Şimdi Ara

İmge torbasından hermeneutik varlığa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Motivasyonsuzluk kaynaklarımızdan birisi de

    Nasıl olsa tabiatta bulunan şeylerden

    Türetilen bir takım imgeler bizleri aynılaştırıyor

    O halde ne gerek var bunlara düşüncesidir

    Oysa bu kısa ömrümüzde eğer bizler gelenekten beslenmezsek arpa boyu yol katedemeyiz

    Özellikle gerekenden fazla kafa yorduğun şeyin sonucunda daha önce düşünülenleri düşündüğünün yanılgısına

    Düşüp farklılığını yitirirsin

    Oysa faizle borçlanmak imkansız değil

    Ters faiz bu tabi

    Geçmişin verisini bünyene katıp sonrasında onlara geri gönderim yapman mümkün

    Böylece vücudun sadece vücut olmaktan çıkıp varlık alanına katılacaktır



  • “Özellikle gerekenden fazla kafa yorduğun şeyin sonucunda daha önce düşünülenleri düşündüğünün yanılgısına



    Düşüp farklılığını yitirirsin”



    Evet hocam çok güzel yazmışsın yalnız niye böyle satır satır yazıyorsun anlamadım. Vaktiyle buralarda her satıra 3-5 kelime yazan ve klavyesinin bozuk olduğunu söyleyen bir arkadaş vardı, noldu senin de mi klavyen bozuldu yoksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LePortaBim

    “Özellikle gerekenden fazla kafa yorduğun şeyin sonucunda daha önce düşünülenleri düşündüğünün yanılgısına



    Düşüp farklılığını yitirirsin”



    Evet hocam çok güzel yazmışsın yalnız niye böyle satır satır yazıyorsun anlamadım. Vaktiyle buralarda her satıra 3-5 kelime yazan ve klavyesinin bozuk olduğunu söyleyen bir arkadaş vardı, noldu senin de mi klavyen bozuldu yoksa
    sıralı bir şekilde yazsa ve bu yazı uzun olsa forumun fontunun küçük olmasından da kaynaklı olarak genellikle insanlar okumaz. daha fazla kişiye ulaşması için bu şekilde yazıyor olabilir ve okuyanı sıkmasın bunaltmasın diye de olabilir




  • warlock 1 filminde redferne büyü yapılan kadına bir kısım şeyler söyler.cadı ayakları çıplak olarak kaçınca redferne kadına ayak izlerine çivi çak der. kadın kumdaki bir iki ize çivi çakar her çaktığında cadı acılar içinde kıvranır ancak kadın onu görmediğinden bu nasıl iş falan der.

    hulasa önemli olan yaptığınız işin saçmalığı değil yapılan kişinin ona verdiği anlamdır. cadı sihir yapan ayrıksı bir varlık olarak doğal olandan ayrıştığı ölçüde normal olmayan işlerden etkileneceğine inanan ya da bu şekil işlerden etkilenen bir şeye evrilmiştir.

    ...........................

    mage torbasından yorum çıkarırsak, mage torbasına sahip olanın inandığı şey önemlidir. yoksa sizin anlamsız bulduğunuz şey değil. o kişi inandığı ölçüde sihirden etkilenecektir.

    ..........................

    dolar arttı, bir kısım sebebleri var abd dünyaya savaş açtı falan dendi.

    imge torbasına bakarsak bir şeyi görürüz. suriyeye yapılan son koalisyon saldırısında rusların suriyelilere verdiği hava savunma sistemi %70 başarı ile tomahawkları havada etkisiz kıldı. bu savunma sistemi eski nesil olduğu gibi ayrıca koalisyon donanması da hucum halinde iken hiçbir saldırıya uğramadan rahatça füze atıyordu. yani boksörün biri daima vururken diğeri savunmada idi. normalde bu saldırı ruslara yapılmak istense idi o gemi karadenize girmeden washintona nükleer yağmur yağardı.

    şimdi anlaşıldı ki koalisyon karşısında ayağında giymeye ayakkabısı olmayan çocuklar yok. bir şey salt savunma pozisyonunda iken ve mesela hucumu yapan gemiye de müdahale etmeden elde ettiği başarı bu açıdan açık galibiyetti. yani abd ve koalisyon karşısında dengini bulunca pasif savunma halinde dahi yenildi.

    rusyayla savaş ancak bu şekilde yapılabilirdi ve halen de öyle yapılabilir başka şekilde savaşırsan dünya yeşil bir toz bulutuna döner. şimdi koalisyonun bu yenilgisi bir şekilde ört bas edilmeli basın bu olaya farklı anlamlar vermemeli ve die hard 1 de olduğu gibi rehin alınanlar baskıncılardan birinin cesedini görüp heyecanlanmamalı/ümitlenmemeli idiler.

    öncesinde çin restleşmesi vardı ruslarla ara bozuktu falan da resmen pasif haldeki askeri bir birlik aktif bir silahlı gücü sürlklase edebilmiş bir halde idi. bu savaştı ve savaşan taraflardan biri abd/ab karması iken diğeri rus bloku idi.

    ..................................

    şimdi doların artma sebebi nedir denirse buna yüzlerce dinamik gerekçe gösterilebilirken imge torbasından cadının inandığı değeri dışarı çıkarırsak alınan bu yenilgi tek sebeb olarak gözükür. yani sebeb bu olmak zorundadır dersiniz. siz ekonomik siyasi yüzlerce argumanı öne sürseniz de cadının inandığı anomali bu duruma sebeb olacaktır.

    .................................

    aynileştirme hezeyanı ise bana göre danışma halidir. rusya abd/ab karmasına sizi yenebilirim ahanda belli oldu deyip hayıflanarak, ne yapacağız şimdi demiş olsun. abd de ruslara, savaşıp da birbirimizi yok edecek halimiz yok bu durumu ört bas edip kişisel çıkarlar ile pekiştirelim demiş olsun.

    buradaki aynileşme ise başka bir sebebten dolayıdır.

    abd/ab karması rusyaya savaş ilan edemez. tam tersi de olmaz. ancak bir şekilde karşılaşmış ve hasbelkader bir galibiyet oluşmuşsa biri diğerini uyarır. bak galip geldim dünya bunu yanlış anlamamalı-hayal kurmaya başlamamalı-uyanmamalı. yani sömürge düzeninde koyunların yerini ayırmış aslanlar olarak davranmalı ve imge torbasındaki yorum yeteneği olarak tarafların zamanla aynileşeceğini düşündürmek mümkün görülmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 18 Ağustos 2018; 17:17:35 >




  • Hayatımı değiştiren bir yazı oldu teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.