Şimdi Ara

Tekne turları denizlerin kirlenmesine neden oluyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Haftasonu 2 günlüğüne gittiğim mavi bayraklı bir koy da başıma gelen olaydan sonra bu başlığı açmaya karar verdim. İlk gün tertemiz olan deniz, ikinci gün mide bulandıracak derecede pislik dolu idi. Birçok insan denize girmedi. Mavi bayraklı plajı olması ile övünen işletme yetkilisi ile durumu paylaştığımda, pazar günleri böyle oluyor, cumartesi yapılan tekne turlarının atıkları pazar günü böyle kıyıya vuruyor, temizlemeye çalışıyoruz dedi.

    Sevgili arkadaşlar, deniz tatili yapan hemen herkes, günübirlik tekne turlarına katılmıştır. Bu turlarda genelde sabah yola çıkılıp akşam dönülüyor ve teknede yemek molası da veriliyor. Bu esnada ortalık ana baba günü ve ekmek parçaları, peçete atıkları, ambalajlı gıda atıkları, sigara paketleri vb.. birçok atık denize bilerek veya bilmeyerek atılıyor.

    Çöp kutusu kullanmayı öğrenememiş ve içtiği sigara izmaritini yollarda sağa sola atanların, araba camlarından yola çöp fırlatanların denizde farklı davranmasını beklemekle aslında hata yapıyorum. Temiz bir toplum olmakla övünüyoruz ama insanlarda temiz deniz bilinci hala oluşmamış.

    Bu konuda ne yapılabilir bilmiyorum ama eğitimle düzelmediği de ortada. (En azından bizim ülkemizde uygulanan öğretimle). Elimde olsa, insanlar bilinçlenene dek tekne turlarını yasaklardım.







  • Tekne turları denizlerin kirlenmesine neden olmuyor. Gelişmemiş, bilinçsiz, umursamaz, ahlaksız insanlar denizlerin kirlenmesine neden oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.