Şimdi Ara

Microsoft Cortana ve Amazon Alexa entegrasyonunun önizlemesi yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft ve Amazon'un Cortana ve Alexa'yı birbirlerine entegre hale getirecekleri geçtiğimiz yıl duyurulmuştu. İki şirket dün Cortana ve Alexa'nın birbirleriyle nasıl etkileşime geçtiklerini gösteren bir video yayınlandı.

     


    Entegrasyon her geçen gün geliştiriliyor


    Bugünden itibaren kullanıcılar "Cortana, Alexa'yı aç" diyerek Windows 10 cihazlarından Alexa'ya erişebilecekler. Amazon Alexa kullanıcılarının ise "Alexa, Cortana'yı aç" demeleri iki cihazın birbirleriyle iletişime geçebilmesi için yeterli olacak. Bu entegrasyonun Apple'ın Siri'si ve Google'ın Asistan'ı arasındaki rekabette, Cortana ve Alexa'yı bir adım öne çıkardığını söyleyebiliriz.



    Örneğin artık Cortana kullanan bir kişi Amazon'dan ürün sipariş edebilecek veya mevcut siparişlerini yönetebilecek. Aynı şekilde Alexa kullanan birisi Cortana yardımıyla yeni takvim etkinlikleri oluşturabilecek ve E-postalarına yanıt vermesi mümkün hale gelecek. Entegrasyon da yer yer aksamalar olsa da Microsoft ve Amazon cephesinden gelen açıklamalar sistemin her geçen gün daha da geliştirildiği yönünde.

      








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.