Şimdi Ara

Evde kedi beslemek. (KEDİ SAHİPLENMEK İSTİYORUM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kedi beslemek istiyorum birkaç kişi ile görüştüm benim için cins hiç farketmez ama genelde görüştüklerim 3.4 aylık kediler oluyor kediler kaç aylıktan sonra alışmamaya başlar ve ne zaman alışırlar aşılar ne zaman yapılmalıdır ve hangi aşılar ne kadardır ? Erkek mi almalıyım dişi mi ? Gayet iliglenecek birisiyim bana bağlanmasınıda istiyorum internetteki bilgiler beni etkilemedi ben bu olayları yaşamış kişilerden bilgi almak istiyorum teşekkürler Ayrıca kedi sahiplendirmek isteyen varsa görüşebilirim.



  • Hocam merhaba, malesef bağlılık istiyorsanız kedi seçenek değil. Diğer konunuza da yazdıgım gibi köpeklere yönelın, halamlar terrıer besliyor, kopek onlara çok baglı onlar da köpeğe, ailenın bı üyesi gibi görüyorlar onu artık. Bense pug ve beagle seviyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kedi sana bağlanmaz, sen ona bağlanırsın...
  • Temkeş kullanıcısına yanıt
    Bence de bu görüş doğru değil.Bütün kediler aynıdır diyemem ama sahiplerine deli olan kediler çok fazla.Bizimkisi de tatile gittiğimiz dönemlerde eve kimse gelsin baksın istemiyor, saldırıyor.Biz her akşam işten döndüğümüzde taklalar atıp yuvarlanıyor halıda.Bu bana göre bağlılık belirtisi.Her kedi yada her köpek böyledir denemez.Köpekler arasında da sahibini umursamayın bir sürü hayvan var.Cinse ruhsal durumlarına göre farklılık gösteriyor sanırım bu durum.
  • Hocam benim kedim dişi ve çok güzel bir kedi ama canı isterse sevdirir canı isterse bezdirir :) her akşam kapıda gelmemizi bekler bizimle sizin ki gibi oyun oynamak için can atar ama işte deli hayvanlar :))) ayrıca kendisini herkese sevdirir öyle adam ayırt etmez.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temkeş kullanıcısına yanıt
    :) Değişik hayvanlar hocam.Doğrudur
  • Temkeş kullanıcısına yanıt
    Avatarımda ki kedinin aynısı var bende. Yoldan geçene şirinlik yapar, yerde göbeğini açar sevdirir. Aslında bu davranışı çok da masum sayılmaz zira yiyecek et falan bekler. Bende o halini görünce kıyamam, tavuk salam sevdiği ne varsa bulur veririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: supernova034

    Avatarımda ki kedinin aynısı var bende. Yoldan geçene şirinlik yapar, yerde göbeğini açar sevdirir. Aslında bu davranışı çok da masum sayılmaz zira yiyecek et falan bekler. Bende o halini görünce kıyamam, tavuk salam sevdiği ne varsa bulur veririm.
    Benim kedim ne versen yiyor maalesef :) özellikle evde et tavuk kokusu aldık mı yandık, miyavlarda miyavlar. mutfağın kapısından ayrılmaz.

    verdikmi de sonuna kadar bitirir :) sonrada cila niyetine mamasını yer (royal canin mama veriyoruz)

    Tek sorunu çok fazla ısırmaya çalışıyor. bu huyundan vazgeçiremedik. birde arkadaş hiç mi yerinde durmaz bir kedi? iki sn soluklandıktan sonra oraya buraya koşuyor. durmak yok yola devam :)) umarım şu ısırma huyundan vazgeçer... 4-5 aylık kedimiz..




  • Temkeş kullanıcısına yanıt
    Henüz ufak hocam biraz büyüyünce sakinleşir . Küçükken öyle bazıları aşırı hiperaktif oluyorlar maalesef. Bende de var aynı dert. Benim ki geçen nereden bulduysa Deodarant Kapağı bulmuş, onu odanın içinde bir sağa bir sola ittiriyor, tıngırtısından duramadım. Onu alınca da bu kez hücum yeleği takmış apaçi misali acayip seslerle sağa Sola koşturuyor. Bende dayanamayıp atıyorum bahçeye ya da başka odaya kaçıyorum , uyutmuyor çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 7 Eylül 2018; 17:42:27 >
  • supernova034 kullanıcısına yanıt
    Ben akşam 23.00 de odasına koyuyorum kapatıyorum kapıyı ve ışığını. Sabah 7 ye kadar ses etmiyor. Ama 7 den sonra benim alarm çalıyor. Başlıyor gene miyavlamaya. Kapı açtırana kadar ağlıyor :)))

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kedi sahiplenme konusunda kafasında soru işaretleri bulunanlar ve halihazırda kedi sahipleri için baya iyi bir rehber hazırlamışlar:https://www.kedilikler.com/kedi-bakim-rehberi/
  • Gereksiz muhabbetler dönmüş burada, kedi isteyene köpek tavsiyene edene kadar. Köpek evde beslenmek için herkese uygun değildir. Neyse bu muhabbeti bırakıp kısaca önemli gördüğüm şeyleri söyleyeyim.

    1- Yavru kedi almak size alışması bakımından avantajdır. Üç aylıktan sonra anne sütünü bırakmış kediler tavsiye edilir.

    2- Mümkünse sahiplendirme arayan sitelerden seçmeniz hem avantaj hem de sıkıntı yaşadığınızda geri vermenizi sağlarlar. Hem de yuva arayan kediler için bir yardım da sizden gelir.
    https://www.kedisahiplendirme.com/category/kedi-ilanlari

    3- Kedinin kişilik özelliği önemlidir ve yavru iken bunlar belli olur.

    Çok oyunculu kedi haşarı olabilir, söz dinlemeyen veya vahşi huylu olabilir bunlara dikkat edin. Bahçeniz yok ise evde daha uslu huylu kediler tercih edilmelidir. 3 Aylık kedide bu tür huylar belli olur.

    4- Tuvalet eğitimli yavru tercih edin veya eğitimleri oldukça kolaydır, bu konuda evinize bir kapalı duvalet kabı olması yeterli olur. Balkonda da durur, koku yapmaz. Ama büyük taneli kedi kumu avantajdır, kum patileri ile eve dağılmaz.

    5- Aşılı kedi almanız avantaj ama aşısız da alsanız bunu uygun fiyaktlı aşı yapan yer bulun. Veterinerler aşıları abartıyorlar ve sizi soğutuyorlar.

    6- Dişi veya erkek kedi kendilerine göre avantaj ve tezavantajı vardır. Bizim kedimiz dişi, sokakta bulduk ve 16 yaşına geldi. Başka kedilere karşı hırçın olduğu için hiç kısırlaştırma gereği duymadık. Senede 5 defa 1 hafta süren bir azgınlık ve miyavlama dönemi olsa da hormonları aşırı çalıştığından bu bir hafta sonrası 2 hafta son derece yorgun ve sessiz oluyor. Alıştık. Hem de havyanımızı kesip biçme gibi şeyler ile fizyolojisini bozmadık. Hiç çiftleşmeden ve çocuk doğurmadan yaşayğp ölen milyonlarca da insan var. Farkı yok bizce.

    Öncelik bunlardır. Gerisi zamanla anlaşılır. İçinize sinen, seveceğinize inandığınız ve kanınızın ısındığı kediyi görün, beğenin kucaklayın inceleyin, ondan sonra alın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 3 Aralık 2018; 16:49:27 >




  • Şu anda 2. kedim var ilki 17 yıl benle yaşadı bu da 3 aylık geldi 4 yaşını geçti. Yani kedi konusunda az buçuk tecrübem var

    Evde bakacaksan kedi en iyi tercih maması kumu bolca da ilgiyle (yavru köpeğe göre çok daha az) sana arkadaşlık edecektir.Yavru köpek gibi 3-5 saat evde yalnız kalınca sıkıntıdan çatlamaz evi dağıtmaz kıvrılır uyur.Hergün dışarı çıkartmak zorunda da değilsin tuvalet ve gezinti ihtiyacı açısından.
    3 aylıkken alabilirsin öncelikle iç dış parazit aşılarını yaptırmayı ihmal etme veteriner zaten aşılar konusunda yönlendirici olacaktır kimliği çıkarken. İstanbuldaysan özelden yazabilirisin kazık atmayacak vet. arkadaşlarıma yönlendirebilirim

    Kediler de insanlar gibidir karakter açısından bazısı burnu düşse dönüp almaz bazısı yalakalıkta sınır tanımaz o yüzden şöyledir böyledir diyemem 2 kedim de tam zıt karakterlerdi mesela

    Elbette köpeğinde avantajları var hergün çıkartacağın için sen de fit kalırsın koruyuculuk açısından elbette avantajlı (ofisimde 2 köpeğimiz vardı biri doberman diğeri rott. ofisin kapısını açık bıraksam kimse yaklaşmaya cesaret edemezdi elbette )

    Sonuç olarak evin genişse yalnız kalmayacağı bir ortam varsa hergün de en az 1 kere çıkartabileceksen ben olsam köpek derim (doberman kesin) ama bunlardan en az bir tanesi yoksa kedi al kafan rahat olsun. Kedinin maliyeti de az buçuk daha az olur




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.