Şimdi Ara

Hepsiburada.com Para İadesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
4.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba. 2ay garantisi kalan zotac 1060 6gb ekran kartimin fani arızalanmıştı. Hb ye gönderdim servise göndersinler diye para iadesi yapmışlar bugün. 1170 lira iade mevcut ancak ben o parayla şuan 1050 ti bile alamam. Kartı da iade olduğu için geri göndermiyorlar benzeri ürünle değişim de yapmıyorlar. Bu işin işleyiş şekli bumu başka bir hak talep edebilirmiyim bilgili arkadaşlar bir yardım ederse sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • dolar kurundan dolayı değişim yapmıyorlar direk para iadesi. Uyanıklık yapıyorlar yapacak bir şey yok gibi bu zamanda servise yolladınmı direk para iadesi yaparlar.
  • İban bilgilerimi daha girmedim para henüz hesabıma yatmadı kod halinde duruyor bilgi girmem bekleniyor. Başka yapabileceğim birşey yoksa gireceğim bilgileri.
    Yalnız ben kartı neden geri alamıyorum iyi kötü idare ederdi o beni ??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CodyTravers kullanıcısına yanıt
    Hakkini aramani tavsiye ederimmm kendileriyle görüşüpp israrla ve sert şekilde ben bu karti garantili diye aldim kullanip ariza verip parami geri iade ediceksiniz diye göndermedim demen gerekli o zamanin dolar kuruyla aldim demen gerekli şuan bu fiyati ne yapayim falan filan şekilde görüşmen lazim ben olsam itiraz ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen kartı gönderirken değişim istediğini notla ve/veya onlara mail yoluyla açıkça belirttin mi?
  • shruikan kullanıcısına yanıt
    Onarım istediğimi belirttim evet

    Hepsiburada.com Para İadesi hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodyTravers -- 17 Ağustos 2018; 2:1:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CodyTravers kullanıcısına yanıt
    Değişim için diret. Yan çizmeye devam ederlerse hakem heyeti/tüketici mahkemesi'ne (hangisi tam bilmiyorum) başvur. Süreç sıkıcı bir şekilde uzar; ama senin istediğin şekilde sonuçlanır.
  • Hırsızlık yapıyorlar NET hiç beklemeden tüketici masasına başvur onlar sana hakların konusunda yardımcı olurlar buralarda vakit kaybetme

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartı geri göndermiyoruz diye birşey söyleyemezler tüketicinin talebi doğrultusunda işlem yapmak zorundalar yaşın kaç bilmiyorum seni deneyimsiz yada toy gördülerse belki bir umut şanslarını denemek istiyorlardır ama bu yaptıkları gaspa girer. benim bildiğim kadarıyla bu tip bir olayda müşterinin 3 hakkı vardır. 1 tamir, 2 muadil ürünle değişim 3 para iadesi 4 tüketicinin malına öyle el koyamazlar. öyle para iadesi oldu paranı gel al diye kafalarından iş yapamazlar rezil rüsva olurlar azıcık hakkını aramasını bilen sert kayaya çarparlarsa. hangi servis o bunu yapan doğrudan hepsiburada.com mu sana ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 17 Ağustos 2018; 3:42:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • WarSaw kullanıcısına yanıt
    Kartı direk hepsiburada ya gönderdim, hepsiburada kendisi servise gönderdi hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dell monitorume degisim raporu cikarmisti. Hepsburada rapora uymayip bana iade yapti. Hepsiburada degisim yapmiyor hocam. Bana bu konu hakkinda yasal haklariniz saklidir dedi. Dusunebiliyor musunuz Sirf 150 lira urun fiyati artti diye degisim yapmadilar. Daha da alisveris yapmam oradan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzer şekilde benimde başıma geldi ürünü indirimle 282 tl ye aldım.indirimden faydalanmıştım.
    ürün 2 gün sonra geldi arızalı çıktı. geri gönderdim birebir değişim talebiyle.araya cumartesi pazar girdi 2 gün bekledi ve stokta yok diyerek para iadesi yapıldı.müşteri hizmetlerini aramama rağmen sonuç alamadım.
    Hepsiburada.com Para İadesi hakkında

    aradan yine bir hafta sonra aynı ürün 350 tl den tekrar satışta ve şu an
    https://www.hepsiburada.com/toshiba-p300-high-performance-3-5-sata-3-0-2tb-sabit-disk-hdwd120uzsva-p-BD804048
    476
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Size de geçmiş olsun hocam yazık olmuş.Ben anlamıyorum milyar dolarlık şirketler ne 100 lira için ne 1.000 lira için müşteri kaybetmeyi göze almamalı. Bugün bi arıyacağım bakalım. Sonuç değişmezse benim de son alışverişim olur ne yapalımm..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yasal olarak, ürünün tamiri mümkün olmayan ve ürünü değişimini sağlayamayacakları durumda para iadesi yapılabilir. Bu genelde tüketicinin lehine olan bir durumdur. Fakat dolar yüzünden şu an tüketicinin aleyhine olan bir durum.

    150 TL için Hepsiburada'nın çakallık yaptığını da düşünmüyorum. 1050 TL fiyat etiketi ile 9 Ağustos gecesi HB'dan ürün satın aldım. 10 Ağustos'ta malum dolar 6,80 leri gördü. Aldığım ürünün fiyatı 1.600 TL yi gördü. Fakat HB ürünü gönderdi. Şu an bile aynı ürün 1.400 civarında. Ayrıca Hepsiexpress in aracı tıka basa kargo doluydu. Demek ellerinde olan malları göndermişler. Henüz bundan kaynaklı bir mağduriyet okumadım.

    Fakat şöyle bir durum da aklıma gelmiyor değil. Ürün nihayetinde DeLL, Zotac vs firmalardan dolar olarak alınıyor. Garanti dolmadan ürünün iadesi demek, Zotac tarafından veya Türkiye'ye getirilen ana dağıtıcı, ithalatçı tarafından şirkete dolar karşılığında bir ödeme yapılması demek. Bu da şirkete ek kazanç sağlamasına sebep oluyor olabilir. Prosedür nasıldır bilmiyorum sadece varsayım olarak ifade ettim.
  • Birebir değişim veya onarım yapamıyorlarsa kartımı bana sağ sağlim geri göndersinler. O iade parasiyla suan anca 1050 alınır.
    Ben o kartı burda yapar veya yaptırım elbet.
    Sonuçta ürünü geri isteme hakkım olsa gerek. Sabah saat 10 da konustum durumu izah ettim talep olusturdular bakalım.
    Bu arada yaşım 23 hb den 2014 den beri alisveris yaparim totalde 30 bini geçmiştir alisveris tutarım. Genelde hep yardımcı oldular. Umarım tekrar olurlar.
    Gelişmeleri burdan bildireceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodyTravers -- 17 Ağustos 2018; 12:36:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CodyTravers kullanıcısına yanıt
    Değişim veya para iadesi tüketici kararına bağlıdır. Hepsiburadaya para iadesi değil ürün değişimi istiyorum diyin. Kabul etmezlerse de tüketici mahkemesine başvurun olumlu yanıt alırsınız.
  • Hb başka bir marka 1060 gönderemiyor mu? Satmaya gelince yok demiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1150 liraya ordaki personal 1060 sahibi olmuş siz hepsiburadaya göndermekle büyük hata yapmışsınız.
    arayın kendilerini iade istemiyorum kartımı istiyorum diyin kartı alın aliexpresten soğutma sipariş edin takın sakın bu parayı kabul etmeyin
  • ya bir fan için koca kart nasıl onarılamıyor deniliyor çok ilginç
  • Kendileriyle gerekli görüşmeyi yaptım bakalım en geç pazartesi geri dönüş yapıcaklar. Umarım gereksiz yere uğraştırmazlar gerekeni yaparlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.