Şimdi Ara

Giyilebilir Teknoloji Ürünleri ve İşlevleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Giyilebilir Teknoloji Ürünleri ve İşlevleri

    Giyilebilir teknoloji adından da anlaşılacağı üzerine vücudun herhangi bir noktasına takarak kullanılan teknolojidir ürünlerin genel adıdır. Ancak bir ürünün giyilebilir teknoloji kapsamına girebilmesi için belli standartlar vardır. Ürünün akıllı sensörlere sahip olması gerekmektedir. Ayrıca kablosuz olarak veya bluetooth ile bağlanarak verileri akıllı telefonunuza veya bilgisayarınıza aktarması gerekmektedir. Akıllı saatler, akıllı gözlükler, akıllı giysiler, akıllı bileklikler. Giyilebilir teknoloji ürünlerinin ortak özellikleri herhangi bir veriyi günlük olarak kaydederek kullanıcısına düzenli bilgi vermektir. Özellikle spor programlarında, kilo vermeye dayalı egzersizlerde, toplantı saatlerini ve sürelerini aktarmada yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.


    Akıllı Saatler


    Akıllı saatler normal saat görünümüne sahiptirler. Bileğe takılarak kablosuz veya bluetooth yardımıyla cep telefonuna bağlanarak küçük bir bilgisayar görevi yürütmektedirler. Mesajların cevaplanmasında, maillerin kontrol edilmesinde ve hatta gelen aramalara cevap vermede kullanılmaktadırlar.


    Akıllı Giysiler



    Akıllı giysiler diğer giyilebilir teknoloji ürünlerine kıyasla daha kullanışlı olması ve daha fazla seçeneğe sahip olmasıyla diğer ürünlere göre daha popüler bir hal almıştır.


    Kullanıcısının vücut ısısının takibini, herhangi bir hareketin vücutta nasıl bir etki bıraktığı, yapılan bir egzersiz esnasında vücuttaki kaslardan hangilerinin çalıştığını, günlük vücudun su kaybı gibi istatistik verilerin toplanmasını sağlamaktadırlar. Çeşitli spor kulüpleri tarafından sporcuların antrenman esnasında sergiledikleri performansları takip etmek için kullanılmaktadırlar.


    Başa Takılan Ekranlar


    Sanal gerçeklik gözlükleri olarak da bilinen başa takılan ekranlar. Kullanan kişiye 3 boyutlu bir gerçeklik yaratmak için kullanılmaktadır. Kullanıcının etrafıyla olan ilişkisini tamamen keserek farklı bir gerçeğin içine sürükleyerek farklı deneyimler kazanmasını sağlar. Genellikle oyun kullanıcıları tarafından kullanılan bu teknoloji hızla popülerliğini arttırmaya devam ediyor.



    Akıllı Bileklikler


    Bileklere takılarak kullanılan bu ürün kullanıcısının gün boyunca attığı adımlarının sayısını, kalp atış sayısını yaktığı kalori miktarını göstermektedir. Bazı ürünler katedilen mesafeyi kilometre cinsinden de göstermektedir. Ayrıca bazı akıllı bileklikler kemere takılarak da kullanılabilmektedirler.



    İmplantlar (Vücut içerisindeki bilgisayar)

    İmplantlar vücudun herhangi bir yerine yerleştirerek kullanılan bilgisayarlardır. Kullanıcının herhangi bir dış ürüne sahip olması gerekmemektedir. Güncel olarak kullanan kişiye bilgi veren bu teknolojinin en belirgin özelliği beyninizi bir bilgisayara dönüştürmesidir. Basit ameliyatlarla vücuda yerleştirilebilirler.

    Giyilebilir Teknoloji Ürünleri

    https://www.ugurgunen.com







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.