Şimdi Ara

Meizu 16 elimizde: Amiral gemisi katili telefon (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
5
Favori
31.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Xiaomi cemaati hocam onlar meizu gördükleri yerde eksilerler hiç eline almadıkları cihazı kötülerler hele bazıları var ki 2 cihazı da kullandırırız bozarır kalır sonra grupta sorunca xiaomi der hazmedemez çünkü hazımsızlıkları var bugün flyme7 arayüzünü attım :) hepsi soruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam gibi Adam Erdi Hocam...



    çok kafiyeli olsa da yakışır özüne agalık bre paşam.



    ne özeldir güzel güzel anlatagelir..



    Tee Ankaralardan kendine mestan bırakadurur benim özüağa'm.



    Ahanda şimdi yazdım Erdi hocamıza :))

  • Abi inceleme videosunda ses performansından da bahsedersen sevinirim.

  • Apple samsung kavgası bitti şimdide meizu xiaomi kavgası mı başladı vay arkadaş...



    2 markayıda kullandım şuan elimde xiaomi note 3 pro var (2 senelik) tek eleştireceğim nokta güncellemeler. Bezdirmişti artık bir daha xiaomi almam diyordum ama son miui 10 ile bu sorun çözüceleceğe benziyor bu sefer güzel bir düzen oturttular gibi. Tüm güncellemeler söylenen tarihlerde geldi ve miui 10 gerçekten çok güzel durumda. Flyme ninde güncelleme konusunda aynı sıkıntıları yaşatacağından eminim ama meizunun verdiği güncellemeler daha stabil oluyor o kadar bekletmeyede olsun tabi. Meizu yu malzeme ve eldeki his olarak bi tık daha kaliteli görüyorum ama şuda var herhangi bir meizunun şu elimdeki telefonun yediği darbelere dayanacağınıda sanmıyorum.



    Meizu 16 yıda ilk sızdığı günden beri bekliyorum çıkmasını. Sızan fotoğraflar baya cezbetmişti çok güzel duruyor kağıt üstünde özelliklerde çok iyi ama şahsi düşüncem o işlemciye ve ekrana o batarya yetersiz en az 3600 mah pil olmalı (5000 olsa tadından yenmez :)) ama ince yapıcaz diye kimse yanaşmıyor. Sonuç olarak sanırım mi 8 veya meizu 16 değilde mix 2s almak daha mantıklı...





  • Meizu 16 merak ettiğim bir telefondu ve bu videoyu görünce çok sevindim Erdi abi. Ön incelemenizi izlemek her zamanki gibi keyifli. Detaylı incelemeyi iple çekeceğiz.

    Bir de sormak istediğim bir husus var, incelemede değinirseniz sevinirim: Telefonun ekrandan parmak izi okumasının ekran üzerinde temperli cam veya jelatin ekran koruyucu varken çalışıp çalışmadığını merak ediyorum. Bir de kamerasının Mi 8, Samsung Galaxy S9/Note 9 ve Huawei P20 gibi cihazlara göre nasıl olduğunu ve pil performansını da merak ediyorum.

  • 15 modeli gibi yapmasalar bari, 6 ay sonra getirirse bizim için ölü doğar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoyu indirdim..izleyelim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YediGüzelAdam kullanıcısına yanıt
    Benim yazımın temasını anlamış olmanız gerekirdi.Oysa üzerine basa basa söylemiş hatta sonunda paylaştığım kişisel görüşümle de vurgulamaya çalışmıştım.Benim yazınızda dikkatimi çeken şey son yazınızda paylaştığınız gibi bilgilerin yerine günümüz telefon üreticileri için herhangi bir konuda karşılığı olmayan uçuk ifadeler kullanmanızdı.Ben size meizu çöpü tarzında bir mesaj yazmadım dikkat ederseniz.Meizu kalitesiz malzeme kullanır ya da diğer markaların altındadır da demedim.Siz bana hiç değinmediğim 15 plus ın malzemesi belli demişsiniz.İyi de ben 16 nın bilgilerinin henüz bulunmadığını söyledim size sadece ki bu 16 için de bir eleştiri değil ki.Siz paylaştınız diye 15 plus incelemesini tekrar okudum gsmarenadan orada verilen ifadenini türkçesi şu "firmaya göre paslanmaz çelik aliminyum kompozit kullanılmıştır.Telefon doğallık dışı hafif ve metal gibi de hissettirmiyor.Plastik görünümü var ve çok kolayca parmak izi topluyor.Sonrasında da ekranın parmağın kolayca hareket etmesi izin vermediğini ve parmak izlerini silmenin zor olduğu bir yapıda olduğundan falan bahsediyor.
    Gel gelelim çelik > aliminyum gibi bir mantık da yok zaten.Yani çelik kullanılması telefonlar için kusursuz bir seçim değil zira ciddi bir ağırlık farkı oluşturur.Bunu her ne kadar CERRAHİ SINIF ÇELİK 316L SS(Bu kadar detaylı nereden buldunuz gerçekten merak ettim bir şey ifade etmesede) kullanan 15 plusta görmesenizde mi 6'da rahatça görebilirsiniz.Bir önceki nesle göre ne kadar ağırlaştığını görebilirsiniz çelik ile.Konu mi 6 ya neden geçti onu da anlamadım ama devam edeyim.Örneğin 15 plusta ekran koruma ile ilgili bir ibare bulamadım ben.Yani her nasılsa marka bu ilginç adlandırmalı(en azından sizin tarafınızdan) çelik aliminyum kompozit zahmetine girerek "çıtayı diğer markaların ötesine taşırken" ekran koruma ile ilgili bir çabası bulunmuyor.Bir de genel olarak bu konuda şöyle basit bir mantık yürütülebilir diye düşünüyorum.Fiyat performans kaygısı olmayan, geçmişi belli olan dolayısıyla sesini duyurma ihtiyacı olmayan, bin dolarlar civarında rahatça telefon satan samsung iphone huawei gibi markalar nasıl oluyor da henüz 10-15 yıllık geçmişi olan ve sesini yeni yeni duyurabilmiş bir markanın gerisinde kalıyor kalite açısından.Ya da meizunun keşfettiği alaşımları ve ardından uyguladıkları işlemleri keşfedemiyorlar.Tekrar hatırlatmakta fayda var bunları meizu telefonlarına kalitesiz falan demek için söylemiyorum, sadece gerçeklikten uzak tabirleri eleştiriyorum.
    Mi 6 problemlerine gelince.Benim genel olarak ifade ettiğim tavrımı düşünürsek bu bir problem değil.Bu problemleri inkar etmek için fanatik olmam falan gerekir.Değilim.Mi 6 daki sorunların geneli lg ekranlı versiyonlarda ortaya çıkıyor maalesef.Bu arada mi 6 kullanıcısı değilim ben redmi note 3 pro kullanıyorum.Diğer taraftan Mi 6 için bir çok sorun görebilirken pro 7 plus için göremememizin nedenlerinden biri de sattış sayılarıdır diye düşünüyorum.Tabi meizunun amoled kulllanmasından ötürü de en azından ekran tarafında problem yaşamadığını söyleyebiliriz.Tabi bu xiaominin hatasını örtmez.Farklı panelleri rastgele kullanması bariz bir hatadır.Velhasılı derdimi asıl amacımı anlatabildiğimi düşünüyorum en azından umuyorum.




  • çok tatlı görünüyor alet. gözüm her tel.de çentik görmekten ayarımız kaymış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek alt model meizu kullanıyormuşuz da flymeyi ondan bilmiyormuşuz şaka gibi arkadaş...gördük flyme 7 nin yeniliklerini de...flyme 6 dan ne farkı var Allah aşkına..çoğu yeni sürüm de getireceğim dediği şeyleri bile getirmedi,bunları niye anlatmıyorsunuz insanlara varsa yoksa iyiki bir pro 7 plusunuz var her defasında deli gibi savunduğunuz,Xiaomi arkasından en az 10 tane cihaz çıkardı ama hala pro 7 plus çok eyi..

    Biz fanboy değiliz iki firma da bizim değil keşke olsaydı ama bir son kullanıcı olarak görüşüm..evet meizu donanım kalitesi olarak,xiaomi den çok daha iyi durumda..

    panel kalitesinde de meizu önde, doğruya doğru..xiaomi rezil sorunlu panelleri ilginç bir şekilde kullanmaya devam ediyor..

    Ancak tüm bunlara rağmen meizunun bu ağır hareketlerle ve mevcut flyme yazılımıyla bu ülke de tutunması imkansızdır.yahu baksanıza kaçak işi yapanlar bile doğru düzgün getirmiyor markayı.. Varsa yoksa xiaomi getiriyolar...Açıkcası meizu bu ülke de,m2 note döneminde yaşadığı bilinirliği ve sükseyi bidaha yaşayamadı ..Şu an ülkeyi ciddiye alıp ona göre hareket eden ve karşılığını da alan en iyi, Huaweiyi görüyorum..

    Meizu 16 serisi de, göreceksiniz bunun gibi nedenlerden, satışları mi 8 in hayli altında olacaktır..Beğenmediğiniz Mi 8 - 6/128 gb Migrosta peynir gibi satıyor 3400 tl den şu an..gerisi boş laf..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Helal olsun gerçekten iyi cihaz zaten meizuya ep51 kulaklığından beri aşığım ancak sırf bu cihazı övmek için xiaomiye b ve k atmak biraz saçma değil mi? Hep beraber yıkacağız Apple Samsung hegemonyasını yaşasın tam bağımsız meizu ve xiaomi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Erdi Özağ hocam, sol göze ne oldu? Orbit mi takılı?

  • Meizu ve Xiaomi kavgası gerçekten çok anlamsız bir kavga. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki iki firmanın hitap ettiği kitle çok farklı. Xiaomi sözde ucuza yüksek performanslı telefonlar üretirken Meiuzu ucuza Xiaomi'den daha kaliteli ve donanımlı telefonlar üretiyor. Şimdi meiuzu kullanmayan kitleler elbette laf dalaşına girecektir ancak bir xiaomi kullanıcısı olarak şunu söylüyorum Meiuzu Flyme 7 arayüzü ve Meiuzu 16 modeli ile gönlümde taht kurdu diyebilirim. Xioami artık öyle bir hale geldiki yazılım konusunda çok ama çok saçmalamaya başladılar. Düşünün müzik çaların bildirim çubuğunda geri butonunu bile eklemekten aciz bir hale geldiler. Yeni gelecek miui 10 inanın bana hiç kimseyi memnun etmeyecek. Stabil diye sundukları sürümlerde bile bir sürü bugla karşılaşabiliyorsunuz. Geri bildirim yapılmasına rağmen hiç bir sorunla doğru dürüst ilgilenmiyorlar. Xiaomi birçok özelliği hindistan ve çine özel yapıyor. Burada ciddi bir ayrım söz konusu. Kilit ekranında değişen wallpaper özelliğini bile bölgeyi hindistan yaptığımızda kullanabiliyoruz. Uygulamalarında kapatmamıza rağmen çıkan reklamlar ise ayrı bir çılgınlık. Artık markadan ciddi manada soğumaya başladım ve şimdiden bir alternatif arayışına girdim. Muhtemelen bu alternatif Meiuzu olacak..




  • Hasan07-36 kullanıcısına yanıt
    Hocam kırılmaz cam olsa da gayet iyi normal bir şekilde okuyor parmak izini bununla ilgili YouTube da bir test videosu vardı videoyu şimdi bulamadım atacaktım ona baktım da bulamadım çok fazla meizu 16 videosu izlediğim için çıkaramadım arasından :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu telefon alınır keşke fiyatıda 2500ü geçmese ama hayal
  • Teşekkürler Erdi Bey inceleme için.

    Detaylı incelemede NFC olayınada değinirseniz memnun olurum. Yok diye dedikodular dolaşıyor da bir netlik kazandırmanız iyi olur.

  • Birçok cihazın olduğu bir batarya performans testi yapılmış. Meizu 16'da var aralarında. Bence 3010 mAh ile gayet iyi iş çıkarmış.

    Batarya testi sonuçları:

    Meizu 16 elimizde: Amiral gemisi katili telefon




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraakkoc -- 18 Ağustos 2018; 12:32:24 >




  • Xiaomi'ye rakip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.