Şimdi Ara

NET İŞSSİZ KALINACAK BÖLÜMLER(Herkes görüşünü ve nedenini yazsın) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
3
Favori
14.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Endüstri ayakta kalan son mühendisliklerden

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • baband kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki katılıyorum.Özellikle iibf fakülteleri inanılmaz mezun veriyor aynı zamanda işletme fakülteleride böyle pratik birşey görülmüyor dersler tamamen teorik.
  • İngilizce ve ekstra bir dil bilen, diksiyonu ve iletisimi guzel, eli yuzu temiz, sosyal, isine saygi duyan hic kimse issiz kalmayacak efendim. Şu siralama alti, şu universite disi, şu bolumu okuyan diyen de hayati basit ve temelsiz dusunuyor demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xabier alonso olano

    Net moleküler biyoloji ve genetik.
    Nerde okuduğuna ve bir şeyler yapmak istemene bağlı tamamen. Örnek veriyorum inönüde okuyup sadece dersleri geçmek için çalışan, diplomayı alayım bir labda iş bulurum kafasında biri için evet kaygı dolu bir bölüm olacaktır. Ama kendini geliştirmeye adayıp gerçekten ilgiliysen ve iyi bir ünide okuyorsan işsiz kalmazsın. Adı üstünde temel bilim.
    Ha laf atmak için yazmadım bunu belirteyim. İyisiyle kötüsüyle hakkında çok fazla araştırma yaptığım bir bölüm o yüzden belirtmek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whyayca -- 17 Ağustos 2018; 20:10:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 sene sonra tıp.
  • karataym kullanıcısına yanıt
    Tabi ki de fakat bazı bölümlerin sende takdir edersin ki iş bulması daha kolayken bazısının zor bunu da göz önünde bulundurmak gerek.Bazı şeyleri söyleyelim ki gelecek nesile örnek teşkil etsin.
  • öncelikle şahsi düşüncem üniversiteler bir meslek edinderme yeri degil egitim yerleridir iş sende bitiyor ne kadar dolu çıkarsan o kadar piyasa da önde olursun sen sana düşen sorumlulukları yapmıyor isen işsiz kalırsın zaten belli başlı bölümler tr de iş imkanı olmadıgını nerden çok iyi biliyorsunuz kaldı ki genetik mühendisliginde bir ton dallar var adam türlü türlü sektörlere gidebilir veya tr dışında kalabilir durumlar ne olucagı belli olmaz kişiye baglı degişkenlik gösterir kesin bir hüküm yorumları yazmanız tuhaf olmuş burayı okuyan kafası karışık birisi olursa gidin abi ünilere bölümlere konuşun ona göre kafanızda biçimlendirin forumda yazılanlara göre hareket etmeyin eger ki dışardan biri okur bir fikir edinmek ister ise
  • Eczacılık kesinlikle başlarda. Endüstri Müh. işe girerse çok iyi ama girme ihtimali düşük.
  • whyayca kullanıcısına yanıt
    Ben de okuduğum ve bu sene bırakacağım için söyledim hocam. iü’de okuyorum. bu bölümü Boğaziçi’nde oku yine de önü açık değil. Özellikle de Türkiye’de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayısalda en dandik müh. de bitirsen işsiz kalmayabilirsin.
  • Sözelin tüm bölümleri
    Eşit ağırlıkta hukuk ve çok üst üniversitelerde İşletme ve iktisat dışındaki tüm bölümler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasabateam60 -- 17 Ağustos 2018; 20:29:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mastermind33 kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen işletme okuyorum diyordun ceo olacam falan yazmıştın troll mü gerçek mi bizi bilgilendirir misin ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark_knight97

    Hocam geçen işletme okuyorum diyordun ceo olacam falan yazmıştın troll mü gerçek mi bizi bilgilendirir misin ?
    İğneleme yapmıştım orada.
  • Beslenme ve diyetetik.Derse giren hocaların biri dışında hepsi devlette atama yok özelde de çalışma saati çok ve maaş düşük diyodu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yekase2084 kullanıcısına yanıt
    Endüstri Mühendisi çalıştırmayan şirket yok.

    Endüstri Mühendislerinin uzmanlık alanları:
    - Lojistik ve tedarik zinciri yönetimi (üretim yapan tüm şirketler, bunların simulasyonlarıda SIMUL8 gibi programlarla Endüstri Mühendisliği hep).
    - Human Factors (insan kullanıcısı olan yazılım ve/veya araçların kullanılabilirlik, kullanıcı kabul testleri endüstri mühendisliği uzmanlık alanı)
    - Veritabanı dizayn ve yönetim (ERP sistemi kullanmayan şirket yok).
    - Data Analizi ve Manipülasyonu (en ağır SQL, @Risk gibi programları gören ana dalda Endüstri Mühendisliği)

    Ki bunun üstüne business odaklı dersleriyle satış&pazarlama’larada çok giriyor endüstri mühendisleri.

    Yazılım mühendislerinin arkasından yeni dünya düzeninde(teknoloji çağı) en kolay iş bulan, en çok aranan endüstri mühendisleri.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BALASAGUN29 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam arkadaş okuyor ne yapıyorsunuz derslerde dedim börek,pasta yapıp kaç kalori onu anlamaya çalışıyorlarmış şaka mı dedim hayır bizim işimiz bunları itinayla bilmek demişti.
  • BCpowershift B kullanıcısına yanıt
    Açıkcası endüstri hakkında yazmamın sebebi youtube da bir video izlemiştim adam BOUN endüstri mezunu hatta isteyenler araştırabilir neyse adam işletme mühendisliği okumuş eskiden endüstri bu isimle geçiyormuş sonra müdür olacağım falan diye çıkmış fabrikada dediğine göre bir şirkette önce gelir gider tablosu çıkarmış masa başı excel kullanmı çıktığınızda direk müdür olacam diye çıkmayın önce altta bir güzel yıllarınız geçer diyordu birde artık çok okuyan olduğundan yakınıyordu bu yüzden yazdım yoksa okuyan tanıdığım varsa da şuan hazırlıktalardı seneye geçecekler bölüme.
  • xabier alonso olano kullanıcısına yanıt
    aa şaşırtıcı ,yüksek lisans , doktora falan yapmayı düşünmüyor musunuz? benim tek tercihim itü mbg :=) öğretmenimin arkadaşı kanada da üniversitede akademisyen , doktoradan sonra oraya gitti. doktorada singapurdaydı, yüksek lisansta zürihteydi.
  • Psikoloji yazdım işsiz miyim ?
  • dark_knight97 D kullanıcısına yanıt
    Yok zaten kimse kimseye öyle çat diye müdürlük vermez. Hatta o saydığım uzmanlık alanlarının birisini tamamen kapsayan bir işe girerse bile iyi bir endüstri mühendisi.

    Büyük şirketler koca makineler gibi işliyor, kişi sadece bir vida veya çark orada, width değil depth istiyor büyük şirketler (çok iş yapmak değil, az işi çatır çatır yapmak).

    Ben uluslararası bir yatırım bankasının IT departmanında Kullanıcı Kabul Test Uzmanıyım mesela. O saydığım uzmanlıklardan sadece Human Factors kullanıyorum doğru düzgün, defect reportingdede data manipülasyon yapıyorum ama zorunluluktan ziyade daha kolaya geldiğinden büyük data setlerini müdürlere anlamlı hale getirebilmek için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.