Şimdi Ara

ŞIKIRTI SESİ - YAĞ SEÇİMİ BİLMECESİ (SES KAYITLI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 5 ay önce yağ bakımı yeni yapılmış bir araç satın aldım. Geçirdiğim bu süreçte araçtan çok memnunum ufak tefek arızalar hariç bana hiç sorun çıkarmadı. Her ne kadar arıza yaşamamış olsam da motor sesine kafayı takmış durumdayım ve bu canımı sıkıyor. Günlerdir araştırıyorum sanırım sesin sebebi lifter. Gerek rölantideyken gerek de cam açık duvar yanından geçerken şıkırtı sesini net bir şekilde duyabiliyorum. Duvar yanından geçerkenki sesle rölantideki(linkteki kayıt) sesin tonu farklı. Aşağıda tüm bilgileri bırakıyorum sizden yapıcı çözümler bekliyorum.

    Araç kitapçığındaki önerilen yağlara baktığımda 0w40 hiç sorun olmaması gerekiyor. Üstelik de tam sentetik. Sesin teşhisi için iki farklı ustaya gösterdim, ilk ustaya sesin kaynağını sorup acaba avans ayarı mı yapılması gerekiyor dediğimde "bu araçlarda avans ayarı yok benzini opetten al" dedi zaten Opetten alıyorum dedim. Başka bir çözüm getiremediği için diğer bir ustaya gittim oradan da "Bu araçlara 0w40 yağ olmaz Elf 10w40'tan başka ne yağ kullanırsan kullan ayar tutmaz" cevabını aldım.

    Eğer bu ses lifter sesi ise araştırdığım bilgilere göre kalın yağ lifterlere dolmadığı için ses yapması gerekiyor fakat benim kullandığım yağ en incesi olduğu için lifterin içine 10w40'tan daha aktif şekilde dolması gerekmez mi?

    Motor: Benzinli(lpg yok)
    Araç model yılı: 2002
    Kilometresi: 165.000
    Aldığımdan beri yaptığım KM: 4500
    4500 kmde yaptığı yağ eksiltmesi: 50 ml (yağda kararma yok)
    Kullanılan yağ: son 55 bin kmdir Mobil1 0w40 NewLife Tam Sentetik
    Araç kitapçığında önerilen yağ: Elf Moligraf 10w40 Yarı sentetik
    Kullanılan benzin: Opet 95 Oktan (hep aynı istasyon)
    Bölge: Marmara (yağ seçimi bakımından yazıyorum)

    MOTOR SES KAYDI:https://vocaroo.com/i/s13MjUQXPOp5

    Kitapçıktaki yağ tablosu:https://i.hizliresim.com/7DWJBl.jpg



  • İtici sesine çok benziyor.
  • Kitapciktaki tabloya uygun.Istenen specleri karsilayip karsilamadigina gore degisir ancak aldiginiz yag veya icindeki yag kaliteli bir urun.

    Bu arada 10w/40 kullanmayin sakin ustaya uyup.Yag eksiltmiyorsa 5w/30 daha sessizlestirir motoru ama baska bir sorun aramak gerek.
  • Aracın modeli nedir ?

    Lpg varsa km 180.000 ve daha yukarısı ise 5w40 tam sentetik yağ kullanabilirsin. Tabiki 0w40 newlife da son derece iyi bir tercih.

    5w30 benzinli ve düşük km için daha ideal tabi ses olayinda sonu 30 ile biten yağ daha iyi bir sonuç alırsın

    Yağ eksiltme yoksa 10w40 kullanmanın bir gereği yok
  • CLİO SYMBOL kullanıcısına yanıt
    LPG yok. hava sıcaklığı 40 derecelere yaklaşıyor peki 30 la biten yağ kullanmak sıkıntı yaratmaz mı?
  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    internetin altını üstüne getirdim kimi daha kalın yağ koydum ses gitti demiş kimi ise yağı incelttim ses gitti demiş. kimisi de lifterları değiştirmeme rağmen sorun devam ediyor demiş. kesin çözümü olmayan bir sorunla karşı karşıyayım açıkçası bu şekilde kullanınca ne sorunla karşılaşırım ya da karşılaşır mıyım bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

    internetin altını üstüne getirdim kimi daha kalın yağ koydum ses gitti demiş kimi ise yağı incelttim ses gitti demiş. kimisi de lifterları değiştirmeme rağmen sorun devam ediyor demiş. kesin çözümü olmayan bir sorunla karşı karşıyayım açıkçası bu şekilde kullanınca ne sorunla karşılaşırım ya da karşılaşır mıyım bilmiyorum
    Arqç reno mu
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    evet twingo
  • 5-40 kullanın
  • 2002 model , 165 binde , eski teknoloji bir araca 0w-40 yağ çok lüks değilmi hocam...iyisinden 10w-40 koyup geçin...10w40 koyunca ses kesileceğini düşünüyorum...

    daha önce 10w-40 koyulması gereken aracıma , iyisi olsun diye 5w30 koymuştum , yağ ince geldiğinden bu sesin aynısını duymuştuk...yağ değiştirince sorun çözülmüştü...
  • wehby W kullanıcısına yanıt
    10w40 ile 0w40 yağların ikisi de ısındığında 40 değerinde çalışmaz mı? sadece soğuk peformansları farklı değil mi?
  • hem motoru koruyor hem de sesi belirgin oranda azaltıyor çok memnunum
    ŞIKIRTI SESİ - YAĞ SEÇİMİ BİLMECESİ (SES KAYITLI)
  • Biraz önce marş basıp hemen kaputu açtım, motor soğukken bu şıkırtı sesi çok çok daha az çıkıyor. subap ayarı bozuk olabilir mi?
  • Subap ayarın bozuk, lifter olsa soğukken daha çok yapar
  • Öncelikle aracınızın motorunun itici tipi nasıldır bilmiyorum. Ama "solid" de denilen mekanik iticiyse bir miktar ses çıkarması normal. Hidrolik gibi arada tampon görevi gören bir mekanizması yok zira. Metal metal üzerine vuruyor sübaplar açıldıkça, dolayısıyla mekanik iticiler sesli çalışır.
    Bu bağlamda gelen ses aracınız için normal olabilir. Ama bunu en iyi söyleyebilecek kişi daha önce twingolarla uğraşmış tecrübeli bir renault ustası bulup ona sormak.

    Yağ meselesine gelince bana sorarsanız 5w-40'a geçiş yapın. KM yüksek değil ama yaş itibariyle tolerans aralıkları birazcık daha fazladır yeni motorlara göre. Marmara bölgesinde de ciddi soğuklar olmadığından tam sentetik 5w40'a geçiş yapmanızı öneririm. Hem bir tık daha kalındır hem de büyük ihtimalle daha ucuzdur.

    Ayrıca bazı motorlarda sübap ayarı yapmaya gerek yoktur. Sizin araç da böyle olabilir. Ama yapılıyorsa da ilk işiniz onu yaptırmak olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 18 Ağustos 2018; 12:23:13 >
  • Araca önce bir supap ayarı yaptırın.ama aracı geceden bırakmanız gerek çünkü bu ayar motor soğukken yapılır.ses devam ediyorsa subap iticilerini yenilemeniz gerekir.yağınız zaten kaliteli imiş.başka sebep arayıp da vaktinizi boşa harcamayın
  • Rakipsiz Fırtına kullanıcısına yanıt
    subap ayarı çok ince işçilik gerektiren bir işlem. açıkçası buradaki ustalara güvenmiyorum. şuanda çekiş problemi çok yakma gibi sıkıntılarım yok eğer düzgün yapamazlarsa bu problemler ortaya çıkabilir. hiç elletmezsem ileride başıma ne gibi sorun açar bu ses?
  • Bu araç 1.2 8 valf motorlu ise subap ayarı ile sesi azaltabilirsin.
  • Selam araç twingo demişsiniz bu araca en uygun ya elf moligraf 10-40 dır. Eğer grubunuz yoksa whatsapp grubuna alabilirim sizi istediğinizi sorabilirsiniz


    Güncel : adam tanıdık çıktı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KöfteSuyu -- 18 Ağustos 2018; 17:30:53 >
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Çok abartılacak bir durum yok.bir ayar çakısı var ustanın elinde mmetrik ölçülü. fabrika verisi neyse ona göre ayarlaması gerekir dikat edilmesi gereken nokta bu.eğer ses subap iticilerinden geliyorsa kısa vadede bir sorun çıkarmaz size.yolda bırakmaz yani.aşınmadan kaynaklı madeni bir sestir.belli km lerden sonra her araç özellikle sabah ilk çalıştırmada bu sesi yapmaya başlar.yağınız kaliteli olursa daha uzun km ler aşınma olmadan kullanırsınız.çok kafanıza takılıyorsa yaptırın rahat edin derim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.