Şimdi Ara

Arabanın renginde tavan kaplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    Aracımin tavanında yanıklar olduğu için kaplatmak istiyorum aracın renginde kaplama yapılır mı? Rengi retro mavi olarak geçiyor teşekkürler



  • Çok zor ayrıca sırıtır diye düşünüyorum.Onun yerine siyahta kaplatabilirsiniz
  • Josepth kullanıcısına yanıt
    Siyah düşündüm fakat ruhsata işletmek gerekiyor maliyetli bir şey diye biliyorum ruhsata işletmek konusunda maliyeti hakkında bir fikriniz var mı? Teşekkürler
  • Ne siyah ne kendi rengi,

    Guzel bi detailingde komple pasta cila.
  • lsengul kullanıcısına yanıt
    Gerek yok ruhsata işletmeye. Aracın % bilmem kaçından az olduğu için. Ben muayeneden 2 farklı araçla sorunsuz geçtim.

    Hatta birinde tavan folyo. Araçtada boydan boya çift şerit vardı. Sorun yok.

    Ancak folyo işi satarken biraz güven işi. Adam sökmek isterse boya deforme olduğu için tavanı boydan alıyor rezil ediyor.

    Size önerim Plastidip uygulamak. Çok basit bir işlem. Araç renk tonunu tutturmak zor olur o yüzden siyah öneririm. Araştırın aklınıza yatarsa neler yapmanız gerektiğinide dilim döndüğünce yazarım.


    Bu arada ruhsata işletme işi çok basit bi iş ama tavan için değmez. Kendi aracımı komple plastidiple boyayacağım mesela. O zaman işleteceğim Ek-2 belgesi lazım. birde tüvtürk onayı sonrası emniyette ruhsattaki yaprakcıkları değiştirme işlemi bu kadar basit. İşlemde zamanında işte o yaprakcıklarla falan filan 200 e tamamdı şuan nedir bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 18 Ağustos 2018; 9:47:13 >
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Pasta polish işlemi için oldukça iyi bir firmaya sordum arabayı ama boya da deforme olduğu için pasta işlemi yapılınca tavanda daha açılma olur dediler bir kaç kişiye sordum aynı şeyi söylediler keşke olsa hocam teşekkür ederim
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    Bunu bilmiyordum araştırayım peki bunu uygulanmak pahalı bir şey midir? Bilginiz var mı? Bursa da ikamet ediyorum her ilde bunu yapan bulunabilir mi? Eğer dediğiniz gibi 200 tl ta yakın bir işlemse ruhsata işletmek mantıklı gibi

    Bir de TRT 4K da bazen çıkıyor araba yenileme diye araçları esnek bir ürün ile boyuyorlar bahsettiğiniz işlem bu mu buysa aslında çıkarırken de boyaya zarar vermez sanırım teşekkür ederim
  • Tam gunes yanigi basladigi an sandim ben, sizin bayagidir gunes yanigi varsa boyayi deforme etmistir, normalde ilk gunes yanigi gordugun an pasta cila ile kokten cozum bi 10 yil daha gunes yanigi olmaz.
  • lsengul kullanıcısına yanıt
    Uygulamayı kendinizin yapmasını öneririm çünkü gerçekten basit bir işlem. ve sökümünün kolay olması için 6 kat falan sıkmanız lazım. 6 kat sıkıncada doğal olarak alt katmanlarda yaptığınız ufak tefek hatalar kapanmış oluyor. Elinizde bir süre sonra alışıyor zaten.

    Ben aldığım siteyi sizle paylaşayım.http://www.plastidip.com.tr/ 4 kutu kampanyalı olanlardan alıyorum ben. 102 TLydi ancak kur farkı bunlarada yansımış. Sağlam ve güzel olsun derseniz tavana 2 - 2,5 kutu sıkmanız yeterli olacaktır diye düşünyorum.

    TRT deki programı izlemedim ancak eve elastiki bir malzeme. Tek dikkat edilmesi gereken nokta en az 6-7 kat sıkmak. Yoksa sökülmesi hem cok zorluyor hemde basınçlı suya dayanmıyor. Isıya suya dayanıklı. Kendi jantlarımı içleri dahil olmak üzere 4 kutu boyamıştım. 2 yıl sorunsuz kullandım tazikli makine falan sorunsuz oluyor.


    Youtube Dip Your Car kanalıda takip ederseniz az cok fikir sahibi olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 18 Ağustos 2018; 10:14:15 >




  • Yanık ise boyatcan başka çare arama, mis gibi olur. Taklalı muamelesi görmezsin merak etme, fotoğraflarını sakla ispat için yeterli. Pasta cila yemez arkadaşlar boşuna uğraşmayın.
  • Kesinlikle haklısın kardeşim ama işte malum dediğin korku var millette bir ön yargı var satarken zorlanırim diye böyle bir araştırma yapıyorum artık olmadı en son çare boyaticam peki sence boya işinde servise mi? Boyatmak mantıklı sanayi de ki esnafa mi? Teşekkürler
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    Şu an iş yerindeyim eve gidince mutlaka youtube da izlerim videolarını teşekkür ederim desteğin için kardeşim
  • Bizim arabanın da tavanında boya sökülmesi olmuştu. Bir süre ellemedik ama zamanla büyüdü ve boya tabakaları aşınarak paslanmaya başladı. Ustamızın tavsiyesi üzerine onarım yaptırmaya karar verdik. Servise gittik ve bunun kaskodan yapılmasını istedik. Çünkü olay bizden bağımsızdı ; boya kendi kendine dökülüyordu zaman içerisinde. Servis bize bunu yapamayacaklarını, sadece tutanak tutulabilecek bir olay olursa tavan ile ilgili o zaman işleme alabileceklerini söyledi.

    Düşündük, Tramer kaydı oluşsun istemedik. Aracın herhangi bir sorunu yok ama tramer kaydında gözükürse düşünmeden aracı almaktan vazgeçerler diye serviste bir işlem yaptırmadık.

    Sanayide bir boyacıyla görüştük. Aracın boya atan yeri tavan ve ön camın birleştiği yerde 0.5 lik pet şişe boyuna kadar geliyordu. Aracın tavanı yarıya kadar pastan temizlendi ve astar boya atıldı ama boyanmadı.
    Arabanın aynı rengine kaplattık tavanı. İşlem astar boya dahil 2 sene önce 300 TL tuttu. Kaplamanın maşallahı var herhangi bir sorunu yok ve gerçekten asla ayırt edilmiyor. Biz söyleyince şaşırıyor insanlar. Rengi iyi tutturmuş usta sağ olsun.

    Biz tavanın önceki halinin fotoğraflarını saklıyoruz. Aracı satarken dürüstçe belirteceğiz. Alan alır almayan almaz. Ama şöyle bir şey var , tavana bu işlemi yapmak zorundaydık çünkü artık pas tutmaya başlamıştı.


    Bence siz de bizim işlemi uygulayın. Satarken dürüstçe belirtirsiniz. Alan kişi ister kaplamayla devam etsin, ister kaplamayı söküp astar boyanın üstünü aracın boyasıyla boyatıp kullansın.




  • Aynı sorun bende de mevcut. hocam boyatmak istemiyorum ne kadar fotoğrafta olsa bir sürü sıkıntı. Dediğiniz gibi araç renginde folyo aradım bulamadım. Siyahta çok sırıtıyor. Plastidip işine girişmek istiyorum ama beceremem diye korkuyorum çözüm bulursanız paslarsanız sevinirim. :)

    Arabanın renginde tavan kaplama
  • lsengul kullanıcısına yanıt
    Yok ben olsam servise boyatmam. İyi bir kaporta boyacı bulmak lazım.
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt
    Sen de aynı konuyu açmıştın, tek çare boya, başka çözüm aramayın. Folyo falan olmaz. 15 yıllık arabanın boyasını bu kadar didikleyen olacaksa zaten ona satmazsınız. Değeri nedir ki ne düşecek, o kadar dert etmeyin. Temiz temiz kullanın, ben olsam bu görüntüye bir dakika bile dayanamam.
  • Boyatın arkadaşlar. Tavanı boyalı diye araca taklalı muamelesi yapıp fiyat öldürecek gitsin başka araba alsın.
  • Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.