Şimdi Ara

Başarı ve İhtiyaçlarınız

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İhtiyacınız olan şey ne? Neden sınav var. Düşünmelisiniz. Şuan ki haliyle sınavların tek amacı sizin bilginizi, tecrübenizi ölçmek değil ne yazık ki. Sınavda en düşük notu alan 100 sorudan 80'inini doğru yapsa bile bir yere giremeyecek. Bu sınavın olmasının, bu stresi yaşamanızın nedenlerini düşünün ve bu nedenleri ortadan kaldırmaya çalışın.

    Sınavlar bilgi ve tecrübe ölçmüyor demiyorum bilginiz, emeğiniz ve tecrübeniz ölçülüyor sınavlarda fakat tek maksat bilgisi olmayan girmesin değil. Çoksunuz sayınız çok. Ortalamada ne yazık ki çok ciddi bir fark yok. Potansiyel olarak onlarca üniversite açılmasına imkan verecek potansiyeli sunsanızda dünya ekonomisinin Türkiye'ye bu konuda yatırım yapmasını sağlayacak potansiyeli de oluşturmuyorsunuz, oluşturmuyoruz ( 21 yaşındayım sınava girmedim )

    Intel gelmiyor, Microsoft gelmiyor. Politik konuları şimdi hemen gösterip bizle ne alakası var diye düşünüyor olabilirsiniz fakat yanılıyorsunuz. Türkiye'nin politik, ekonomik tüm sorunlarında küçük yaştan büyük yaşa bireylerin akademik alanlardaki ilgisizliği ve kısıtlı bakış açısı ( vizyon darlığı ) Türkiye'nin önündeki en büyük sorunların temel kaynağı.

    Bizler ve ailelerimiz bakış açılarımızı değiştirmediğimiz sürece bir şey değişmeyecek. Tekrar söylüyorum hepiniz tam puan alsanızda açıkta kalacak olanlarınız var.

    Şimdi size bir şeyleri dikta etmeye çalışmayacağım bu yanlış olur eleştirdiğim hatayı yapmış olurum fakat bir sorun var ve bu sorunun temel kaynağı Türkiye toplumunun dünya ekonomisinde bir önem vaad etmemesinden kaynaklanıyor. Devletleri savaşta orduları korur fakat barışta da öğrencileri ve çalışanları korur. Üniversitelerde barış zamanındaki Devletlerin kaderini ve gücünü oluşturan karargahlardır bana göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 18 Ağustos 2018; 15:42:47 >



  • dayı ne diyon sen ya
  • durumum yoktu okuyamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profesyonel hayatı, sizin girmek istediğiniz üniversitelerde şekillendiriyorlar. Sizin orada geliştireceğiniz, üreteceğiniz, tespit edeceğiniz çözümler profesyonel iş yaşamında düşük maliyet veya yüksek verimlilik gibi beklentilerle kullanılıyor. Girmek istediğiniz bazı bölümlerde askeri ekipmanlar için teknolojiler üretiliyor, kimisinde enerji için.

    Ve şimdi siz bu bu bölümlere giriyorsunuz. Sizden önce girenler sizle aynı seviyede olmasada benzer şekilde ciddiyetten ve durumun öneminden bir hayli olan uzaklıklarından ötürü bugün bu konumdayız. Sizin hatalarınız, yanlışlarınız üniversite ve sonrasındaki iş hayatınızdaki yanlışlarınız sizin döneminizdeki uzun vadedeki hayatı şekillendirecek.

    Yani kısacası bir nesil fakir kalmamak için aman öğretmen olsun güzel elinde bir mesleği olsun, aman doktor olsun güzel maaşı olsun ohh, aman mühendis olsun aman benim oğlum mühendis mi oldu. Gibi işi yer yer maddi, yer yer statü gibi konulara dahil etti mesleklerdeki konular ve mesleki yeterliliği sağlayabilmek önemini ciddi bir miktarda kaybetti bu da sizde misliyle artmasın diyorum.

    Yanlış anlamayın siz eski nesilden kötüsünüz ahh biz böyleymeydik kafasında değilim. Bir çok konuda her nesil eski nesile göre çok daha iyi olduğunuda görebiliyoruz. Fakat eksik, geri olduğu konularda, konularımızda var bunları çözmeliyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 18 Ağustos 2018; 15:49:8 >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    hocam demişsin 1. olsan da garantisi yok diye de 2. olan adam medipol tıp tercih etsin diye aylık 7500 tl teklif etmişler, haberlere de çıktı adam öğrenci haliyle annemizden babamızdan fazla para kazanıyordu.
  • Eh bu durumda siz ne yaptınız?(sitem amacıyla değil sahici sordum)

    Biz ne yapalım? Durumum ciddiyetini kavrasak ne olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bounmatematik

    hocam demişsin 1. olsan da garantisi yok diye de 2. olan adam medipol tıp tercih etsin diye aylık 7500 tl teklif etmişler, haberlere de çıktı adam öğrenci haliyle annemizden babamızdan fazla para kazanıyordu.
    1. olsanda garantisi yok demiyorum. Bahsettiğiniz durum gerçekse o kişi tek başına oldukça ciddi bir başarı elde etmiş. Ne mutlu ona hem öyle bir okulda okuyacak hemde o geliri elde edecek inanılmaz.

    Benim bahsettiğim mevcut sorunlardan ötürü önemli olan konu sınavda kaçıncı olduğun. Kaç puan aldığın ne kadar şey bildiğin değil. Bu yıl sınava giren öğrencilerin tümü 200 olsaydı bir kişi 201 alsaydı ve 201 alan kişinin okul puanı da diğer hepsinden daha yüksek olsaydı sınavda birinci olmuş olacaktı ve istediği bölümü tercih edebilecekti ne yazık ki? Farklı bir senaryo düşünelim tamamına yakını 490 alsaydı ne olacaktı? Okul notu en düşük olanlar yine tabiri caizse o imrenilerek bakılan bölüm ve üniversitelere giremeyeceklerdi.

    Fakat bu durum Türkiye'nin sorunlarını gözler önüne seriyor. Bazı devletler ile aramızda vize sorunu, şu sorunu, turistlere kötü muammele gibi sorunlar yaşanıyor. ( Bizde yapıyoruz onlarda bize yapıyor) Bu neden kaynaklanıyor?


    Sınava çalışmalısınız, iyi notlar, bilgiler bunlar mükemmel şeyler. Sonuçta emek gösteriyorsunuz fakat tek başına bireysel başarılarınız toplumun ortak ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli değil. Yine kendini bireysel anlamda iy notlar, bölümler kazanmak için kasın fakat şunu da unutmamak lazım Suriye'de sınavlardan iyi notlar alan öğrenciler yok muydu? Tıp okuyanlar yok muydu? Vardı. Ama yinede o kaosu, o sorunları yaşadılar.

    Norveçte organize, gruplu, farklı devletlerin desteklediği siyasal terör saldırıları olmuyor. Japonya'da bildiğim kadarıyla olmuyor. Güney Kore'de olmuyor.

    Neden Birleşik Devletler'de oluyor? Birleşik Devletler'in ordu bütçesi yıllık 600-700 küsür milyar dolar. Bu kadar para ile nasıl oluyorda engellenemiyor? Çünkü Birleşik Devletler halkının dünya ekonomisinde bir değersizliği var. Ortadoğu ve Afrika ülkeleri kadar olmasada onlarda dünya ekosisteminde Norveç'e göre daha değersizler, Japonya'ya göre daha değersizler, İsviçre'ye göre daha değersizler.

    Her yıl kişi başına ortalama 2000-2200 dolar orduları için Birleşik Devletler'e vergi veriyorlar. Bu sadece Birleşik Devletler'in ordu bütçesinin toplumuna kişi başı yansıması.
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    hocam iyi konuşuyosunuz da bizim elimizden gelen bir şey yok, sadece benim isteğim milletce bir şeyler üretmek dışa bağımlı olmamak, hatta arada düşünüyorum cumhurbaşkanı olsam da bu işe el atsam diye fakat belki o kadar kolay değildir bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papaz Yahnisi

    Eh bu durumda siz ne yaptınız?(sitem amacıyla değil sahici sordum)

    Biz ne yapalım? Durumum ciddiyetini kavrasak ne olacak?
    Ne yazık ki hiçbir şey. Hatta ben bu forumdaki bir çok insandan çok daha verimsiz, hatalar içerisindeyim.

    Teşekkür ederim bu güzel soru için. İşte beni en büyük üzen durumda bu. Bu konuyu aslında ilk olarak size değil kendime sitem ederek, ne yapıyoruz diye açıyorum.

    Bugün 1 milyon Türk gencinin 100.000'nin her yıl 1000 dolarlık ürün, hizmet üretmesinin önünde hiçbir engel yok. Bunun özellikle yurt dışındaki ülkelerin ve insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde olması bize çok daha güzel bir kazanç sağlayabilir.

    100 bin kişinin, üreteceği 1000 dolarlık ürün, hizmet devlet, toplum bütçesi için çok ciddi bir rakam değil. Maddi anlamda kısa vadede inanılmaz bir şey değil. 100 milyon dolar yapıyor. Fakat uzun vadede bunun bu şekilde devam etmesi, başlangıcın globalizm ve ihracat, dünya arenasında kendimize ve diğer toplumların ihtiyaçlarını, beğenisini karşılama yer edinme gibi kavramlar uzun vadede ciddi faydalı başarılar ve başarısızlıklar sağlayacaktır.

    Para kazanın o bu şunu hedefleyin demiyorum. Vaktimizi çok kötü şekilde heba ediyoruz özellikle ben bu konuda forumdaki en kötü örnekler arasında ilk 5'e rahat girebilirim.
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    8 cevap 346 tıklama. Hahahaha

    Hocam ilk olarak bu dediginiz olabilecek bir şey değil. Biz Finlandiya falan değiliz. Biz boğuluyoruz zaten. Bizden büyüklerin de şu sıralar dolar Avcısı olmaktan başka kaideleri yok. Valla olumlu bişeyler eklemek isterdim ama yok yani. Düşündüm ve bulamadım. kimin hatası bilmiyorum ama OLDURAMIYORUZ. 346 kişi tiklamis yani şu konuya. 2si de benim zaten. Ah köşede bir yerlerde sizin gibi düşünen birileri vardır. Onları bulmayı ne çok isterdim.

    1000 dolarlık bir ürün üretsem (ki üretmeyi çok isterim cok iyi fikir) ben yine onu başka ulkelere satarim. Ülkemiz bunu hak etmiyor diye düşünüyorum. *Vurmayin. Ben böyle düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.