyor tozuyor sonra ödeme vakti gelince misafir otelden içeri alınmıyor parası ödenmediği için. Siz siz olun büyük acenteler dışında kimseyle çalışmayın daha ucuz diye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr Thoth

    hangi site bu söyleyebilir misiniz? bana rusya'dan bir site lazım.

    Alıntıları Göster
    benim bahsettiğim irlanda/ingiltere pazarına hizmet veren site
    ama genelde tüm EU vatandaşları faydalanabiliyor.. - travelrepublic yada k ile biliyor
    Rus siteleri bilmiyorum ama bulabilirim -
    sadece turs klub mu ne vardi bulgar yada rus sitesi
    birde iati var sahipleri rus ama kendi pazarlarında hizmet veriyorlar mi bilgim yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diverso

    Bu mesaj silindi.
    Trendy grubu otelleri tavsiye derim. f/p otel grubudur diyebiliriz. Her ne kadar bu yıl fiyatları artsa da, yine de düşünülebilir.

    Daha önce Trendy Aspendos Beach'te kalmıştık, 10 gece, aile odası. İkinci günümüzde bize bir terbiyesizlik yapıldı (tamamen yanlışlıkla, zaten kasıt olsa affetmezdim).

    Tatilimizin geri kalanında bize nasıl özür dileyeceklerini şaşırdılar, pervane oldular, sürekli ilgilendiler. Hatta bir süre sonra fazla ilgiden sıkıldık. :-)

    O zaman için misafir kalitesi de iyiydi, hiçbir rahatsızlık duymadık. Yemekler, içecekler, imkanlar hep geçer not aldı benden.
  • 
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.