Şimdi Ara

AK Parti'den belediyelere: Bir an önce PARDUS'a geçin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
0
Favori
11.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    çoluk çocuk bırakmadın diyorum. çoluk çocuk masumdur ve mazlumdur. ve beddua ayrı "ah" ayrıdır. sen beddua ettin. neyse eden kendine eder ne diyim.
  • Önce köprüleri, tüp geçitleri,hava limanlarını falan TL ile işletsinler.



    Örnek yukarıdan aşağıya doğru gitmeli.



    Bu arada o kadar sene iktidarda kaldın belediyeleri kanka Trump/ABD ile aran bozulunca mı Pardus'a geçirmek aklınıza geldi. Neden daha önceden önlem alınmaz?

  • Iceriye yandas doldurma konusunda kimseler cehapeli belediyelerin eline su dokemez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beddua ile ah etmek aynı anlama gelir. TDK'ya bakabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulkende birsey gelistirip uretmezsen don lastigine kadar gider ulke disindan alirsin.
    Dis ulkelere ne kadar cok bagli oldugumuzun kanitidir o yukaridaki liste. Gerci bunlar daha buz daginin gorunen kismi daha niceleri var o ulkeden buraya gelen.

    Recep bey 15 temmuzda iphone facetime ile canli yayina baglanmisti bilmem hatirlar misiniz?
    Yerli mali olan vestel ile neden baglanmadi?

    Bu herifin ugruna gebertin kendinizi ulke ne hale geldi bee alayinin Allah cezasini versin.

  • Hep sondan başa gidiyoruz..
    önce gmc koruma araçları yavaş yavaş envanterden çıkarılmalı. Yerine koyulabilecek bir sürü marka var. Ve bu araçların yedek parça bakım maliyetleri çok fazla
    Kamuda yapılan istisnasız tüm işlemler tl ya da uluslararası ise o ülkenin para biriminde yapılmalı.
    Thy ve diğer havayolları boeing ile alışverişi azaltıp avrupa bazlı airbus a önem vermeli.
    Bundan sonra distroların geyiğini yaparız. Ayrıca pardus gui verilmiş tübitak ın en boş programıdır, zamanında açıklanan nsa backdoorları ve sızan zerodayleri bile kapatmaktan acizler. Bu nedenle pardus un güvenlik zaafiyeti vereceğini düşünüyorum. Ama başka distro lara yönelme gayet mantıklı bir adım olacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah sana hidayet versin. Cumhurbaşkanına bu şekilde konuşamazsın 1. 2 gebertin kendinizi dediğin kişiler 15 Temmuz da şehit olanlar onları kast ediyorsun çok net anlaşılıyor. Dediğim gibi Allah hidayet versin.
  • TEHET kullanıcısına yanıt
    Birde 12 kişi artılamış ülkenin özeti.
  • Birileri A olmaz ise B yi seçeceğini daha önceden seçeneklere yerleştirdi. Flat assembler ile os yazdırın. Birde arkasında bir devlet olur ise süper ilerler.. ha tabi yarın ceketi alıp çıkmayacaksanız... bunlar her zaman lazım olacak... ha belki birileri cumhuriyeti kapar gidedebilir... bu seçim ona göre bir seçim... win mi linux mu? yoksa kendi malın mı? yarın bir gün b seçeneğide taklaya gelir iseye göre bir plan yok.. linuxa bir şey olduğunda devlet göçecek... iyi aselsan roketlere linuxlu parduslu kod koymuyor.. hrlde.. ayrıca donanım ve yazılım bir ekosistemdir. Bu işlerden anlamayan devleti yönetemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 16 Ağustos 2018; 21:30:17 >
  • Parduste spider solitaire yok geçmesinler bir işlerine yaramaz. :) Windows kullanmasını bilmeyen torpilli memur Linux'a uzaylı görmüş köylü gibi bakar.

  • işlemci amerikan malı hülooo
  • Pardus senelerdir var, ülkede yaşayanların bundan haberleri bile yok, hiç olumlu bir şey yapmadan pardus kullanmaya başlayın demek ne kadar doğru? önce o memurlarına klavye kullanmayı öğretsinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet iktidarı eleştirebiliriz ama bu konu da sonuna kadar desteklerim. Aynı şeyi 3 4 sene önce söylüyorduk zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Pardus'un Debian tabanlı olması tamamen aynı kodu kullanıyor anlamında değildir. Kaynak kodunu tamamen incelediniz mi? Donanıma atlamışsınız, bu donanımlar büyük know-how lar ve yatırımlar gerektirir. Ucuza üretmek için zaman gerekir, direkt olarak bu tip ortamlarda kullanıma uygun olmazlar zaten. Bir de driver demişsiniz, Linux çekirdeği generic açık kaynak driver kodu kullanır, kod yine kimseye ait değildir. İsterseni kapalı kaynak ve sahipli driver indirip kurabilirsiniz ama varsayılan durumda açık kaynak sürücüler kullanılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet torpille akraba bilmemne girsin belediyelere ohh kebab en az 3-4k maaş, biz burda işsizlikten sürünelim hakkımı helal etmiyorum torpillilere
  • Microsoft office yerine libbre office kullanması lazım kamu kurumlarının. Hala mal gibi para ödeniyor bu yazılımlara.

  • Buradaki mesele donanımın veya yazılımın abd malı olup olmaması değil, verilen lisans ücreti. En başından beri ücretsiz, açık kaynak işletim sistemi kullanılması gerekiyordu. Geçte olsa bu konuda gelişme görmek güzel ama pek uyulacağını sanmıyorum belediyelerde çalışanların çoğu oraya akrabanın tanıdığın torpiliyle geliyor ve windows'u bile kullanmaktan aciz insanlar, haliyle linux dağıtımlarını kullanabileceklerini hiç sanmıyorum. Birde libre office'e, firefox'a, terminal'e alışılması falan gerekiyor hayal edemiyorum yürümez bu iş.
  • TEHET kullanıcısına yanıt
    Linux ABD'nin değildir.



    1991 yılında Linus Torvalds adlı Helsinki Üniversitesi öğrencisi tarafından ( Finlandiya vatandaşı ancak İsveç kökenli ) hobi amaçlı bir proje olarak başlatılan kernele verilen isimdir Linux.



    Daha sonra projenin iyice destek bulması ile , ticari amaçlı birçok yaklaşım olmasına rağmen Linus Torvalds tarafından GNU lisansı ile lisanslanarak yoluna devam etmiştir.



    Linux kernelinin milleti yoktur ve kodları herkese açıktır.



    İstediğiniz gibi özelleştirebilir , inceleyebilir , paylaşabilirsiniz , katkıda bulunabilirsiniz eğer yeterli beceriniz varsa ve kabul görürse. Linux kernelinde commitlerde aranan ana unsur kodun temizliğidir. Yani sağ kulağını sol el ile tutmak tarzı yaklaşımlar kabul edilmez. Bir diğer önemli unsur ise yapılan commitin user space'i kırmamasıdır. Linus Torvalds ve Greg Kroah Hartmann gibi kernel maintainerları bunu kabul etmezler ve üstüne mailing list'te public bir şekilde aşağılarlar.



    Peki konuda bahsi geçen Pardus nedir?



    Debian tabanlı bir GNU/Linux dağıtımıdır. En köklü dağıtımlardan biri olan Debian yine üzerinde tıpkı kullandığı Linux kerneli gibi açık kaynak araçlar ihtiva eder.



    Örneğin Libre Office. MS Office gibi bir programlar topluluğudur. Aynı şekilde kodları inceleyebilirsiniz eğer bir şüpheniz varsa.



    GIMP ve Krita. Photoshop tarzı uygulamalardır ve yine açık kaynaktır.



    Daha sorunuz varsa cevaplayabilirim lakin eğer bilmiyorsanız boş yere ABD'nin demeyi bırakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.