Şimdi Ara

TIP OKURKEN İŞTE ÇALIŞMA HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kime sorsam tıp okurken çalışabileceğini mi sanıyorsun diyor.

    Tıp okuyanlar 7/24 ders mi çalışıyor?

    Part time falan çalışılmaz mı?

    NOT:Ailenin yanında okusam bile mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hep LYS Kasan Adam -- 16 Ağustos 2018; 11:52:31 >



  • UP ben de merak ediyorum
  • Aynı durumdan muzdaribim.Şehir dışında okuyacağım büyük ihtimal.Spor yapmaya devam edeceğim üstüne part time çalışmayı da deneyeceğim günlük düzenli çalışarak 60 üstü yaparım diye düşünüyorum ama işte o zaman geldiği zaman değerlendirebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl bir iş düşünüyorsun mesela ??

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok ağır olmadığı sürece her iş hocam fark etmez bana.

    Sırf bunun için kpss ortaöğretime başvurdum.
  • Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Reis kpss ortaöğretim ile nerelere kaç puanla alıyorlar biliyor musun? Mesela üniye veya yakındaki bir liseye kütüphane görevlisi olarak atanabilir durumu var mı acaba? Baktığımda şoför kaloriferci hizmetli falan vardı sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam garson falan olabilir bence. Daha önce deneyimlemedim ama bende de böyle bir istek var. Çok yük olmak istemiyorum aileme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet abartmayı seviyor ama bu sana bağlı . Sınav senesi modundan çıkamayıp paso saman yiyip ders çalışan tayfa tıp dışında hiçbir şeye vakit ayıramıyor .

    Ben sene içinde kaç kere ayrı şehre sevgilimin yanına gittim . Haftada 4-5 gün spor yaparım . Arkadaşlarla buluşma sinema vs geri kalmam . 75 ortalamayla bitirdim .

    Lakin tek işi ders çalışmak olan oda arkadaşım bana sadece spora bile zaman ayıramadığını söyler . Kendinle alakalı .

    Doğru metodla çalışırsan çok rahat vaktin yeter ama üniversiteyi bence durumunuz çok kötü değilse veya arkadan gelecek 2-3 kardeşiniz yoksa yoğun çalışma temposuyla harap etmeyin . Üniversite eğitimi sadece oturup ders çalışacağınız değil kendinizi geliştireceğiniz bir yer olmalı . Düşünce vs diğer alanlar açısından . Bu da kitap başına oturmakla olmuyor . Kitap başına oturmak da gerekiyor o ayrı mesele .

    O yüzden spor , müzik , kitap , tiyatro sinema gibi aktivitelerle de aktif uğraşmak gerekiyor zannımca . Ha part time çalışarak da bunlar yapılır mı . Bence yapılır lakin çalışmak arkadaş ortamınızı biraz aksatır .

    Hem her şeyden biraz olması adına hem de daha faydalı olması adına bence okula başlar başlamaz kendinize aktivite aramayın . Okulda sınav düzeni nasıl ? Neye ne kadar çalışmak lazım ? Dersleri halledebilecek miyim ? Sınav haftası dahi bu aktivitemi sürdürebilecek miyim ? Sınav haftası mola vermek lazım mı vs gibi soruların cevabını öğrenin . En az 1 tane komite geçirin ondan sonra part time vs çalışmaya bakarsınız .

    İlk sınavlarınız düşük gelebilir . Özellikle tıptakiler için diyorum . Çünkü panik ve stres düzeyini yeterli yönetemeyen arkadaşlar olacaktır . Pratik sınavlara alışmaları zaman alır onların . Bu sizin çalışmadığınızı veya salak olmadığınızı göstermez . Büyük ihtimalle yanlış çalışıyorsunuzdur . Ben kendimden örnek vereyim . İlk anatomi pratiğimiz dönemin en basitiydi 64 aldım ( 60 geçiş notu her soru 4 puandı ) . En zor olanda da 84 aldım ( her soru 2 puandı ) . Çalışmayı öğrenmiştim çünkü . Öyle diyim . Kolay gelsin . Herkese başarılar .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Hocam Ybü vb üniversitelerde kısmi zamanlı öğrenci programı var, orda bi nevi sekreterlik/ asistanlık yapıyorsunuz aylık 350 ₺ civarı kazanabiliyorsunuz, bi bakın tercihlerin yanındaki şartlarda olması lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ybü tutarsa istediğini yaparsın kolay okul

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.