Şimdi Ara

müslümanlara sorular

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1.Kurandaki çelişki ve tekrarlar için ne diyorsunuz? Tanrının yazdığı iddia edilen bir kitapta çelişki olurmu?

    2.bir sürü kuran mushafı var ve halifeler döneminde bir sürü kuran yakılıp yazılmış şu an okuduğumuz kuranın orjinal kuran olduğu ne malum? Orjinal kuran halifeler tarafından yakılmış olamazmı?

    3.kuranın allah kelamı olduğunu kuran ve islam dışı bir kaynaktan ispat edin çünki a-b nin b ise a nın kanıtı olamaz

    4.en önemli soru. Taşa edilen dua ile allaha edilen duanın farkı nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bak tam şurdan git.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hodri meydancı mısın sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ciddiye alıp cevap veriyorum

    1- kuranda çelişki yoktur. ateist forum turan dursun siteleri gibi ateist olunca birden başkalaşım geçirerek fizik biyoloji kimya tarih antropoloji gibi alanlarda profesör olan kitlenin iddia ettiği çelişkiler çok ucuz iddialardır. kimi ayetlerin öncesini veya sonrasını almaz, kimi genel anlatımı dikkate almaz, kimi kelimenin anlamını kaydırır yahut arapçadaki orjinal anlamından farklı bir anlam verir. kuranın indiği dönemin dil kültür ve yaşayış yapısını bilmeden yapılan bu tarz yorumlar komiktir. aynısını yeni ahitte de görürüz. tanrı oğlu ifadesi kimileri tarafından gerçek anlaşılır. oysa yahudi kültüründe yahudiler rabbilere veya çok iyi dindar kullarına tanrı oğlu veya kendilerine tanrı nın çocukları diyebilmekte. bu yahudilerin tek tanrı inancını bıraktığı anlamına gelmiyor(bırakanlar ve hristiyanların isa ya biçtiği payı başkasına beklenen mesihe biçen yahudiler vardır)

    isa da yahudilere ve filistin havzasına gittiği için herhangi bir apokrif incilde monoteist bir anlayış savunulmasına rağmen bu ifade geçerse(illa geçiyor diye bir anlam yok) bu onun isa'yı gerçekten de tanrı oğlu yaptığı anlamına gelmiyor.

    günümüzdeki kilisenin kabul ettiği 4 incil gerçekten de isa'yı tanrı oğlu kabul eden pavlusçu teoloji etkisiyle yazılmıştır. bu ayrı konu.

    2-mushaflar arasında farklılıklar olmasına rağmen hareke farklılığı vardır ve hepsinin genel anlamı aynıdır. birmingham kuranıyla şu anki kuran arasında hiçbir farklılık yoktur. en eski mushaflar birmingham, tübingen, sana'a, paris yazmasıdır. ateistlerin en çok sana'a yazması üzerinde durdukları ve oradan hareketle kuran'ın değiştirildiğini iddia ettikleri görülür. bu konuda dr. tayyar altıkulaç'ın çalışmalarına bakmanı öneririm. paris ve sana'a yazmalarında olduğu söylenen bu farklılıklar elif gibi harflerin yaygın okunuşa göre eklenmesi veya yazılmasıdır. yani anlamda değişiklik yoktur.

    bu meseleye 19 sistemiyle bakan başka bir görüş de vardır. onlara göre mushafların değişip değişmemesi önemli değildir. matematiksel bir kodla kuran'ın korunması sağlanmıştır. sen istersen 100 ayet ekle 19 sistemini bozacağından dolayı bir anlamı olmayacaktır diyen görüş de vardır.

    3-uzun bir mesele kuran metnine atıf yapmadan bile islam'ın doğruluğuna ulaşılır. deizme yönelik tanrı sıfatlarından eleştirilerle vahyin zorunluluğu ispatlanabilir. bak

    https://hutchmichaels.blogspot.com/2018/06/neden-teizm-i-deizme-baks.html

    tanrı varlığının kanıtlarından biri için bak

    https://hutchmichaels.blogspot.com/2018/08/leibnizci-kozmolojik-arguman.html

    ama benim de en sağlam kanıt olarak gördüğüm iki ayeti paylaşayım

    neml 88. ayet ve yunus 92. ayet

    neml 88 günümüzü anlatır. kıyamet saatini anlatmaz ve dağların bulutlar gibi hareket ettiğini söyler. kıyamet denilen o saatte ise yıkım senaryosu gerçekleşecektir. dağlar savrulur örneklerden biri zilzal suresi. yunus 92 ise firavunun cesedinin korunacağını söyler ve insanların çoğu ayetlerimizden habersizdir der. gerçekten de dünyada sayısız imparatorluk ve kabile olmasına rağmen çeşit çeşit ahiret veya reenkarne inancı olmasına rağmen mumyalama işlemi çok az bir kesmi kapsamıştır. sistemli şekilde mumyalama olayı ise mısırda zirvesini görmüştür. üstelik kuran'ın yazıldığı dönemde cesedi korumaya yönelik bir bilginin de bulunduğunu söylemek zor. yani mumyalama veya ölünün bedenini koruma işi genele oranla çok düşük bir kesimde yapılmış. çok istisna bir durumdur. kuran'da firavunun cesedi korunacak deniyor ve korunuyor. mısırlılar bu istisna durumu gerçekleştiren ve zirveye çıkaran bir halk oluyor. üstelik krallar vadisinin 18. yüzyılda keşfedildiği bilindiğine göre daha önce krallar vadisi yani mısır krallarının yattıkları yer de bilinmiyor. ayetin devamındaki insanların çoğu ayetlerimizden habersizdir ifadesi ise durumu net bir şekilde ortaya koyuyor. buna göre ortada bir ayet(delil) var ve insanların çoğu habersiz. insanlar bu ayeti okuyunca deniz kıyısına vurmuş bir ceset beklerler genel olarak ancak daha net ve sistemli olanı göremezler.

    4- allah irade sahibi sınırsız kudret sahibi her şeyi duyan gören ve her şeyden haberdar tek tanrıdır. taşın iradesi, bilinci yoktur.
  • Terry Malloy kullanıcısına yanıt
    yazın baştan aşağı yalan dolu


    1.kuranda çelişki yok demişsin. Hayır hayvan gibi çelişki var bazılarını atıyorum

    alıntı( ateizm ve din)

    1- Bir Müslüman kaç kafire bedeldir?

    Enfal-65. Ey Peygamber! Mü’minleri savaşa teşvik et. Sizden yirmi sabırlı kişi olsa, iki yüz kişiye üstün gelir. Sizden yüz kişi de kâfirlerden bin kişiye üstün gelir;çünkü onlar anlayıştan yoksun bir güruhtur.

    Bu ayeti okuduğunuzda geçerli olduğunu düşünmeyin. Çünkü değişmiştir. Bu ayeti hükümsüz kılan ayet:

    Enfal-66. Şimdi ise Allah sizde bir zaaf bulunduğunu bildiği için, yükünüzü hafifletti. Bu durumda, sizden sabreden yüz kişi olursa, iki yüz kişiye üstün gelir. Sizden bin kişi de Allah’ın izniyle iki bin kişiyi mağlûp eder. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.

    2- Soru sormanın bedeli sadaka takdimi olursa:

    Mücadele-12. Ey iman edenler! Peygamber ile gizli bir şey konuşacağınız zaman özel görüşme sadakası takdim ediniz. Bu sizin için daha hayırlı ve temizdir. Şayet bir şey bulamazsanız, artık Allah bağışlayan ve merhamet edendir.

    Ayetteki sadaka şartından dolayı kimse soru sormaya gitmeyince, aşağıdaki ayetle bu şart kaldırılmıştır:

    Mücadele-13. Özel konuşmadan önce sadaka vermekten korktunuz da mı bunu yapmadınız? Yine de Allah sizi bağışladı. Siz de namazı dosdoğru kılmaya bakın, zekâtı verin, Allah’a ve Resulüne itaat edin. Zira Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır.

    3- İslam’ın amentüsü doğru mu?

    Nisa-78. Kendilerine bir iyilik dokunsa “Bu Allah’tan” derler; başlarına bir kötülükgelince de “Bu senden” derler. “Hepsi Allah’tandır” de. Bu adamlara ne oluyor ki bir türlü laf anlamıyorlar!

    Ayette iyiliğin de kötülüğün de Allah’tan olduğu söyleniyorsa da yanılmayın, çünkü değiştirilmiştir:

    Nisa/ 79. Sana gelen her iyilik Allah’tandır, sana ne kötülük dokunursa kendindendir.

    4- Peki Müslüman olmayıp, tek tanrıya ve ölümden sonra yaşama inananların durumu ne olacak dersiniz?

    Bakara-62. Şüphe yok ki, iman edenler, Yahudiler, Hristiyanlar ve Sabîler, bunlardan her kim Allah’a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rableri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir.

    Bu ayete bakarak başka dinden olsa bile iyi insanların cennete gideceğini düşündüyseniz yanılıyorsunuz:

    Ali İmran-85. Kim İslam’dan başka bir din ararsa bilsin ki; (o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette kaybedenlerden olacaktır.

    5- Kur’an’a göre miras paylaşımında vasiyetin geçerli olduğunu söyleyebilir miyiz?

    Bakara-180. Sizden birisine ölüm yaklaştığında, eğer ardında mal bırakacaksa, vasiyet etmek farz kılındı. Bu vasiyetin anne ve baba ile akrabaya uygun şekilde yapılması gerekir. Bu, takvâ sahipleri üzerine bir borçtur.

    Bu ayete göre vasiyetin farz olduğunu ve bir Müslüman öldüğünde bıraktığı vasiyetin geçerli olduğunu düşünüyorsanız aldanırsınız. Ne vasiyet ederseniz edin hükmü yoktur. Miras paylaşımı aşağıdaki ayetlere göre yapılır:

    Nisa/ 11-12. Allah size evlatlarınızın miras taksimini şöyle emrediyor:Çocuklarınızda, erkeğe iki kadın payı kadar, eğer hepsi kadın olmak üzere ikiden de fazla iseler, bunlara mirasın üçte ikisi ve eğer bir tek kadın ise o zaman ona malın yarısı vardır…. (diye devam ediyor)

    Bazı hadislere göre ise mirasın 1/3’ü vasiyet kapsamına alınabilir. Yani, hadisler de ayetleri neshetmektedir.

    6- Sizce ilk Müslüman kimdir?

    Enam-163. O’nun hiçbir ortağı yoktur; böyle emrolundum ve ben müslümanların ilkiyim.”

    Yukarıdaki ayet, Muhammed hazretlerinin ilk müslüman olduğunu belirtir ama hükümsüzdür.

    Araf-143. “Sen sübhansın”, “tevbe ettim, sana döndüm ve ben müminlerin ilkiyim,” dedi.

    Yukarıdaki ayet de Musa‘nın ilk müslüman olduğunu belirten ayettir ve o da hükümsüzdür.

    Her iki ayeti de hükümsüz kılan ayet:

    Ali İmran- 67. İbrahim, ne Yahudi, ne de Hristiyandı. Fakat o, Allah’ı bir tanıyan dosdoğru bir müslümandı, müşriklerden de değildi.

    İbrahim, Muhammed’den de, Musa’dan da önce yaşadığına göre müslümanlığı onlardan öncedir. Adem, İdris, Nuh gibi İbrahim’den önce yaşamış olan peygamberlerin Müslümanlık sırasının ise hesaba katılmadığını görüyoruz.

    7- Ganimetler kimin?

    Enfal-1. Sana, ganimetlere dair soru sorarlar, de ki: Ganimetler Allah’ın ve Peygamberindir. İnanıyorsanız Allah’tan sakının, aranızdaki münasebetleri düzeltin, Allah’a ve Peygamberine itaat edin.

    Ama Araplar savaş ganimetinin tadını almışlardır bir kere. Özellikle Bedeviler ganimet olmadan savaşmaya yanaşmazlar. İslam peygamberini bu konuda sıkıştırırlar ve sonuca da ulaşırlar:

    Enfal-41. Eğer Allah’a ve hakkı batıldan ayıran o günde, iki topluluğun karşılaştığı günde kulumuza indirdiğimize inanıyorsanız, bilin ki, ele geçirdiğiniz ganimetin beşte biri Allah’ın, Peygamber’in ve yakınlarının, yetimlerin, düşkünlerin ve yolcularındır. Allah her şeye Kadir’dir.

    8- Cennetin genişliği ne kadar?

    Ali İmran-133. Rabbinizin bağışına ve genişliği göklerle yer arası kadar olan, Allah’tan gereği gibi korkanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun!

    Cennetin genişliğini “göklerle yer kadar” şeklinde ifade eden bu ve benzeri ayetleri düzelten ayet:

    Hadid-21. Rabbinizden bir mağfirete; Allah’a ve peygamberine inananlar için hazırlanmış olup, genişliği gökle yer kadar olan cennete koşuşun.

    Demek ki cennetin genişliği göklerden yere kadar değil, gökten yere kadarmış.
    “Gökle yer arası”nın ne demek olduğu ise ayrı bir makale konusu.

    9- Dünya mı önce yaratıldı yoksa evren mi?

    Bakara-29. O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı . Sonra göğe yöneldi, onları yedi gök olarak düzenledi. O, her şeyi bilir.

    Ama “Nasıl olur da evrenden önce dünya yaratılmış olabilir?” demeyin. Bu ayetin artık hükmü kalmamış, düzeltilmiştir. Yerine geçen ayet:

    Naziat/ 27-30. Sizi yaratmak mı daha zor, göğü mü? Allah onu bina etti. Tavanını yükseltti, onu bir düzene koydu. Gecesini kararttı, gündüzünü çıkardı. Bundan sonra da yeryüzünü döşedi.

    10- Allah’tan başka şefaatçi olacak mı?

    Kur’an’ın birçok ayetinde “Allah’tan başka şefaatçi olmadığı” ifadesine rastlayabilirsiniz. Örneğin;
    Enam-51. Kendileri için Allah’tan başka ne bir dost, ne de bir şefaatçi bulunmaksızın, Rab’lerinin huzurunda toplanmaktan korkanları, Allah’a karşı gelmekten sakınsınlar diye, onunla (Kur’an ile) uyar.

    Ama bu ayetler sizi yanıltmasın. Allah’tan başka şefaatçi vardır. Doğrusu aşağıdaki ayettir:

    Meryem-87. Rahman olan Allah’ın nezdinde söz ve izin alanlardan başkası şefaat edemez.



    2.hepsinin genel anlamı aynı ise nedendolu kuran yakılmış? sen sorumu cevaplamamışsın alakasız yerlere girmişsin

    sana sorduğum bu kuranın orjinal olduğunu nereden biliyorsun? orjinal kuran yakılanların arasında olamazmı ?

    bak aynı sitedeki üye güzelce açıklıyor

    Kuran Ayet'lerinin yazıldığı materyaller (Taş, tahta, deri, kemik vs) ve Hafsa'nın korumasındaki ilk derleme, Osman derlemesinden sonra imha edilmiş (belli ki yaptıkları değişiklik anlaşılsın istememişler). Osman derlemesi de bu gün hiç bir yerde bulunamıyor. En eski nüshalar kopyaların kopyası. Üstelik arada renkli kalemlerle Kuran nüshalarına nokta ve hareke konulmuş, yani bir bakıma değiştirilmiş. Bununla birlikte o dönem teknolojik imkanlar olmadığından, kopyalama bizzat el yazısıyla, yani hata yapmaya eğilimli insan eliyle yapılmış.

    Hal böyle olunca doğruluğunu anlamanın mümkün olmadığı bir kitabın bir harfi bile değişmemiş şekilde doğru olduğunu savunmak komikliktir. Bu konuda yorum yapmadan sessiz kalmak, inatla "değişmemiştir" savunmasını bırakmak en doğru seçenektir.


    3.-''uzun bir mesele kuran metnine atıf yapmadan bile islam'ın doğruluğuna ulaşılır'' demişsin hayır ulaşamassın hadi her şeyi geçelim ve ilahi bir varlığa ulaştın diyelim onun senin taptığın islamiyetteki allah veya gerçekten tanrı olduğu ne malum ? ve tabiki yazının sonunda kurandan ayet atıp kanıtlamaya çalışman komedi olmuş


    4.''allah irade sahibi sınırsız kudret sahibi her şeyi duyan gören ve her şeyden haberdar tek tanrıdır. taşın iradesi, bilinci yoktur.''


    e o zaman dua ediyorsan böyle bir varlığa ne diye bir şey alamıyorsun ? afrikada açlıktan kıvranan müslüman bir çocuk bu kudret sahibi varlığa dua edince niye duasının karşılığını alamıyor ? öbür tarafta alacaksa neden dua ediyor ? allah yoksa kullarıyla oyun mu oynuyor ? oynuyorsa ona ettiğin duanın taşa ettiğin dua ile farkı ne ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 18 Ağustos 2018; 10:46:8 >
  • 1.Atesitforumda çelişkileri cevapladık baktık ki çelişki insanın kendisinde olduğu görüldü

    2.Eğer kalbin diriyse ve kalbinin orjinalliğini şeytan bozmadı ise Kur'anın orjinal olup olmadığını dua ile anlarsın

    3.Kaynak dua edin diyor duanız olmasa ne kıymetiniz var diyor ayette.Dua edeceksin artık sana rüya yoluyla ya da Allah bir şekilde seni aydınlatır ama nasibin yoksa basiretin bağlanmışsa yapacak bir şey yok.

    4.Allah der ki ; Putlara (taşlara) dua edin ve sıkıntınızı gidersin.Sonra da bana dua edin görün

    Ama sen duayı test amaçlı değil hakikatı aramakta samimi isen yapmalısın yoksa gerisi fasa fiso
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The SATANİST

    yazın baştan aşağı yalan dolu


    1.kuranda çelişki yok demişsin. Hayır hayvan gibi çelişki var bazılarını atıyorum

    alıntı( ateizm ve din)

    1- Bir Müslüman kaç kafire bedeldir?

    Enfal-65. Ey Peygamber! Mü’minleri savaşa teşvik et. Sizden yirmi sabırlı kişi olsa, iki yüz kişiye üstün gelir. Sizden yüz kişi de kâfirlerden bin kişiye üstün gelir;çünkü onlar anlayıştan yoksun bir güruhtur.

    Bu ayeti okuduğunuzda geçerli olduğunu düşünmeyin. Çünkü değişmiştir. Bu ayeti hükümsüz kılan ayet:

    Enfal-66. Şimdi ise Allah sizde bir zaaf bulunduğunu bildiği için, yükünüzü hafifletti. Bu durumda, sizden sabreden yüz kişi olursa, iki yüz kişiye üstün gelir. Sizden bin kişi de Allah’ın izniyle iki bin kişiyi mağlûp eder. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.

    2- Soru sormanın bedeli sadaka takdimi olursa:

    Mücadele-12. Ey iman edenler! Peygamber ile gizli bir şey konuşacağınız zaman özel görüşme sadakası takdim ediniz. Bu sizin için daha hayırlı ve temizdir. Şayet bir şey bulamazsanız, artık Allah bağışlayan ve merhamet edendir.

    Ayetteki sadaka şartından dolayı kimse soru sormaya gitmeyince, aşağıdaki ayetle bu şart kaldırılmıştır:

    Mücadele-13. Özel konuşmadan önce sadaka vermekten korktunuz da mı bunu yapmadınız? Yine de Allah sizi bağışladı. Siz de namazı dosdoğru kılmaya bakın, zekâtı verin, Allah’a ve Resulüne itaat edin. Zira Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır.

    3- İslam’ın amentüsü doğru mu?

    Nisa-78. Kendilerine bir iyilik dokunsa “Bu Allah’tan” derler; başlarına bir kötülükgelince de “Bu senden” derler. “Hepsi Allah’tandır” de. Bu adamlara ne oluyor ki bir türlü laf anlamıyorlar!

    Ayette iyiliğin de kötülüğün de Allah’tan olduğu söyleniyorsa da yanılmayın, çünkü değiştirilmiştir:

    Nisa/ 79. Sana gelen her iyilik Allah’tandır, sana ne kötülük dokunursa kendindendir.

    4- Peki Müslüman olmayıp, tek tanrıya ve ölümden sonra yaşama inananların durumu ne olacak dersiniz?

    Bakara-62. Şüphe yok ki, iman edenler, Yahudiler, Hristiyanlar ve Sabîler, bunlardan her kim Allah’a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rableri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir.

    Bu ayete bakarak başka dinden olsa bile iyi insanların cennete gideceğini düşündüyseniz yanılıyorsunuz:

    Ali İmran-85. Kim İslam’dan başka bir din ararsa bilsin ki; (o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette kaybedenlerden olacaktır.

    5- Kur’an’a göre miras paylaşımında vasiyetin geçerli olduğunu söyleyebilir miyiz?

    Bakara-180. Sizden birisine ölüm yaklaştığında, eğer ardında mal bırakacaksa, vasiyet etmek farz kılındı. Bu vasiyetin anne ve baba ile akrabaya uygun şekilde yapılması gerekir. Bu, takvâ sahipleri üzerine bir borçtur.

    Bu ayete göre vasiyetin farz olduğunu ve bir Müslüman öldüğünde bıraktığı vasiyetin geçerli olduğunu düşünüyorsanız aldanırsınız. Ne vasiyet ederseniz edin hükmü yoktur. Miras paylaşımı aşağıdaki ayetlere göre yapılır:

    Nisa/ 11-12. Allah size evlatlarınızın miras taksimini şöyle emrediyor:Çocuklarınızda, erkeğe iki kadın payı kadar, eğer hepsi kadın olmak üzere ikiden de fazla iseler, bunlara mirasın üçte ikisi ve eğer bir tek kadın ise o zaman ona malın yarısı vardır…. (diye devam ediyor)

    Bazı hadislere göre ise mirasın 1/3’ü vasiyet kapsamına alınabilir. Yani, hadisler de ayetleri neshetmektedir.

    6- Sizce ilk Müslüman kimdir?

    Enam-163. O’nun hiçbir ortağı yoktur; böyle emrolundum ve ben müslümanların ilkiyim.”

    Yukarıdaki ayet, Muhammed hazretlerinin ilk müslüman olduğunu belirtir ama hükümsüzdür.

    Araf-143. “Sen sübhansın”, “tevbe ettim, sana döndüm ve ben müminlerin ilkiyim,” dedi.

    Yukarıdaki ayet de Musa‘nın ilk müslüman olduğunu belirten ayettir ve o da hükümsüzdür.

    Her iki ayeti de hükümsüz kılan ayet:

    Ali İmran- 67. İbrahim, ne Yahudi, ne de Hristiyandı. Fakat o, Allah’ı bir tanıyan dosdoğru bir müslümandı, müşriklerden de değildi.

    İbrahim, Muhammed’den de, Musa’dan da önce yaşadığına göre müslümanlığı onlardan öncedir. Adem, İdris, Nuh gibi İbrahim’den önce yaşamış olan peygamberlerin Müslümanlık sırasının ise hesaba katılmadığını görüyoruz.

    7- Ganimetler kimin?

    Enfal-1. Sana, ganimetlere dair soru sorarlar, de ki: Ganimetler Allah’ın ve Peygamberindir. İnanıyorsanız Allah’tan sakının, aranızdaki münasebetleri düzeltin, Allah’a ve Peygamberine itaat edin.

    Ama Araplar savaş ganimetinin tadını almışlardır bir kere. Özellikle Bedeviler ganimet olmadan savaşmaya yanaşmazlar. İslam peygamberini bu konuda sıkıştırırlar ve sonuca da ulaşırlar:

    Enfal-41. Eğer Allah’a ve hakkı batıldan ayıran o günde, iki topluluğun karşılaştığı günde kulumuza indirdiğimize inanıyorsanız, bilin ki, ele geçirdiğiniz ganimetin beşte biri Allah’ın, Peygamber’in ve yakınlarının, yetimlerin, düşkünlerin ve yolcularındır. Allah her şeye Kadir’dir.

    8- Cennetin genişliği ne kadar?

    Ali İmran-133. Rabbinizin bağışına ve genişliği göklerle yer arası kadar olan, Allah’tan gereği gibi korkanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun!

    Cennetin genişliğini “göklerle yer kadar” şeklinde ifade eden bu ve benzeri ayetleri düzelten ayet:

    Hadid-21. Rabbinizden bir mağfirete; Allah’a ve peygamberine inananlar için hazırlanmış olup, genişliği gökle yer kadar olan cennete koşuşun.

    Demek ki cennetin genişliği göklerden yere kadar değil, gökten yere kadarmış.
    “Gökle yer arası”nın ne demek olduğu ise ayrı bir makale konusu.

    9- Dünya mı önce yaratıldı yoksa evren mi?

    Bakara-29. O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı . Sonra göğe yöneldi, onları yedi gök olarak düzenledi. O, her şeyi bilir.

    Ama “Nasıl olur da evrenden önce dünya yaratılmış olabilir?” demeyin. Bu ayetin artık hükmü kalmamış, düzeltilmiştir. Yerine geçen ayet:

    Naziat/ 27-30. Sizi yaratmak mı daha zor, göğü mü? Allah onu bina etti. Tavanını yükseltti, onu bir düzene koydu. Gecesini kararttı, gündüzünü çıkardı. Bundan sonra da yeryüzünü döşedi.

    10- Allah’tan başka şefaatçi olacak mı?

    Kur’an’ın birçok ayetinde “Allah’tan başka şefaatçi olmadığı” ifadesine rastlayabilirsiniz. Örneğin;
    Enam-51. Kendileri için Allah’tan başka ne bir dost, ne de bir şefaatçi bulunmaksızın, Rab’lerinin huzurunda toplanmaktan korkanları, Allah’a karşı gelmekten sakınsınlar diye, onunla (Kur’an ile) uyar.

    Ama bu ayetler sizi yanıltmasın. Allah’tan başka şefaatçi vardır. Doğrusu aşağıdaki ayettir:

    Meryem-87. Rahman olan Allah’ın nezdinde söz ve izin alanlardan başkası şefaat edemez.



    2.hepsinin genel anlamı aynı ise nedendolu kuran yakılmış? sen sorumu cevaplamamışsın alakasız yerlere girmişsin

    sana sorduğum bu kuranın orjinal olduğunu nereden biliyorsun? orjinal kuran yakılanların arasında olamazmı ?

    bak aynı sitedeki üye güzelce açıklıyor

    Kuran Ayet'lerinin yazıldığı materyaller (Taş, tahta, deri, kemik vs) ve Hafsa'nın korumasındaki ilk derleme, Osman derlemesinden sonra imha edilmiş (belli ki yaptıkları değişiklik anlaşılsın istememişler). Osman derlemesi de bu gün hiç bir yerde bulunamıyor. En eski nüshalar kopyaların kopyası. Üstelik arada renkli kalemlerle Kuran nüshalarına nokta ve hareke konulmuş, yani bir bakıma değiştirilmiş. Bununla birlikte o dönem teknolojik imkanlar olmadığından, kopyalama bizzat el yazısıyla, yani hata yapmaya eğilimli insan eliyle yapılmış.

    Hal böyle olunca doğruluğunu anlamanın mümkün olmadığı bir kitabın bir harfi bile değişmemiş şekilde doğru olduğunu savunmak komikliktir. Bu konuda yorum yapmadan sessiz kalmak, inatla "değişmemiştir" savunmasını bırakmak en doğru seçenektir.


    3.-''uzun bir mesele kuran metnine atıf yapmadan bile islam'ın doğruluğuna ulaşılır'' demişsin hayır ulaşamassın hadi her şeyi geçelim ve ilahi bir varlığa ulaştın diyelim onun senin taptığın islamiyetteki allah veya gerçekten tanrı olduğu ne malum ? ve tabiki yazının sonunda kurandan ayet atıp kanıtlamaya çalışman komedi olmuş


    4.''allah irade sahibi sınırsız kudret sahibi her şeyi duyan gören ve her şeyden haberdar tek tanrıdır. taşın iradesi, bilinci yoktur.''


    e o zaman dua ediyorsan böyle bir varlığa ne diye bir şey alamıyorsun ? afrikada açlıktan kıvranan müslüman bir çocuk bu kudret sahibi varlığa dua edince niye duasının karşılığını alamıyor ? öbür tarafta alacaksa neden dua ediyor ? allah yoksa kullarıyla oyun mu oynuyor ? oynuyorsa ona ettiğin duanın taşa ettiğin dua ile farkı ne ?
    şu ilk maddedeki iddiaları okuduğumda beynim eridi. belli ki bırak kristolojiyi ya da eski ahit metinlerini kuran hakkında bile hiçbir bilgin yok. alıntı yaptığın sitedeki yazıları okusan zaten yazılanların ne kadar komedi olduğu ortaya çıkar. son soruya verdiğim cevap kötülük problemiyle alakalı değildi bile. allah varsa afrikadaki çocuklar neden aç gibi saçma sorulardan öteye geçemiyor iddian. 3. soruda koyduğum linklere bakarsan zaten görürsün. hiç yeni ahit metinlerine atıf yapmadan hristiyanlığı savunan teologlar bile varken hakkında hiçbir şey bilmediğin bir konu hakkında yorum yapman cahil cesaretinden öte bir şey değil. kuran ayetleri ise ortada ister inan ister inanma.

    kuranın orada en eski nüshalarını koydum hala osman'dan önce kuran yoktur diyip ağlamaya devam ediliyor genel olarak. üstelik bir de kuran'ın kemiklere taşlara yazıldığı mitini kabul edenler var. kuran'ın toplanması ve geçirdiği süreçlerin tamamı rivayetlere dayanır. kuranların yakılması veya ne zaman toplatıldığı meselesi tamamen rivayet edilen şeylerdir. müslümanların kimisi bile bu rivayetleri kabul etmez. bunların gerçek veya gerçek dışı şeyler olması da önemli değildir. bir önceki cevabımda verdiğim 4 tane yazmaya zahmet edip baksaydın zaten bu rivayetlere gerek duymazdın. bu 4 yazma testlere tabi tutulmuştur. kimi 6-7 kimi 7-8. yy'da yazılmıştır. elimizde net veriler bulunurken ve bunların da aynı metni içerdiğini görürken rivayetlere bakıp böyle iddiada bulunmak saçmalıktır. rivayetler doğru bile olsa bu kuran'ın değiştiğini göstermez. sadece varsayımlardır. bir verisi yoktur.

    kuran'a sonradan hareke eklendiği kimi nüshaların yanlış yazılıp sonra düzeltildiği doğrudur. ancak bu kuran'ın değiştiği anlamına gelmez. katibin hata yaptığını gösterir. sana'a yazmalarında durum böyledir. kimi ifadeler başta yanlış yazılmış. sonra düzeltilmiş. ancak anlam olarak bütün yazmalar aynıdır. kimse kuran'ın tek bir harfi bile değişmemiştir iddiasında bulunmuyor. kuran anlam bakımından nasıl indiyse biz o inene ulaşıyoruz demekte. ayrıca bu konuda verdiğim bir diğer cevap da 19 ile ilgiliydi. ona hiç değinmemişsin. turan dursun forumlarında buna yönelik bir cevap bulunmuyor galiba.

    tanrı'nın sıfatlarının değerlendirilmesi hakkında gram bilgi bilmeyen birisinin ulaştığın tanrı'nın kurandaki allah olduğunu nereden biliyorsun diye sorması ayrı bir komedi. oraya iki tane link koydum. zaten oradaki değerlendirmelere bakarak buna ulaşıyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Terry Malloy

    şu ilk maddedeki iddiaları okuduğumda beynim eridi. belli ki bırak kristolojiyi ya da eski ahit metinlerini kuran hakkında bile hiçbir bilgin yok. alıntı yaptığın sitedeki yazıları okusan zaten yazılanların ne kadar komedi olduğu ortaya çıkar. son soruya verdiğim cevap kötülük problemiyle alakalı değildi bile. allah varsa afrikadaki çocuklar neden aç gibi saçma sorulardan öteye geçemiyor iddian. 3. soruda koyduğum linklere bakarsan zaten görürsün. hiç yeni ahit metinlerine atıf yapmadan hristiyanlığı savunan teologlar bile varken hakkında hiçbir şey bilmediğin bir konu hakkında yorum yapman cahil cesaretinden öte bir şey değil. kuran ayetleri ise ortada ister inan ister inanma.

    kuranın orada en eski nüshalarını koydum hala osman'dan önce kuran yoktur diyip ağlamaya devam ediliyor genel olarak. üstelik bir de kuran'ın kemiklere taşlara yazıldığı mitini kabul edenler var. kuran'ın toplanması ve geçirdiği süreçlerin tamamı rivayetlere dayanır. kuranların yakılması veya ne zaman toplatıldığı meselesi tamamen rivayet edilen şeylerdir. müslümanların kimisi bile bu rivayetleri kabul etmez. bunların gerçek veya gerçek dışı şeyler olması da önemli değildir. bir önceki cevabımda verdiğim 4 tane yazmaya zahmet edip baksaydın zaten bu rivayetlere gerek duymazdın. bu 4 yazma testlere tabi tutulmuştur. kimi 6-7 kimi 7-8. yy'da yazılmıştır. elimizde net veriler bulunurken ve bunların da aynı metni içerdiğini görürken rivayetlere bakıp böyle iddiada bulunmak saçmalıktır. rivayetler doğru bile olsa bu kuran'ın değiştiğini göstermez. sadece varsayımlardır. bir verisi yoktur.

    kuran'a sonradan hareke eklendiği kimi nüshaların yanlış yazılıp sonra düzeltildiği doğrudur. ancak bu kuran'ın değiştiği anlamına gelmez. katibin hata yaptığını gösterir. sana'a yazmalarında durum böyledir. kimi ifadeler başta yanlış yazılmış. sonra düzeltilmiş. ancak anlam olarak bütün yazmalar aynıdır. kimse kuran'ın tek bir harfi bile değişmemiştir iddiasında bulunmuyor. kuran anlam bakımından nasıl indiyse biz o inene ulaşıyoruz demekte. ayrıca bu konuda verdiğim bir diğer cevap da 19 ile ilgiliydi. ona hiç değinmemişsin. turan dursun forumlarında buna yönelik bir cevap bulunmuyor galiba.

    tanrı'nın sıfatlarının değerlendirilmesi hakkında gram bilgi bilmeyen birisinin ulaştığın tanrı'nın kurandaki allah olduğunu nereden biliyorsun diye sorması ayrı bir komedi. oraya iki tane link koydum. zaten oradaki değerlendirmelere bakarak buna ulaşıyoruz

    Alıntıları Göster
    ''şu ilk maddedeki iddiaları okuduğumda beynim eridi''


    adam akıllı cevap yazamayınca hemen işte saçmalık olurmu öyle şey bilmem ne bak bu elmnın tohumunu eken varsa senin nasıl olmaz bu evrenin nasıl olmaz ?


    bi gidin.

    adam akıllı anlaşılır bir biçimde yazın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The SATANİST

    ''şu ilk maddedeki iddiaları okuduğumda beynim eridi''


    adam akıllı cevap yazamayınca hemen işte saçmalık olurmu öyle şey bilmem ne bak bu elmnın tohumunu eken varsa senin nasıl olmaz bu evrenin nasıl olmaz ?


    bi gidin.

    adam akıllı anlaşılır bir biçimde yazın

    Alıntıları Göster
    evet adam akıllı altta sıraladım zaten. asıl yazıya odaklanmak yerine oradan çekip vurmaya çalışmak ya argümanlara verecek cevabım yok konuyu başka yere çekiyorum demek ya da bunu hiç anlamadım sadece o cümleyi kavrayabilip ona ithafen cevap yazıyorum demek.

    verdiğim cevaplar orada. gerçekten verecek argümanların varsa sun. iki üç blogdan bakıp alıntı yapmayla kuran'da çelişki iddiası sunmanın hiçbir değeri yok. zaten onu aşağılamak veya dalga geçme amaçlı değil gerçekten ona dikkat çekerek yazdım. en başta nisa suresinin ilk 15 ayetini okusan kuran'da vasiyet olduğunu o ayetlerin vasiyet olmaması veya yapıldıktan sonra kalan para için olduğunu anlardın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Terry Malloy

    evet adam akıllı altta sıraladım zaten. asıl yazıya odaklanmak yerine oradan çekip vurmaya çalışmak ya argümanlara verecek cevabım yok konuyu başka yere çekiyorum demek ya da bunu hiç anlamadım sadece o cümleyi kavrayabilip ona ithafen cevap yazıyorum demek.

    verdiğim cevaplar orada. gerçekten verecek argümanların varsa sun. iki üç blogdan bakıp alıntı yapmayla kuran'da çelişki iddiası sunmanın hiçbir değeri yok. zaten onu aşağılamak veya dalga geçme amaçlı değil gerçekten ona dikkat çekerek yazdım. en başta nisa suresinin ilk 15 ayetini okusan kuran'da vasiyet olduğunu o ayetlerin vasiyet olmaması veya yapıldıktan sonra kalan para için olduğunu anlardın

    Alıntıları Göster
    nereye çekiyormuşum ?

    dediğin o mantık eseri cümleler

    sitedeki yazıları okusan zaten yazılanların ne kadar komedi olduğu ortaya çıkar

    neresi komedi ?


    allah varsa afrikadaki çocuklar neden aç gibi saçma sorulardan öteye geçemiyor iddian

    neden geçmiyor ? allah kullarıyla oynamayı seviyormu ? seviyorsa ha taşa dua etmeişsin ha ona ne fark etti ?



    hiç yeni ahit metinlerine atıf yapmadan hristiyanlığı savunan teologlar bile varken hakkında hiçbir şey bilmediğin bir konu hakkında yorum yapman cahil cesaretinden öte bir şey değil


    öyle mi ? hepsini geçtim konu islam hristiyanlık eski ahit bilmem ne değil onunda içindeki zibilyon tane çelişkiyi mantık en basitiden dünyanın yaratılma süresi saçmalığını mı daha saçma yoksa bana cahil cesaretiyle bu konuyu açtın demenmi daha saçma ? bende sana mormon kitabını ne biliyim makarnayı kullanmadan hiç bir şekilde atıf yapmadan spagetti canavarına atıf yapayim olmazmı ?





    kuran ayetleri ise ortada ister inan ister inanma.

    bir şey kendisine kanıt olmaz ben şimdi çıkıp bir tıp kitabı yazsam sıfır tıp bilgimle o kitabı satsam kitabın içinede bu kitaptaki herşey doğrudur yazsam bu benim ne olduğumu gösterir ? bu kitabın doğru olduğunu gösterirmi ?


    kuran'ın kemiklere taşlara yazıldığı mitini kabul edenler var. kuran'ın toplanması ve geçirdiği süreçlerin tamamı rivayetlere dayanır. kuranların yakılması veya ne zaman toplatıldığı meselesi tamamen rivayet edilen şeylerdir


    kuranın kendisi zaten rivayet onu ne yapacağız ?






    kuran'a sonradan hareke eklendiği kimi nüshaların yanlış yazılıp sonra düzeltildiği doğrudur. ancak bu kuran'ın değiştiği anlamına gelmez.


    nasıl gelmez hem kendinle çelişiyorsun hemde değiştirildiği anlamına gelmez diyorsun sonrada kimse kurandan

    en basitinden ben şimdi çıkıp asipirinin üzerine yanlışlıkla fare zehri fare zehrinin üzerine aspirin yazsam yazılarını değiştirsem ve fahre zehirini aspirin diye içsen ne olur ?


    19 ne ciddiye alınacak bir konumuda ciddiye alalım

    19 saçmalığı numereoloji oyunudur numerolojide sahte bilimdir sayılarla arası olan herkes en saçma cümleden bile sayısal bütünlük çıkartır ver bana masal kitabını sana bir sürü mucize çıkartıyim

    bak efe aydalın yaptığı tonton kitabındaki mucizeler
    https://www.youtube.com/watch?v=YaNGvnULhmM

    geçin 19 muş 31 miş



    tanrı'nın sıfatlarının değerlendirilmesi hakkında gram bilgi bilmeyen birisinin ulaştığın tanrı'nın kurandaki allah olduğunu nereden biliyorsun diye sorması ayrı bir komedi. oraya iki tane link koydum. zaten oradaki değerlendirmelere bakarak buna ulaşıyoruz


    neymiş bu değerlendirmeler link koymuş yazsana hadi buraya kendin bak bizde link attık ama o linkleri olabildiğince kendimiz açıklayarka yazdık hadi paylaş bakalım neymiş bu değerlendirmeler

    hindu tanrılarıyla zerdüşt metinleriyle budist ruhlarıyla aynı betimlemermi anlat bilelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 18 Ağustos 2018; 14:50:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The SATANİST

    nereye çekiyormuşum ?

    dediğin o mantık eseri cümleler

    sitedeki yazıları okusan zaten yazılanların ne kadar komedi olduğu ortaya çıkar

    neresi komedi ?


    allah varsa afrikadaki çocuklar neden aç gibi saçma sorulardan öteye geçemiyor iddian

    neden geçmiyor ? allah kullarıyla oynamayı seviyormu ? seviyorsa ha taşa dua etmeişsin ha ona ne fark etti ?



    hiç yeni ahit metinlerine atıf yapmadan hristiyanlığı savunan teologlar bile varken hakkında hiçbir şey bilmediğin bir konu hakkında yorum yapman cahil cesaretinden öte bir şey değil


    öyle mi ? hepsini geçtim konu islam hristiyanlık eski ahit bilmem ne değil onunda içindeki zibilyon tane çelişkiyi mantık en basitiden dünyanın yaratılma süresi saçmalığını mı daha saçma yoksa bana cahil cesaretiyle bu konuyu açtın demenmi daha saçma ? bende sana mormon kitabını ne biliyim makarnayı kullanmadan hiç bir şekilde atıf yapmadan spagetti canavarına atıf yapayim olmazmı ?





    kuran ayetleri ise ortada ister inan ister inanma.

    bir şey kendisine kanıt olmaz ben şimdi çıkıp bir tıp kitabı yazsam sıfır tıp bilgimle o kitabı satsam kitabın içinede bu kitaptaki herşey doğrudur yazsam bu benim ne olduğumu gösterir ? bu kitabın doğru olduğunu gösterirmi ?


    kuran'ın kemiklere taşlara yazıldığı mitini kabul edenler var. kuran'ın toplanması ve geçirdiği süreçlerin tamamı rivayetlere dayanır. kuranların yakılması veya ne zaman toplatıldığı meselesi tamamen rivayet edilen şeylerdir


    kuranın kendisi zaten rivayet onu ne yapacağız ?






    kuran'a sonradan hareke eklendiği kimi nüshaların yanlış yazılıp sonra düzeltildiği doğrudur. ancak bu kuran'ın değiştiği anlamına gelmez.


    nasıl gelmez hem kendinle çelişiyorsun hemde değiştirildiği anlamına gelmez diyorsun sonrada kimse kurandan

    en basitinden ben şimdi çıkıp asipirinin üzerine yanlışlıkla fare zehri fare zehrinin üzerine aspirin yazsam yazılarını değiştirsem ve fahre zehirini aspirin diye içsen ne olur ?


    19 ne ciddiye alınacak bir konumuda ciddiye alalım

    19 saçmalığı numereoloji oyunudur numerolojide sahte bilimdir sayılarla arası olan herkes en saçma cümleden bile sayısal bütünlük çıkartır ver bana masal kitabını sana bir sürü mucize çıkartıyim

    bak efe aydalın yaptığı tonton kitabındaki mucizeler
    https://www.youtube.com/watch?v=YaNGvnULhmM

    geçin 19 muş 31 miş



    tanrı'nın sıfatlarının değerlendirilmesi hakkında gram bilgi bilmeyen birisinin ulaştığın tanrı'nın kurandaki allah olduğunu nereden biliyorsun diye sorması ayrı bir komedi. oraya iki tane link koydum. zaten oradaki değerlendirmelere bakarak buna ulaşıyoruz


    neymiş bu değerlendirmeler link koymuş yazsana hadi buraya kendin bak bizde link attık ama o linkleri olabildiğince kendimiz açıklayarka yazdık hadi paylaş bakalım neymiş bu değerlendirmeler

    hindu tanrılarıyla zerdüşt metinleriyle budist ruhlarıyla aynı betimlemermi anlat bilelim.

    Alıntıları Göster
    1- kötülük problemi afrikadaki çocuklar aç. o yüzden allah kullarını sevmiyora indirgenecek bir şey değil. özgür iradenin mantıki zorunluluğu, imtihan, tanrısal hikmeti bilemeyişimiz, kötülük gibi gözüken şeylerin aslında iyi olması, kötülüğü neye göre belirliyoruz gibi bir sürü parametre var. kötülük problemine değinecek kişinin önce bunları değerlendirmesi lazım. yoksa gerçekten komedi oluyor.

    2-yukarıda iki tane link verdim leibnizci kozmolojik argüman gibi bir sürü argüman hiç dini metinlere atıf yapmadan tanrı'nın varlığını ispatlayan argümanlardır. deizm eleştirisi yazısında ise kısaca tanrı'nın dünyayı boş yere yaratmayacağı ve adil olduğundan dolayı bu dünyada kötülük yapanları cezalandırması iyilik yapanları ödüllendirmesi gerektiği ve bu iyiliğin ve kötülüğün tam bir tanımını ortaya koymak için vahyin gerekliliğini ortaya koyar. hala spaghetti canavarı demenin hiçbir anlamı yok. spaghetti canavarı hiçbir şeye dayanmaz. bizim bahsettiğimiz dinler ve tanrı ise bu argümanlarla ortaya konur

    3-kuran ayetlerini yazdım. kanıtlarını da jeoloji ve mısırbilimden verdim. bunlar iki örnek. kuranda embriyoloji, oşinografi, kozmoloji vb. gibi bilim dalları tarafından doğrulanan bir sürü ayet var. olayı anlamamışsın yani. kuran bir iddia ortaya koyuyor. bunun kanıtını da başka bilim dallarından yapılıyor.
    23:12, 51:47, 25:53, 36:38-40, 41:9, 21:30

    4-kuranın kendisi rivayet değil.yukarıda 4 tane yazma verdim tübingen, birmingham, paris yazması, sana'a yazması bunlar islam'ın ilk dönemlerindeki yazmalar. birmingham yazması peygamberin yaşadığı tarihi de kapsayacak şekilde bir aralıkta yazıldığı tahmin ediliyor ve bu yazmalar dahil günümüzdeki yazmalar anlam birliği içindedir. kuran rivayet deyince kuran rivayet olmuyor yani.

    5-kuran'a sonradan hareke eklendiği kimi nüshaların yanlış yazılıp sonra düzeltildiği doğrudur. ancak bu kuran'ın değiştiği anlamına gelmez.


    nasıl gelmez hem kendinle çelişiyorsun hemde değiştirildiği anlamına gelmez diyorsun sonrada kimse kurandan

    en basitinden ben şimdi çıkıp asipirinin üzerine yanlışlıkla fare zehri fare zehrinin üzerine aspirin yazsam yazılarını değiştirsem ve fahre zehirini aspirin diye içsen ne olur ?


    şu iki örnek arasında benzerlik kuran o beyninin nasıl işlediğini merak ediyorum ama boşver onu. ben doğru örneği koyayım. ben aspirinin üzerine yanlışlıkla fare zehri yazıyorum. daha sonra hata yaptığımı fark edip tekrar aspirin yazıyorum. böylece kimse zehirlenmiyor. yahut ben meal yazıyorum. yazarken birkaç harfi yanlış yazıyorum. sonra bakıyorum ve hatamı farkedip düzeltiyorum. bir değişiklik var mı? yok. kuranın şu anki elimize ulaşan mushafları ve günümüzdeki tüm kuranlar aynı şeyi anlatıyor.

    6- google>19 sistemi palavrası>efe aydal tonton ve arkadaşları

    efe aydal zaten dünyanın en önde gelen okultisti, sembolisti, tarihçisi, mısırbilimcisi, teologu, fizikçisi ve bu yüzden efe aydal'ın bu videosunu dikkate almalıyız. öncelikle efe aydal lucifer'in kurandaki iblisle birebir aynı olduğunu düşünüyor. yani kurandaki iblis önceden melekmiş. bu adamı ciddiye alıp ondan teoloji öğrenen daha doğrusu öğrendiğini sananları ciddiye bile almam. bu dünyada şu anda yaşayan swinburne, plantinga, craig, alexander pruss gibi adamlar geçmişte de De molina, gazzali, ibni rüşd, aquinas gibi adamlar varken efe aydal kendinde din felsefi konuşma hakkını bile görmemeli. efe aydal'ın gerçekten o videoyla 19'u geçersiz kıldığını düşünüyorsan 19 sistemi üzerinde uzman değilim edip yüksel'e bakabilirsin. ancak matematiğin numerolojiden farklı olduğunu biliyorum. yani efe'nin yaptığı şey sadece 19'la ilgili değil tüm numerolojik öğretilerin yanında geçersiz bir söylemdir.

    tanrı'nın sıfatlarına giriş açısından yararlı olabilecek video
    https://www.youtube.com/watch?v=5EtTBDK25M8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terry Malloy -- 18 Ağustos 2018; 15:30:56 >
  • cevap vermek için
    1 bir yazıya bakılmalı yazı mı diye bakıyorum bin defa cevaplanmış soruların temcit pilavına dönmüş hali

    2 adama bakarım adam mı diye ismi satanist kendisi satanist değilim diyor
    daha ne olduğunu bilmeyen (?) kalmış islamı sorguluyor


    geçiniz bu ayakları önce ne olduğunuzu çözün ondan sonra belki çözersin islamı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.